yleinen vaihteleva immuunipuutos (cvid)

Syy

Merkit ja oireet

CVID on ominaista alhainen immunoglobuliineja (vasta-aineita) ja lisääntynyt riski infektioiden. Vaikka tauti yleensä diagnosoidaan aikuisille, se voi myös esiintyä lapsilla.

CVID myös tunnetaan

Diagnoosi

CVID on aiheuttanut erilaisia ​​geneettisiä häiriöitä, jotka johtavat vika kyky immuunijärjestelmän solut tuottamaan normaaleja määriä kaikenlaisten immunoglobuliineja. Vain muutama näistä viat on havaittu, ja näin ollen aiheuttaa useimmissa tapauksissa CVID on tuntematon. Monet ihmiset CVID kuljettaa DNA hajonta kutsutaan polymorfismin geeni tunnetaan TACI. Vaikka tämä geneettinen poikkeavuus annetaan suurentunut riski sairastua CVID, mutta ei itse voi aiheuttaa CVID.

hoito

IgA-puutos, on siihen liittyvä tila, jossa vain taso immunoglobuliini A (IgA) on ehdottomasti alhainen, kun taas taso muun immunoglobuliinin tyyppejä, kuten IgG: n ja IgM ovat yleensä normaali tai lähes normaali. IgA puutos ilmenee yleensä yksin, mutta joissakin tapauksissa se voi edeltää kehitystä CVID tai esiintyy perheenjäsenten CVID potilaista.

Ihmiset, joilla CVID kokevat usein bakteeri- tai virusinfektiot ylähengitysteiden, poskionteloiden ja keuhkojen. Akuutti keuhkojen infektiot voivat aiheuttaa keuhkokuumetta, ja pitkäaikainen keuhkojen infektiot voivat aiheuttaa kroonista muotoa keuhkoputkentulehduksen tunnetaan keuhkoputken, jolle on ominaista paksuuntunut hengitysteiden seinät kauttaaltaan bakteerien.

Hengitystieinfektioita voi liittyä

Lääkärit voivat diagnosoida CVID punnitsemalla useita tekijöitä

CVID käsitellään laskimoon (suoneen) immunoglobuliini infuusio joka kolmas tai neljäs viikkoa tai ihonalaisen (ihon alle) immunoglobuliini pistoksen viikoittain osittain palauttaa immunoglobuliinitaso. Immunoglobuliinin annetaan joko menetelmällä aikaansaadaan vasta-aineita verestä terveiden luovuttajien. Usein bakteeri-infektioita kokeneet ihmiset, joilla CVID hoidetaan antibiooteilla. Muut aiheuttamat ongelmat CVID voivat vaatia lisää, räätälöityjä hoitoja.