voi niveltulehdus kipulääkkeiden olla haitallista?

Monet ihmiset ajattelevat, että over-the-counter kipulääkkeiden on vaaraton, koska ne ovat saatavilla ilman reseptiä. Mutta toistuva käyttö nämä lääkkeet voivat vahingoittaa vatsaan, munuaisten tai maksan.

Over-the-counter huumeiden, kuten ibuprofeeni (advil, Motrin IB) ja naprokseeni natriumia (Aleve) voi aiheuttaa mahan verenvuotoa ja munuaisvaurioita. Parasetamoli (Parasetamoli, muut) voivat vaurioittaa maksaa, erityisesti suuremmilla annoksilla kuin suositellaan. Kaikki kolme näistä lääkkeistä voi lisätä riskiä sydänoireita.

Muista, että lääkitys ei ole ainoa hoito niveltulehdus kipua. Lievä tai kohtalainen niveltulehdus kipu voi olla helpottunut yhdistelmällä omahoidon toimenpiteitä ja elintapojen muutoksia, kuten laihtuminen, liikunta, lämmön tai kylmän terapiassa ja fysioterapia. Monet lääkärit suosittelevat yrittää tätä yhdistettyä lähestymistapaa ennen lääkitystä.

Jos tarvitset lääkitystä auttaa hallitsemaan niveltulehdus kipua käyttämällä pienintä annosta tarpeen mahdollisimman nopeasti. Myös keskustella lääkärisi kanssa, mitä kipulääkettä on sopivin juuri sinun tilanteeseen. Kaikki lääkkeet – reseptiä ja nonprescription – ovat riskit ja mahdolliset sivuvaikutukset.

Kanssa

käydä lääkärin