virtsarakon valvonnan ongelmia naisilla: elämäntapojen strategioiden helpotusta

Lantionpohjan lihakset ja virtsan sulkijalihaksen hillitä virtsaaminen. Voit vahvistaa näitä lihaksia säännöllisesti lantionpohjan harjoitukset, kutsutaan yleisesti Kegels.

Lantionpohjan lihakset toimivat avata ja sulkea virtsaputken – putki, joka kuljettaa virtsan virtsarakon ulkopinnan kehosta. Nämä lihakset tukevat myös virtsarakon kun käyttää itse tekemässä jokapäiväistä toimintaa, kuten kävely, pysyvä, nosto ja aivastelua.

Harjoitella Kegel harjoituksia. Suorittamaan Kegels, purista lantionpohjan lihaksia kuin jos yrität lopeta virta virtsa. Lääkäri voi suositella, että teet joukon harjoituksia kolme tai neljä kertaa päivässä hoitoon virtsarakon hallinnan ongelma.

Kegels ovat erityisen tehokkaita naisille ponnistusinkontinenssia, mutta ne voivat myös auttaa vähentämään tai poistamaan virtsankarkailu.

Voit kysyä lääkäriltä apua tai ohjata sinut asiantuntija, joka voi opettaa sinulle oikea tapa tehdä näitä harjoituksia, koska monet ihmiset tietämättään tekevät ne väärin.

Vahvistaa lantionpohjan

Tietyt lääkkeet, ylipaino, tupakointi ja vähäinen liikunta voivat välillisesti edistää virtsarakon valvonnan ongelmia. Jos näihin tekijöihin, virtsarakko-tekniikat – esimerkiksi välttää rakon ärsyttävien ja rakon koulutus – voi olla vieläkin todennäköisesti toimisi.

Käyttäytyminen hoitojen voi parantaa virtsarakon hallinnan mahdollisimman vähän sivuvaikutuksia. Nämä tekniikat vie aikaa ja harjoitusta ennen kuin näet tuloksia. Mutta pysyvyys kannattaa. Jos kiinni ohjelman, saat todennäköisesti nähdä parannusta oireita. Ja jos yksi näistä lähestymistavoista ei toimi, keskustele lääkärisi kanssa tutkimaan muita hoitovaihtoehtoja, jotka voivat auttaa.

Ohjaus vaikuttaneet tekijät

Roolisi hoidossa