virtsarakon tulehdus (kystiitti) opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Virtsarakon tulehdus, jota kutsutaan myös kystiitti, aiheuttaa epänormaali bakteerien kasvua sisällä virtsarakon, ilmapallo kaltainen elin, joka varastoi virtsaan. Virtsarakon infektiot ovat yksi yleisimmistä bakteeri-infektioiden vaikuttaa ihmisiin, jopa kolmasosa kaikista naisilla, joilla on vähintään yksi infektio jossain elämänsä vaiheessa .; Virtsarakon infektiot luokitellaan joko yksinkertaisia ​​tai monimutkaisia. Yksinkertainen Virtsarakkotulehdukset vaikuttaa vain tervettä naista, joilla oli normaali virtsan järjestelmiä. Virtsarakon infektiot ovat harvinaisia ​​miehiä, jotka ovat muuten terveitä, joten miehet sisältyvät monimutkainen luokan jäsenten kanssa molempia sukupuolia, joilla on epänormaali virtsan järjestelmät .; Yksinkertainen Virtsarakkotulehdukset – Yksinkertainen Virtsarakkotulehdukset kehittää, kun bakteerit siirtyvät rakkoon. Koska rakenteen naisen virtsan järjestelmä, naiset ovat paljon todennäköisemmin kuin miehet saada näitä infektioita. Naisilla, avaamisesta virtsaputkeen (jossa virtsa tulee ulos) on lähellä peräsuoleen. Siksi bakteerit voivat kulkeutua peräsuoleen, jossa bakteerien määrä on korkea, alueelle noin emättimen ja virtsaputken. Sieltä on lyhyt matka (4 cm, tai alle 2 tuumaa) kautta virtsaputken ja virtsarakon. Yhdyntä voi kuljettaa nämä bakteerit rakkoon, joten on lisääntynyt riski virtsarakon infektiot seksuaalisesti aktiivisia naisia. Pyyhkimällä WC takaa eteen sen jälkeen, kun suolen voi myös siirtää bakteereja peräsuolen virtsaputkeen. Tästä syystä naisten pitäisi aina yrittää pyyhkiä edestä taaksepäin .; Monimutkaiset Virtsarakkotulehdukset – Virtsarakon infektiot luokitellaan monimutkaisia, kun ne vaikuttavat ihmisten kanssa epänormaali virtsan järjestelmä, joka tekee nämä tartunnat vaikeampi hoitaa. Kaikki Virtsarakkotulehdukset katsotaan monimutkaiseksi, kun ne vaikuttavat miehet, koska pitkän miehen virtsaputkeen pitäisi estää bakteerien saamasta rakkoon. Kuitenkin, jos normaali virtsaputken silmiä tai virtsa rakossa, bakteerit lisääntyvät siellä, mikä lisää infektioriskiä. Yksi syy virtsa voidaan rakossa on hermovaurio, joko vammasta, kuten selkäydinvamma, tai koska sairaus, kuten diabetes. Yleisin syy estäminen virtsan virtauksen miehillä on laajentuneen eturauhasen, yleisempää miehillä yli 50. Potilaat, joilla on ihmisen sisimmässä virtsan katetrit (putki työnnetään virtsaputkeen valua virtsaa) on myös korkeat Virtsarakkotulehdukset koska bakteerit kiivetä seinää pitkin katetrin virtsarakon.

oireet

Yksinkertainen virtsarakkotulehdus; Virtsarakon tulehdus aiheuttaa tulehdusta (ärsytys ja turvotus) virtsarakon ja virtsaputken. Tämä aiheuttaa äkillisen kehittämistä ennustettavissa oireiden ryhmään. Monet naiset, joilla on ollut virtsarakon tulehdus aikaisemmin voi tunnistaa oireet helposti, kun he kehittävät toinen infektio. Nämä oireet sisältävät yleensä yhden tai useamman seuraavista; Tarve virtsata useammin kuin normaalisti, vaikka vain pieniä määriä virtsaa johdetaan aina; Äkillinen tarve virtsata; Kipu, polttava tai muuta epämukavuutta virtsatessa; Tarve virtsata yöllä; Kipu alavatsan; Verta virtsassa; Virtsa että on sameaa, on epämiellyttävä haju tai hajuja epätavallisen voimakas

Diagnoosi

Lääkäri kysyy oireista, jotka ovat tyypillisiä virtsarakon tulehdus, ja myös kysyä teiltä on kuume, vilunväristykset, pahoinvointi, oksentelu, kylkikipu tai muita oireita, jotka voivat ehdottaa vakavampi infektio. Jos olet ollut virtsarakon tulehdukset ennen, lääkäri saattaa pystyä diagnosoimaan ongelman puhelimitse, jos et ole raskaana ja ei ole mitään valkovuoto. Jos oireet eivät ole täsmälleen kaltaisiin ennen Virtsarakkotulehdukset, et luultavasti tarvitse toimistoa vierailu ja mahdollisesti virtsan analyysi.

Kuinka kauan se kestää?

Naiset, joilla on yksinkertainen Virtsarakkotulehdukset usein parantaa muutaman tunnin kuluessa ottamalla ensimmäisen annoksen antibioottia, ja kaikki oireet pitäisi mennä pois kolmen päivän kuluessa. Kuitenkin ihmiset monimutkaisia ​​infektioita, kuten miehet ja eturauhasen liikakasvuun rauhaset, ehkä pitkittynyt oireita. Jos potilaalla on kestokatetreista paikallaan, on vaikea tyhjentää virtsan järjestelmä bakteerien ellei katetrin poiston.

Miten estää tämän terveydentila

Naiset saattavat auttaa estämään virtsarakon tulehdukset pyyhkimällä edestä taakse kanssa WC- ja virtsaaminen jälkeen yhdyntää. Jotkut naiset, joilla on kaksi tai useampia Virtsarakkotulehdukset vuosittain ottaa antibiootti jälkeen seksuaalisen kohtaamiset, kolme kertaa viikossa tai päivittäin tartuntavaaran. Muita toimenpiteitä, jotka voivat auttaa estämään virtsarakon tulehdukset ovat menossa vessaan heti kun tunnet virtsaamistarvetta ja juomalla runsaasti nesteitä joka päivä. Jotkut naiset, jotka käyttävät kalvo ehkäisyyn on harvemmin Virtsarakkotulehdukset muuttamalla eri tapa estää raskauden. Joidenkin tutkimusten mukaan juominen karpalomehua saattaa vähentää riskiä hankkia virtsatieinfektio.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Hoito vaihtelee, riippuen ongelman

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärin vastaanotolla, jos tunnet kipua tai epämukavuutta virtsatessa, jos tarve virtsata tavallista useammin, tai jos huomaat, että virtsa haisee tai sisältää verta. Naiset ensimmäisen raskauskolmanneksen on virtsassa tarkistetaan bakteerikasvun osana äitiyshuollon, vaikka heillä ei ole oireita virtsarakon tulehdus.

Ennuste

Antibioottihoidon yleensä kovettuu yksinkertainen virtsarakon tulehdukset. Joissakin tapauksissa käsittelemätön virtsarakon tulehdus voi levitä ylöspäin virtsateiden vaikuttaa munuaisiin ja aiheuttaa pyelonefriitti, joka on tulehdus ja tulehdus munuaisissa. Monimutkaista Virtsarakkotulehdukset, näkymät riippuu kliinisestä tilanteesta. Potilaat voivat tulla vakavasti sairas jos infektio leviää virtsan järjestelmä vereen, edellytys kutsutaan urosepsis. Suonensisäinen antibiootit ovat yleensä tehokkaita. Yleensä potilaat diagnosoitiin urosepsis tarvitsevat pidemmän antibioottikuurin, mutta tämä voidaan tehdä kotona antibiooteilla ottaa suun kautta.