verenpaine kaavio: mitä lukuvälineillä

Tämä verenpaineen kaavion avulla voit selvittää, jos verenpaine on hyvällä tasolla tai jos sinun täytyy ottaa joitakin toimenpiteitä parantaa numeroita.

Verenpaine lukemat voidaan jakaa neljään yleiseen luokkaan, jotka vaihtelevat normaalista vaihe 2 korkea verenpaine (hypertensio). Taso verenpaine määrittää millaista hoitoa ehkä. Saada tarkka verenpaineen mittaus, lääkärin tulisi arvioida oman lukemat keskiarvon perusteella kahden tai useamman verenpaine lukemat kolmella tai useammalla toimisto käyntiä.

Tässä tarkastellaan neljässä verenpaineen luokkia ja mitä ne merkitsevät sinulle. Jos lukemat voidaan jakaa kahteen eri ryhmään, sinun oikea verenpaine luokka on korkeampi luokka. Esimerkiksi jos verenpaine lukema on 125/95 millimetriä elohopeaa (mmHg), sinun on vaihe 1 verenpainetauti.

* Alueet voivat olla pienemmät lapsille ja nuorille. Keskustele lapsesi lääkäriin, jos olet huolestunut lapsesi on korkea verenpaine.

† Huomautus: Nämä suositukset käsitellä korkea verenpaine yhtenä terveydentila. Jos sinulla on myös sydänsairaus, diabetes, krooninen munuaissairaus tai eräitä muita ehtoja, ehkä käsitellä verenpaineesi aggressiivisemmin.

Jos olet terve aikuinen nuorempi kuin ikä 60, tai jos sinulla on krooninen munuaissairaus, diabetes tai sepelvaltimotauti, hoidon tavoite on alle 140/90 mmHg. Jos olet terve aikuinen 60 vuotta tai vanhempi, hoidon tavoite on alle 150/90 mmHg.

Jos verenpaine on normaali, tai hyväksymästä terveiden elämäntapojen voi ehkäistä tai viivästyttää korkea verenpaine tai muita terveysongelmia. Jos verenpaine ei ole normaalia, terveellistä elämäntapaa – Usein yhdessä lääkitys – voi auttaa tuomaan ne kuriin ja vähentää riskiä hengenvaarallisia komplikaatioita.

käydä lääkärin