tyvisolusyöpä opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Tyvisolusyöpä on yleisin ihosyöpä diagnosoitu Yhdysvalloissa .; Tyvisolut ovat pieniä, pyöreitä ihosoluja yleensä löytyy yläosassa ihoa. Kun nämä solut muuttua syöväksi, ne kasvavat käsistä. Tyvisolusyöpä kasvaimet harvoin levitä tai aiheuttaa kuoleman. Mutta syöpä tyvisolut yleensä kytkeä pieniin ihon kasvaimia, jotka voivat tuhota ihoa ja lähellä kudosten. Ne voivat kasvaa suuri ajan mittaan, aiheuttaen vaurioita ympärille ja niiden alle .; Tyvisolusyöpä voi kasvaa tahansa kehon osassa. Kuitenkin useimmat tyvisolusyövät löytyy joitakin osa kasvoista. Tämä voi aiheuttaa kosmeettisen haitan ja voivat häiritä toimintaa silmäluomien, nenän ja suun .; Tyvisolusyöpä kehittyy usein, koska toistuva, pitkäaikainen altistuminen auringon. Henkilöt, joilla on vaalea iho ja siniset silmät ovat erityisen suuri riski. Harvemmin, tyvisolusyöpä voivat johtua altistumisesta arseenia tai tiettyihin teollisuuden päästöt. Vanhemmat ihmiset, jotka saivat röntgen hoito akne kuin teini-ikäiset on suurempi riski sairastua tyvisolusyöpä .; oireet; Tyvisolusyöpä ihosyöpä yleensä näkyy pieni, kivuton kolahtaa vaaleanpunainen, helmiäis pinta. Koska syöpä hitaasti kasvaa, keskellä kolahtaa voi tulla kipeä ja kehittyä kraatteri, joka vuotaa verta, sakkaa, tai muodostaa rupi .; Harvinainen tyyppi tyvisolusyöpä saattaa näyttää pieni arpi .; Vaikka se on yleisesti sijoitettu kasvot, tyvisolusyöpä voi kehittyä korvissa, selkä, niska ja muut ihon pintojen usein alttiina auringon .; Diagnoosi; Lääkäri tutkii ihoa. Hän tekee koepala, joka liittyy poistamalla iho niin se voidaan tutkitaan laboratoriossa. Lääkäri voi poistaa joitakin tai kaikki, epänormaali ihon koepalan .; Odotettu kesto; Kun tyvisolusyöpä syöpä kehittyy iholla, se yleensä kasvaa hitaasti. Se voi tulla hyvin suuri, varsinkin jos se on alaselässä, takaisin oman olkapään tai jonkin muun, et yleensä nähdä peilistä .; ehkäisy; Suojaamaton altistuminen auringonvalolle lisää riskiä sairastua tyvisolusyöpä. Voit auttaa vähentämään tätä riskiä useilla tavoilla; Levitä aurinkovoidetta, jonka suojakerroin (SPF) 30 tai suurempi, ennen kuin mennä ulos .; Rajoita aikaa ulkona, kun aurinko on huipussaan (suurimmassa osassa Yhdysvaltoja, noin kello 10 ja viisitoista) .; Käyttää aurinkolaseja ultraviolettivalolla suoja .; Käyttää pitkiä housut, paita, pitkät hihat ja hattu, jossa on laaja lieri .; Muista, että jotkut lääkkeet saattavat lisätä ihon vaurioitumisriskiä auringosta. Näihin kuuluvat tietyt antibiootit ja lääkkeet käytetään psyykkisten sairauksien, korkea verenpaine, sydämen vajaatoiminta, akne ja allergiat. Jos otat reseptillä lääkkeitä, kysy lääkäriltäsi, jos sinun täytyy ottaa ylimääräisiä varotoimia altistumista auringonvalolle .; Muista, että jotkut ihonhoitotuotteet voi ihosi alttiimpi vahinkoa auringonvalolta. Nämä tuotteet, jotka sisältävät alfa-hydroksi hapot.

oireet

Tyvisolusyöpä ihosyöpä yleensä näkyy pieni, kivuton kolahtaa vaaleanpunainen, helmiäis pinta. Koska syöpä hitaasti kasvaa, keskellä kolahtaa voi tulla kipeä ja kehittyä kraatteri, joka vuotaa verta, sakkaa, tai muodostaa rupi .; Harvinainen tyyppi tyvisolusyöpä saattaa näyttää pieni arpi .; Vaikka se on yleisesti sijoitettu kasvot, tyvisolusyöpä voi kehittyä korvissa, selkä, niska ja muut ihon pintojen usein alttiina auringon .; Diagnoosi; Lääkäri tutkii ihoa. Hän tekee koepala, joka liittyy poistamalla iho niin se voidaan tutkitaan laboratoriossa. Lääkäri voi poistaa joitakin tai kaikki, epänormaali ihon koepalan .; Odotettu kesto; Kun tyvisolusyöpä syöpä kehittyy iholla, se yleensä kasvaa hitaasti. Se voi tulla hyvin suuri, varsinkin jos se on alaselässä, takaisin oman olkapään tai jonkin muun, et yleensä nähdä peilistä .; ehkäisy; Suojaamaton altistuminen auringonvalolle lisää riskiä sairastua tyvisolusyöpä. Voit auttaa vähentämään tätä riskiä useilla tavoilla; Levitä aurinkovoidetta, jonka suojakerroin (SPF) 30 tai suurempi, ennen kuin mennä ulos .; Rajoita aikaa ulkona, kun aurinko on huipussaan (suurimmassa osassa Yhdysvaltoja, noin kello 10 ja viisitoista) .; Käyttää aurinkolaseja ultraviolettivalolla suoja .; Käyttää pitkiä housut, paita, pitkät hihat ja hattu, jossa on laaja lieri .; Muista, että jotkut lääkkeet saattavat lisätä ihon vaurioitumisriskiä auringosta. Näihin kuuluvat tietyt antibiootit ja lääkkeet käytetään psyykkisten sairauksien, korkea verenpaine, sydämen vajaatoiminta, akne ja allergiat. Jos otat reseptillä lääkkeitä, kysy lääkäriltäsi, jos sinun täytyy ottaa ylimääräisiä varotoimia altistumista auringonvalolle .; Muista, että jotkut ihonhoitotuotteet voi ihosi alttiimpi vahinkoa auringonvalolta. Nämä tuotteet, jotka sisältävät alfa-hydroksi hapot.

Diagnoosi

Lääkäri tutkii ihoa. Hän tekee koepala, joka liittyy poistamalla iho niin se voidaan tutkitaan laboratoriossa. Lääkäri voi poistaa joitakin tai kaikki, epänormaali ihon koepalan.

Kuinka kauan se kestää?

Kun tyvisolusyöpä syöpä kehittyy iholla, se yleensä kasvaa hitaasti. Se voi tulla hyvin suuri, varsinkin jos se on alaselässä, takaisin oman olkapään tai jonkin muun, et yleensä nähdä peilistä.

Miten estää tämän terveydentila

Suojaamaton altistuminen auringonvalolle lisää riskiä sairastua tyvisolusyöpä. Voit auttaa vähentämään tätä riskiä monella tavalla

Miten käsitellä tätä terveydentila

Hoidot tyvisolusyöpä sisältävät

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärille tai ihotautilääkäri (lääkäri, joka on erikoistunut iho-ongelmia), jos huomaat

Ennuste

Näkymät ovat yleensä erinomainen. Useimmat tyvisolusyöpä syöpiä parantaa, jos niitä hoidetaan varhain.