takiainen

Yhteinen nimet: Takiainen myös tunnetaan Bardana, kerjäläinen painikkeita, clotbur, syötävä takiainen, suuri bur, suuri burdocks, ja lappa

Tehoa-turvaluokitus

Oo … Ethno tai muuta näyttöä tehosta.

turvallisuus luokitus

Budock pidetään native Euroopassa ja Pohjois-Aasiassa; se on luonnonvaraisena Yhdysvalloissa. Takiainen on laajalti viljelty Itä-Euroopassa, erityisesti entisessä Jugoslaviassa, Puolassa, Bulgariassa ja Unkarissa. Laitos kuuluu Asteraceae, tai päivänkakkara, perhe. Tehtaalla on suuri soikea lehdet, joilla on laaja punertava kukkia. Takiainen on pitkään kova juurenkappaleet.

Perinteisessä lääketieteessä, hedelmät, siemenet, juuret, ja lehdet takiainen on käytetty decoctions tai teetä varten monenlaisia ​​vaivoja kuten vilustuminen, katarri, kihti, reumatismi, vatsa vaivoja, syövät, ja diureetti, diaphoretic ja laksatiivinen . On jopa mainostettiin seksuaalista. Ulkoisesti, sitä on käytetty eri iho-ongelmia.

Takiainen root yleensä pidetään syötävän elintarvikkeen, erityisesti Aasiassa ja suosiota Yhdysvalloissa luontaistuotekaupoista. Lisäksi tuoreet takiainen root myyntiin elintarvikkeena, USA luontaistuotekaupoista myös myydä Takiainen kuin nutraceutical (lääke ruokaa). Lisätutkimukset eduista takiainen root mahdollisena lääke ruokaa tai nutraceutical tarvita.

Takiainen myös voi olla potentiaalia lääketieteellistä hyötyä hoidettaessa kuumetta, infektio, syöpä, ja nesteen kertymistä. Alustava viime kemialliset ja farmakologiset tutkimukset näyttävät tarkistaa joitakin näistä toimista, vaikka tehokkuus ja turvallisuus Näiden merkintöjen ei ole riittävästi tutkittu.

Lisäksi takiainen on ainesosa esiintyy joissakin ajankohtaisista kosmetiikka ja toiletry- tyyppisten tuotteiden puhdistaa ihoa ja hiukset tonic hoitoon hilse.

Ei ole viime kliinistä näyttöä ohjata annostusta takiainen. Klassinen annos tämän yrtti oli 2 g root.

Vasta ei ole vielä tunnistettu.

Dokumentoituja haittavaikutuksia (mukaan lukien oxytocic ja kohdun nautintoaine toiminta). Vältä käyttöä.

Ei ole hyvin dokumentoitu.

Allergiset ihon ärsytystä.

Burdock pidetään yleisesti turvallisena ja syötävä elintarvike. Muutama raportit on ilmestynyt takiainen root tee myrkytys (näön hämärtyminen, päänsärky, uneliaisuus, epäselvä puhe, koordinaatiokyvyn menetys, sekavaa puhetta, levottomuus, hallusinaatiot, hyperaktiivisuus, kouristukset, sekavuus, punastuminen, suun kuivuminen ja nenän, ihottuma, puute hikoilu, kuume) johtuen sekoittumisesta atropiinilla sisältäviä kasveja.

Viitteet