syövän hoito päätöksiä: 5 askeleen avulla voit päättää

Vaihe 1: Aseta pelisäännöt

Kumppanuus lääkäriltä tekemään päätöksiä oman syövän hoitoon voi tehdä olosi varmempia kuin aloitat syövän hoitoon. Selvittää, miten päästä mukaan.

Vaihe 2: Päätä tavoite

Olet juuri diagnosoitu syöpä. Mielesi on rullata. Nyt lääkärisi haluaa sinun lajitella kautta syövän hoitovaihtoehdot ja auttaa päättämään suunnitelma.

Vaihe 3: Perehdy hoitovaihtoehtoja

Mutta miten päättää syövän hoidossa suunnitelma? Seuraavassa on viisi vaihetta opastaa tulossa kumppani lääkärin kanssa määritettäessä ja ohjata oman syövän hoitoon.

Ennen tutkia hoitovaihtoehtoja, vahvistaa pelisäännöt. Sinulta mieluummin syöpä hoitopäätöksiä teet jos

Päätä, kuinka paljon haluat tietää. Vaikka useimmat ihmiset haluavat tietää tarkalleen, mitä niiden hoito on ja niiden eloonjäämismahdollisuudet, toiset eivät. Jos et halua tietää kaikkia yksityiskohtia, kerro tästä lääkärillesi.

Varmista, että annat lääkärille, jos haluat joku muu, joka voisi auttaa tänä vaikeana aikana kuulla uutisia.

Päätä, kuinka haluat tehdä hoitopäätöksiä. Haluat ehkä ottaa johtoaseman päätöksentekoprosessiin. Tai ehkä haluat kääntää kaikki päätökset yli lääkärille. Saatat myös olla jossain keskellä, jakaa päätöksentekoprosessi lääkärin kanssa.

Se voi auttaa miettiä, miten olet käsitellään vaikeita päätöksiä aikaisemmin. Ja se voi auttaa on läheinen ystävä tai perheenjäsen tapaamiset avulla voit päättää.

Vastaan ​​apua. Tarvitset tukea koko hoitojakson. Tuki voi tulla lääkäriltä, ​​ystävien ja perheen.

Jos et tunne tueta päätöksenteossa Yhteystietoryhmien kuten American Cancer Society, joka voi laittaa sinut ajan tasalla syövän sairastaneet, jotka saattavat pystyä auttamaan sinua tässä prosessissa.

Se saattaisi auttaa kirjoittaa muistiin odotukset ja p ennen tapaat lääkärisi kanssa. Tämä saattaisi auttaa paremmin ilmaista toiveita ja tunteita teidän syövän hoidossa.

Päättää, mitä haluat pois hoito voi auttaa tarkentaa hoitovaihtoehdoista. Oletko toivoen parannuskeinoa, stabilointi tai yksinomaan oireiden lievitystä?

Riippuen syövän ja vaiheessa, tavoitteet hoitoon voisi olla

Jotta kohtuullinen hoito päätös, pitää mielessä syöpätyyppi olet, sen vaihe, ja mitkä hoitovaihtoehtoja on saatavilla ja miten todennäköistä nämä hoidot ovat työskentelemään näissä olosuhteissa. Keskustele lääkärisi kanssa luotettava sivustoja, kirjoja ja potilas oppimateriaalia täydentää keskusteluja.

Syöpälääkkeitä käytetään joskus yhdessä toistensa kanssa. Esimerkiksi on tavallista parittaa leikkaus tai sädehoito kemoterapiaa. Lääkärit joskus viitata hoitoon, jota käytetään sen jälkeen, kun ensisijainen hoito adjuvanttihoitona.