syövän hoito myyttejä: perää näihin yhteisiin uskomuksia?

Myytti: Syöpä on aina tuskallista

Totuus: Jotkut syövät koskaan aiheuta kipua.

Myytti: neula biopsia voi häiritä syöpäsoluja, jolloin ne matkustaa muihin kehon osiin

Ihmisille, jotka tekevät kokemuksesta syöpäkipuihin, erityisesti ihmisiä, joilla on pitkälle edennyt syöpä, lääkärit ovat tulleet tietoisemmiksi tarpeesta valvoa sellaista kipua ja ovat oppineet parempia tapoja hallita sitä. Vaikka kaikki kipu ei saa poistaa, se voidaan ohjata niin, että sillä on vain vähän vaikutusta päivittäistä rutiinia.

Myytti: Leikkaus aiheuttaa syöpää levitä

Totuus: Useimpien syöpien, ei ole vakuuttavaa näyttöä siitä, että neulabiopsiaan – menettely käytetään diagnosoida monia syöpätyyppejä – aiheuttaa syöpäsolujen leviämistä.

Myytti: Jokainen samanlaista syöpä saa samanlaista hoitoa

Poikkeuksiakin kuitenkin joista lääkärit ja kirurgit tietävät. Esimerkiksi neulabiopsiaan yleensä ei käytetä diagnosoinnissa kivessyöpä. Sen sijaan, jos lääkäri epäilee kivessyöpä, kives on poistettu.

Totuus: Leikkaus voi aiheuttaa syöpää levitä. Älä viivyttää tai evätä hoitoa, koska tämä myytti. Kirurgisesti poistamalla syöpä on usein ensimmäinen ja tärkein hoito.

Jotkut saattavat uskoa tätä myyttiä, koska he tuntevat huonompi aikana elpyminen kuin ennen leikkausta. Ja jos kirurgi huomaa leikkauksen aikana, että syöpä on kehittyneempi kuin ensimmäinen ajatus, et voi uskoa leikkaus aiheutti laajempi syöpä. Mutta ei ole todisteita tukemaan tätä.

Totuus: Lääkäri räätälöi oman hoito sinulle. Mikä hoito saat riippuu siitä, missä syöpä on, vai kuinka paljon se on levinnyt, ja miten se vaikuttaa kehon toimintoja ja yleistä terveydentilaa.

Yhä useammat, syövän hoito räätälöidään perustuu geeneissä. Nämä geenit, jotka olet syntynyt, voi osoittaa, että elimistö käsittelee tiettyjä kemoterapia ja huumeiden eri tavalla kuin jonkun toisen kehoon. Geneettinen testaus oman syöpäsolujen myös auttavat hoidon.

Totuus: Se on sinun vai et halua hoitaa syöpää. Voit päättää tämän kuultuaan lääkäriltä ja oppia vaihtoehtoja.

Henkilö syöpä voi halutessaan luopua hoitoa, jos hän on

Myytti: Jokainen, joka on syöpä on mennä hoitoon