syövän hoito miehille: mahdollinen seksuaalinen haittavaikutukset

Selvitä, jos olet vaarassa seksuaalisen haittavaikutuksia, kun syövän hoidossa ja jotka syövän hoidot voivat aiheuttaa näitä haittavaikutuksia.

Hoito tiettyjä syöpiä voi vaikuttaa seksuaalisuuteen, aiheuttaen erilaisia ​​oireita, jotka voivat tehdä seksiä kumppanin kanssa vaikeampaa. Mutta se ei tarkoita et voi olla terve sukupuolielämää jälkeen syövän hoidossa.

Leikkaus

Tietäen enemmän tietoa syövän hoitoon ja miten se voi vaikuttaa seksuaalinen toiminta voi auttaa löytämään ratkaisun jos häiriöt ilmenevät.

Säteilyhoito

Men syöpään niiden lantion alueella ovat todennäköisemmin kuin miehiä muihin syöpiin raportoida vaikeuksia jatkamista sukupuolta jälkeen syövän hoidossa.

hormonihoito

Seksuaalinen sivuvaikutukset ovat yleisimpiä hoidon jälkeen

kemoterapia

Vanhemmat miehet ovat todennäköisesti kokemus seksuaalinen toimintahäiriö jälkeen syövän hoidossa. Tämä johtuu siitä, useimmat vanhemmat miehet, mukaan lukien ne, jotka eivät ole saaneet syöpä, kokee vaikeuksia sukupuolen jossain vaiheessa.

Joten vanhemmat miehet, jotka olen saanut syövän hoidossa saattaa esiintyä seksuaalista haittavaikutuksia ikääntymiseen liittyvät mieluummin kuin hoito. Tai he saattavat huomata, että syövän hoito kiihdyttää seksuaalinen sivuvaikutuksia, jotka liittyvät normaalin ikääntymisen.

Useat seksuaalisen haittavaikutuksia voi esiintyä seurauksena syövän hoitoon, mukaan lukien

Ei jokainen syöpä kokee seksuaalista sivuvaikutuksia. Lääkäri voi keskustella riskitason saatat kohdata oman tietyntyyppisen syövän ja hoitoon.

Syöpä voi aiheuttaa seksuaalista haittavaikutuksia, jos syöpä liittyy sukupuolielimiä. Syöpiä, jotka eivät vaikuta sukupuolielimiä voi myös vaikuttaa seksuaalisuuteen muuttamalla kehon kuva, mikä sinusta tuntuu vähemmän houkuttelevaa, tai aiheuttaa väsymystä tai masennusta ja vähentää kiinnostusta sukupuoleen.

Seksuaalinen vaikeuksia voi aiheuttaa myös sivuvaikutuksia syövän ja sen hoidosta, kuten väsymystä, kipua tai ahdistusta hoidoista. Lisäksi masentunut tunteita ottaa syöpä voi aiheuttaa menetyksen libido.

Joskus emotionaaliset tekijät voivat olla seksuaalinen sivuvaikutuksia lisäksi fyysisiä muutoksia joudut hoidon aikana.

Leikkaus, sädehoito, hormonihoito ja kemoterapia voivat kaikki aiheuttaa seksuaalista haittavaikutuksia.

Hermojen lantion alueella ohjaus veren virtausta penikseen. Jos sinulla on kasvain lantion alueella, joka on poistettu, kirurgi on toimittava varovasti, jotta vahingoittaa hermoja. Katkaistu hermo voi johtaa heikentynyt erektio tai kyvyttömyys saavuttaa erektio.

Toiminnot, jotka voivat aiheuttaa erektiohäiriöitä sisältävät

Uudempi hermoja säästävää toiminta on vähemmän todennäköisesti aiheuttaa erektiohäiriön vaikka olitpa ehdokkaana tämän tyyppinen leikkaus riippuu koosta ja sijainnista syöpä. Joidenkin syöpien, hermovaurio ei voida välttää, jos kirurgi on poistaa kaikki syöpä.

Miehistä, jotka tehdään hermoja säästävää prostatektomiaa voivat kokea tilapäistä erektiohäiriöt, kun vaikutukset ovat pysyviä miehillä, jotka eivät ole oikeutettuja hermoja säästävää leikkausta.

Hermot vaurioitunut leikkauksen aikana voi myös aiheuttaa voit kokea kuivan orgasmi – orgasmin ilman siemensyöksyä siemennesteen. Siemenneste elimistö tuottaa ei saa jättää kivekset, tai se voidaan työntää rakko (taaksepäin siemensyöksy).

Jotkut ihmiset sanovat, että kuiva siemensyöksy tuntuu ole erilainen ja usein niiden kumppanit eivät huomaa tai välitä eroa. Kuitenkin muut miehet huomaavat, että kuiva orgasmeja ovat heikompia tai tuntevat vähemmän miellyttävä kuin niiden orgasmeja ennen leikkausta.

Lisäksi jotkin toiminnot saattavat vaatia sijoittaminen aukon (Ostomy), jonka avulla ulosteessa tai virtsassa kerätä pussiin, joka pitää kehon. Yllään avannepussin voi tehdä olosi itsetietoinen ja hankala. Ostomy terapeutit ja erikoistuneita vaatteet voi auttaa lisäämään itseluottamusta.

Säteily suunnattu lantio voi aiheuttaa erektiohäiriöitä, mutta ei ole selvää, miksi.

Säteily voi vahingoittaa hermoja lantion alueella, estää veren virtausta peniksen tai vähentää testosteronin määrää elimistössä. Säteilyn sivuvaikutusten alkaa hitaasti noin kuusi kuukautta vuodessa hoidon jälkeen.

Olipa kokemus erektiohäiriö seurauksena sädehoitoa riippuu säteilyn määrää saat ja kuinka paljon teidän lantion alueella kohdellaan – korkeammalle säteilylle suuremman määrän elimistö on todennäköisemmin aiheuttaa seksuaalista haittavaikutuksia .

Miehet jotka tupakoivat tai joilla on sydänsairaus, korkea verenpaine tai diabetes voi myös olla suurempi riski erektiohäiriön sädehoidon jälkeen. Nämä ehdot voivat jo aiheuttanut valtimo vahinkoa, joka voidaan pahentaa säteilyä.

Siemennesteen määrän siemensyöksyn voi pienentää sädehoidon jälkeen. Saatat tuntea kipua aikana siemensyöksyä hoidon jälkeen, vaikka se yleensä häviää ajan kuluessa.

Jos sinulla on eturauhasen syöpä on levinnyt, lääkäri voi yrittää alentaa tasoa testosteroni elimistössä poistamalla kivekset (orkiektomia) tai käsittelemällä sinulle lääkkeitä.

Jotkut eturauhasen syöpiä riippuvaisia ​​testosteronin polttoaineena. Alentamalla testosteronitasoja, lääkäri toivoo hidastaa tai pysäyttää syövän etenemisen. Miehet, joilla on suuri eturauhasen syöpiä saisivat hormonihoito kutistaa eturauhasen ennen leikkausta, jotta se helpompi poistaa.

Hormonihoito yleisimmin aiheuttaa menetys libido, mutta se ei tapahdu kaikille. Jotkut miehet huomaavat heillä on halua seksiä mutta eivät pysty saamaan erektiota tai eivät pääse orgasmin. Nuoremmat miehet ovat yleensä vähemmän seksuaalisia sivuvaikutuksia hormonihoito. Hormonihoito voi myös aiheuttaa voit tuottaa vähemmän siemennestettä siemensyöksyn.

Saatat kokea menetys libido ja vaikeuksia saavuttaa erektio kemoterapian jälkeen. Jotkut kemoterapiaa huumeita vähentää testosteronia elimistö tuottaa. Saat yleensä takaisin oman seksuaalisen toiminnan muutaman viikon päättyy hoidon.

Kemoterapia voi aiheuttaa väsymystä, lisääntynyttä verenvuotoa tai suurentunut infektioriski. Tänä aikana lääkäri saattaa neuvoa välttämään yhdyntää tai et voi tuntea halu sukupuoli.

Jotkut seksuaalinen sivuvaikutuksia syövän hoitoon ratkaisee muutaman viikon. Toiset voivat kestää vuoden tai kahden kuluttua hoidon, ja jotkut ovat pysyviä.

Selvitä niin paljon kuin voit noin mitä estävät seksuaalista toimintaa. Tämä voi auttaa sinua tuntemaan paremmin hallita tilannetta ja auttaa opastaa hoitovaihtoehtoja. Voit myös haluta

Onko joitakin kokeiluja. Saatat huomata, että tietyissä tilanteissa SYTYTÄ seksuaalinen halu tai auttaa saamaan erektion.

Kiinnitä huomiota mikä toimii – onko se stimuloi peniksen itse tai ajatella seksuaalinen fantasioita. Saatat löytää orgasmi ovat voimakkaampia, jos viettää enemmän aikaa esileikki. Sen jälkeen kun tiettyjen toimintojen tai hoitojen eri seksuaalinen kannat voivat olla avuksi.

Keskustele lääkärin kanssa. Lääkäri voi antaa sinulle enemmän tietoa mitä aiheuttaa mitään seksuaalinen toimintahäiriö kokemastasi. Sieltä voit keskustella hoitovaihtoehdoista, kuten lääkkeitä, implantit tai laitteita, jotka voivat helpottaa erektio.

Muista kuitenkin, että jotkut lääkärit voivat olla aivan yhtä haluttomia tai hämmentynyt kuin olet puhua seksuaalisesta sivuvaikutuksia. Jos näin on, kysy lääkäriltäsi lähetteen erikoislääkärille, kuten urologin tai sukupuolen terapeutin.

Keskustele kumppanin kanssa. Anna kumppani tietää, mikä toimii parhaiten sinulle. Ole rehellinen huolenaiheita ja tunteita. Jos olet hiljaa, mitä sinulla on, kumppani voi tuntea hylätään.

Parisi voi tarjota tärkeää tukea toipua syövän hoidossa. Hän tai hän voi olla ideoita auttaa takaisin oman seksuaalisen toiminnan.

Voit keskustella muiden syövän sairastaneet. Terveydenhuollon joukkue voisi ohjata teitä tukiryhmä oman kaupungin. Muussa tapauksessa olla yhteydessä muihin syövän sairastaneet verkossa.

Jos olet hämmentynyt siitä keskustella sukupuoli kasvotusten tuntemattomien, verkkoympäristössä tarjoaa enemmän nimettömänä. Aloita American Cancer Societyn Cancer Survivors Network.

Miehet, joilla on ollut syövän hoidossa voi todeta, että se yksinkertaisesti vie aikaa saavuttaa seksuaalista toimintaa. Lääkehoito ja muita vaihtoehtoja hoitoon työtä joillakin miehillä ja toisissa ei. Joskus se kestää vuoden tai kaksi hermojen tai verisuonia lantion alueella parantua.

käydä lääkärin