syöpäkivun: helpotus on mahdollista

Mikä aiheuttaa syöpää kipua?

Lue, mitä aiheuttaa syöpää kipua ja miten voit työskennellä lääkärin varmistaa oman syöpäkivun on hallinnassa.

Miten syövän hoitoon kipua?

Mitkä ovat syyt eivät saa riittävää hoitoa syöpään kipua?

Kaikki eivät syöpää kokemuksia syöpäkivun, mutta 1 ulos 3 joutuneiden ihmisten syövän hoitoon ei. Jos olet edennyt syöpä – syöpä on levinnyt tai uusiutunut – tilaisuutesi kokea syöpäkivun on vielä suurempi.

Syöpä kipua esiintyy monin tavoin. Kipu voi olla tylsää, särkevät tai teräviä. Se voisi olla vakio, ajoittainen, lievä, kohtalainen tai vaikea.

, Syöpä asiantuntija Rochester, Minnesota, tarjoaa jonkinlaisen käsityksen syöpäkipuihin, miksi ihmiset ehkä saa kivun hoitoa he tarvitsevat ja mitä he voivat tehdä asialle.

Syöpä kipu voi johtua syövän itse. Syöpä voi aiheuttaa kipua kasvamassa tai tuhota kudosta lähellä syöpä. Syöpä kipu voi tulla ensisijainen syöpään itse – kun syöpä alkoi – tai muita alueita kehossa kun syöpä on levinnyt (etäpesäkkeet). Koska kasvain kasvaa, se voi painostaa hermoja, luiden tai elinten, mikä aiheuttaa kipua.

Syöpä kipu voi olla vain fyysisestä vaikutuksesta syöpä on alueella elimen, mutta myös kemikaaleja, että syöpä voi vapauttaa alueella kasvain. Hoito syöpä voi auttaa kipua näissä tilanteissa.

Syöpälääkkeitä – kuten kemoterapia, säteily ja leikkaus – ovat toinen mahdollinen lähde syöpäkivun. Leikkaus voi olla tuskallista, ja se voi viedä aikaa toipua. Säteily voi jättää jälkeensä polttava tunne tai kivulias arvet. Ja kemoterapiaa voi aiheuttaa monia mahdollisesti kivulias sivuvaikutuksia, kuten suun haavaumat, ripuli ja hermovaurioita.

On olemassa monia erilaisia ​​tapoja käsitellä syöpäkivun. Yksi tapa on poistaa lähde kipu, esimerkiksi leikkauksen, kemoterapian, säteilyn tai jokin muu hoitomuoto. Jos tämä ei ole mahdollista, kipulääkkeiden voidaan yleensä hallita kipua. Näitä lääkkeitä ovat

Nämä lääkkeet voivat usein ottaa suun kautta, joten ne on helppo käyttää. Lääkehoito voi tulla tabletin muodossa, tai ne voidaan tehdä liueta nopeasti suussa. Kuitenkin, jos et pysty ottamaan lääkkeitä suun kautta, ne voidaan ottaa myös suonensisäisesti, rektaalisesti tai ihon kautta käyttäen laastaria.

Erikoistunutta hoitoa, kuten hermo lohkoja, voidaan myös käyttää. Nerve lohkot ovat puudutus, jota ruiskutetaan ympärille tai osaksi hermo, joka estää kipua viestit kulkiessa, että hermo polku pääsyn aivoihin.

Muita hoitomuotoja, kuten akupunktio, acupressure, hieronta, fysioterapia, hiljentymiseen ja huumori voivat auttaa.

Valitettavasti syöpä kipu on usein alihoidettu. Monet tekijät voivat vaikuttaa, että jotkut, jotka sisältävät

Haluttomuus lääkärit kysyä kipua tai tarjota hoitoja. Jotkut lääkärit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset eivät saa erikseen kysyä kipua, jonka pitäisi olla normaali osa jokaisen vierailun lääkärin kanssa.

Henkilöt, joilla on syöpä pitäisi kysyä, jos ne ovat ottaa kipua. Jos ne ovat, lääkärin tulisi lopettaa siellä ja käsitellä asiaa.

Jotkut lääkärit eivät tiedä tarpeeksi oikeasta kivun hoitoon. Jos näin on, lääkäri voi kirjoittaa lähetteen kipua asiantuntija.

Muut lääkärit voivat olla huolissaan määräämistä kipulääkkeiden koska nämä lääkkeet voidaan käyttää väärin. Kuitenkin ihmiset kipu on hyvin epätodennäköistä väärin kipulääkkeiden.

Haluttomuus potilaiden puhua kipua. Toinen tekijä voi olla henkilön omat vastahakoisesti. Jotkut saattavat halua “vaivata” niiden lääkäreiden kanssa tietoja, tai ne voivat pelätä, että kipu tarkoittaa, että niiden syöpä pahenee.

Jotkut eivät halua ilmoittaa sitä tai ilmoittaa ne perusteellisesti kuin niiden pitäisi, koska he ovat huolissaan siitä, mitä lääkäreiden tai muut saattavat ajatella niitä, jos he valittavat. He saattavat tuntea, että koska heillä on syöpä, he pitäisi olla kipua ja kyettävä käsittelemään sitä. Se ei yksinkertaisesti ole totta.

Pelko riippuvuus. Toinen tekijä voi olla henkilö pelko tulla riippuvaisiksi kipulääkkeiden. Tämä on jotain, että me tiedämme, ei yleensä tapahdu, jos ottaa lääkkeitä kipuun.

Jos ottaa lääkkeitä, kun et ole kipua tai saada korkea, niin, kyllä, voit tulla riippuvaiseksi. Mutta riski riippuvuuden, jotka ottavat kipulääkkeiden tarkoituksenmukaisella tavalla – kivun – on hyvin alhainen, joten tämän ei pitäisi olla huolta.

Pelko sivuvaikutuksia. Jotkut ihmiset pelkäävät sivuvaikutuksia kipulääkkeiden. Monet pelkäävät olla unelias, ei pysty kommunikoimaan perheen ja ystävien, omituisesti tai nähdään riippuvainen lääkkeitä. Ihmiset ovat joskus pelkäävät, että kun morfiini voi lyhentää niiden käyttöikää. Ei ole näyttöä mistään näistä tapahtuu, jos lääkitys annostellaan tarkoituksenmukaisesti.

Viimeaikaiset todisteet osoittavat, että hyvä hallinta oireita, kuten kipu, todella auttaa ihmisiä elämään pidempään.

Ja vaikka voimakas kipu lääkkeet voivat aiheuttaa uneliaisuutta, kun ensin ottaa ne, jotka haittavaikutus yleensä menee pois tasaista annostelua.