syöpädiagnoosin: 11 vihjettä selviytyä

Jos olet diagnosoitu syöpä, tiedä mitä odottaa ja tehdä suunnitelmia, miten edetä voivat auttaa tekemään tällä stressaavaa helpompaa.

Oppiminen että sinulla on syöpä on vaikea kokemus. Kun syöpä diagnoosi, saatat tuntea ahdistunut, peloissaan tai hukkua ja tietää, miten voit selvitä aikana päivinä. Tässä on 11 ehdotuksia selviytyä syövän diagnoosin.

Yritä saada niin paljon perustiedot, hyödyllistä tietoa syövän diagnoosi kuin tarvitset, jotta päätöksiä oman huolellisesti.

Kirjoita kysymyksiinne etukäteen ja tuoda ne mukanasi. Harkitse

Harkitsee perheenjäsen tai ystävä mukaasi muutaman ensimmäisen lääkärin tapaamiset auttaa muistamaan, mitä kuulet.

Kannattaa myös pohtia, kuinka paljon haluat tietää syöpä. Jotkut ihmiset haluavat kaikki tosiseikat ja tiedot, jotta he voivat olla hyvin mukana päätöksentekoprosessissa. Toiset haluavat oppia perusasiat ja jättää yksityiskohdat ja päätöksiä niiden lääkäreitä. Mieti mikä lähestymistapa toimii parhaiten. Anna terveydenhuollon tiimin tietää, mitä et halua.

Säilytetään rehellinen, kaksisuuntaista viestintää oman rakkaansa, lääkärit ja muut jälkeen syövän diagnoosin. Saatat tuntea erityisen eristyksissä jos ihmiset yrittävät suojella sinua huonoja uutisia tai jos yrität laittaa vahvan edessä. Jos ym ilmaista tunteita rehellisesti, voitte saada voimaa toisistaan.

Nyt – sen jälkeen, kun syövän diagnosointiin ja ennen kuin aloitat hoidon – on paras aika suunnitella muutoksia. Valmistaudu nyt niin, että voit paremmin selviytymään myöhemmin.

Kysy lääkäriltä, ​​mitä muutoksia pitäisi ennakoida. Jos lääkkeet aiheuttaa hiustenlähtöä, neuvoja kuva asiantuntijoiden vaatteet, meikit, peruukit ja hiuslisäkkeet voi auttaa tuntemaan olonsa mukavammaksi ja houkutteleva. Vakuutus auttaa usein maksamaan peruukit, proteesien ja muiden mukautuva laitteita.

Jäsenet syövän tukiryhmien voi olla erityisen hyödyllistä tällä alalla ja voi tarjota vinkkejä, jotka ovat auttaneet heitä ja muita.

Myös sitä, miten hoito vaikuttaa päivittäistä toimintaa. Kysy lääkäriltä, ​​voitko odottaa jatkaa normaalia rutiinia. Saatat täytyy viettää aikaa sairaalassa tai joilla on usein lääkärin vastaanotolle. Jos hoito edellyttää virkavapaata normaalista tehtävänsä, tehdä järjestelyjä tämän.

Tämä voi parantaa energian tasolla. Valita terveellinen ruokavalio koostuu erilaisia ​​elintarvikkeita ja saada riittävästi lepoa, jotta auttavat hallitsemaan stressiä ja väsymystä syövän ja sen hoidosta.

Liikunta ja osallistuvat nautinnollista toimintaa voi myös auttaa. Tuoreet tiedot viittaavat siihen, että ihmiset, jotka säilyttää jonkin verran liikuntaa hoidon aikana paitsi selviytyä paremmin, mutta voi myös elää pidempään.

Usein ystävät ja perhe voi asioille, tarjoavat kuljetus, valmistaa ateriat ja auttaa kotitöissä. Opi hyväksymään apua. Hyväksyminen apua antaa niille, jotka välittävät sinusta tunteen panoksemme vaikeana aikana.

Myös kannustaa perheesi vastaan ​​apua, jos sitä tarvitaan. Syöpä diagnoosi vaikuttaa koko perheelle ja lisää stressiä, erityisesti ensisijaiseen huoltajille. Hyväksyminen apua aterioita tai askareita naapureiden tai ystävien voi mennä pitkälle estää omaishoitajan työuupumus.

Selvitä mikä on todella tärkeää elämässäsi. Etsi aikaa toimintaa, jotka ovat sinulle tärkeimpiä ja antaa sinulle eniten merkitystä.

Tarvittaessa yrittää löytää uusi avoimuus rakkaansa. Jaa ajatuksia ja tunteita heidän kanssaan. Syöpä vaikuttaa kaikkiin ihmissuhteissa. Viestintä voi vähentää ahdistusta ja pelkäävät, että syöpä voi aiheuttaa.

Ylläpitää normaalia elämäntapaa, mutta on avoin muuttaa sitä tarvittaessa. Ota yksi päivä kerrallaan. On helppo unohtaa tämä yksinkertainen strategia aikana stressaavaa kertaa. Kun tulevaisuus on epävarma, järjestäminen ja suunnittelu voi yhtäkkiä tuntua ylivoimainen.

Monia odottamattomia taloudellisia rasituksia voi aiheutua syövän diagnoosin. Hoitoa saattaa vaatia aikaa pois työstä tai pidemmän aikaa poissa kotoa. Tarkastellaan lisäkustannukset lääkkeitä, lääkinnällisten laitteiden, matkustaminen hoitoon ja pysäköintimaksut sairaalassa.

Monet klinikat ja sairaalat pitävät luettelot resursseja auttaa taloudellisesti aikana ja jälkeen syövän hoidossa. Keskustele terveydenhuollon joukkue noin vaihtoehtoja.

Joskus se tuntuu ikään kuin ihmiset, jotka eivät ole kokeneet syövän diagnoosi voi täysin ymmärtää, miten et tunne. Se voi auttaa puhua ihmisille, jotka ovat olleet tilanteeseen. Muita syövän sairastaneet voivat jakaa kokemuksia ja antaa sinulle käsityksen siitä, mitä voit odottaa hoidon aikana.

Saatat olla ystävä tai perheenjäsen, joka on ollut syöpä. Tai voit liittää muihin syövän sairastaneet kautta tukiryhmiä. Kysy lääkäriltäsi tukiryhmiä omalla alueella tai ota yhteyttä paikalliseen luku American Cancer Society. Online ilmoitustauluja myös tuoda syövän sairastaneet yhteen. Aloita American Cancer Societyn Cancer Survivors Network.

Jotkut vanhat luotit syöpään liittyvän edelleen olemassa. Ystäväsi saattavat ihmetellä, jos syöpä on tarttuva. Työtoverit saattavat epäillä olet terve niin tehdä työsi, ja jotkut saattavat peruuttaa pelossa sanomme väärin. Monet ihmiset ovat kysymyksiä ja huolenaiheita.

Määritä, kuinka voit käsitellä muiden käyttäytymistä kohti. Yleisesti, toiset ottavat cues sinulta. Muistuta ystäviä että vaikka syöpä on ollut pelottavan osa elämääsi, sen ei pitäisi tehdä niistä pelkää olla ympärilläsi.

Aivan kuten jokaisen ihmisen syövän hoidossa on yksilöllinen, joten on selviytymisstrategianaan käytät. Ideoita kokeilla

Mitä lohduttanut läpi karkea kertaa ennen syöpä diagnoosi on todennäköisesti helpottaaksemme huolet nyt, onko se läheinen ystävä, uskonnollinen johtaja tai suosikki toimintaa, joka latautuu te. Turvautuvat näihin mukavuuksia nyt, mutta myös olla avoin yrittää uusia selviytymiskeinoja.

käydä lääkärin