syöpä verikokeet: laboratoriotesteissä käytetään syövän diagnosointiin

Mikä lääkäriltä etsii

Syöpä verikokeita ja muilla laboratoriokokeilla auttaa lääkäriltä tekemään syöpädiagnoosin. Vähennä ahdistusta oppimalla noin syöpä verikokeita ja miten niitä käytetään.

Jos se epäillään, että sinulla on syöpä, lääkäri voi määrätä tiettyjä syövän verikokeiden tai muiden laboratoriokokeiden, kuten analyysin tai virtsan biopsia epäilyttävän alueen, auttaa ohjaamaan diagnoosin.

Lukuun ottamatta veren syöpiä, verikokeet eivät yleensä pysty täysin sanoa, onko sinulla on syöpä tai muu noncancerous kunnossa, mutta ne voivat antaa lääkärille vihjeitä siitä, mitä tapahtuu sisällä kehosta.

Sillä lääkäri on määrännyt syöpä verikokeita etsiä merkkejä syöpä, se ei tarkoita, että syöpä diagnoosi on tehty ja sinulla on syöpä. Selvitä, mitä lääkäri voi etsiä, kun syöpä verikokeita tehdään.

Näytteet kerätään syövän verikokeet analysoidaan laboratoriossa merkkejä syöpä. Näytteet voi osoittaa syöpäsoluja, proteiineja tai muita aineita tekemät syöpä. Verikokeet voi myös antaa lääkärille käsityksen siitä, kuinka hyvin elimet toimivat, ja jos he ovat kärsineet syöpä.

Esimerkkejä verikokeita diagnosoida syöpä ovat

Tuumorimarkkeri testejä. Kasvainmerkkiaineet ovat kemikaaleja tekemät syöpäsolujen voidaan havaita veressä. Mutta kasvainmerkkiaineet tuottaa myös joitakin normaaleja soluja elimistössä, ja tasoja voidaan merkittävästi koholla noncancerous olosuhteissa. Tämä rajoittaa mahdollisuuksia tuumorimarkkeri testien avulla syövän diagnosoinnissa.

Paras tapa käyttää tuumorimarkkereina syövän diagnosoinnissa ei ole määritetty. Ja käytössä noin tuumorimarkkeri testejä on kiistanalainen.

Esimerkkejä kasvainmerkkiaineet kuuluvat eturauhasen antigeenin (PSA) eturauhasen syövän antigeeni 125 (CA 125) munasarjasyöpä, kalsitoniinin medullaarinen kilpirauhassyöpä, Alfafetoproteiini (AFP) maksasyövän ja koriongonadotropiinia (HCG) varten itusolukasvaimet, kuten kivessyöpä ja munasarjasyöpä.