syöpä väsymys: miksi se tapahtuu ja miten selviytyä

Syövän syiden väsymys

Tarkat syyt syöpä väsymys ja miten sitä hoidetaan aina ole selviä. Selvitä, mitä lääkärit tietävät syöpä väsymys ja mitä voit tehdä asialle.

Kun ottaa yhteyttä lääkäriin

Väsymys, kuvataan yleensä väsymys, heikko tai loppuun, vaikuttaa useimmat ihmiset aikana syövän hoidossa. Syöpä väsymys voi johtua sivuvaikutuksia hoidon tai syöpä itse.

Syöpä väsymys voi johtua monista tekijöistä, ja tekijöitä, jotka edistävät syöpä väsymys voivat olla täysin erilaiset kuin joku muu. Kuitenkin mahdollisia vaikuttavia tekijöitä ovat

Syöpä. Syöpä voi aiheuttaa muutoksia elimistössä voi aiheuttaa väsymystä. Esimerkiksi, joidenkin syöpien vapauttavat proteiineja kutsutaan sytokiinit, joiden uskotaan aiheuttaa väsymystä.

Muut syövät voivat lisätä kehon energian tarve, heikentää lihaksia, vahingoittaa tiettyjen elinten (kuten maksan, munuaisen, sydämen tai keuhkojen) tai muuttaa kehon hormonit, jotka kaikki voivat osaltaan väsymystä.

Syövän hoitoon. Kemoterapia, sädehoito, leikkaus, luuydinsiirto, ja biologisen hoito voivat kaikki aiheuttaa väsymystä. Saattaa ilmetä väsymystä kemoterapiaa tai sädehoitoa tuhoaa terveitä soluja lisäksi suunnattu syöpäsoluja.

Väsymystä saattaa esiintyä kehon yrittää korjata vaurioita terveitä soluja ja kudoksia. Jotkut hoito sivuvaikutuksia – kuten anemia, pahoinvointi, oksentelu, kipu, unettomuus ja mielialan muutokset – myös saattaa aiheuttaa väsymystä.

Huono ravinto. Toimiakseen tehokkaasti, tarvitaan energiaa, että terveellinen ruokavalio antaa. Kun sinulla on syöpä, voi tapahtua muutoksia oman tarve ja kyky käsitellä ravintoaineita. Nämä muutokset voivat johtaa huono ravinto, jolloin väsymys.

Esimerkiksi, ehkä enemmän ravinteita kuin normaalisti tai ei ehkä pysty käsittelemään ravintoaineita riittävästi. Voit myös toteuttaa vähemmän ravinteita jos ruokahalu wanes tai jos hoito sivuvaikutuksia, kuten pahoinvointia ja oksentelua, vaikeuttavat syödä.

Ei jokainen, joka on syöpä kokee väsymystä. Ja jos et, taso syövän väsymys koet voi vaihdella – saatat tuntea lievää energian puute, tai voi tuntua täysin tuhottu.

Syöpä väsymystä saattaa esiintyä jaksottaista ja kestävät vain lyhyen aikaa, tai se voi kestää useita kuukausia sen jälkeen, kun täydellistä puhdistamista.

Jotkin väsymys aikana syövän hoitoon on odotettavissa. Mutta jos huomaat, että syöpä väsymys on pysyviä, kestäviä viikkoa, ja häiritsee kyky mennä noin selviytymistään, kerro lääkärille.

Kerro lääkärille heti, jos koet