Syöpä lapsilla ja nuorilla tietoisku

Kuinka yleistä on syöpä lapsilla?

Mikä on näkymät lasten syövän?

Mitkä ovat mahdollisia syitä syövän lapsilla?

Miten syövistä nuorilla ja nuorilla aikuisilla poikkeavat nuoremmilla lapsilla?

Mistä lasten syövän heitä kohdellaan?

Jos lapseni käsitellään lasten syöpä keskus, tulee hän automaattisesti olla osa kliinistä tutkimusta?

Voiko lapsilla, joilla on syöpä käsiteltävä National Institutes of Health () Clinical keskus?

Mitä eloonjääneet lapsuusajan syöpä harkita, kun he valmis hoitoa?

Kuinka yleistä on syöpä lapsilla?

Vaikka syöpä on lapsilla harvinainen, se on johtava kuolinsyy sairauden ohi alkutekijöissään lasten keskuudessa Yhdysvalloissa. Vuonna 2014, on arvioitu, että 15780 lasten ja nuorten iät 0-19 vuotta on diagnosoitu syöpä ja 1960 kuolee tautiin Yhdysvalloissa (1).

Yleisimmät syöpätyypit diagnosoidaan lapsilla ja nuorilla ovat leukemia, aivot ja muut keskushermoston kasvaimet, lymfooma, rabdomyosarkooma, neuroblastooma, Wilmsin kasvain, luusyöpä, ja gonadal (kivesten ja munasarjojen) sukusolujen kasvaimia.

1. tammikuuta 2010, oli noin 380000 eloonjääneitä lapsuuden ja nuoruuden syöpä (diagnosoitu iässä 0-19 vuotta) elossa Yhdysvalloissa (1). Määrä perhe kasvaa edelleen, koska idence lapsuuden syöpä on noussut hieman viime vuosikymmeninä ja että eloonjäämisluvut yleinen paranevat.

Mikä on näkymät lasten syövän?

Yleisenä näkymät lasten syövän on parantunut huomattavasti viimeisen puolen vuosisadan aikana. Vuonna 1975 hieman yli 50 prosenttia lapsista diagnosoidaan syöpä ennen ikää 20 vuotta selvisivät vähintään 5 vuotta (2). Vuonna 2004-2010, yli 80 prosenttia lapsista diagnosoidaan syöpä ennen ikää 20 vuotta selvisivät vähintään 5 vuotta (3).

Vaikka eloonjäämisasteesta useimpien lasten syöpien ovat parantuneet viime vuosikymmeninä, parannus on ollut erityisen dramaattisia muutaman syöpien, erityisesti akuutti lymfaattinen leukemia, joka on yleisin lapsuuden syöpä. Parannettu hoidot otettiin alkaa vuonna 1970 nosti 5 vuoden pysyvyys lapsuusiän akuutti lymfaattinen leukemia alle 10 prosenttiin vuonna 1960 noin 90 prosenttia 2003-2009. Eloonjäämisasteesta lapsuuden non-Hodgkin-lymfooman ovat lisääntyneet dramaattisesti, alle 50 prosenttiin 1970-luvun lopulla 85 prosenttia 2003-2009.

Sen sijaan, eloonjäämisluvut ovat edelleen hyvin alhainen joillekin syöpätyyppejä, joidenkin ikäryhmissä, ja joidenkin syöpien sisällä sivuston. Esimerkiksi eloonjäämismediaani lapsille diffuusi luontainen pontinen gliooman (eräänlainen aivokasvain) on alle 1 vuosi diagnoosista (4). Lapsilla, joilla Wilms kasvain (tyyppi munuaissyöpä), vanhempia lapsia (diagnosoiduista vuotiaille 10 ja 16 vuotta) on huonompi 5 vuoden eloonjäämisluvut kuin nuoremmille lapsille (5). Sillä pehmytkudossarkoomien, 5-vuoden eloonjäämisluvut lasten ja nuorten iät 0-19 vuotta vaihtelevat 64 prosentin (rabdomyosarkooma) ja 72 prosenttia (Ewing sarkooma) (1). Ja 5-vuoden eloonjäämisluvut varten keskushermoston syövät vaihtelevat 70 prosenttia (medulloblastooma) 85 prosenttiin (astrosytooma) (1).

Syöpä kuolleisuus-kuolemien määrä johtuu syövästä per 100000 ihmistä vuodessa, lasten iät 0-19 vuotta väheni yli 50 prosenttia 1975-1977 ja 2007-2010 (6). Tarkemmin, kuolleisuus oli hieman yli 5 kohden 100000 lasta vuonna 1975 ja noin 2,3 prosenttia 100000 lasta vuonna 2010. Huolimatta yleinen lasku kuolleisuutta, lähes 2000 lasta kuolee syöpään vuosittain Yhdysvalloissa, mikä osoittaa, että uusi edistysaskeleet ja jatkoi tutkimusta tunnistaa tehokkaita hoitoja tarvitaan edelleen vähentää lapsuusiän syöpää kuolleisuutta.

Mitkä ovat mahdollisia syitä syövän lapsilla?

Syyt useimpien lasten syöpien ei tunneta. Noin 5 prosenttia kaikista syövistä lasten johtuvat perinnöllinen mutaatio (geneettinen mutaatio, joka voidaan siirtää vanhemmilta lapsille). Esimerkiksi 25- 30 prosentissa tapauksista retinoblastoomaa, syöpä silmä, joka kehittyy pääasiassa lapsille, johtuvat perinnöllinen mutaatio geenin nimeltä RB1 (7). Kuitenkin retinoblastoomaa vain noin 3 prosenttia kaikista syövistä lapsilla. Peritty mutaatiot liittyvät tiettyihin familiaalinen oireyhtymiä, kuten Li-Fraumeni oireyhtymä, Beckwith-Wiedemann oireyhtymä, Fanconin anemia oireyhtymä, Noonan syndrooma, ja von Hippel-Lindaun oireyhtymä, myös lisätä riskiä lapsuusajan syöpä.

Geneettisiä mutaatioita, jotka aiheuttavat syöpää voidaan myös syntyä kehittää sikiötä kohdussa. Esimerkiksi yksi jokaisessa 100 lasta on syntynyt geneettisen epänormaaliuden, joka lisää riskiä leukemia, vaikka vain yksi lapsi 8000 kanssa, että poikkeavuus todella kehittyy leukemia (8).

Lapset, joilla on Downin oireyhtymä, geneettinen sairaus aiheuttama läsnäolo ylimääräinen kopio kromosomi 21, on 10- 20 kertaa todennäköisemmin kehittää leukemiaan kuin lapsilla, joilla ei Downin oireyhtymä (9). Kuitenkin vain hyvin pieni osa lapsuuden leukemia liittyy Downin oireyhtymä.

Useimmat syövät lapsilla, kuten ne aikuisilla, ajatellaan kehittää seurauksena mutaatioita geeneissä, jotka johtavat hallitsemattomaan solujen kasvua ja lopulta syöpä. Aikuisilla nämä geenimutaatioita ovat usein seurausta altistumisesta ympäristötekijät, kuten tupakansavun, asbesti, ja ultraviolettisäteily auringosta. Kuitenkin ympäristön syitä lapsuusiän syöpä on ollut vaikea tunnistaa, osittain koska syöpä on lapsilla harvinainen, ja osittain siksi, että on vaikea määrittää, mitä lapset ovat saattaneet altistua aikaisin niiden kehittämiseen.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että altistuminen ionisoivalle säteilylle voi vahingoittaa DNA: ta, joka voi johtaa kehitystä lapsuuden leukemia ja mahdollisesti muita syöpiä. Esimerkiksi lasten ja nuorten, jotka olivat altistuneet säteilylle toisen maailmansodan atomipommi räjäytykset oli kohonnut riski leukemia (10), sekä lapsille ja aikuisille, jotka olivat altistuneet säteilylle onnettomuuksiin ydinvoimalaitoksissa oli kohonnut riski kilpirauhasen syöpä (11). Lapset, joiden äidit olivat röntgenkuvat raskauden aikana (eli lapset, jotka olivat altistuneet ennen syntymää) ja lapsia, jotka olivat altistuneet syntymän jälkeen diagnostisia lääketieteellisen säteilyn tietokonetomografia skannaa myös lisääntynyt riski joidenkin syöpien (12).

Tutkimukset muista mahdollisista ympäristön riskitekijöiden, kuten vanhempien altistuminen syöpää aiheuttavia kemikaaleja, synnytystä altistuminen torjunta-aineille, lapsuuden altistuminen yhteisiä tartunnanaiheuttajia, ja lähellä asuvien ydinvoimalaitoksen, on toistaiseksi tuottanut vaihtelevia tuloksia. Eräät tutkimukset ovat löytäneet yhdistysten näiden tekijöiden ja riski joidenkin syöpien lapsilla, muissa tutkimuksissa on havaittu tällaisia ​​yhdistyksiä (8, 13-15). Korkeampi syöpäriskiä ei ole havaittu lapsilla potilaista hoidettiin satunnaista syöpä (syöpä ei johdu perinnöllinen mutaatio) (16).

Miten syövistä nuorilla ja nuorilla aikuisilla poikkeavat nuoremmilla lapsilla?

Syöpä esiintyy useammin nuorilla ja nuorilla aikuisilla vuotiaita 15-39 vuotta kuin nuoremmilla lapsilla, vaikka idence tässä ryhmässä on huomattavasti pienempi kuin vanhemmilla aikuisilla. Mukaan n seurannan, epidemiologian ja Lopputulokset (SEER) ohjelma (3), joka vuosi vuosina 2001-2007 oli

Noin 70000 nuoria ja nuoria aikuisia iät 15-39 vuotta on diagnosoitu syöpä Yhdysvalloissa vuosittain.

Nuoret ja nuoret aikuiset ovat usein diagnosoitu eri syöpien kuin joko nuoremmat lapset tai vanhemmat aikuiset. Esimerkiksi nuoret ja nuoret aikuiset ovat todennäköisemmin kuin joko nuoremmat lapset tai vanhemmat aikuiset diagnosoitu Hodgkinin lymfooma, melanooma, kivessyöpä, kilpirauhassyöpä, ja sarkooma (17). Kuitenkin idence erityisten syöpätyyppien vaihtelee suuresti eri nuorten ja nuorten aikuisten ikä jatkumoa.

5 vuoden yleinen selviytymisprosentti nuorten iät 15-19 vuosi syöpään ylittänyt 80 prosenttia vuosina 2003-2007, samanlainen kuin nuoremmilla lapsilla (6). Kuitenkin tiettyjä diagnooseja, selviytyminen on alhaisempi 15- ja 19-vuotiaiden kuin nuoremmille lapsille. Esimerkiksi 5 vuoden pysyvyys akuutti lymfaattinen leukemia vuosina 2003-2007 oli 91 prosenttia lapsille alle 15-vuotiaita verrattuna 78 prosenttia nuorille ikäisille 15-19 vuosi (6).

Jotkut viittaavat siihen, että nuorilla ja nuorilla aikuisilla, joilla on akuutti lymfaattinen leukemia voi olla parempia tuloksia, jos ne käsitellään lapsipotilaiden hoito-ohjelmien kuin jos he saavat aikuinen hoito-ohjelmaan (18). Paraneminen 5 vuoden eloonjäämisluvut 15- ja 19-vuotiaiden kanssa akuutti lymfaattinen leukemia-noin 50 prosenttia 1990-luvun alussa 78 prosenttiin vuosina 2003-2007, voivat heijastaa enemmän näitä lapsipotilaiden hoito-ohjelmia (6) . Vuonna 2000-2010, kuolleisuus 15- ja 19-vuotiaista laski hieman nopeammin kuin nuoremmille lapsille (2,6 prosenttia vuodessa verrattuna 1,8 prosenttia vuodessa) (6).

Mistä lasten syövän heitä kohdellaan?

Lapset, joilla on syöpä usein käsitellään lasten syöpä keskus, joka on sairaalassa tai yksikön sisällä sairaalassa, joka on erikoistunut diagnosointiin ja hoitoon lapsilla ja nuorilla, joilla on syöpä. Useimmat lasten syöpä keskuksia hoitaa potilaita jopa 20-vuotiaita. Terveydenhuollon ammattilaisten näissä keskuksissa on erityisiä koulutusta ja asiantuntemusta tarjota kokonaisvaltaista hoitoa lapsille, nuorille ja heidän perheilleen.

Lasten syöpä keskukset osallistuvat myös kliinisissä tutkimuksissa. Parannukset selviytymisen lasten syövän jotka ovat tapahtuneet viime puolen vuosisadan on saavutettu, koska hoidon edistysaskeleet, jotka tutkittiin ja osoittautunut tehokkaaksi kliinisissä tutkimuksissa.

Yli 90 prosenttia lapsista ja nuorista, jotka ovat diagnosoitu syöpä vuosittain Yhdysvalloissa ovat hoidettavana lasten syöpä keskus, joka on sidoksissa tuettuja Lasten Oncology Group (COG). COG on maailman suurin organisaatio, joka suorittaa kliininen tutkimus parantaa hoitoa lasten ja nuorten syöpä. Vuosittain noin 4000 lasta, jotka ovat diagnosoitu syöpä ilmoittautua COG tukema kliinisessä tutkimuksessa.

Jokaisen lasten syöpä keskus, joka osallistuu COG on täyttänyt tiukat huippuosaamisen lapsuusajan syöpä hoitoon. Hakemiston COG paikkoja löytyy COG: n verkkosivuilla. Perheet voivat kysyä heidän lastenlääkäri tai perhelääkäri lähetteen lasten syöpä keskus. Perheet ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat soittaa n Cancer Information Service (CIS) at 1-800-4-Cancer lisätietoja lasten syöpä keskuksia, jotka kuuluvat COG.

Jos lapseni käsitellään lasten syöpä keskus, tulee hän automaattisesti olla osa kliinistä tutkimusta?

No. osallistuminen kliiniseen tutkimukseen on vapaaehtoista, ja se on jokaisen perheen päättää, jos kliinisen tutkimuksen osallistuminen sopii lapsen.

Voiko lapsilla, joilla on syöpä käsiteltävä National Institutes of Health () Clinical keskus?

Lapset, joilla on syöpä voi olla oikeutettu käsiteltävä kliinisissä tutkimuksissa Kliinisessä Center Bethesda, Maryland. Koska Clinical Center on tutkimus sairaalassa, vain potilaille, joilla on tietyntyyppisiä tai vaiheessa syöpä on tutkittavana voidaan hyväksyä hoitoon. Joissakin tapauksissa potilaat, joilla on edellytykset, jotka ovat harvinaisia ​​tai vaikea diagnosoida voidaan hyväksyä hoidoista Clinical Centerissä. Kaikkia potilaita, joita hoidetaan Kliinisessä Centerin on saatettava lääkärin.

N Pediatric Oncology Branch tekee kliinisissä tutkimuksissa lasten, nuorten ja nuorten aikuisten monenlaisia ​​syöpiä. Potilaat, joilla on äskettäin diagnosoitu syöpä, sekä potilaita, joiden syöpiä ovat tulleet takaisin hoidon jälkeen, voi olla oikeutettu osallistumaan kliiniseen tutkimukseen. Lääkärit at Pediatric Oncology Branch myös tarjota toisen lausunnon potilaan diagnoosin tai hoitosuunnitelman. Viitata potilaan Pediatric Oncology Branch, potilaan terveydenhuollon tarjoaja pitäisi soittaa 301-496-4256 (paikallinen) tai 1-877-624-4878 (maksuton) arkisin 08:30-17:00 ET . Vanhemmat voivat myös soittaa näitä numeroita oppia, jos niiden lapsi voi osallistua kliinisessä tutkimuksessa.

Mitä eloonjääneet lapsuusajan syöpä harkita, kun he valmis hoitoa?

Survivors lapsuuden syöpä tarvitse jatkohoidon ja parannettu terveystarkkailu varten loppuelämänsä koska komplikaatioita, jotka voivat ilmetä monta vuotta niiden täydellisen syöpähoitoa. Terveysongelmia, jotka kehittävät kuukausia tai vuosia hoidon jälkeen on päättynyt kutsutaan myöhään vaikutuksia. Todellakin, pitkäaikainen seuranta-analyysi kohortin eloonjääneitä lapsuusajan syöpä käsitellään vuosien 1970 ja 1986 on osoittanut, että syövän sairastaneet ovat edelleen vaarassa komplikaatioiden ja ennenaikaisen kuoleman vanhetessaan, joissa yli puolet eloonjääneitä joilla esiintyi vaikeaa tai invaliditeettiin komplikaatio tai jopa kuoleman, kun he saavuttavat 50 vuoden ikä (19). Ei tiedetä, ovatko lapset kohdella uudempaa jaksojen kokevat samanlaisia ​​riskejä myöhässä komplikaatioita.

Erityinen jälkivaikutukset että henkilö, joka käsiteltiin lapsuusiän syöpä saattaa esiintyä riippuvat ja sijainti hänen syöpä, hoitomuoto hän sai, ja potilaan liittyvät tekijät, kuten ikä diagnoosin.

Lapset, jotka hoidettiin luusyöpä, aivokasvaimia, ja Hodgkinin lymfooma, tai jotka saivat säteilyn rinnassa, vatsan tai lantion, on suurin vakavan myöhään vaikutuksia syövän hoidossa, mukaan lukien toisen syövät, tekonivelleikkaus, kuulon menetys ja kongestiivinen sydämen vajaatoiminta (20, 21).

On tärkeää, lapsuusiän syövän sairastaneet käydä säännöllisesti lääkärin seurantaa tutkimukset joten mitään terveysongelmia, jotka tapahtuvat voidaan tunnistaa ja käsiteltävä niin pian kuin mahdollista. Lasten Oncology Group on kehittänyt pitkän aikavälin seurannassa suuntaviivat eloonjääneitä lapsuuden, nuorten ja nuorten aikuisten syöpää.

On myös tärkeää pitää kirjaa syövän hoidossa että joku sai lapsena. Tämä levy tulisi sisältyä

Useat syöpä tukea organisaatiot ovat kehittäneet sarjat, jotka voivat auttaa vanhempia seurata tämän tiedon. Kirjanen edestäpäin: Life After Cancer Treatment sisältää luettelon näiden organisaatioiden kohdassa “suuntaviivat jatkohoidon.” Tulokset olisi säilytettävä turvallisessa paikassa, ja jäljennökset ennätys olisi annettava kaikki lääkärit tai muut terveydenhoidon tarjoajat, jotka ovat mukana lapsen jatkohoidon, jopa lapsen kasvaessa aikuisikään.

Monet lasten syöpä keskuksia on seuranta klinikoilla jossa eloonjääneet lapsuusajan syöpä voi mennä seurantaa, kunnes ne saavuttavat alussa 20s. Jotkut syövän keskuksissa on nyt luomassa klinikoilla omistettu jatkohoidon pitkäaikaiseen syövän sairastaneet.

Ward E, DeSantis C, Robbins A, Kohler B, Jemal A. Lasten ja nuorten syövän tilastoja, 2014. CA: Syöpä Journal Lääkäreille 2014; 64 (2): 83-103.

Ries LAG, Smith MA, Gurney JG, et al. (Toim). Syöpä Idence ja Survival lasten ja nuorten keskuudessa: Yhdysvallat näkijä Program 1975-1995. National Cancer Institute, näkijä Program. Pub. No. 99-4649. Bethesda, MD; 1999.

Howlader N, Noone AM, Krapcho M, et al. (Toim). SEER Cancer Statistics Review, 1975-2011, Bethesda, MD, http://seer./csr/1975_2011/, joka perustuu marraskuu 2013 SEER tietojen mukaan lähetetty näkijä verkkosivuilla, huhtikuu 2014.

Warren KE. Diffuusi luontainen Pontine gliooma: valmis edistystä. Frontiers in Oncology 2012; 2: 205.

Popov SD, SEBIRE NJ, Pritchard-Jones K, Vujanić GM. Munuaisten kasvaimet ikäisillä lapsilla 10-16 vuotta: raportti Yhdistyneen kuningaskunnan Lasten Cancer ja Leukemia Group. Pediatric ja kehittävän Pathology 2011; 14 (3): 189-193.

Smith MA, Altekruse SF, Adamson PC, Reamon GH, Seibel NK. Vähenemässä lapsuuden ja nuoruuden syöpään kuolleisuus. Cancer 2014; Ensimmäinen julkaistu verkossa 22 toukokuuta 2014.

Moore SW. Developmental geenit ja syövän lapsilla. Pediatric Veri ja Cancer 2009; 52 (7): 755-760.

Ma X, Urayama K, Chang J, Wiemels JL, Buffler PA. Infektio ja lapsipotilailla akuutti lymfaattinen leukemia. Verisolujen Molekyylit, ja sairaudet 2009; 42 (2): 117-120.

Ross JA, Spector LG, Robison LL, Olshan AF. Epidemiology of leukemia lasten Downin oireyhtymä. Pediatric Veri ja Cancer 2005; 44 (1): 8-12.

Hsu WL, Preston DL, Soda M, et al. Idence leukemia, lymfooma ja multippeli myelooma keskuudessa atomipommi perhe: 1950-2001. Radiation Research 2013; 179 (3): 361-82.

Cardin E, Hatch M. Tšernobylin onnettomuus – epidemiologinen näkökulma. Clinical Oncology A Journal of Royal College of Radiologists 23 (4): 251-260.

Linet MS, Kim KP, Rajaraman P. Lasten altistuminen diagnostisia lääketieteellisen säteilyn ja syövän riskiä: epidemiologiset ja dosimetrisiä näkökohdat. Pediatric Radiology 2009; 39 Suppl 1: S4-26.

Belson M, Kingsley B, Holmes A. Riskitekijöitä akuutti leukemia lapsilla: tarkastelu. Environmental Health Perspectives 2007; 115 (1): 138-145.

Urayama KY, Ma X, Selvin S, et ai. Varhainen elämä altistuminen infektioille ja riski lapsuuden akuutti lymfaattinen leukemia. International Journal of Cancer 2011; 128 (7): 1632-1643.

Kinlen L. Lapsuuden leukemia, ydinlaitosten ja väestö sekoitus. British Journal of Cancer 2011; 104 (1): 12-18.

Hudson MM. Reproductive tuloksia eloonjääneitä lapsuuden syöpä. Obstetrics and Gynecology 2010; 116 (5): 1171-83.

Bleyer A, Barr R, Hayes-Lattin B, et ai. Erottuva biologia syövän nuorilla ja nuorilla aikuisilla. Nature arvioita. Cancer 2008; 8 (4): 288-298.

Armstrong GT, Kawashima T, Leisenring W, et al. Ikääntyminen ja riski saada vakavia, invaliditeettiin hengenvaarallisia, ja kuolemaan johtavia tapahtumia Childhood Cancer Survivor Study. Journal of Clinical Oncology 2014; 32 (12): 1218-1227.

Oeffinger KC, Mertens AC, Sklar CA, et al. Krooniset terveyttä aikuisilla eloonjääneet lapsuusajan syöpä. New England Journal of Medicine 2006; 355 (15): 1572-1582.

Meadows AT, Friedman DL, Neglia JP, et ai. Toinen kasvaimien eloonjääneitä lapsuuden syöpä: havainnot Childhood Cancer Survivor Study kohortissa. Journal of Clinical Oncology 2009; 27 (14): 2356-2362.