synnynnäinen sydänvika lapsilla syiden

Miten sydän toimii

Miten sydänvika kehittyy

Sydän on jaettu neljään onttoon kammioihin, kaksi oikealla ja kaksi vasemmalla. Suorittaessaan sen perus työtä – pumppaus verta elimistöön – sydän käyttää sen vasemmalle ja oikealle puolelle eri tehtäviin.

Tyypit sydänvikoja

Oikealla puolella sydän liikkuu verta keuhkoihin alusten kutsutaan keuhkojen verisuonia. Keuhkoissa, veren poimii happea palaa sydämen vasemman laidan kautta keuhkolaskimot. Vasemmalla puolella sydämen sitten pumppaa verta läpi aortan ja ulos muualle elimistöön.

Vuoden kuuden ensimmäisen raskausviikon, sydämen alkaa muotoutumassa ja alkaa pelaajan. Suuret verisuonet kulkevat ja sydämestä myös alkavat muodostaa tänä kriittisenä aikana tiineyden.

Se tässä vaiheessa vauvan kehityksessä että sydänvika voi alkaa kehittyä. Tutkijat eivät ole varma, mitä aiheuttaa suurimman osan näistä vioista, mutta he ajattelevat genetiikka, tiettyjä sairauksia, jotkut lääkkeet ja ympäristötekijät, kuten tupakointi, voi olla merkitystä.

On olemassa monia erilaisia ​​synnynnäinen sydänvika, jotka kuuluvat pääasiassa näihin ryhmiin

Reiät sydämessä. Reiät voivat muodostua väliset seinät sydämen kammioiden välillä tai suurten verisuonten jättää sydämeen. Nämä reiät mahdollistavat hapekasta ja happiköyhien verta sekoitetaan. Jos reiät ovat suuria ja paljon verta sekoitetaan, veri, joka päätyy kierrätetään läpi lapsen kehon ei tee niin paljon happea kuin normaali.

Joilla ei ole tarpeeksi happea voi aiheuttaa lapsen ihon tai kynnet näkyvän sinisen. Vauva voi myös kehittää oireita sydämen vajaatoiminnan, kuten hengenahdistusta, ärtyneisyys ja jalkojen turvotus, koska sekä happipitoista ja happea veren huono tulvii keuhkoihin.

Kammion väliseinän vika on reikä seinään välillä oikean ja vasemman kammiot alaosaan sydämen (kammiot). Eteisväliseinävian tapahtuu, kun siellä on reikä ylemmän sydämen kammiot (Atria).

Avoimen valtimotiehyen (PAY-tunt DUK-TUS Ahr-teer-e-O-sus) on sairaus, joka aiheuttaa aukon välillä keuhkovaltimon (sisältää hapetonta verta) ja aortan (sisältää happipitoista verta). Täydellinen atrioventricular kanava vika on sairaus, joka aiheuttaa reikä keskellä sydämen.

Tukkia veren virtauksen. Kun verisuonten tai sydämen venttiilit ovat kapeita takia sydänvika, sydän on työskenneltävä kovemmin pumppaamaan verta niiden läpi. Yleisimpiä tämän tyyppinen vika on keuhkojen ahtauma (stuh-NO-sis). Tämä tila ilmenee, kun venttiili, joka sallii veren kulkemisen oikean kammion keuhkoihin kautta keuhkovaltimon on liian kapea toimisi kunnolla.

Toinen tyyppi obstruktiivista vika on aorttastenoosi. Tässä tilassa aorttaläpän, joka mahdollistaa veren kulkea vasemmasta kammiosta ulos kehon kautta aortta, on liian kapea. Kaventunut venttiilit pakottaa sydänlihakseen työskentelemään kovemmin, joka lopulta johtaa paksuuntuminen ja laajentaa sydämen.

Epänormaali verisuonten. Useat synnynnäinen sydänvika tapahtua, kun verisuonet menossa ja sydämestä eivät muodosta oikein tai he eivät sijoitettu tietä he pitäisi olla.

Vika kutsutaan osaksi suurta valtimoiden on edellytys aiheuttama epänormaali verisuonten. Se tapahtuu, kun keuhkovaltimon ja aortta väärällä puolin sydämen.

Niin kutsuttu aortan koarktaatio tapahtuu, kun tärkeimmät verisuoni toimittaa verta elimistöön on liian kapea. Aortan koarktaatio aiheuttaa korkeaa verenpainetta.

Yhteensä poikkeava keuhkojen laskimoiden yhteys on vika, joka syntyy, kun verisuonet keuhkoista pitävät väärällä alueella sydämen.

Sydänläpän poikkeavuuksia. Jos sydänläpät voi avata ja sulkea oikein, veri ei virtaa sujuvasti.

Yksi esimerkki tästä vialle kutsutaan Ebstein anomalia. Vuonna Ebstein anomalia, tricuspid venttiili – joka sijaitsee välillä oikeaan eteiseen ja oikean kammion – on epämuodostunut ja usein vuotaa.

Toinen esimerkki on keuhkojen atresia, jossa keuhkojen venttiili puuttuu, aiheuttaa epänormaali veren virtaus keuhkoihin.