suolitukos opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Vuonna suolitukos (suolitukos), tukkeutuminen estää sisällön suolisto kulkee normaalisti ruoansulatuskanavan läpi. Ongelma aiheuttaa tukos voi olla sisä- tai ulkopuolella suolistossa. Sisällä suolistossa, kasvain tai turvotus voi täyttää ja estää sisällä käytävä suolen. Ulkopuolella suoli, on mahdollista viereisen elimen tai alueen kudoksen nipistää, pakata tai vääntää suolenosa .; Suolitukos voi esiintyä ohutsuolen (ohutsuoli) tai paksusuoli (paksusuoleen). Myös suolitukos voi olla kokonaan tai osittain sen mukaan, onko suolen sisältö voi kulkea tukossa alueella .; Ohutsuolessa, yleisimpiä syitä suolitukos ovat; Adhesions – kiinnikkeistä ovat alueita kovia, kuitumaiset sidekudos jotka ovat eräänlainen arpi. Kiinnikkeistä kehittää ulkopuolelle loukkaantuneiden suolistossa tai lantion elimiä kuin ne parantua leikkauksen jälkeen tai infektio. Gynekologinen leikkauksia ja leikkaus liittyy lisäyksen tai paksusuolen ovat erityisen todennäköisesti johtaa kiinnikkeistä. Adhesions eivät aina aiheuta oireita, kun he ensin muodostaa. Koska liikkeen suolistoon, on yleistä, että näiden kokoelmien arpikudosta voidaan venyttää rihmamaisina tai nauhamainen kytkyitä ajan. Pinta-ala on kiinnikkeistä voivat aiheuttaa tukkeutumisen ohutsuolen jos kiinnikkeistä vedetään muotoon rajoittavaa bändi, venytetään osan ohutsuolen suljettu ulkopuolelta. Adhesions voi myös sitoutua naapurimaiden silmukoita suolistossa, ja myöhemmin kiristä vetäen suolistosta epänormaali kokoonpano, joka rajoittaa virtausta suolen sisällön. Kiinnikkeistä ovat yleisin syy pienten suolitukos Yhdysvalloissa osuus 50%: sta 70% kaikista tapauksista.

oireet

Oireita ohutsuolen tukos voi sisältää; Kouristelua vatsakipu, yleensä tulossa kovaa aaltoja, jotka iskeä välein viidestä 15 minuuttia ja joskus keskittää joko navan välillä navan ja rintakehää (Kipu, joka tulee vakio voi olla oire suoliston kuristaminen); Pahoinvointi ja oksentelu; Ei kaasu kulkee peräsuoleen; Paisunut vatsa, joskus vatsan arkuus; Nopeat ja nopea hengitys aikana jaksot kramppeja

Diagnoosi

Diagnosoida suolitukos, lääkärin tulee tuntea ja kuunnella vatsan ja tuntua sisällä peräsuolessa. Tukos suolistossa vahvistaa röntgensäteilyä vatsan, jotka osoittavat kaasu ja neste suolen sisällön yläpuolella alueella tukos, mutta ei kaasua alle tukos. Verikokeet on tehtävä tarkistaa nestehukka tai menetyksestä elektrolyyttejä (kuten natrium ja kalium), jos oireet ovat olleet oksentelua.

Kuinka kauan se kestää?

Oireita ohutsuolen tukkeuma ja paksusuolen suolen kiertymä yleensä pahenevat ajan tuntia. Kuitenkin suuren suolitukos aiheuttamaa paksusuolen ja peräsuolen syövän tai diverticular sairaus voi pahentua hitaammin. Joillakin potilailla on lieviä oireita useita viikkoja tai kuukausia ennen nähdä lääkäri. Kun diagnoosi on tehty, sairaalahoidon vaaditaan ja voi kestää useita päiviä. Kanssa onnistunut hoito, tukos on helpottunut.

Miten estää tämän terveydentila

Saatat pystyä vähentämään riskiä joidenkin muotojen suolitukos muuttamalla ruokavaliota ja elämäntapaa. Esimerkiksi

Miten käsitellä tätä terveydentila

Jos sinulla on suolitukos, sinua kohdellaan sairaalassa. Joustava, voideltu nenämahaletku (NG putki) voidaan sijoittaa nenän kautta vatsaan auttaa poistamaan ylimääräisen kaasun vatsassa ja suolistossa. Sinulle annetaan nesteitä suonensisäisesti (kautta suoneen), koska et saa syödä tai juoda.

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärillesi heti, jos mitään oireita suolitukos.

Ennuste

Näkymät riippuu syyn suolitukos, ikäsi, onko teillä muita sairauksia (erityisesti sydän-, keuhko- tai munuaissairaus), ja ajoitus hoidon. Tukos ei liity syöpä on erittäin hyvä ennuste, varsinkin muuten terveillä ihmisillä.