suklaa liittyvät termit

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

Kaakao ja suklaa tulevat cacao papu. Cacao on kotoisin Etelä-Amerikasta ja on viljelty tropiikissa yli 3000 vuoden ajan. Afrikkalainen maa Norsunluurannikko on yksi suurimmista raaka kaakao.

Kaakaotuotteet on katsottu herkkuja monissa kulttuureissa. Cocoa sisältää flavonoideja, jotka ovat yhdisteitä, joiden antioksidanttivaikutuksia, veren harvennus ominaisuuksia, ja mahdollisesti muita terveyteen liittyviä etuja. Tästä syystä ja koska se on niin suosittu, suklaa on laajalti tutkittu.

Avain laadut

Korkea verenpaine

Suklaa on tutkittu sydänsairaus, ihosairauksia, ummetus, ja useita muita ehtoja. Vahvin näyttö olemassa kaakaon kykyä alentaa verenpainetta.

Alla annokset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, julkaisuihin, perinteisen käytön tai asiantuntijalausuntojen. Monet yrtit ja lisäravinteet ole testattu, ja turvallisuutta ja tehokkuutta ei voida todistaa. Brands voidaan tehdä eri tavalla, vaihtelevalla ainesosia, jopa saman tuotemerkin. Alla annokset eivät välttämättä koske kaikkia tuotteita. Kannattaa lukea tuotemerkintöjen ja keskustella annoksia pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen hoidon aloittamista.

CocoaVia®, kaakaon juoma ja snackbaari tuotemerkki, on yleisesti käytetty tutkimuksissa.

Käytetään antioksidanttina, yksi annos CocoaVia® juoma on otettu suun kautta.

Ahdistus, 20-25 grammaa tummaa tai maitosuklaa on otettu suun kautta kahdesti vuorokaudessa kahden viiden päivän välein yli kaksi viikkoa.

Maksakirroosi (krooninen maksasairaus)

Sydänsairaus, 13,5-80 grammaa suklaata on otettava yhtenä annoksena tai 1-3 kertaa päivässä kahden päivän ajan yli 26 viikkoa. Muotoja suklaa ovat olleet suklaalevyt kaakaojuomat (esim CocoaVia®), tummaa suklaata tai kaakaojauhetta.

vanheneminen

Saat krooninen väsymysoireyhtymä, 15 grammaa suklaata on ottanut suun kolme kertaa päivässä kahdeksan viikon ajan.

levottomuus

Sillä kirroosi, 200 ml koeateria (Ensure® Plus) sekoitettuna 0,55 grammaa kilogrammaa kohti tummaa suklaata on otettu suun kautta kerta-annoksena.

Krooninen väsymysoireyhtymä

Ummetus

suusairauksien

Saat henkistä suorituskykyä, 10-37 grammaa suklaata on otettu suun kautta kerta-annoksena tai kerran vuorokaudessa enintään 30 päivän ajan. Muotoja suklaata mukana suklaalevy kaakao juomia, ja kaakaojauhe (esim Cocoapro®).

Diabetes

Diabetes, 15 grammaa suklaata on ottanut suun kolme kertaa päivässä kahdeksan viikon ajan.

Liikunta elpyminen

Liikuntaan elpyminen, 330 millilitraa kaakao juoma on ottanut suun heti harjoituksen jälkeen, kahden tunnin harjoituksen jälkeen, ja ennen nukkumaanmenoa.

Sydänsairaus

Sillä korkea verensokeri / glukoosi-intoleranssi jopa 100 grammaa suklaata on otettu suun kautta kerran tai kahdesti päivässä viiden päivän 18 viikon suklaapatukka tai kaakaota juoma.

Korkea kolesteroli, 13-105 grammaa suklaata on otettu suun kautta kerran tai kahdesti vuorokaudessa kahden viikon ajan yli 26 viikon ajan. Muotoja suklaa ovat olleet kaakaojuomat (joskus kaakao kuitu), kaakaojauhe, baareja, tumma tai maitosuklaapatukoita, ja CocoaVia® Crunch baareja.

Korkea verenpaine, 6-100 grammaa suklaata on otettu suun kautta kerran tai kahdesti päivässä seitsemän päivän ajan yli 26 viikon ajan. Muotoja suklaa ovat olleet kaakao, tumma suklaa, määrittelemätön suklaa tai kaakao juomaa.

Mielialan, 0,5 unssi tummaa suklaata on otettu suun kautta kahdesti päivässä kolmen päivän ajan.

Parkinsonin tauti, kerta-annos 200 grammaa tummaa tai valkoista suklaata on ottanut suun 15 minuutissa.

Raskauden tukea, 30 grammaa suklaata on ottanut suun päivittäin noin 13. raskausviikkoa synnytykseen asti.

Ihosairauksiin, kaakaojauhe liuotetaan kuumaan veteen on ottanut suun päivittäin 12 viikon ajan. 20 grammaa suklaata pisaroiden on otettu suun kautta päivittäin 12 viikon ultraviolettivalon suojaa.

Laihtuminen, yksi tumma suklaa neliö ja yksi 8 unssi kaakao juoma on otettu suun kautta kahdesti päivässä 18 viikon ajan.

Käytettäväksi hylkivä, valmiste kaakaota öljyä on käytetty iholla.

Korkea verensokeri / glukoosi-intoleranssi

Haavan paranemista, kaakaovoin valmiste on hierotaan polttaa arpi 30 minuuttia kaksi kertaa viikossa viiden viikon ajan.

Korkea kolesteroli

Ummetus, 4-8 grammaa kaakaota ulkokuori on otettu kahdesti päivässä neljän viikon ajan.

Hampaiden plakkia, 10 millilitraa suuvesi sisältää 0,1% kaakaopavun kuoria uutetta käytettiin huuhtelemaan suu 30 sekuntia kahdesti päivässä kahden kuukauden ajan.

Nämä käyttötarkoitukset on testattu ihmisillä tai eläimillä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole aina todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Arvostelu perustelut

Alla käytöt perustuvat perinteeseen tai tieteellisiä teorioita. Usein he eivät ole testattu ihmisillä, sekä turvallisuutta ja tehoa ei aina ole todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Suklaa voi vaikuttaa veren sokeripitoisuus. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä lääkkeitä, jotka voivat myös vaikuttaa verensokeriin. Ihmiset insuliinia tai lääkkeitä diabeteksen suun olisi valvottava tarkasti pätevän terveydenhuollon ammattilaisen, kuten apteekkiin. Lääkitys ehkä muutettava.

Suklaa voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​kun se otetaan lääkkeitä, jotka lisäävät verenvuotoriskiä. Joitakin esimerkkejä ovat aspiriini, antikoagulantit ( “verenohennuslääkkeitä”), kuten varfariini (Coumadin®) tai hepariinia, anti-verihiutaleiden huumeiden, kuten klopidogreeli (Plavix®), ja ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni (Motrin®, Advil ®) tai naprokseeni (Naprosyn®, Aleve®).

Suklaa voi vaikuttaa verenpaineeseen. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat lääkkeitä, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

Suklaa voi myös vuorovaikutuksessa aktiivihiilikäsittely aineita luukadon, aineet hampaita, vaikuttavat aineet verisuonen leveys, vaikuttavat aineet henkistä toimintaa, aineita, jotka vaikuttavat sydämen (mukaan lukien sydämen rytmi), aineet, jotka vaikuttavat immuunijärjestelmään, aineet, jotka vaikuttaa hermostoon, aineita, jotka vaikuttavat mahassa ja suolistossa, aineet, jotka vahingoittavat maksan, angiotensiinikonvertaasin (ACE), anksiolyytit, syöpälääkkeiden, aspiriini, masennuslääkkeet (selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät, selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät), anti-inflammatoriset aineet, kalsiumsuoloja, kannabinoidit (läsnä marihuanan), kolesterolia alentavat lääkkeet, hedelmällisyys aineet, gamma-aminovoihappo (GABA), rautasuoloja, kipulääkkeet, salbutamolia, ja aurinkovoiteet.

Suklaa voi vaikuttaa veren sokeripitoisuus. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä yrttejä tai lisiä, jotka voivat myös vaikuttaa verensokeriin. Veren glukoosipitoisuus saattaa vaatia valvontaa, ja annosta voi olla tarpeen säätää.

Suklaa voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​kun se otetaan yrttejä ja ravintolisiä, joiden uskotaan lisäävän verenvuotoriskiä. Useita tapauksia on raportoitu verenvuotoa käytön Neidonhiuspuut, ja vähemmän tapauksia valkosipuli ja näki Palmetto. Lukuisia muita aineita voi teoriassa lisätä verenvuotoriskiä, ​​vaikka tämä ei ole todistettu useimmissa tapauksissa.

Suklaa voi vaikuttaa korkea verenpaine. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat yrttejä tai lisiä, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

Suklaa voi myös vuorovaikutuksessa aktiivihiilikäsittely syövän vastaisia ​​yrttejä ja ravintolisiä, masennuslääkkeet (selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät, SSRI), tulehdusta yrttejä ja ravintolisiä, antioksidantteja, kofeiini, kalsium, kannabinoidit, kolesterolia alentava yrttejä ja ravintolisiä, kupari, hedelmällisyyttä yrttejä ja lisäravinteet, gamma-aminovoihappo (GABA), ginseng, greippi, yrtit ja ravintolisät luukadon, yrtit ja täydennykset hampaita, yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat verisuonten leveys, yrttejä ja täydentää, että vaikutus henkiseen tilaan, yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat heart (mukaan lukien sydämen rytmi), yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat immuunijärjestelmään, yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat hermostoon, yrtit ja ravintolisät vatsaa ja suolistoa, yrttejä ja täydentää, että vaurioittaa maksaa, rauta, kipulääkkeet, kasvisterolit, probiootteja , piristeet, aurinkovoiteet, ja vitamiineja.

Tämä tieto perustuu järjestelmällinen katsaus tieteelliseen kirjallisuuteen ja sen vertaisarvioitujen ja muokata avustajat Natural Standard Research Collaboration ().

Monograph metodologia

Anandamidia, karvas vesi, musta suklaa (BC), Butyrum kaakao, cacahuatl (Nahuatl), kaakao (Brasilian portugali, Englanti, Espanja), kaakao papu kuori uute, kaakao puu, cacaoboom (Hollanti), cacaoeiro (Brasilian portugali), cacaoyer ( French), cacaueiro (Brasilian portugali), kofeiini, karboksyylihapot, catechin, CBC, CBH, chicolatl (Nahuatl), chocol (maya), suklaa flavonoideja, kaakaota, suklaata puu, choxi, cinnamtannin, clovamide, kaakao papu, kaakao papu kuori uute, kaakao leseet, kaakaovoi, kaakao kuoria, kaakaomassa, kaakao öljy, kaakaojauhe, kaakaon kiintoaineita, kaakao puu, tumma suklaa, kuivattu kaakao papu, Hollanti suklaa, epikate-, FCMC, fermentoitu kaakaopavun, kuitu, flavan-3 -ols, flavanols, flavonoideja, Granos de cacao (Spanish), Harilik kakaopuu (viro), kaakaota, inuliini, isomaltia, kakao (Tanska), Kakao (saksa), kakao (fa) (Unkari), Kakaobaum (saksa), Kakaopflanze (saksa), kakaotræ (Tanska), kakaowiec (puola), kakav (Slovenia), kawkaw (maya), ke ke (kiina), rasva-, metyyliksantiini alkaloideja, metyyliksantiinit, maitosuklaa, N-linoleoylethanolamine, N-oleolethanolamine, N -phenylpropenoyl-L-aminohappoamidi, öljyhappo, oligofruktoosi, palmitiinihappo, fenyylietyyliamiini, fytokemikaaleja, fytosteroleja, polyfenoleja, prosyanidiinia oligomeerit, prosyanidiinit, puriini alkaloideja, tyydyttyneiden rasvahappojen, sorbitoli, steariinihappo, Sterculiaceae (perheen), stimulantti, sakkaroosi, kaakaopuu L., kaakaopuu fenolisia otteita, teobromiini, valkosuklaa, xocoatl (maya, Nahuatl), xocolatl (maya, Nahuatl).

Huom: Tämä monografia kattaa cacao, kaakao tuotteet, ja suklaata. Suklaa sisältää kofeiinia. Täydellisempi kuvaus, tiedot kofeiini on saatavilla Natural Standard kofeiinia monografia.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei suoranaisesti säädellä yrttejä ja täydentää. Ei ole mitään takeita voimaa, puhtautta tai tuoteturvallisuuden ja vaikutukset voivat vaihdella. Kannattaa aina lukea tuoteselosteet. Jos sinulla on sairaus, tai muita lääkkeitä, yrttejä, tai lisiä, sinun pitäisi puhua pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen uuden hoidon. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja välittömästi, jos sivuvaikutuksia.

Vältä tunnettujen allergiaa tai herkkyyttä suklaata, kaakaota, mitään sen osaa (mukaan lukien kofeiini), tai jäsenet sen kasvikuntaa. Migreeni päänsärkyä, allergisia ihoreaktioita, ja hidastaneet ruoansulatus on raportoitu.

hyttysvoiteiden

Huomautus: Suklaa sisältää kofeiinia. Krooninen käyttö kofeiinia, etenkin suuria määriä, voi aiheuttaa toleranssin tai riippuvuuden. Äkillistä kofeiinia voi aiheuttaa fyysisiä vieroitusoireita, kuten päänsärkyä, ärsytys, hermostuneisuus, ahdistuneisuus ja huimaus. Turvallisuus tiedot liittyvät kofeiinia ei erikseen käsitellä tässä monografia. Lisätietoja Natural Standard monografiassa kofeiinia on käytettävissä.

henkistä suorituskykyä

Suklaa on todennäköisesti turvallista, kun käytetään määrinä esiintyy elintarvikkeissa ja kun jopa 25 gramman käytetään päivittäin. Kaakaovoi on todennäköisesti käytössä turvallisia iholla, ja kun käytetään auttaa kuljettaa lääkettä.

Mieliala

Käytettävä varoen ihmisten riippuvuutta taipumuksia, anemia, suoliston sairaudet, luukato, ja korkeat kolesteroliarvot. Käytettävä varoen alttiilla henkilöillä migreeni päänsärkyä tai munuaiskiviä. Käytettävä varoen ihmisiä, jotka ovat ylipainoisia tai lihavia, ja ne yrittävät tulla raskaaksi.

Käytettävä varoen ihmiset käyttävät angiotensiinikonvertaasin estäjät (ACE) tai salbutamoli.

Käytä varovasti lapsille, koska riski sairastua tapoja, jotka voivat johtaa lihavuuden ja huonon terveyden.

Suklaa voi vaikuttaa veren sokeripitoisuus. Varovaisuutta on ihmisiä, joilla on diabetes tai hypoglykemia, ja niissä huumeiden, yrtit, tai täydennyksiä, jotka vaikuttavat veren sokeria. Veren glukoosipitoisuus saattaa olla tarpeen tarkkailla pätevä terveydenhuollon ammattilainen, kuten apteekista, ja lääkitys on ehkä muutettava.

Suklaa voi lisätä verenvuotoriskiä. Varovaisuutta on ihmisiä, joilla on verenvuotohäiriöitä tai ne huumeiden, jotka saattavat lisätä verenvuotoriskiä. Annostusta saattaa olla tarpeen.

Suklaa voi vaikuttaa verenpaineeseen. Varovaisuutta on ihmisiä, joilla on korkea verenpaine ja näiden huumeiden, yrtit, tai täydennyksiä, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

Vältä tunnettujen allergiaa tai herkkyyttä suklaata, kaakaota, mitään sen osaa (mukaan lukien kofeiini), tai jäsenet sen kasvikuntaa.

Vältä suuria määriä suklaata raskauden tai imetyksen aikana.

Suklaa voi aiheuttaa aknea, allergisia ihoreaktioita, turvotus, koliikkia vauvoilla, ummetus, vähentynyt luun tiheys, karies, ekseema, kaasu, päänsärkyä, parantaa insuliiniherkkyyttä, kohonnut kolesterolipitoisuus, lisääntynyt insuliinin tasolle, sydämen rytmihäiriöihin, lisääntynyt oksalaatti tasot virtsa, ärtyvän suolen oireyhtymä, ärtyneisyys, hermostuneisuus, munuaisvaurioita ja häiriöt, migreeni, pahoinvointi, niskakipu, hermostuneisuus, vapina, unihäiriöt, vatsa jyrinä, vatsavaivat, turvotus ihon alle, epämiellyttävä maku, vatsavaivat, oksentelu, painonnousu .

Parkinsonin tauti

Vältä suuria määriä suklaata raskauden ja imetyksen vuoksi raportit ensitoimituksia, alhainen syntymäpaino, ja abortti. Suklaa sisältää myös kaksi yhdisteitä, jotka saattavat aiheuttaa sikiövaurioita.

Käytettävä varoen ihmiset yrittävät tulla raskaaksi.

Bhate K ja Williams HC. Epidemiology akne vulgaris. Br.J Dermatol. 2013,168 (3): 474-485., D’El-Rei J, Cunha AR, Burla A, et al. Karakterisointi hypertensiivisillä paransi endoteelin toimintaa jälkeen tumma suklaa kulutus. Int J Hypertens. 2013,2013: 985087., Davison G, Callister R, Williamson G, et ai. Vaikutus akuutin valmiiksi harjoitus tumma suklaa kulutus plasman antioksidanttien, oksidatiivisen stressin ja immunoendocrine vastauksia kovan harjoittelun. Eur.J Nutr 2012,51 (1): 69-79.; Fogleman CD. Vaikutus Kaakaon verenpaineeseen. Am Fam.Physician 4-1-2013,87 (7): 484; Grassi D, Desideri G, Necozione S, et ai. Suojaavia vaikutuksia flavanol-rikas tumma suklaa endoteelin toimintaan ja aalto heijastus akuutin hyperglykemia. Hypertension 2012,60 (3): 827-832., Mellor DD, Madden LA, Smith KA, et ai. Korkean polyfenolien suklaa vähentää endoteelin toimintahäiriötä ja oksidatiivisen stressin aikana akuutti ohimenevä verensokerin tyypin 2 diabetes: pilotti satunnaistetussa kontrolloidussa tutkimuksessa. Diabet.Med. 2013,30 (4): 478-483.; Nehlig A. hermoja suojaava vaikutus kaakaon flavanol ja sen vaikutus kognitiiviseen suorituskykyyn. Br.J Clin Pharmacol. 2013,75 (3): 716-727., Netea SA, Janssen SA, Jaeger M, et al. Suklaa kulutus moduloi sytokiinituotannossa terveillä henkilöillä. Sytokiini 2013,62 (1): 40-43., Neufingerl N, Zebregs YE, Schuring EA, et ai. Vaikutus kaakaon ja teobromiinia kulutus seerumin HDL-kolesterolipitoisuus: satunnaistetussa kontrolloidussa tutkimuksessa. Am J Clin Nutr 2013,97 (6): 1201-1209., Ostertag LM, Kroon PA, Wood S, et ai. Flavan-3-oli-rikastettua tummaa suklaata ja valkoista suklaata parantaa akuutteja toimenpiteitä verihiutaleiden toimintaa in sukupuoleen liittyvät tie – satunnaistettu-ohjattu ihmisen väliintuloa tutkimuksessa. Mol.Nutr Food Res 2013,57 (2): 191-202., Rein MJ, Renouf M, Cruz-Hernandez C, et ai. Hyötyosuus bioaktiivisia ruoka yhdisteistä: haastava matka biotehokkuutta. Br.J Clin Pharmacol. 2013,75 (3): 588-602., Ros E ja Hu FB. Kulutus kasvien siemeniä ja sydämen terveyteen: epidemiologiset ja kliinisen tutkimuksen todisteet. Circulation 7-30-2013,128 (5): 553-565., Sorond FA, Hurwitz S, Salat DH, et ai. Neurovaskulaarisiin kytkentä, aivojen valkean aineen eheys, ja vastaus kaakaon vanhukset. Neurology 9-3-2013,81 (10): 904-909., Stote KS, Clevidence BA, Novotny JA et ai. Vaikutus kaakaon ja vihreää teetä biomarkkereihin glukoosin sääntelyä, oksidatiivista stressiä, tulehdus ja hemostasis lihavilla aikuisilla riski insuliiniresistenssiä. Eur.J Clin Nutr 2012,66 (10): 1153-1159.; Van Dam RM, Naidoo N, ja Landberg R. Ravinnon flavonoidit ja kehittymistä tyypin 2 diabeteksen ja sydän- ja verisuonisairaudet: katsaus viimeaikaisten havaintojen. Curr Opin.Lipidol. 2013,24 (1): 25-33.

Raskaus tuki

ihosairauksiin

Painonpudotus

Haavan paranemista

Käyttää perustuvat perinteeseen tai teoriaan

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration