sikuri

Yhteinen nimet: sikuri myös tunnetaan sininen merimiehen succory ja villi succory.

Tehoa-turvaluokitus

Ò … vähän tai ei lainkaan näyttöä tehosta.

turvallisuus luokitus

Sikuri on monivuotinen kasvi kotoperäinen Euroopassa, Intiassa, ja Egypti. Se otettiin käyttöön Yhdysvaltain myöhään 19th century. Se kasvaa kuin rikkaruoho lauhkeilla ja on laajalti viljelty Pohjois-Euroopassa. Sikuri on kirkkaan sininen kukka, ja kuuluu Asteraceae (päivänkakkara) perhe. Kuivattu juuri on ensisijainen osa laitoksen käytössä.

Sikuri lehdet ja juuret ovat käytetään kasvi. Paahdettu juuret ovat maanpinnan ja keitetty. Viljely, juurisikuria “pakko” syksyllä ja talvella tuottaa 2 eri lehtiä käytetään vihreät: Barbe de Capucin ja salaattisikurien (tai ranskalainen Endiivi). Lehdet taimia käytetään potherbs, jolloin ne kypsyvät kuten pinaatti. Lehdet vanhemmat kasvit, kun kuorittua, käytetään kuten selleri. Juurisikurille keitetään ja syödään voita. He myös paahdetaan ja käytetään lisätä karvas, täyteläinen maku kahvia ja teetä tai käyttää korvikkeena kahvia. Sikuri on FDA yleisesti pidetään turvallisina (GRAS) luettelo.

Sikuri on rauhoittava potentiaalisia sydämeen vaikuttavien ominaisuuksia. On jonkin verran näyttöä siitä, että sikuri n oligosakkaridit ovat probiootti ja ovat hyödyllisiä terveiden GI kasvisto. Sikuri voi myös auttaa tiettyjä ehtoja, kuten ummetus, ripuli, syöpä, ja sydän- ja verisuonitautien. Sikuri on myös ollut huomattava, koska ruokahalua kiihottavia ja dyspepsia. Lopulliset kliiniset tutkimukset tarvitaan tueksi kaikki nämä väitteet.

Ei ole viime aikoina julkaistu kliinisiä todisteita ohjata annostusta sikuria. Tyypilliset annokset yrtti klassisen käytössä on 3-5 g / vrk.

Vasta ei ole vielä tunnistettu.

Dokumentoituja haittavaikutuksia. Emmenagogue (edistää kuukautiset) ja epäonnistuneen vaikutuksia. Vältä käyttöä.

Ei ole hyvin dokumentoitu.

Kosketusihottumaa ja erilaisia ​​allergioita, on raportoitu. Merkittävät raskaudenehkäisyaktiivisuudeltaan havaittiin naarasrotilla suun kautta siemen tiivisteet ja muut jakeet sikuria. Tapauksessa sappikivet, yhteys lääkäriin ennen sikuri.

Myrkyllistä saastumisen vieraiden aineiden tai bakteerien on todettu.

Viitteet