sementtiuunipölyä ruokavalio neuvonta (ravintoterapia) lähete muoto

CKD Diet Neuvonta (ravintoterapia) Referral Form

Perusteet Data Inclusion

NKDEP kannustaa yhteisen hallinnan ja viestintä ensihoidon tarjoajat (PCP) ja rekisteröity ravitsemusterapeutit (RDS) auttaa parantamaan hoitotuloksia.

Vuorovaikutteinen CKD Diet Neuvonta (ravintoterapia) Valiokuntaan (PDF, 569 KB) on suunniteltu auttamaan viitaten PCP jakaa tärkeitä potilastietoja kanssa konsultoinnin RD. Vaikka kaikki PCP voivat käyttää tätä lomaketta, Medicare tarvitsee lääkärin jotta ravitsemusavustaja korvausta MNT. Lomake voidaan tallentaa tietokoneelle, muokata, ja jaettu sähköisesti kanssa RD.

Muista tallentaa lomakkeen tietokoneeseen ennen tietojen syöttämistä. Myös noudattamaan sairausvakuutuslain siirrettävyyden ja Accountability Act of 2002, ota suojellakseen terveyttä sisältämät tiedot täytetyn lomakkeen.

Lomake tarjoaa kentät tulevat tiedot, jotka ovat todennäköisesti hyödyllisiä potilaan arviointi. Seuraavat tiedot antaa perustelut miksi tämä tieto on tärkeää.

Hallitsematon verenpaine liittyy nopeampaan etenemiseen. Ohjaus verenpainetaudin on myös keskeinen mahdollisuus hidastaa etenemistä krooninen munuaistauti (CKD).

Trend paino tila on kriittinen arvioimiseksi riittämätön saanti (tappio) tai nesteen kertymistä (voitto).

Läsnäolo tai puuttuminen diabetes on kriittinen perustamisesta etiologia munuaissairaus ja riskin etenemiseen. Diabeteksen keston on hyödyllinen määritettäessä todennäköisyyttä, että potilaan CKD on diabeteksen aiheuttamia.

Läsnäolo ja määrä albuminuria voidaan arvioida munuaisvaurioita. Korkea albuminuria liittyy nopeampaan etenemiseen CKD ja munuaistoiminnan menetys.

Pysyvästi kohonneet virtsan albumiinia käytetään tunnistaa ja määrällisesti munuaisvaurioita. Korkea UACR arvot liittyvät nopeampaan eteneminen munuaisten vajaatoimintaan. Yleensä ilmoitetaan milligrammoina albumiini / g kreatiniinia, seurannan suuntaukset UACR voi olla hyötyä, kun valistaa potilaita noin itsehallinnon pyrkimyksiä ja ennustetta.

eGFR avulla arvioidaan munuaisten toiminta. Määrä eGFR lasku vaihtelee etiologiaa ja yksilöiden kesken, joilla on sama etiologia. Pieneneminen vähenemisen määrä eGFR voi heijastaa hoitovaste. Seuranta suuntaukset eGFR voi olla hyötyä, kun valistaa potilaita noin itsehallinnon pyrkimyksiä ja ennustetta.

Läsnäolo tai puuttuminen hyperkalemia on hyödyllinen määritettäessä kalium reseptiä. Kalium rajoitus ei ole tarkoitettu ilman hyperkalemia.

Alhainen, määritellään <22 milliekvivalenttia litrassa, voi ilmoittaa metabolinen asidoosi CKD ja voi heijastaa vähentynyt hapon erityksen ja vähentää pohjan tuotannon munuaisten kautta. Lisäämällä veren ureatypen tasot voivat viitata pienentää puhdistumaa typpipitoisten jätteiden. Kalsiumpitoisuus käytetään arvioimaan ja seuraamaan epänormaali kivennäisaineiden aineenvaihdunta ja luuston häiriöt CKD. D-vitamiinia voidaan määrätä hypokalsemia. Käytä D-vitamiinin voi lisätä riskiä hyperkalsemia. Fosforipitoisuus käytetään arvioimaan ja seuraamaan epänormaali kivennäisaineiden aineenvaihdunta ja luuston häiriöt CKD. Käytä D-vitamiinin voi lisätä riskiä hyperfosfatemiaan. Kroonista munuaistautia sairastavilla ovat vaarassa anemia koska se vähentää erytropoietiinin, hormoni, jota munuaiset. Iron tutkimukset voidaan ilmoittaa ennen lisärautahoito tai käyttöä erytropoieesia stimuloivia aineita. LDL käytetään arvioimaan ja seuraamaan dyslipidemian in CKD. HDL tasoja käytetään arvioimaan ja seuraamaan dyslipidemian in CKD. Triglyseridipitoisuus käytetään arvioimaan ja seuraamaan dyslipidemian in CKD. iPTH käytetään arvioimaan ja seuraamaan epänormaali kivennäisaineiden aineenvaihdunta ja luuston häiriöt CKD. Tasot voidaan pelkistää D-vitamiinin. Kroonista munuaistautia sairastavilla on riski D-vitamiinin puute koska se vähentää 25-OH Vit D vähenemisestä sekä 1-OH aktivointi munuaisissa. Albumiini voi olla hyödyllistä arvioida ja seurata ravitsemustila in CKD. Hypoalbuminemia liittyy tulehdukseen ja huonon ennusteen CKD. Lääkitys luettelot ovat ratkaisevan arvioida lääkityksen-ravinteiden vuorovaikutukset ja potilaiden itsensä johtaminen koulutus.