Sappitiehyen Syövän hoito

Syöpä sappitiehyen on äärimmäisen harvinaista; kuitenkin todellinen idence on sappitiehyen syöpä ei ole tiedossa, koska perustamisesta tarkka diagnoosi on vaikeaa. Perinteisesti Sappitie kasvaimia sijaitsevat maksassa (intrahepaattinen cholangiocarcinomas) on luokiteltu maksasyövän ensisijaisena maksakasvaimia. [1] Sen sijaan, sappitiehyeiden kasvaimia ulkopuolella maksan (ekstrahepaattiset cholangiocarcinomas) on luokiteltu sappirakon syövän ekstrahepaattisen sappitiesairaus kasvaimia. [1] luokittelu Sappitie kasvaimia on muuttunut, ja termi sisältää nyt maksansisäisten, perihilar, ja distaalinen ekstrahepaattisen kasvainten sappiteiden.

Sappitiehyen syöpä voi esiintyä useammin potilailla, joilla on ollut ensisijainen sklerosoiva kolangiitti, krooninen haavainen paksusuolen tulehdus, choledochal kystat, tai infektiot kanssa maksamadot, Clonorchis sinensis. [2] Yleisimmät oireet johtuvat sappitiehyen syöpä ovat seuraavat

Useimmilla potilailla, kasvain ei voida täysin poistaa kirurgisesti ja on parantumaton. Sappitiehyen syöpä on usein multifokaalinen. Lievittävä toimenpiteitä, kuten resektio, sädehoito (esim brakyhoidoksi tai ulkoisen sädehoidon) tai stenttausta menettelyjä, voi ylläpitää riittävää sapen salaojitus ja mahdollistavat parannetaan elämänlaatua.

Sapen järjestelmä koostuu verkko-kanavien, jotka kantavat sappi maksassa ohutsuolen (kuvio 1). Bile tuotetaan maksassa ja on tärkeää rasvan sulamista. Sapen järjestelmä luokitellaan sen anatominen sijainti.

Sappiteiden sijaitsevat maksan kutsutaan intrahepaattinen sappitiehyeiden. Kasvaimia maksansisäisen sappiteiden, joka tunnetaan myös nimellä intrahepaattinen cholangiocarcinomas, peräisin pieni intrahepaattinen ductules tai suuri intrahepaattisen kanavat, jotka ovat proksimaalisesti haarau- oikean ja vasemman maksan kanavat.

Sappiteiden ulkopuolella maksassa kutsutaan ekstrahepaattisen sappitiehyitä. Ne sisältävät osan oikean ja vasemman maksan kanavat, jotka ovat maksan ulkopuolella, yhteinen maksan kanava, ja sappitiekivistä. Ekstrahepaattisen sappi voidaan jakaa edelleen perihilar alueelle ja distaalisen sappi.

Siemenarpi on alue, jossa oikean ja vasemman maksan kanavat poistua maksan ja liittyä muodostavat yhteisen maksan kanava, joka on proksimaalinen alkuperä virtsarakon kanavaan. Kasvaimet tämän alueen tunnetaan myös perihilar cholangiocarcinomas tai Klatskin kasvaimia (kuvio 3).

Alueeseen kuuluvat sappitiekivistä ja lisää ohutsuoleen. Kasvaimet tämän alueen tunnetaan myös ekstrahepaattisen cholangiocarcinomas.

Noin 50% cholangiocarcinomas syntyy perihilar alueella, 40% syntyy distaalisessa ekstrahepaattisen alueella, ja 10% syntyy maksansisäisen alueella.

Sappitiehyen syöpä voi esiintyä useammin potilailla, joilla on; historian ensisijainen sklerosoiva kolangiitti, krooninen haavainen paksusuolen tulehdus; choledochal kystat, tai infektiot kanssa maksamadot, Clonorchis sinensis. [2] ekstrahepaattisen ja perihilar sappiteiden syövät usein aiheuttaa sappiteiden tukkeutumisesta, mikä johtaa oireita keltaisuus, laihtuminen, vatsakipu, kuume, ja kutina. Intrahepaattinen sappitiehyen syöpä voi olla suhteellisen veltto ja vaikeasti kliinisesti erottaa metastaattinen adenokarsinooma talletukset maksaan.

Kliininen pysähdyspaikkojen on riippuvainen röntgenkuvausta, kuten tietokonetomografia, magneettikuvaus, ja magneettikolangiografia, joka osoittaa, miten primaarikasvaimen ja arvioi läsnäolon tai puuttumisen etäispesäkkeitä. Jos potilas on terveydelliset edellytykset leikkaus, ja kasvain voi hakea kirurginen resektio, kirurginen etsintä suoritetaan. Patologinen tarkastelu resektoidun näytteen suoritetaan vahvistaa lopullisen patologisen lavastus.

Täydellinen kirurginen resektio negatiivisin kirurgisten marginaalit on ainoa mahdollisuus parannuskeinoa diagnoosi sappitiehyen syöpä. Ennuste riippuu osittain kasvaimen anatomisen sijainnin, joka vaikuttaa sen resectability. Koska niiden lähellä suurten verisuonten ja hajanainen laajennus tapahtuu maksassa, sappitiehyen kasvaimia voi olla vaikea resect. Kokoresektioksi on mahdollista 25%: sta 30% vaurioista, jotka ovat peräisin distaalisessa sappitiehyen, joka on parempi kuin resectability korko vaurioita, joita esiintyy enemmän proksimaalisessa sivustoja. [3]

Saavuttaminen negatiivisen kirurginen marginaali aikaan resektio saattaa olla vaikeaa, mutta liittyy parantunut hoitotuloksia. Paikallisille, resektoitavissa kasvaimet, negatiivinen kirurginen marginaali, läsnäolo mukana imusolmukkeiden ja läsnäolo hermoa invaasion ovat merkittäviä ennustavat tekijät. [4-6]

Lisäksi taustalla riskitekijä ensisijainen sklerosoiva kolangiitti, kohonnut CA 19-9, periductal soluttautuminen kasvaimen kasvua kuvio, ja läsnäolo maksan laskimoiden invaasio on liittynyt pahemmin potilailla, joilla intrahepaattinen cholangiocarcinomas. [7-9]

Adenokarsinoomat ovat yleisin ekstrahepaattisen sappitiehyen kasvaimia. Histologinen tyyppejä ovat seuraavat: [1]

Adenokarsinoomat ovat yleisin perihilar sappitiehyen kasvaimia. Histologinen tyyppejä ovat seuraavat: [2]

Yleisin histologinen tyypit intrahepaattinen sappitiehyen kasvaimia ovat seuraavat: [3]

Ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä on lokalisoitu (kokoisen) tai leikkaushoitoon, selviä ennustetekijöiden merkitys. TNM pysähdyspaikan Järjestelmää käytetään lavastus sappitiehyen syöpä, yleisesti leikkauksen jälkeen ja patologinen tarkastelu resektoitua näytteen. Arvio laajuus taudin laparotomy on tärkeintä lavastus.

Paikallinen sappitiehyen syöpä voidaan poistaa kokonaan kirurgi. Nämä kasvaimet ovat hyvin pieni vähemmistö tapauksista ja yleensä ovat distaalinen sappitiekivistä vaurioita. Leikkauspotilaiden tämäntyyppisen syövän on 5 vuoden pysyvyys 25%. Laajennettu asemointia maksan kanavan haarautumiskohdan kasvaimet (Klatskin kasvaimet, joka tunnetaan myös nimellä hilar kasvaimet) sisältää viereiseen maksan, joko lobectomy tai poistamalla osia segmenttien 4 ja 5 maksassa, voidaan suorittaa. Jos merkittävä maksan resektio on välttämätöntä saavuttaa täydellinen resektio, leikkauksen jälkeinen maksan reservi olisi arvioitava. Potilailla, joilla on taustalla kirroosi, Child-Pugh luokka ja malli loppuvaiheen maksasairaus pisteet olisi määriteltävä.

Leikkaushoitoon sappitiehyen syöpä edustaa suurinta osaa sappitiehyen kasvaimia. Usein syöpä tunkeutuu suoraan porttilaskimoon, viereisen maksassa, sekä yhteisen sappitiehyen, ja viereisten imusolmukkeet. Levitä kaukaisiin kehon osiin on harvinaista mutta vatsaontelossa etäpesäkkeitä, erityisesti vatsakalvon etäpesäkkeitä, esiintyy. Potilaille, joilla on leikattavissa sappitiehyen syöpä, johto on suunnattu palliation.

Amerikkalainen sekakomitea Cancer (AJCC) on nimennyt pysähdyspaikan mukaan TNM luokituksen määritellä ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä. [1] Vaiheet määritellään TNM luokittelu koskee kaikkia ensisijainen karsinoomat johtuvat distaalisessa ekstrahepaattisen sappitiehyen tai virtsarakon kanavaan; Näiden vaiheiden eivät koske perihilar tai maksansisäisten cholangiocarcinomas, sarkoomaa tai karsinoidikasvaimissa.

Taulukot 1, 2, 3, ja 4 koskevat distaaliseen sappitiehyen ryhmä.

Amerikkalainen sekakomitea Cancer (AJCC) on nimennyt pysähdyspaikan mukaan TNM luokituksen määritellä perihilar sappitiehyen syöpä. [2]

Taulukot 5, 6, 7, ja 8 toiminta liittyy perihilar sappitiehyen ryhmä.

AJCC on nimennyt pysähdyspaikan mukaan TNM luokituksen määritellä intrahepaattinen sappitiehyen syöpä. [3]

Taulukot 9, 10, 11, ja 12 koskevat intrahepaattinen sappitiehyen syöpä.

Täydellinen kirurginen resektio negatiivisin kirurgisten marginaalit on ainoa mahdollisuus parannuskeino ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä. Koska lähellä suurten verisuonten ja hajanainen tunkeutumisen vierekkäisten sappitiehyeiden, sappitiehyeiden kasvaimia voi olla vaikea resect. Kokoresektioksi on mahdollista 25%: sta 30% vaurioista, jotka ovat peräisin distaalisessa sappitiehyen, joka on parempi kuin resectability korko vaurioita, joita esiintyy enemmän proksimaalisessa sivustoja. [1]

Ei satunnaistetussa tutkimuksessa tietoja adjuvanttihoito potilaille, joilla oli paikallinen sairaus ovat tällä hetkellä saatavilla. Kuitenkin sädehoito (ulkoinen-sädehoito hoito [EBRT] kanssa tai ilman brakyhoidoksi) on raportoitu parantamaan paikallista valvontaa. [2, 3] [Todisteiden taso: 3iiiDiii]

Standard hoitovaihtoehtoja

Vuonna karsain potilailla, perkutaaninen transhepatic katetri kuivatus tai endoskooppinen sijoittamisesta stentti; lievittämiseen sappitietukos pidetään ennen leikkausta, varsinkin jos keltaisuutta on vakava, tai; elementti atsotemia on läsnä.

Adjuvantti hoitovaihtoehtoja

Yksi pieni satunnaistetussa tutkimuksessa 207 potilaalla, joilla oli haiman ja periampullary syöpien osoittanut mitään vaikutusta kuolleisuuteen annetaan chemoradiation hoidon leikkauksen jälkeen. Tämä tutkimus on kuitenkin rajoitettu, että vain muutamilla potilailla oli diagnosoitu sappitiehyen syöpä, ja 20%: lla potilaista, jotka satunnaistettiin saamaan chemoradiation hoitoa ei saanut hoitoa. [4] [Todisteiden taso: 3iiiDiv]

Vaiheen II osuuskunta Southwest Oncology Group (SWOG) tutkimus (S0809 [NCT00789958]) arvioidaan adjuvanttia kapesitabiinia ja gemsitabiinin seurasi chemoradiation potilaalla on resektoidun ekstrahepaattisen kolangiokarsinooma ja sappirakon syöpä. [5] Kaikkiaan 79 sopivaa potilasta, joilla pT2 on pT4 tai solmuun -positiivinen sairaus tai positiivinen marginaali resektio (n = 54 ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä, n = 25 sappirakon syöpä), otettiin. 2 vuoden eloonjäämisaste 65% oli huomattavasti korkeampi odotettua perustuen historiallisiin verrokkeihin. 3. asteen haittavaikutukset havaittiin 52%: lla potilaista, ja 4. asteen toksisuutta havaittiin 11%: lla potilaista. [5] [Todisteiden taso: 3iiiDiv]

Monen institutionaalisten japanilainen tutkimus verrattuna leikkaus yksin mitomysiini-C ja infuusiona 5-fluorourasiilia (5-FU), jota seurasi 5-FU etenemiseen asti. [8] Niistä potilasryhmässä, jossa sappitiehyen syöpä (n = 139), ei eloonjääminen hyöty saavutetaan.

Eurooppalainen Study Group for Haimasyöpä (ESPAC-3 [NCT00058201]) tutkimuksessa satunnaistettiin 428 potilasta, joilla periampullary syöpä, johon kuului 96 potilasta, joilla sappitiehyen syöpä, yksi kolmesta aseita: havainto, 6 kuukautta 5-FU / leukovorin, tai 6 kuukautta gemsitabiinia. [9] [Todisteiden taso: 1iiA] In preplanned alaryhmäanalyysissä 96 potilaalla on sappitiehyen syöpä, ei hyöty saavutetaan saaneilla potilailla kemoterapiaa. Mediaani eloonjääneiden olivat vastaavasti 27 kuukautta havainnon-yksin ryhmä, 18 kuukautta 5-FU-leukovoriiniin ryhmä, ja 20 kuukautta gemsitabiinin-yksin ryhmä.

Tarkista lista tuetuista syövän kliiniset kokeet ovat nyt hyväksyä potilailla, joilla; lokalisoitu ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä. Luettelo kliiniset kokeet voidaan edelleen kaventaa sijainti, huumeiden, interventio, ja muut kriteerit.

Yleistä tietoa kliinisistä tutkimuksista on saatavilla myös tällä foorumilla.

Sillä perihilar cholangiocarcinomas, sappitiehyeiden resektio yksin johtaa suuren paikallisen uusiutumisen hinnat johtuvat aikaisin yhtymäkohdassa maksan kanavat ja caudatukseen koru. Lisäämällä rutiini osittaisen hepatektomiaa lukien caudatukseen koru on parantunut pitkäaikaisennustetta mutta se voi myös liittyä lisääntynyt leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita. [10] Tämän aggressiivinen kirurginen lähestymistapa, 5-vuoden eloonjäämisluvut 20%: sta 50% on raportoitu. [11] ymmärtäminen sekä tavanomainen monipuolinen verisuonten ja ductal anatomian Porta hepatis on lisännyt maksan kanavaan kaksijakoisuus kasvaimet (Klatskin kasvaimet), jotka voidaan resekoitu.

Ensisijainen sivusto uusiutumisen jälkeen kirurgisen resektion on paikallinen; kuitenkin, etäpesäkkeenä on myös usein raportoitu. [12] ei ole ollut satunnaistetussa tutkimuksessa adjuvanttihoito potilaille, joilla oli paikallinen sairaus. Sädehoitoa (EBRT tai ilman brakyhoito), mutta on raportoitu parantamaan paikallista valvontaa. [2, 3] [Todisteiden taso: 3iiiDiii]

Standard hoitovaihtoehtoja

Vuonna karsain potilailla, perkutaaninen transhepatic katetri kuivatus tai endoskooppinen sijoittamisesta stentti lievittämiseen sappitietukos tulisi harkita ennen leikkausta, varsinkin jos keltaisuus on vakava tai elementti atsotemia on läsnä.

Adjuvantti hoitovaihtoehtoja

Yksi pieni satunnaistetussa tutkimuksessa 207 potilaalla, joilla oli haiman ja periampullary syöpien osoittanut mitään vaikutusta kuolleisuuteen lisäämällä chemoradiation hoidon leikkauksen jälkeen. Tämä tutkimus on kuitenkin rajoitettu, koska vain harvat potilaat oli diagnosoitu sappitiehyen syöpä, ja 20%: lla potilaista, jotka satunnaistettiin saamaan chemoradiation hoitoa ei saanut hoitoa. [4] [Todisteiden taso: 3iiiDiv]

Vaiheen II osuuskunta SWOG tutkimuksessa (S0809) arvioitu adjuvanttia kapesitabiinia ja gemsitabiinin seurasi chemoradiation potilaalla on resektoidun ekstrahepaattisen kolangiokarsinooma ja sappirakon syöpä. [5] Kaikkiaan 79 sopivaa potilasta, joilla pT2 on pT4 tai paikallisiin imusolmukkeisiin sairaus, tai positiivinen marginaali resektio (n = 54 ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä, n = 25 sappirakon syöpä), otettiin. 2 vuoden eloonjäämisaste 65% oli huomattavasti korkeampi odotettua perustuen historiallisiin verrokkeihin. 3. asteen haittavaikutukset havaittiin 52%: lla potilaista, ja 4. asteen toksisuutta havaittiin 11%: lla potilaista. [5] [Todisteiden taso: 3iiiDiv]

Yhdessä satunnaistetussa tutkimuksessa pankreatikobiliaarinen kasvaimia, johon kuului sappitiehyen syöpä, pyritty ratkaisemaan mahdollinen hyöty ylimääräisiä kemoterapiaa. Monen toimielinten japanilainen tutkimus, jossa verrattiin pelkästään leikkauksen mitomysiini-C ja infuusiona 5-FU seurasi 5-FU etenemiseen asti, joukossa potilasryhmässä, jossa sappitiehyen syöpä (n = 139), ei ollut vaikutusta kuolleisuuteen. [ 8] [todisteiden taso: 1iiA]

Tarkista lista tuetuista syövän kliiniset kokeet ovat nyt hyväksyä potilailla, joilla; vaihe I perihilar sappitiehyen syöpä ja vaiheen II perihilar sappitiehyen syöpä. Luettelo kliiniset kokeet voidaan edelleen kaventaa sijainti, huumeiden, interventio, ja muut kriteerit.

Yleistä tietoa kliinisistä tutkimuksista on saatavilla myös tällä foorumilla.

Sillä intrahepaattinen sappitiehyen syöpä, maksan resektio saavuttaa negatiivinen marginaaleja on parantava menettely. Jos merkittävä maksaresektio saavuttamiseksi on tarpeen negatiivisten kirurgiset marginaalit, ennen leikkausta porttilaskimon embolisaatiota voidaan pitää lisätä äänenvoimakkuutta jäännöksen maksa.

Standard hoitovaihtoehtoja

Adjuvantti hoitovaihtoehtoja

Yhdessä satunnaistetussa tutkimuksessa pankreatikobiliaarinen kasvaimia, johon kuului sappitiehyen syöpä, on pyritty ratkaisemaan mahdollinen hyöty ylimääräisiä kemoterapiaa. Monen toimielinten japanilainen tutkimus, jossa verrattiin pelkästään leikkauksen mitomysiini-C ja infuusiona 5-FU seurasi 5-FU etenemiseen asti, joukossa potilasryhmässä, jossa sappitiehyen syöpä (n = 139), ei eloonjääminen hyöty saavutetaan. [ 8] [todisteiden taso: 1iiA]

Tarkista lista tuetuista syövän kliiniset kokeet ovat nyt hyväksyä potilailla, joilla; intrahepaattinen sappitiehyen syöpä. Luettelo kliiniset kokeet voidaan edelleen kaventaa sijainti, huumeiden, interventio, ja muut kriteerit.

Yleistä tietoa kliinisistä tutkimuksista on saatavilla myös tällä foorumilla.

Potilaat, joilla on leikattavissa sappitiehyen syöpä on syöpä, joka; ei voida täysin poistaa kirurgi. Nämä potilaat ovat; Suurin osa tapauksista sappitiehyen syöpä. Usein proksimaalinen sappitiehyen syöpä; tunkeutuu suoraan viereiseen maksa- tai osaksi maksan valtimo tai portaalin vein. Portahypertensio voi aiheuttaa. Levinnyt kaukaisiin kehon osiin on; harvinaista, vaikka transperitoneal ja hematogenous maksametastaaseja esiintyy; jossa sappitiehyen syöpä kaikista alueista. Invasion pitkin sappipuuston ja osaksi; maksassa on yleinen .; Lisäksi suurin osa potilaista, jotka läpikäyvät resektio kehittävät uusiutuva sairaus sisällä sappiteitse tai, harvemmin, kaukaisiin sivustoja.

Potilaat, joilla on leikattavissa, toistuva tai metastaattinen sappitiehyen syöpä tulee harkita ottamista kliinisiin tutkimuksiin aina kun mahdollista. Tietoja meneillään olevista kliinisistä tutkimuksista on saatavilla tällä foorumilla.

Standard hoitovaihtoehtoja

Palliatiivinen säteily; hoidon jälkeen sapen ohitus tai intuboinnin voi olla hyötyä, ja potilaat voivat olla ehdolla ottamista kliinisiin tutkimuksiin, jotka tutkivat keinoja parantaa vaikutusten sädehoidon eri säteilyherkistimien, kuten kuume, sädeherkistäjä huumeita tai kemoterapeuttisia aineita .; Jos perkutaaninen katetri on sijoitettu, sitä voidaan käyttää kanavana; sijoittaminen brakyhoidoksi lähteistä. [3, 4] Tietoa käynnissä kliinisiä kokeita on saatavilla tällä foorumilla.

Satunnaistetussa vaiheen III tutkimuksessa (NCT00262769) enintään 6 kuukautta gemsitabiinin versus gemsitabiini ja sisplatiini 410 potilailla, joilla on leikattavissa oleva, toistuvia tai metastaattinen sappiteiden karsinooma osoitti parannusta mediaani kokonaiselinaika (OS) saaneilla potilailla yhdistelmähoitoa ( 11,7 kuukautta vs. 8,1 kuukautta; riskisuhde [HR], 0,64; 95% luottamusväli [CI] 0,52-0,80); P <0,001). [5] [Todisteiden taso: 1iiA] Samanlainen mediaani hyöty osoitettiin kaikissa alaryhmissä, mukaan lukien 73 potilasta, joilla ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä ja 57 potilasta, joilla hilar kasvaimia. Asteen 3 ja 4 toksisuuksia esiintymistiheys oli sama kummassakin tutkimuksessa aseita, lukuun ottamatta kasvoi hematologinen toksisuus potilailla satunnaistetusti gemsitabiinia-sisplatiiniryhmässä ja lisääntynyt maksatoksisuutta potilailla satunnaisesti yhden aineen gemsitabiini arm. Muut lääkkeet ja huumeiden yhdistelmien odottavat arviointi satunnaistetuissa tutkimuksissa. Tarkista lista tuetuista syövän kliiniset kokeet ovat nyt hyväksyä potilailla, joilla; leikkaushoitoon ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä, uusiutuva ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä ja metastasoitunut ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä. Luettelo kliiniset kokeet voidaan edelleen kaventaa sijainti, huumeiden, interventio, ja muut kriteerit. Yleistä tietoa kliinisistä tutkimuksista on saatavilla myös tällä foorumilla. Standard hoitovaihtoehtoja Lievittävä sädehoitoa jälkeen sapen ohitus tai intuboinnin voi olla hyötyä, ja potilaat voivat olla ehdolla ottamista kliinisiin tutkimuksiin, jotka tutkivat keinoja parantaa vaikutusten sädehoidon eri säteilyherkistimien, kuten kuume, sädeherkistäjä huumeita tai kemoterapeuttisia aineita. Jos perkutaaninen katetri on sijoitettu, sitä voidaan käyttää kanavan sijoittelun lähteistä tyköhoidon. [3, 4] Satunnaistetussa vaiheen III tutkimuksessa (NCT00262769) enintään 6 kuukautta gemsitabiinin versus gemsitabiini ja sisplatiini 410 potilailla, joilla on leikattavissa oleva, toistuvia tai metastaattinen sappiteiden karsinooma osoitti parannusta mediaani saaneilla potilailla yhdistelmähoitoa (11,7 kk vs. 8,1 kuukautta, HR, 0,64; (95% CI, 0,52-0,80); P <0,001. [5] [todisteiden taso: 1iiA] samanlainen mediaani hyöty osoitettiin kaikissa alaryhmissä, mukaan lukien 73 potilasta, joilla ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä ja 57 potilasta, joilla hilar kasvaimia. asteen 3 ja 4 toksisuuksia esiintymistiheys oli sama kummassakin tutkimuksessa aseita, lukuun ottamatta kasvoi hematologinen toksisuus potilailla satunnaistetusti gemsitabiinia-sisplatiiniryhmässä ja lisääntynyt maksatoksisuutta potilailla satunnaisesti yhden -agent gemsitabiini käsivarteen. Muut lääkkeet ja huumeiden yhdistelmien odottavat arviointi satunnaistetuissa tutkimuksissa. Tarkista lista tuetuista syövän kliiniset kokeet ovat nyt hyväksyä potilailla, joilla; vaiheen III perihilar sappitiehyen syöpä ja vaihe IV perihilar sappitiehyen syöpä. Luettelo kliiniset kokeet voidaan edelleen kaventaa sijainti, huumeiden, interventio, ja muut kriteerit. Yleistä tietoa kliinisistä tutkimuksista on saatavilla myös tällä foorumilla. Standard hoitovaihtoehtoja Sädehoito voi olla hyötyä, ja potilaat voivat olla ehdolla ottamista kliinisiin tutkimuksiin, jotka tutkivat keinoja parantaa säteilyn hoidon eri säteilyherkistimien, kuten kuume, sädeherkistäjä huumeita tai kemoterapeuttisia aineita. Jos perkutaaninen katetri on asetettu, sitä voidaan käyttää kanavana sijoittamisesta tyköhoidon lähteistä. [3, 4] Vain mutta kehittyvillä käytettävissä tietoja mahdollinen rooli vaihtoehtoisten maksa-suunnattu hoitoja, kuten stereotaktinen kehon sädehoito [7 ] ja valtimoon embolization. [8] Satunnaistetussa vaiheen III tutkimuksessa (NCT00262769) enintään 6 kuukautta gemsitabiinin versus gemsitabiini ja sisplatiini 410 potilailla, joilla on leikattavissa oleva, toistuvia tai metastaattinen sappiteiden karsinooma osoitti parannusta mediaani saaneilla potilailla yhdistelmähoitoa (11,7 kk vs. 8,1 kuukautta, HR, 0,64; (95% CI, 0,52-0,80); P <0,001. [5] [todisteiden taso: 3iii] samanlainen mediaani hyöty osoitettiin kaikissa alaryhmissä, mukaan lukien 73 potilasta, joilla ekstrahepaattisen sappitiehyen syöpä ja 57 potilasta, joilla hilar kasvaimia. asteen 3 ja 4 toksisuuksia esiintymistiheys oli sama kummassakin tutkimuksessa aseita, lukuun ottamatta kasvoi hematologinen toksisuus potilailla satunnaistetusti gemsitabiinia-sisplatiiniryhmässä ja lisääntynyt maksatoksisuutta potilailla satunnaisesti yhden -agent gemsitabiini käsivarteen. Muut lääkkeet ja huumeiden yhdistelmien odottavat arviointi satunnaistetuissa tutkimuksissa. Tarkista lista tuetuista syövän kliiniset kokeet ovat nyt hyväksyä potilailla, joilla; vaiheen III intrahepaattinen sappitiehyen syöpä, vaihe IV intrahepaattinen sappitiehyen syöpä ja uusiutuva intrahepaattinen sappitiehyen syöpä. Luettelo kliiniset kokeet voidaan edelleen kaventaa sijainti, huumeiden, interventio, ja muut kriteerit. Yleistä tietoa kliinisistä tutkimuksista on saatavilla myös tällä foorumilla. Syöpä yhteenvetoja tarkistetaan säännöllisesti ja päivitetään; uutta tietoa tulee saataville. Tässä osassa kuvataan mennessä; tehdyt muutokset tätä yhteenvetoa kuluessa edellä. Paikallinen sappitiehyen syöpä Lisätty teksti noin vaiheen II Southwest Oncology Group (SWOG) osuuskunta tutkimus (S0809), joka arvioitiin adjuvantti kapesitabiini ja gemsitabiini seurasi chemoradiation potilaalla on resektoidun ekstrahepaattisen kolangiokarsinooma ja sappirakon syöpä. Lisäsi tilastotietoja tueksi havainnot tutkimuksessa (mainittu Ben-Josef et al. Referenssinä 5 ja näyttö 3iiiDiv). Tämä yhteenveto on kirjoitettu ja ylläpitämä Adult Treatment toimitusneuvosto, joka on; toimituksellisesti riippumaton. Yhteenvedossa kuvastaa riippumattoman arvioinnin; kirjallisuudessa ja ei edusta politiikan selvitys tai. Lisää; tietoa yhteenveto politiikan ja roolin Pääkirjoitus Boardien; säilyttäen tiivistelmät löytyvät Tietoja tästä Yhteenveto ja - Kattava Cancer Database sivuja. Tämä syöpä tietopaketti terveydenhuollon ammattilaisille tarjoaa kattavan ja vertaisarviointiin, näyttöön perustuvaa tietoa hoitoon sappitiehyen syöpä. Se on tarkoitettu resurssina antaa tietoa ja apua lääkärit, jotka hoitavat syöpäpotilaille. Siinä ei esitetä virallisia ohjeita tai suosituksia siitä terveydenhoitopäätöksiin. Tämä yhteenveto on tarkistetaan säännöllisesti ja päivitetään tarvittaessa mukaan Adult Treatment toimitusneuvosto, joka on toimituksellisesti riippumaton National Cancer Institute (). Yhteenvedossa kuvastaa riippumaton tarkastelu kirjallisuudessa eikä edusta politiikkaa selvitys tai National Institutes of Health (). Hallituksen jäsenten arvostelu äskettäin julkaissut artikkeleita kuukausittain, onko artikkeli olisi Muutokset tiivistelmät ovat kautta yksimielisyyteen prosessi, jossa hallituksen jäsenet arvioivat vahvuus todisteita julkaistut artikkelit ja määrittää, miten artikkeli olisi sisällytettävä. Etumatka tarkastuskohteille sappiteiden Cancer Treatment ovat Osa viittaus sitaattien tässä tiivistelmässä mukana on taso-of-todisteita nimitys. Näitä nimityksiä on tarkoitus auttaa lukijaa arvioimaan vahvuus todiste erityisten toimenpiteiden tai lähestymistapoja. Adult Treatment toimitusneuvosto käyttää virallista näyttöä ranking järjestelmän kehittämisessä taso-of-todisteita nimityksiä. on rekisteröity tavaramerkki. Vaikka asiakirjojen sisällöstä voi käyttää vapaasti tekstinä, sitä ei voida tunnistaa kuin syöpä tiedon yhteenveto, ellei sitä ole esitetty kokonaisuudessaan, ja päivitetään säännöllisesti. Kuitenkin kirjailija olisi sallittua kirjoittaa lauseen, kuten " 's syöpä tietoa yhteenveto siitä rintasyövän ehkäisyyn valtioiden riskejä ytimekkäästi: [sisältävät ote yhteenveto]." Edullinen lainaus Tämän yhteenvedon on Adult Treatment Editorial Board. Sappitie Cancer Treatment. Bethesda, MD: / tyypit / maksa / hp / bile-kanava-hoito-. . [PMID: 26389308] Kuvat tässä tiivistelmässä käytetään luvalla tekijä (t), esittäjän ja / tai kustantaja käytettäväksi yhteenvetojen vain. Lupa käyttää kuvien ulkopuolelle yhteydessä tiedot on saatu omistajan (t), eikä sitä voida myöntää Tietoja käyttäen kuvat tässä tiivistelmässä, yhdessä monien muiden syöpään liittyvien kuvien, on saatavilla Visuals Online, kokoelma yli 2000 tieteellisiä kuvia. Perustuu vahvuus olevat todisteet, hoitovaihtoehdot voidaan kuvata joko "vakio" tai "alla kliininen arviointi." Näitä luokituksia ei pitäisi käyttää perusteena vakuutuksen korvaus määrityksiä. Lisätietoa vakuutusturva on saatavilla sen toimitus- Cancer Care sivulla.