rintojen kalkkiutuminen

Rintojen kalkkiutuminen ovat kalkkeutumista sisällä rintojen kudosta. Ne näkyvät valkoiset täplät tai flecks mammografiassa, mutta ei voi tuntua aikana rintojen tentti.

Rintojen kalkkiutuminen ovat yleisiä mammografiassa, ja he erityisen suuri vaihdevuosien jälkeen. Vaikka rintojen kalkkiutuminen ovat yleensä noncancerous (hyvänlaatuinen), tietyt kuviot kalkkeutumien – kuten tiukka klustereita epäsäännöllisiä muotoja – voi ilmoittaa rintasyövän tai precancerous muutoksia rintojen kudosta.

Macrocalcifications. Nämä näkyä suuria valkoisia pisteitä tai viivoja. He ovat melkein aina noncancerous eivätkä edellytä lisätestejä tai seurantaa.; Mikrokalkit. Nämä näkyä hienoa valkoista pilkkuja, samanlainen suolarakeiden. Ne ovat yleensä noncancerous, mutta tiettyjä malleja voi olla varhainen merkki syövän.

On mammografia, rintojen kalkkiutuminen voi näkyä macrocalcifications tai mikrokalkit.

Jos rintojen kalkkiutuminen näkyvät epäilyttävää alkuperäisen mammografiassa, sinulle soitetaan takaisin ylimääräisiä suurennus näkymät päästä lähemmin kalkkiutuminen. Jos toinen mammografia on edelleen huolestuttava syövän, lääkäri voi suositella rintojen koepala tietää varmasti.

Joskus kalkkiutuminen osoittavat rintasyövän, kuten duktaalikarsinooma in situ (DCIS), mutta useimmat kalkkiutuminen seurausta noncancerous (hyvänlaatuinen) olosuhteissa.

Jos radiologin epäilee rintojen kalkkiutuminen liittyy syövän esiasteita muutoksia tai rintasyöpä, ehkä saada toinen mammografiassa suurennus näkymät päästä lähemmin kalkkiutuminen. Tai radiologi voi suositella rintojen koepala testata näyte rintakudoksen syövän.

Your radiologi voi pyytää mitä tahansa ennen mammografia kuvien vertailua ja onko kalkkiutuminen ovat uusia tai ovat muuttuneet numero tai kuvio.

Jos rintojen kalkkiutuminen näyttävät aiheuttama hyvänlaatuinen kunnossa, sinun radiologi voi suositella kuuden kuukauden seurannassa vielä mammografia suurennus näkymät. Radiologin tarkistaa kuvien muutoksia muoto, koko ja lukumäärä kalkkiutuminen vai pysyvän ennallaan.

käydä lääkärin