rintasyövän opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Rintasyöpä on hallitsematon poikkeavien solujen kasvua, jotka voivat kehittyä yhdessä useilla rinnan, mukaan lukien; kanavat, jotka kuljettavat maitoa nänni; pieniä pusseja, jotka tuottavat maitoa (lobules); ei-rauhaskudoksen.

oireet

Oireita rintasyöpä ovat; kertakorvauksen tai paksuuntuminen rinnassa tai kainalossa; selkeä tai veristä vuotoa nänni; crusting tai skaalausta nänni; nänni, joka ei enää sauvat ulos (käänteinen); punoitus tai turvotus rintojen; puristusupotuksessa rinnan iholla muistuttaa tekstuuri oranssi; muutos ääriviivat rinnan, kuten yksi on suurempi kuin toinen; kipeä tai haava iholla rintojen joka ei parane.

Diagnoosi

Lääkäri kysyy mitään riskitekijöitä rintasyöpään, erityisesti siitä, onko sairaus kulkee perheessäsi. Hän tutkii myös rinnat, etsimässä mitään oireita rintasyöpä. Näitä ovat kiinteä tai paksuuntuminen oman rinta, nänni inversio tai eritettä, turvotus tai muutoksia rintojen ääriviivat, punoitusta tai kuoppaisuuden rintojen iho, ja suurentuneita imusolmukkeita kainaloon.

Kuinka kauan se kestää?

Rintasyöpä jatkaa kasvuaan ja levitä, kunnes se käsitellään.

Miten estää tämän terveydentila

Vaikka ei ole mitään takeita, voit ryhtyä toimiin auttaa estämään rintasyövän

Miten käsitellä tätä terveydentila

Hoito rintasyövän alkaa tavallisesti päätös siitä, millaista leikkausta. Huomioon otettavat tekijät sisältävät

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärillesi, jos tunnet kyhmyn tai epänormaali paksuuntuminen rintaan. Soita lääkärillesi, jos huomaat

Ennuste

Varhainen diagnoosi parantaa merkittävästi näkymiä naisten rintasyöpä. Jos kasvain on pieni ja rajoittuu rintojen, yli 90% naisista hengissä viisi vuotta tai kauemmin. Kuitenkin, jos tauti leviää kaikkialle elimistöön ennen diagnoosin, että korko laskee alle 20%.