Rintasyöpä ehkäisy

Syövänehkäisyn on toimet alentaa mahdollisuus saada syöpä. Estämällä syövän määrä uutta syöpätapausta ryhmässä tai väestön laskee. Toivottavasti tämä alentaa kuolemien määrä aiheuttama syöpä.

Estämään uusia syöpiä käynnistymästä, tutkijat katso riskitekijöitä ja suojaavia tekijöitä. Kaikki, mikä kasvattaa mahdollisuuksia kehittää syöpä kutsutaan syövän riskitekijä; mitään, vähentää oman riski sairastua syöpään kutsutaan syöpä suojaava tekijä.

Jotkut syövän riskitekijöitä voidaan välttää, mutta monet eivät. for; Esimerkiksi sekä tupakointi ja peritäänkö tietyt geenit ovat riskitekijöitä joitakin; syöpien, mutta vain tupakointi voidaan välttää. Säännöllinen liikunta ja terveellinen ruokavalio voi olla suojaavia tekijöitä joidenkin syöpien. Välttäminen riskitekijät ja lisäämällä suojaavia tekijöitä voi alentaa riskiä, ​​mutta se; ei tarkoita, että et saa syöpää.

Erilaisia ​​tapoja ehkäistä syöpää tutkitaan, mukaan lukien

Rinta koostuu lohkoa ja kanavat. Jokainen rintojen on 15-20 joita kutsutaan; lohkoa, joilla on monia pienempiin osiin kutsutaan lobules. Lobules lopussa kymmeniä pieniä lamppujen; voi tehdä maitoa. Lohkoa, lobules, ja sipulit ovat yhteydessä ohuet putket kutsutaan; kanavat. Suurentaa anatomia naisten rintojen. Nännin ja areola näkyvät ulkopuolella rinnan. Imusolmukkeet, lohkoa, lobules, kaapelikanavat, ja muut osat sisällä rinnan on myös esitetty.

Jokaisella rinta on myös verta; alusten ja imusolmukkeiden; aluksia. Imusuonten kuljettaa melkein väritön neste kutsutaan imusolmukkeiden. imusolmukkeiden; alusten johtavat elimet kutsutaan imusolmukkeiden; solmut. Imusolmukkeet ovat pieniä papu-muotoinen rakenteita, jotka ovat; esiintyy kaikkialla kehossa. Ne suodattavat imusolmukkeiden ja tallentaa valkosoluja, jotka auttavat taistelussa infektioita ja sairauksia. Klustereita imusolmukkeiden lähellä on rintojen kainalokuoppiin (kainalossa) yläpuolella solisluu, ja rinnassa.

Katso seuraavat tiivistelmät lisätietoja rintasyövästä

Naiset Yhdysvalloissa saada rintasyövän enemmän kuin mikään muu; syöpätyyppi paitsi ihosyöpä. Uusien rintasyöpätapausten on pysynyt suunnilleen samana vuodesta 2003. Rintasyöpä on vertaansa keuhkosyöpä kuin syy syövän kuolemaan amerikkalaiset naiset. Kuitenkin rintasyöpäkuolleisuutta on vähentynyt hieman joka vuosi aiemmin useita vuosia. Rintasyöpä esiintyy myös miehillä, mutta uusia; tapauksia on pieni.

Valkoinen naisilla on suurempi riski sairastua rintasyöpään verrattuna muihin kilpailuihin. Tämä voi johtua osittain korkeampia rintasyövän valkoinen naisilla.

Välttäminen syövän riskitekijät saattavat estää tiettyjä syöpiä. Riskitekijöitä ovat tupakointi, ylipaino, ja saa tarpeeksi liikuntaa. Lisääntyvä suojaavia tekijöitä, kuten tupakoinnin lopettamiseen, syöminen terveellistä ruokavaliota, ja käyttäessään voi myös auttaa estämään joidenkin syöpien. Keskustele lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa kuinka voit alentaa syöpäriskiä.

Vanhemmat ikä on tärkein riskitekijä useimmat syövät. Mahdollisuus saada syöpä kasvaa vanhetessa.

Naiset, joilla on jokin seuraavista on lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään

Naiset, joiden suvussa rintasyövän ensimmäisen asteen sukulainen (äiti, sisko tai tytär) on lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään.

Naiset, jotka ovat perineet muutokset BRCA1 ja BRCA2-geenien tai tietyissä muissa geeneistä on suurempi riski sairastua rintasyöpään, munasarjasyöpä, ja ehkä paksusuolensyöpä. Riski rintasyövän aiheuttamaa perinyt geenin muutokset riippuu geenimutaation, suvussa syöpää, ja muista tekijöistä.

Miehet, jotka ovat perineet tiettyjä muutoksia BRCA2-geenin on suurempi riski rinta-, eturauhas-, ja haiman syövät, ja lymfooma.

Ottaa rintarauhaskudosta joka on tiheää mammografiassa on tekijä rintasyövän riskiä. Riskin taso riippuu siitä, kuinka tiivis rintarauhaskudokseen on. Naiset, joilla on hyvin tiheä rinnat on suurempi riski sairastua rintasyöpään kuin naisilla, joilla on alhainen rintojen tiheys.

Lisääntynyt rintojen tiheys on usein perinnöllinen ominaisuus, mutta se voi ilmetä myös naisilla, jotka eivät ole ollut lapsia, on ensimmäinen raskaus myöhemmällä iällä, ottaa postmenopausaalisilla hormoneja, tai alkoholia.

Estrogeeni on hormoni kehon. Se auttaa kehoa kehittämään ja; ylläpitää naispuoliseen ominaisuudet. Altistuvat estrogeenin pitkän aikaa saattaa lisätä riskiä sairastua rintasyöpään. Estrogeenitaso ovat korkeimmat vuosina nainen on kuukautiset.

Naisen altistumista; estrogeeni lisääntyy seuraavilla tavoilla

Hormonit, kuten estrogeenin ja progesteronin, voidaan tehdä pillerin muotoon laboratoriossa. Estrogeeni, progestiinia tai molemmat voidaan antaa korvata estrogeenin ei enää tehdä munasarjat postmenopausaalisilla naisilla tai naisilla, joilla on ollut niiden munasarjat on poistettu. Tätä kutsutaan hormonikorvaushoidon (HRT) tai hormonihoito (HT). Yhdistelmä HRT / HT on estrogeeni yhdistettynä progestiinin. Tämäntyyppinen HRT / HT lisää riskiä sairastua rintasyöpään. Tutkimukset osoittavat, että kun naiset lopeta estrogeeni yhdistettynä progestiinin, riski sairastua rintasyöpään pienenee.

Sädehoitoa rinnan syövän hoitoon lisää rintasyövän riskiä, ​​alkaen 10 vuotta hoidon jälkeen. Riski rintasyövän riippuu säteilyannoksen ja ikä, jossa se on annettu. Riski on korkein jos sädehoitoa käytettiin murrosiässä, jolloin rinnat ovat muodostavat.

Sädehoitoa syövän hoitoon yhdessä rinta ei näy; lisäävän syövän muiden rintojen.

Naisille, jotka ovat perineet muutokset BRCA1 ja BRCA2-geenien, altistuminen säteilylle, kuten rinnasta röntgenkuvat, voi edelleen lisätä riskiä sairastua rintasyöpään, erityisesti naisilla, jotka olivat röntgenkuvattiin ennen 20 vuoden ikää.

Liikalihavuus lisääntyy; riski sairastua rintasyöpään, erityisesti postmenopausaalisilla naisilla, jotka eivät ole käyttäneet hormonikorvaushoitoa.

Alkoholin juominen lisää riskiä sairastua rintasyöpään. Riskin taso nousee määrä alkoholia kulutetaan nousee.

Valkoinen naisilla on lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään.

Vähentämällä aika naisen rintojen kudos altistuu estrogeeni voi auttaa ehkäisemään rintasyövän. Altistuminen estrogeenia pienenee seuraavilla tavoilla

Hormonihoito estrogeenin vain voidaan antaa naisille, joilla on ollut kohdunpoisto. Näillä naisilla, pelkkää estrogeenia vaihdevuosien jälkeen saattaa vähentää riskiä sairastua rintasyöpään. On lisääntynyt aivohalvauksen ja sydämen ja verisuonisairaus postmenopausaalisilla naisilla, jotka ottavat estrogeenia jälkeen kohdunpoisto.

Tamoksifeeni ja raloksifeeni kuuluvat perheeseen huumeita kutsutaan selektiiviset estrogeenireseptorin modulaattorit (SERM). SERM toimivat kuten estrogeenin joissakin kehon kudoksissa, mutta estää vaikutusta estrogeenin muihin kudoksiin.

Hoito tamoksifeenilla alentaa riskiä estrogeenireseptorin-positiivisia (ER-positiiviset) rintasyöpä ja duktaalinen karsinooma in situ premenopausaalisilla ja postmenopausaalisilla naisilla on suuri riski. Hoito raloksifeeni myös alentaa rintasyövän riskiä postmenopausaalisilla naisilla. Joko huumeiden, riski vähenee kestää useita vuosia tai pidempään jälkeen hoito lopetetaan. Alhaisempaan luunmurtumia on havaittu potilailla raloksifeeni.

Kun tamoksifeenia lisää riskiä kuumia aaltoja, kohdun limakalvon syöpä, aivohalvaus, kaihi, ja verihyytymiä (erityisesti keuhkoissa ja jalat). Riski on näiden ongelmien kasvaa iän. Naiset alle 50 vuotta, joilla on suuri riski sairastua rintasyöpään voivat hyötyä eniten ottamasta tamoksifeenia. Riski näitä ongelmia vähenee, kun tamoksifeenia on pysäytetty. Keskustele lääkärisi kanssa riskeistä ja hyödyistä ottaen tätä lääkettä.

Raloksifeenihoidon lisää riskiä veritulppa keuhkoissa ja jaloissa, mutta ei näytä lisäävän kohdun limakalvon syöpään. Postmenopausaalisilla naisilla, joilla on osteoporoosi (pienentynyt luun tiheys), raloksifeenia alentaa rintasyövän riskiä naisilla, joilla on korkea tai matala riski sairastua rintasyöpään. Ei tiedetä, jos raloksifeenia olisi sama vaikutus naisilla, joilla ei ole osteoporoosi. Keskustele lääkärisi kanssa riskeistä ja hyödyistä ottaen tätä lääkettä.

Muut SERM tutkitaan kliinisissä tutkimuksissa.

Aromataasinestäjillä (anastrotsoli, letrotsoli) ja inaktivaattoreita (Eksemestaani) pienentää riskiä uuden naisten rintasyövän, joilla on ollut rintasyöpä. Aromataasinestäjillä myös pienentää riskiä naisten rintasyövän seuraavien edellytysten

Naisilla, joilla on lisääntynyt rintasyövän riski, kun aromataasi-inhibiittorit vähentää estrogeenin määrä kuin kehon. Ennen vaihdevuosia, estrogeeni tehdään munasarjojen ja muiden kudosten naisen ruumis, mukaan lukien aivot, rasvakudokseen, ja iho. Vaihdevuosien jälkeen, munasarjat lopettamaan estrogeenin, mutta muut kudokset eivät. Aromataasinestäjillä estää toiminnan nimisen entsyymin aromataasi, jota käytetään tekemään kaikki kehon estrogeeni. Aromataasi inaktivaattoreita pysäyttää entsyymin toiminnan.

Mahdollisia haittoja ottamasta aromataasin estäjiä ovat lihas- ja nivelkivut, osteoporoosi, kuumia aaltoja, ja voimakas väsymyksen tunne.

Jotkut naiset, joilla on suuri riski sairastua rintasyöpään voi valita, on riski vähentävä rinnan (poisto molemmat rinnat, jos ei ole merkkejä syöpä). Riski sairastua rintasyöpään on paljon alhaisempi näiden naisten ja useimmat tuntevat vähemmän huolissaan heidän riski sairastua rintasyöpään. On kuitenkin erittäin tärkeää saada syöpäriskin arviointiin ja neuvonta noin erilaisia ​​tapoja estää rintasyövän ennen tätä päätöstä.

Munasarjat tekevät useimmat estrogeenin joka on tehnyt elin. Hoidot, jotka pysäyttävät tai alentaa estrogeenin määrä tekemät munasarjat sisältävät leikkaus poistaa munasarjat, sädehoito, tai ottamalla tiettyjä lääkkeitä. Tätä kutsutaan munasarjojen ablaatio.

Premenopausal naisilla, joilla on suuri riski sairastua rintasyöpään vuoksi tiettyjä muutoksia BRCA1 ja BRCA2-geenien voivat halutessaan olla riski vähentävä oophorectomy (poistaminen molemmat munasarjat, kun ei ole mitään merkkejä syövän). Tämä vähentää estrogeenin määrä tehdä elin ja alentaa riskiä rintasyövän. Riskien vähentämistä oophorectomy myös alentaa rintasyövän riskiä normaalissa naisilla ennen vaihdevuosia ja naisilla, joilla on lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään vuoksi sädehoito rintakehän. On kuitenkin erittäin tärkeää saada syöpäriskin arviointiin ja neuvonta ennen tätä päätöstä. Äkillinen lasku estrogeenitaso voi aiheuttaa oireita vaihdevuodet alkaa. Näitä ovat kuumia aaltoja, univaikeuksia, ahdistuneisuus ja masennus. Pitkän aikavälin vaikutukset ovat sukupuolivietin heikkeneminen, emättimen kuivuutta, ja vähentynyt luun tiheys.

Naiset, jotka käyttävät neljä tuntia tai enemmän viikossa on pienempi riski sairastua rintasyöpään. Vaikutus harjoituksen rintasyövän riski voi olla suurin premenopausaalisissa naisilla, joilla on normaali tai alhainen paino.

Tietyt ehkäisypillerit sisältävät estrogeenin. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita ( “pilleri”) voi hieman lisätä riskiä rintasyöpään nykyiset käyttäjät. Tämä riski vähenee ajan mittaan. Muut tutkimukset eivät ole osoittaneet lisääntynyt riski naisten rintasyövän, jotka ottavat ehkäisypillerit.

Progestiinia -Vain ehkäisyvälineet, jotka ruiskutetaan tai istutettavaksi eivät näytä lisäävän riskiä sairastua rintasyöpään. Lisää tutkimuksia tarvitaan tietää vain progesteroni ehkäisypillerit lisätä riskiä sairastua rintasyöpään.

Tutkimukset eivät ole osoittaneet, että altistuvat tiettyjen aineiden ympäristöön, kuten kemikaalit, lisää riskiä sairastua rintasyöpään.

Seuraavat eivät vaikuta rintasyövän riskiä

Syövänehkäisyn kliinisissä kokeissa käytetään tutkimaan tapoja alentaa riskiä; sairastua tiettyihin syöpiin. Jotkut syövän ehkäisy tutkimukset ovat; suoritettiin terveet ihmiset joilla ei ole ollut syöpä, vaan joilla on suurentunut riski syövän. Muut ehkäisy tutkimuksissa; harjoitetaan ihmisiä, joilla on ollut syöpä ja yrittävät estää uuden syöpää samantyyppisiä tai alentamaan mahdollisuuksia kehittää; uusi syöpätyyppi. Muut tutkimukset ovat tehneet terveitä vapaaehtoisia, jotka eivät ole tiedossa mitään syövän riskitekijöitä.

Tarkoituksena joidenkin syövän ehkäisyn kliinisissä tutkimuksissa on selvittää; ovatko toimet ihmiset voivat ehkäistä syöpää. Nämä voivat sisältää käyttäessään enemmän tai tupakoinnin lopettamiseen; tai tiettyjä lääkkeitä, vitamiineja, kivennäisaineita tai ravintolisiä.

Kliiniset tutkimukset ovat meneillään eri puolilla maata. Tiedot; kliinisistä tutkimuksista löytyy kliinisiä tutkimuksia osa tämän foorumin. Tarkista lista syövän kliinisissä tutkimuksissa rintasyövän ehkäisyyn tutkimukset että nyt hyväksyä potilailla.

Tämä syöpä tietojen tiivistelmä on ajankohtaista tietoa rintasyövän ehkäisyyn. Sen tarkoitus on tiedottaa ja auttaa potilaita, perheitä, ja huoltajille.

Screening ja ehkäisy Editorial Board.

Kliininen tutkimus on tutkimus vastata tieteellinen kysymys, kuten onko jokin hoito on parempi kuin toinen. Kokeilut perustuvat aiempiin tutkimuksiin ja mitä on opittu laboratoriossa. Jokainen tutkimus vastaa tiettyjä tieteellisiä kysymyksiä, jotta löydettäisiin uusia ja parempia tapoja auttaa syöpäpotilaita. Hoidon aikana kliinisissä tutkimuksissa kerätään tietoa vaikutuksista uuden käsittelyn ja kuinka hyvin se toimii. Jos kliininen tutkimus osoittaa, että uusi hoito on parempi kuin yksi tällä hetkellä käytössä, uusi hoito voi tulla “standardi.” Potilaat voivat haluta ajatella osallistuu kliiniseen tutkimukseen. Jotkut kliiniset tutkimukset ovat avoinna vain potilaille, jotka eivät ole alkaneet hoitoa.

Seulonta ja ehkäisy Editorial Board. Rintasyöpä ehkäisy. Bethesda, MD: / tyypit / rinta / potilas / rinta-prevention-. . [PMID: 26389410]