Rintasyöpä ehkäisy

Sitä paitsi naispuoliseen advang ikä on suurin riskitekijä rintasyöpään. Reproductive tekijöitä, jotka lisäävät altistusta endogeenisen estrogeenin, kuten varhainen kuukautisten alkamisen ja myöhään vaihdevuodet, lisäys riski, kuten myös käytön yhdistelmän estrogeeni-progesteroni hormonit vaihdevuosien jälkeen. Nulliparity ja alkoholin kulutus myös liittyy lisääntynyt riski.

Naiset, joiden suvussa tai henkilökohtainen historia invasiivisen rintasyövän, duktaalikarsinooma in situ tai lobulaarinen karsinooma in situ, tai historia rintojen koepaloja, jotka osoittavat hyvänlaatuinen proliferatiivinen sairaus on lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään.

Lisääntynyt rintojen tiheys liittyy lisääntynyt riski. Se on usein periytyvä ominaisuus vaan näkyy myös useammin Synnyttämättömiin naisia, nostaa raskaus alkaa myöhemmällä iällä, ja naisilla, jotka käyttävät postmenopausaalisilla hormoneja ja alkoholia.

Altistuminen ionisoivalle säteilylle, varsinkin murrosiässä tai nuorena aikuisena, ja perintö haitallisia geneettisiä mutaatioita lisätä rintasyövän riskiä.

Huom: Erillinen yhteenvedot Rintasyöpä seulonta, rintasyöpä; Hoito, Mies Rintasyöpähoidot, Breast Cancer Treatment ja Raskaus ja tasot Todisteet syövän seulonta ja ehkäisy tutkimukset ovat; myös saatavilla.

Perustuttava vankkaan näyttöön, naissukupuoli ja iän myötä ovat tärkeimmät riskitekijät kehittämistä rintasyöpään.

Suuruus Vaikutus: Naisilla on elinikäinen riski sairastua rintasyöpään, joka on noin 100 kertaa riski miehillä. Lyhyen aikavälin riskiä sairastua rintasyöpään on 70-vuotias nainen on noin kymmenen kertaa suurempi kuin 30-vuotiaan naisen.

Perustuttava vankkaan näyttöön, naiset, joilla on suvussa rintasyöpää, erityisesti ensimmäisen asteen sukulainen, on lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään.

Suuruus Vaikutus: Risk kaksinkertaistuu, jos yksi ensimmäisen asteen sukulainen vaikuttaa, riski kasvaa viisinkertaiseksi jos kaksi ensimmäisen asteen sukulaiset ovat diagnosoitu.

Perustuttava vankkaan näyttöön, naiset, jotka perivät geenimutaatioita liittyy rintasyöpään on lisääntynyt riski.

Suuruus Effect: Vaihtelee geenimutaatio, suvussa, ja muut riskitekijät vaikuttavat geenien ilmentymistä.

Perustuttava vankkaan näyttöön, naiset tiheä rinnat on lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään. Tämä on useimmiten luontainen ominaisuus, jossain määrin muokattavissa lisääntymiskäyttäytymisestään, lääkkeet ja alkoholin. [1]

Suuruus Vaikutus: Naiset, joilla on tiheä rinnat ovat lisääntynyt riski, suhteessa tiheysaste. Tämä lisääntynyt suhteellinen riski (RR) vaihtelee 1,79 naisille hieman lisääntynyt tiheys 4,64 naisille hyvin tiheä rinnat, verrattuna naisiin, joilla on alhaisin rintojen tiheys. [2]

Perustuttava vankkaan näyttöön, yhdistelmä hormonihoito (HT) (estrogeeni-progestiini) liittyy lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään.

Suuruus Effect: Noin 26%: n nousu idence invasiivisen rintasyövän, määrä tarvitaan tuottamaan yhden ylimääräisen rintasyöpä on 237.

Perustuttava vankkaan näyttöön, altistuminen rintojen ionisoivalle säteilylle liittyy lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään, joka alkaa 10 vuoden ajan altistumisen ja pysyviä elinikäinen. Riski riippuu säteilyannoksesta ja ikä altistuminen, ja on erityisen suuri, jos altistuminen tapahtuu murrosiässä, jolloin rintojen kehittyy.

Suuruus Vaikutus: Variable mutta noin kuusinkertaistumiseen yleistä.

Perustuttava vankkaan näyttöön, liikalihavuus on liitetty suurentunut rintasyövän riskiä postmenopausaalisilla naisilla, jotka eivät ole käyttäneet HT. On epävarmaa, laihduttamiseen vähentää rintasyövän riskiä ylipainoisilla naisilla.

Suuruus Vaikutus: Naisten Health Initiative havaintotutkimus of 85917 postmenopausaalisilla naisilla havaittu kehon painon olevan yhteydessä rintasyöpään. Vertaamalla naiset painavat yli 82,2 kg painavien alle 58,7 kg, RR oli 2,85 (95% luottamusväli [CI] 1,81-4,49).

Perustuttava vankkaan näyttöön, alkoholinkäyttö liittyy lisääntynyt rintasyövän riski annoksesta riippuvalla tavalla. On epävarmaa, vähenee alkoholimääristä suurkuluttajia pienentää riskiä.

Suuruus Vaikutus: RR Naisten vievää noin neljä alkoholijuomien päivässä verrattuna nondrinkers on 1,32 (95% CI, 1,19-1,45). RR kasvaa 7% (95% CI, 5,5% -8,7%) jokaista juomaa päivässä.

Perustuttava vankkaan näyttöön, naiset, joilla on täysiaikainen raskaus ennen ikä 20 vuotta on vähentynyt rintasyövän riskiä.

Suuruus Vaikutus: 50%: n lasku rintasyöpään verrattuna Synnyttämättömiin naisia ​​tai naisia, jotka synnyttävät ikävuoden jälkeen 35 vuotta.

Perustuttava vankkaan näyttöön, naisten imettäville on pienentynyt riski sairastua rintasyöpään.

Suuruus Vaikutus: RR rintasyöpään pienenee 4,3% 12 kuukauden välein rintaruokinnan, lisäksi 7% jokaista syntymää. [3]

Perustuttava vankkaan näyttöön, raskas liikunta yli 4 tuntia viikossa liittyy pienentää rintasyövän riskiä.

Suuruus Vaikutus: Keskimääräinen RR vähennys on 30%: sta 40%. Vaikutus voi olla suurin premenopausaalisen naisille normaali tai alhainen paino.

Perustuen käyvän todisteita, naiset, jotka ovat läpikäyneet ennen kohdunpoisto ja joita hoidetaan konjugoidulla estrogeenilla on pienempi idence rintasyöpään. Kuitenkin epidemiologiset tutkimukset saadaan ristiriitaisia ​​tuloksia.

Vaikutuksen voimakkuudessa: Kun 6,8 vuotta, idence oli 23% pienempi naisilla käsitelty estrogeenia RCT (0,27% vuodessa, joiden mediaani 5,9 vuoden käytön verrattuna 0,35% vuodessa joukossa lumelääkettä), mutta oli 30% suurempi naisilla hoidettu estrogeenin havainnointitutkimuksessa. Ero näiden tulosten voidaan selittää eri seulonta käyttäytyminen naisten molemmissa tutkimuksissa.

Perustuttava vankkaan näyttöön, naisia, jotka ovat kohtu ja jotka käyttävät postmenopausaalisilla estrogeeni on lisääntynyt aivohalvauksen ja koko sydän.

Suuruus Vaikutus: On 39% lisäys idence aivohalvauksen (RR, 1,39, 95% CI, 1,1-1,77) ja 12%: n nousu sydän- ja verisuonitautia (RR, 1,12, 95% CI, 1,01-1,24).

Perustuttava vankkaan näyttöön, tamoksifeeni ja raloksifeeni vähentää idence rintasyövän postmenopausaalisilla naisilla, ja tamoksifeeni vähentää rintasyövän korkean riskin Premenopausaaliset naiset. Vaikutukset havaittu tamoksifeeni ja raloksifeeni näytä pysyvyys useiden vuosien kuluttua aktiivinen hoito lopetetaan, jossa pitempi vaikutuksen kesto tunnettu tamoksifeenilla kuin raloksifeenin. [4]

Kaikki murtumat vähennettiin SERM, lähinnä huomattava raloksifeenipotilaista muttei tamoksifeenin. Vähennyksiä nikamamurtumien (34% vähennys) ja vähän pienemmiksi nonvertebral murtumia (7%) havaittiin. [4]

Suuruus Vaikutus: tamoksifeenin pienentää rintasyövän idence korkean riskin naisilla noin 30%: sta noin 50% yli 5 vuotta hoidon vaan ainoastaan ​​estrogeenireseptorin-positiivisia (ER-positiiviset) syöpä ja duktaalikarsinooma in situ (DCIS). Väheneminen ER-positiivisia invasiivisen rintasyövän pidettiin tällä tasolla vähintään 16 vuoden ajan hoidon aloittamisesta, 11 vuotta lopettamisen jälkeen tamoksifeenin. Ei ollut mitään menettää tehonsa välillä vuosien 10 ja 16 käynnistyksen jälkeen tamoksifeenia (5 vuotta) verrattuna vuoden 0 10. Ei ollut mitään vaikutusta rintasyöpään. [5]

Perustuttava vankkaan näyttöön, tamoksifeenihoidon lisää riskiä kohdun limakalvon syöpä, joka näkyi ensimmäiset 5 vuotta seurannan mutta ei pidemmälle; verisuonitapahtumien (ts keuhkoveritulpan, aivohalvauksen, ja syvä laskimoveritulppa); ja harmaakaihia. Monet näistä riskit vähennetään aktiivisen käsittelyn jälkeen tamoksifeenin lopetetaan. Perustuttava vankkaan näyttöön, raloksifeeni myös lisää laskimoiden keuhkoveritulppa ja syvä laskimotukos mutta ei kohdun limakalvon syöpä.

Suuruus Effect: Meta-analyysi osoitti RR 2,4 (95% CI, 1,5-4,0) ja kohdun limakalvon syövän ja 1,9 (95% CI, 1,4-2,6) laskimotromboembolian. Meta-analyysi osoitti, että riskisuhde (HR) kohdun limakalvon syöpä oli 2,18 (95% CI, 1,39-3,42) ja tamoksifeeni ja 1,09 (95% CI, 0,74-1,62) raloksifeenin. Kaiken HR laskimotromboembolian oli 1,73 (95% CI, 1,47-2,05).

Perustuttava vankkaan näyttöön, aromataasin estäjät tai inaktivaattoreita (AIS) vähentävät idence uusien rintasyöpiä postmenopausaalisilla naisilla, joilla on suurentunut riski.

Suuruus Vaikutus: Kun seuranta-ajan mediaani oli 35 kuukautta, vuotiailla naisilla 35 vuotta ja vanhemmat, jotka olivat ainakin yksi riskitekijä (ikä> 60 vuotta, joka on Gail 5 vuoden riski> 1,66%, tai DCIS kanssa rinnan) ja jotka otti 25 mg eksemestaanin vuorokaudessa oli pienentynyt riski invasiivisen rintasyövän (HR, 0,35, 95% CI, +0,18-+0,70). Absoluuttinen riskin väheneminen oli 21 syöpiä välttää ulos 2280 osallistujaa yli 35 kuukautta. Numero tarvitaan hoitoon oli noin 100. [6]

Perustuen käyvän todisteita yhdestä RCT on 4560 naisten yli 35 kuukautta, eksemestaani liittyy kuumia aaltoja ja väsymys mutta ei murtumia, osteoporoosi tai kardiovaskulaaristen tapahtumien lumelääkkeeseen verrattuna. [6]

Suuruus Vaikutus: absoluuttinen lisääntyminen kuumia aaltoja oli 8% ja absoluuttinen kasvu väsymystä oli 2%.

Perustuttava vankkaan näyttöön, kahden- profylaktinen rinnan vähentää rintasyövän naisilla, joilla on suvussa, ja useimmat naiset kokevat helpotusta ahdistusta rintasyövän riskiä. Ei ole tutkimuksia tutkii rintasyövän tuloksia naisilla, jotka tehdään contralateral ennalta ehkäisevää rinnan leikkauksen jälkeen ipsilateral rintasyöpä.

Suuruus Vaikutus: Rintasyöpä riski jälkeen kahden- ennalta ehkäisevää rinnan naisilla on suuri riski pienenee jopa 90%, mutta julkaistussa tutkimuksessa kuviot saattavat ovat tuottaneet liian suureksi.

Perustuttava vankkaan näyttöön, premenopausaalista naista BRCA geenimutaatioita, jotka tehdään ennalta ehkäisevää oophorectomy pienemmät rintasyöpä idence. Vastaavasti oophorectomy tai munasarjojen ablaatio liittyy pienentynyt rintasyöpään idence normaalissa naisilla ennen vaihdevuosia ja naisilla lisääntynyt rintasyövän riski johtuvat rinta säteilytys.

Suuruus Vaikutus: Rintasyöpä idence on vähentynyt 50%, mutta julkaistussa tutkimuksessa kuviot saattavat ovat tuottaneet liian suureksi.

Perustuttava vankkaan näyttöön, kastraatio voi aiheuttaa äkillinen vaihdevuosioireita kuten kuumia aaltoja, unettomuus, ahdistuneisuus ja masennus. Pitkän aikavälin vaikutukset ovat vähentynyt libido, emättimen kuivuutta, ja vähentynyt luun mineraalitiheys.

Suuruus Vaikutus: Lähes kaikki naiset kokea unihäiriöt, mielialan vaihtelut, kuumia aaltoja, ja luun demineralization, mutta vakavuus näistä oireista vaihtelee suuresti.

Kanssa arviolta 231840 tapauksissa odotetaan, rintojen; syöpä on yleisimmin diagnosoitu nonskin maligniteetti US naisia; vuonna 2015. [1] Myös vuonna 2015, rintasyöpä tappaa arviolta 40290; naiset, toinen vain keuhkosyövän kuin syy syövän kuolleisuus naisilla .; Rintasyöpä esiintyy myös miehillä, ja on arvioitu, että 2350 uutta tapausta diagnosoidaan vuonna; 2015. [1] Huolimatta tekniikan pitkän aikavälin trendi kasvaa vähitellen rintasyöpä idence naisilla, tietoja Surveillance, Epidemiology, ja Lopputulokset; Ohjelma vähentyneet rintasyöpäkuolleisuutta 1,9% vuodessa vuodesta 1998 vuoteen 2007. [2]

Suurimmat riskitekijä rintasyöpään on advang ikä. 30-vuotias nainen on 1 250 mahdollisuus on diagnosoitu rintasyöpä seuraavien 10 vuoden aikana, kun taas 70-vuotiaan naisen on 1 27 mahdollisuus. [2]

Rintasyöpä idence ja kuolleisuuden riskin myös vaihdella pohjalta maantiede, kulttuuri, rodun, etnisen alkuperän, ja sosioekonominen asema. Verrattuna muihin rotujen, valkoinen naisilla on korkeampi idence rintasyövän, jotka voivat johtua osittain seulonta käyttäytyminen. [1]

Seulonta mammografiassa pienenee rintasyöpäkuolleisuutta tunnistamalla tapaukset hoitoon varhaisemmassa vaiheessa. Kuitenkin seulonta yksilöidään myös enemmän tapauksia kuin tulisi oireenmukaiseen naisen elinaikana, niin seulonta lisää rintasyövän idence. (Katso ylidiagnostiikka osio yhteenveto Rintasyöpä seulonta)

Rintasyöpä kehittyy, kun joukko geneettisiä mutaatioita tapahtuu. [3] Aluksi mutaatiot eivät muuta Histologisesti kudoksen, mutta kertynyt mutaatiot johtavat liikakasvu, dysplasia, karsinooma in situ, ja lopulta, kohdunkaulan syöpä. [4] Mitä kauemmin nainen elää, sitä enemmän somaattiset mutaatiot, ja sitä todennäköisempää on, että nämä mutaatiot tuottavat populaatioiden soluja, jotka kehittyy malignaes. Estrogeeni ja progestiinia aiheuttavat kasvua ja lisääntymistä rintojen soluja, jotka voivat toimia läpi kasvutekijät, kuten transformoiva kasvutekijä (TGF) -alfa. [5] Nämä hormonit, onko sisäiset tai ulkoiset, voivat edistää ja leviämisen rintasyövän soluja.

Kansainvälinen vaihtelu rintasyövän hinnat voidaan selittää eroilla genetiikan, lisääntymiseen liittyvien tekijöiden, ruokavalio, liikunta ja seulonta käyttäytyminen. Osa näistä tekijöistä ovat muokattavissa, mistä on osoituksena se havainto, että japanilaiset maahanmuuttajat Yhdysvaltoihin lisäävät rintasyövän riskiä alemmilta Japani tasoa korkeampia American tasoille kahden sukupolven ajan. [6-8]

Monet riskitekijöitä rintasyövän viittaavat siihen, että pidemmän valotusajan endogeenisen estrogeenin on rooli kehityksessä taudin. Naiset, jotka kokivat kuukautisten alkamisen 11-vuotiaana vuotiaita on noin 20% suurempi riski sairastua rintasyöpään kuin tehdä ne, jotka kokivat kuukautisten alkamisen 14-vuotiaana vuotta tai vanhempi. [9] Naiset, jotka kokevat myöhään vaihdevuodet on myös lisääntynyt riski. Naiset, jotka kehittävät rintasyöpä yleensä korkeampia endogeenisen estrogeenin ja androgeenitason. [10]

Toisaalta naiset, jotka kokevat ennenaikaisen menopaussin on pienempi riski sairastua rintasyöpään. Sen jälkeen munasarjojen ablaatio; rintasyövän riskiä voidaan pienentää jopa 75% riippuen iästä, painosta, ja pariteetti, jossa suurin vähennys nuorille; ohut, poikimattomia naisia. [11-14] poistaminen yksi munasarja; myös vähentää riskiä sairastua rintasyöpään, mutta vähemmässä määrin kuin poisto; Molempien munasarjat. [15]

Muut hormonaaliset muutokset myös; vaikutus rintasyövän riskiä. (Katso Alkuraskauden ja imetys osiot tekijöiden riittävää näyttöä Vähentynyt rintasyöpäriskin osa tämän tiivistelmän)

Vuorovaikutus endogeenisen estrogeenin tasoa, insuliinitaso, ja lihavuuteen jotka kaikki vaikuttavat rintasyövän riskiin tunnetaan huonosti, mutta ehdottaa strategioita interventioita pienentää tätä riskiä. On todennäköistä, että lisääntymis- riskitekijät vuorovaikutuksessa altistavia genotyyppejä. Esimerkiksi Nurses Health Study, [16] yhdistysten välillä ikä ensimmäisen syntymän, menarche, ja vaihdevuodet ja rintasyövän kehittymisen havaittiin vain naisilla ilman suvussa rintasyöpään äiti tai sisar.

Rintasyöpä riski kasvaa naisilla, joilla on positiivinen suvussa, varsinkin jos ensimmäisen asteen sukulaiset ovat vaikuttaneet. Riskinarviointi on kehitetty kvantitoimiseksi tätä riskiä (Breast Cancer Risk Assessment Tool [Gail Model], Breast Cancer Surveillance Consortium [BCSC] Riski Laskin, Breast Cancer Asian seulonta Tool [B-RST], Hall Yksityiskohtainen Breast riskiä Laskin, ja IBIS Rintasyöpä Risk Calculator Tool); mallit olivat peräisin eri tietokannoista, kohorttitutkimuksessa, ja tapausverrokkitutkimukset.

Peritty geneettinen profiili yksittäisen vaikutteita alttius mutageenien ja kasvutekijöitä, jotka aloittavat tai edistävät syöpää aiheuttavia prosessia. (Katso ionisoivan säteilyn altistumisen osio tekijöiden riittävää näyttöä suurentunut rintasyövän osa tämän tiivistelmän) Tunnetut geneettiset oireyhtymät liittyvät tiettyihin poikkeavaan alleelit selittävät noin 5% rintasyövistä. (Katso yhteenveto Genetics of Breast ja naistentautien Syövät)

Naiset, jotka perivät vahingollinen mutaatio BRCA1 [17, 18]; tai BRCA2 [19] on lisääntynyt elinikäinen riski sairastua rintasyöpään (joka esiintyy nuoremmalla iällä), munasarjasyöpä, ja; mahdollisesti paksusuolensyöpä. Vahingollisia BRCA2 mutaatiot ovat harvinaisempia kuin BRCA1 [20] mutaatiot, BRCA2-mutaatioita liittyy myös miesten rintasyöpä, eturauhassyöpä, haimasyöpä, ja lymfoomat. [21]

Laajalle levinnyt käyttö seulonta mammografiassa on osoittanut, että tiheä rinnat on suurempi idence rintasyövän ja myös häpeään tunnistaminen syöpien että teknologia. Laajuus lisääntynyt riski kuvattiin raportin kolmen sisäkkäisiä tapausverrokkitutkimukset seulotaan populaatioiden kanssa 1112 sovitetun tapaus-verrokki paria. Verrattuna naisten tiheyden alle 10% mammografiassa, naisten tiheys 75% tai enemmän Mammografiakuvaan oli lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään (riskisuhde [OR] 4,7; 95%: n luottamusväli [CI], 3.0 -7,4), onko syöpä havaittiin seulomalla (OR, 3,5; 95% CI, 2,0-6,2) tai havaittiin alle 12 kuukauden kuluttua kielteisen seulontatutkimus (OR, 17,8; 95% CI, 4,8-65,9). Lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään, onko havaitaan seulonta tai muilla keinoin, kesti vähintään 8 vuotta tutkimuksen alkaessa ja oli suurempi nuoremmilla naisilla kuin vanhemmilla naisilla. Naisille alle mediaani-ikä 56 vuotta, 26% kaikista rintasyövistä ja 50% syövistä havaitaan alle 12 kuukauden kuluttua kielteisen seulontatesti johtuivat tiheyteen 50% tai enemmän Mammografiakuvaan. [22]

Naiset, joilla on tiheä rinnat ovat lisääntynyt riski, suhteessa tiheysaste. Tämä lisääntynyt suhteellinen riski (RR) vaihtelee 1,79 naisille hieman lisääntynyt rintojen tiheys 4,64 naisille hyvin tiheä rinnat, verrattuna naisiin, joilla on alhaisin rintojen tiheys. [23] Ei ole lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään kuolleisuus naisilla tiheä rintojen kudosta. [24]

Perustuen 1997 uudelleenanalysoinnissa 51 epidemiologisen tutkimuksen kattaa yli 150000 naisia, hormonihoito (HT) vaihdevuosien jälkeen osoitettiin liittyvän lisääntynyt rintasyövän riski. [25]

Sydän ja estrogeenin / Progestiinipohjaisia ​​Replacement Study tukevat tätä havaintoa vuonna 2002. [26] Tässä tutkimuksessa 2763 naisten sepelvaltimotaudin oli keski-ikä oli 67 vuotta satunnaistettiin saamaan joko estrogeenia ja progestiinia hoitoa tai lumelääkettä. Sen jälkeen keskimääräinen seuranta 6,8 vuotta, RR rintasyöpään oli 1,27 (95% CI, 0,84-1,94). Vaikka ei ole tilastollisesti merkitsevä, RR arvio on sopusoinnussa paljon suurempi naisten Health Initiative (WHI), myös julkaistu vuonna 2002.

WHI tutki vaikutusta hormonien ja ruokavalion interventioita sydänsairauksien ja rintasyövän riskiä. [27] Naiset vuotiaita 50-79 vuotta ja ehjät kohdut satunnaistettiin saamaan yhdistettynä konjugoitu estrogeeni jatkuvalla progestiini (n = 8506) tai lumelääkettä (n = 8102). Kokeilu lopetettiin aikaisin, koska yhdistetty HT ei laskenut sepelvaltimotaudin riskiä, ​​mutta ei lisätä aivohalvauksen riskiä ja rintasyöpä. Lisääntynyt rintasyövän riski (riskisuhde [HR], 1,24; 95% CI, 1,02-1,50) havaittiin kaikissa alaryhmissä naisten invasiivisen rintasyövän, mutta ei in situ rintasyöpää. Yhdistetty HT liittyviä syöpiä oli samanlainen laatu, histologian, ja ilmaus estrogeenireseptorin (ER), progesteroni reseptorin, ja HER2 / neu, jossa suuntaus suurempi koko ja suurempi idence of imusolmukemetastaaseja yhdistetyssä HT ryhmään. [28 ] Extended seuranta keskimäärin 11 vuotta osoitti korkeampi rintasyövän-kuolleisuudessa HT ryhmä (25 vs. 12 kuolemantapausta, 0,03% vs. 0,01% vuodessa, HR, 1,95; 95% CI, 1,0-4,04; P = 0,049). Yhdistetty HT liittyi myös suurempi osuus epänormaali mammografiassa. [29]

WHI havainnointitutkimuksessa suoritettiin rinnakkain WHI satunnaistetussa kontrolloidussa tutkimuksessa (RCT), rekrytointi postmenopausaalisilla naisilla vuotiaiden 50-79 vuotta. Analyysi suoritettiin havainnoiva tutkimus WHI tutkimaan edelleen ennusteen naisten yhdistelmähoitoa HT, joilla oli diagnosoitu rintasyöpä ja riskit perustuvat välinen aika vaihdevuodet ja aloittamisen HT. Sen jälkeen keskimääräinen seuranta 11,3 vuotta, vuositasolla idence rintasyöpä naisilla käyttäen estrogeeni progestiinia oli 0,60%, verrattuna 0,42% joukossa nonusers (HR 1,55; 95% CI, 1,41-1,70). Survival jälkeen rintasyövän oli samanlainen yhdistetyn HT käyttäjille ja nonusers. Death rintasyöpään oli suurempi keskuudessa yhdistetään HT käyttävillä kuin nonusers, mutta ero ei ollut tilastollisesti merkitsevä (HR, 1,3; 94% CI, 0,90-1,93). Riskit olivat suurimmillaan naisilla aloittamista HT aikaan vaihdevuodet, ja riskit vähentyneet vaan jatkui yhä välinen aika vaihdevuodet ja alkaa yhdistelmä HT. Kuolleisuusriskiä jälkeen rintasyövän oli tilastollisesti merkitsevästi suurempi keskuudessa yhdistetään HT käyttävillä kuin nonusers (HR, 1,87; 95% CI, 1,37-2,54). Kaiken kaikkiaan nämä tulokset olivat yhdenmukaisia ​​tuloksia RCT. [30]

WHI myös tutkittu naisia, jotka oli aikaisemmin tehty kohdunpoisto ja siten eivät olleet vaarassa kohdun limakalvon syöpä, joka liittyy pelkän estrogeenin terapiassa. Vuotiailla naisilla 50-79 vuotta (N = 10739) satunnaistettiin saamaan konjugoidulla estrogeenilla (CEE) tai lumelääkettä. Tämä koe myös lopetti aikaisin, sillä lisääntynyt riski aivohalvauksen ja parannusta ei globaalissa riski-hyöty-indeksin. [31, 32] jälkeen keskimäärin 6,8 vuotta seurannassa, rintasyöpä idence oli alempi ryhmässä, joka sai CEE ( 0,26% vuodessa vs. 0,33%, HR, 0,77; 95% CI, +0,59-+1,01). Maailmanlaajuinen riski-hyöty-indeksi oli hieman huonompi CEE. [31] Laajennetussa seurannan mediaani 11,8 vuotta mukana 78% kokeen osallistujista. [32, 33] Tulokset nähdään alkuperäisessä tutkimuksessa jatkuivat, samanlaisella riskien vähentäminen rintasyövän CEE vastaanottajia (HR, 0,77; 95% CI, +0,62-+0,95) [32, 33] ja vähentää rintasyöpäkuolleisuutta (6 vs. 16 kuolemantapausta, HR, 0,37; 95% CI, 0.13- 0,91). Kuolleisuusriskiä oli myös pienempi CEE ryhmässä (0,046% vs. 0,076% vuodessa; HR, 0,62; 95% CI, 0,39-0,97). Sen jälkeen CEE lopetettiin, aivohalvauksen pieneni postintervention aikana. Koko seuranta-ajan, ei ollut eroa idence sepelvaltimotauti, syvä laskimotukos, aivohalvaus, lonkkamurtuma, tai peräsuolen syöpä. [32] Rintasyöpä idence oli samanlainen kuin naisilla, jotka aloittivat CEE tai lumelääkettä sisällä ensimmäiset 5 vuotta alkaa vaihdevuodet (HR, 1,06; 95% CI, 0,74-1,51).

Tanskalaisessa tutkimuksessa HT 1006 naisten pääsyä vaihdevuodet suunniteltiin arvioimaan sydämeen ja verisuonistoon. Yhdistetty HT (kolmivaiheisen estradioli ja noretisteroni) annettiin 407 naisille ehjä kohtu, ja estradioli annettiin 95 naista, joilla oli kohtu. Controls (407 ehjät kohdut ja 97 kanssa kohdunpoisto) ei käsitelty. Klo 10 vuotta, oli huomattavaa saastumista. Vain puolet naisista määritetty HT ryhmään olivat edelleen ottamalla määrätty HT, ja 22%: n ohjaus naisista oli alkanut HT. Sydämeen ja verisuonistoon suosi HT hoidetuilla naisilla, ja ei ollut eroa rintasyövän idence. [34]

Havainnointitutkimukset laajentaa saadut tiedot RCT.

Million Women Study [35] palvelukseen 1084110 vuotiailla naisilla 50-64 vuotta Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuosina 1996 ja 2001 saadut tiedot HT käytöstä ja muita henkilökohtaisia ​​tietoja. Naiset seurattiin rintasyövän idence ja kuolema. Puolet naisista oli käyttänyt HT. 2.6 vuoden seurannan aikana oli 9364 idences invasiivisen rintasyöpiä; 4,1 vuotta, oli 637 rintasyöpää kuolemia. Nykyiset käyttäjät HT rekrytointi olivat todennäköisemmin kuin koskaan käyttäjille mahdollisuuden kehittää rintasyöpä (oikaistu RR = 1,66; 95% CI, 1,58-1,75; p <0,0001) ja kuolla tautiin (oikaistu RR, 1,22; 95% CI, 1,00-1,48; p = 0,05). Aiemmat käyttäjät HT oli kuitenkin ole suurentunut ident tai kuolemaan johtava rintasyövän (1,01 [95% CI, 0,94-1,09] ja 1,05 [95% CI, +0,82-+1,34], tässä järjestyksessä). Idence lisääntyi merkittävästi nykyisille käyttäjille estrogeenia vain (RR, 1,30; 95% CI, 1,21-1,40; p <0,0001), yhdistetyt HT (RR, 2,00; 95% CI, 1,88-2,12; p <0,0001), ja tibolonia (RR, 1,45; 95% CI, 1,25-1,68; p <0,0001). Suuruus liittyy riski oli huomattavasti suurempi yhdistettyjen HT kuin muuntyyppisten HT (P <0,0001). Väestöpohjaisen tutkimus 965 naisten rintasyöpä ja 1007 tarkastukset toteutti Cancer Surveillance System Puget Sound. Se osoitti, että yhdistetty HT käyttäjät oli 1,7-kertainen lisääntynyt riski invasiivisen rintasyövän, kun taas pelkkää estrogeenia käyttäjät eivät. [36] Yhdistys välinen yhdistettyjen HT ja lisääntynyt rintasyövän riski on johdonmukainen koko kaikki kokeet. Sitä vastoin yhdistyksen välillä pelkkää estrogeenia HT ja rintasyöpä idence on sekava, koska jotkin tutkimukset osoittavat lisääntynyt riski ja jotkut osoittavat suojan. On mahdollista, että ajoitus pelkästään estrogeenia HT suhteessa puhkeamista vaihdevuodet on kriittinen. Lisäksi havainnointitutkimukset osuus saa olla eri seulonta käyttäytyminen välillä HT käyttäjien ja nonusers, kun taas RCT, jonka suunnittelu, valvoo, että muuttuja. [37, 38] Julkaisemisen jälkeen WHI tuloksia, HT käyttö putosi dramaattisesti Yhdysvalloissa ja muualla. Seuranta WHI osallistujien yhdistetyn HT varsi osoittivat nopea lasku kohonnut rintasyövän riski hoidon 2 vuotta, vaikka samaa vauhtia mammografiaseulontojen. [39] Analyysi muutoksista rintasyövän hinnat Yhdysvalloissa havaittu jyrkkä rintasyövän idence hinnat 2002-2003 vuotiaiden naisten 50 vuotta vanhempi, erityisesti estrogeenireseptorin (ER) -positiivinen syöpiä. [40, 41] Samoin useissa maissa, joissa HT käyttö oli korkea, rintasyöpä hinnat laskivat vastaavassa ajassa, coident kanssa vähenemistä määrättäessä kuvioita ja / tai raportoitu käytön yleisyyden. [42-44] tutkimus naisilla saavat säännöllisesti mammografiaseulontaa tukee että havaittu jyrkkä lasku 2002-2003 rintasyövässä idence johtui pääasiassa peruuttaminen HT sijaan laskuna mammografian hinnat. [45] Kun lasku rintasyövän idence 2002-2003, hinnat Yhdysvalloissa vakiintunut. [45, 46] Hyvin vakiintunut välillä on altistusta ionisoivalle säteilylle; ja myöhemmät rintasyöpä. [47] Ylimääräinen rintasyövän riski on havaittu yhdessä atomipommin altistuminen, usein; läpivalaisu tuberkuloosin, ja sädehoito akne, tinea, kateenkorvan; laajentuminen, synnytyksen utaretulehduksen, ja lymfooma. Riski on suurempi nuorten, varsinkin noin murrosikä. ; arvio rintasyöpäriskin liittyvän lääketieteellisen radiologian puts; luku on alle 1% koko. [48] kuitenkin, se on teorian, että; tiettyjen kantojen, kuten AT heterotsygootteja, ovat; lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään peräisin säteilylle. [49] Suuri kohorttitutkimuksessa naisten, jotka kantavat mutaatioita BRCA1- tai BRCA2 päätellä, että rintakehän röntgenkuvat lisätä riskiä sairastua rintasyöpään vieläkin (RR, 1,54, 95% CI, 1,1 -2,1), erityisesti naisille, jotka olivat röntgenkuvattiin ennen ikää 20 vuotta. [50] Naiset käsitelty Hodgkinin lymfooma iän 16 vuotta voi olla myöhempi riski, jopa 35%, ja; sairastua rintasyöpään iän 40 vuotta. [51, 52] Korkeampi säteilyannokset (mediaani annos, 40 Gy rintasyövistä) ja; kohtelu vuotiaita 10 ja 16-vuotiaat lapset liittyy suurempi riski. [51] Toisin kuin riski toissijainen leukemia, riski; käsittelyyn liittyviä rintasyöpä ei poistu kanssa keston seurantaa, jatkuvat yli 25 vuotta hoidon jälkeen. [51, 53, 54]; Näissä tutkimuksissa useimmilla potilailla (85% -100%), joille kehittyi; rintasyövän teki niin joko säteilyn alalla tai sen; marginaalilla. [51-53] Hollantilainen tutkimus tarkasteltiin 48 naista, joille kehittyi rintasyöpä vähintään 5 vuoden ajan hoidon Hodgkinin taudin ja vertasi niitä 175 Hyväksytty naaras Hodgkinin tautia sairastavilla potilailla, joille ei kehittynyt rintasyöpä. Potilaita hoidettiin kemoterapiaa ja vaippa säteily oli pienempi todennäköisyys sairastua rintasyöpään kuin oli niillä, joita hoidettiin mantteli säteilyllä yksin, mahdollisesti koska kemoterapian aiheuttaman munasarjojen tukahduttaminen (RR, 0,06, 95% CI, 0,01-0,45). [55] Toisessa tutkimuksessa 105 säteilyyn liittyvän rintasyöpäpotilaiden ja 266 ikä-haun ja säteily-verrokkia oli samanlainen suojaava vaikutus munasarjojen säteilyn. [54] Nämä tutkimukset viittaavat siihen, että munasarjahormonit edistävät leviämisen rintakudoksen säteilyn aiheuttamaa mutaatioita. [54 ] Herää kysymys, onko rintasyöpäpotilailla hoidettu lumpectomy ja sädehoidon; (L-RT) on suurempi riski toiseen rintojen malignaes tai muu malignaes; kuin ovat ne käsitellään rinnan. Outcomes of 1029 L-RT potilaille; verrattiin tuloksiin 1387 potilasta joille tehtiin mastectomies .; Jälkeen seuranta-ajan mediaani 15 vuotta, ei ollut eroa riskin; Toinen malignaes. [56] Muita todisteita kolmesta RCT on myös rauhoittavaa. Yksi raportti 1851 naisten satunnaistettiin läpi koko rinnan, lumpectomy yksin tai L-RT osoitti määrien kontralateraalisen rintasyövän olevan 8,5%, 8,8%, ja 9,4%, tässä järjestyksessä. [57] Toinen tutkimus 701 naisten satunnaistettiin rajuihin rinnan tai rinnan säästävä leikkaus seuraa sädehoito osoitti nopeudella rinnasta karsinoomien 100 naisen vuotta on 10,2 vs. 8,7, tässä järjestyksessä. [58] kolmannessa tutkimuksessa verrattiin 25 vuoden tulokset 1665 naisten satunnaistettiin läpikäydä radikaali rinnan yhteensä rinnan tai koko rinnan säteilyä. Ei ollut merkittävää eroa määrä kontralateraalisen rintasyövän mukaan hoitoryhmässä, ja yleinen oli 6%. [59] Liikalihavuus liittyy lisääntynyt rintasyövän riski, etenkin postmenopausaalisilla naisilla, jotka eivät käytä HT. WHI havaittu 85917 vuotiailla naisilla 50-79 vuotta ja kerättiin tietoa painon historiasta ja tunnettuja riskitekijöitä rintasyöpään. [60] Pituus, paino ja vyötärön ja lantion circumferences mitattiin. Mediaani seurannan 34,8 kuukautta, 1030 naisista kehitetty invasiivisen rintasyövän. Niistä naisista koskaan käyttänyt HT, lisääntynyt rintasyövän riski liittyi painon maahantulon, painoindeksi (BMI) on merkintä, BMI 50 vuoden ikä, maksimi BMI, aikuisten ja postmenopausaalisilla painon muutos, ja vyötärön ja lantion circumferences. Paino oli vahvin ennustaja, joiden RR 2,85 (95% CI, 1,81-4,49) naisilla painavat yli 82,2 kg, verrattuna painavat alle 58,7 kg. Yhdistyksen välillä lihavuuden, diabeteksen, ja insuliinitaso rintasyöpä riski on tutkittu, mutta ei ole selkeästi määritelty. British Naisten Heart ja Health Study-vuotiaiden naisten 60-79 vuotta verrattuna 151 naista, joilla oli diagnosoitu rintasyöpä kanssa 3690 naisia, jotka eivät. Ikävakioitu OR oli 1,34 (95% CI, 1,02-1,77) kunkin yksikön nousu log (e) insuliini taso keskuudessa epädiabeettisissa naisia. The association was observed, after adjustment for confounders and for potential mediating factors, and was seen for both pre- and postmenopausal breast cancers. In addition, fasting glucose level, homeostatic model assessment score (the product of fasting glucose and insulin levels divided by 22.5), diabetes, and a history of gestational glycosuria or diabetes were also associated with breast cancer.[ 61 ] Alcohol consumption increases the risk of breast cancer. A British meta-analysis included individual data from 53 case-control and cohort studies.[ 62 ] Compared with the RR of breast cancer for women who reported no alcohol consumption, the RR of breast cancer was 1.32 (95% CI, 1.19–1.45; P <.001) for women consuming 35 g to 44 g of alcohol per day and 1.46 (95% CI, 1.33–1.61; P <.001) for those consuming at least 45 g of alcohol per day. The RR of breast cancer increases by about 7% (95% CI, 5.5%–8.7%; P <.001) for each 10 g of alcohol (i.e., one drink) consumed per day. These findings persist after stratification for race, education, family history, age at menarche, height, weight, BMI, breast-feeding, oral contraceptive use, menopausal hormone use and type, and age at menopause. Childbirth is followed by an increase in risk of breast cancer for several years, and then a long-term reduction in risk, which is greater for younger women.[ 14, 63, 64 ] In one study, women who experienced a first full-term pregnancy before age 20 years were half as likely to develop breast cancer as nulliparous women or women whose first full-term pregnancy occurred at age 35 years or older.[ 65, 66 ] Breast-feeding is associated with a decreased risk of breast cancer.[ 67 ] A reanalysis of individual data from 47 epidemiological studies in 30 countries of 50,302 women with breast cancer and 96,973 controls revealed that breast cancer idence was lower in parous women who had ever breast-fed than in parous women who had not. It was also proportionate to duration of breast-feeding.[ 68 ] The RR of breast cancer decreased by 4.3% (95%, CI, 2.9–5.8; P <.0001) for every 12 months of breast-feeding in addition to a decrease of 7.0% (95% CI, 5.0–9.0; P <.0001) for each birth. Active exercise may reduce; breast cancer risk, particularly in young parous women.[ 69 ] Numerous observational studies on the relationship between the level of; physical activity and breast cancer risk have shown an inverse relationship.[ 70 ] The average RR reduction is 30% to 40%, but confounding variables—such as diet or a genetic predisposition to breast; cancer— have not been addressed. A prospective study of more than 25,000 Norwegian women found that; heavy manual labor or at least 4 hours of exercise per week is associated with; decreased breast cancer risk, especially in; premenopausal women and those of normal or lower-than-normal body weight.[ 71 ]; In a case-control study of African American women, strenuous recreational; physical activity more than 7 hours per week was associated with; decreased breast cancer idence.[ 72 ] Data from adjuvant breast cancer trials using tamoxifen have shown that; tamoxifen not only suppresses the recurrence of breast cancer but also prevents; new primary contralateral breast cancers.[ 73 ] Tamoxifen also maintains bone density among postmenopausal women with breast cancer.[ 74 - 78 ] Adverse effects include hot flashes, venous thromboembolic events, and endometrial cancer.[ 79 - 81 ] These adjuvant trial results were the basis for the Breast Cancer Prevention Trial (BCPT) that randomly assigned 13,388 patients at elevated risk of breast cancer to receive tamoxifen or placebo.[ 82, 83 ]; The study was closed early because of a 49% reduction in the; idence of breast cancer for the tamoxifen group (85 vs. 154 invasive breast cancer cases and 31 vs. 59 in situ cases at 4 years). Tamoxifen-treated women also had fewer fractures (47 vs. 71) but more endometrial cancer (33 vs. 14 cases) and thrombotic events (99 vs. 70), including pulmonary emboli (17 vs. 6).[ 83 ] An update of the BCPT results after 7 years of follow-up demonstrated results similar to those in the initial report.[ 84 ] There were some dropouts among women in the placebo arm; some of them enrolled in a subsequent trial, so new women were added to the placebo group. Benefits and risks of tamoxifen were not significantly different from those in the original report, with persistent benefit of fewer fractures and persistent increased risk of endometrial cancer, thrombosis, and cataract surgery. No overall mortality benefit was observed after 7 years of follow-up (RR, 1.10; 95% CI, 0.85–1.43). Three other trials of tamoxifen for primary prevention of breast cancer have been completed.[ 85 - 87 ] A meta-analysis of these primary prevention tamoxifen trials showed a 38% reduction in the idence of breast cancer without statistically significant heterogeneity.[ 81 ] ER-positive tumors were reduced by 48%. Rates of endometrial cancer were increased (consensus RR, 2.4; 95% CI, 1.5–4.0), as were venous thromboembolic events (RR, 1.9; 95% CI, 1.4–2.6). None of these primary prevention trials was designed to detect differences in breast cancer mortality. Women with a history of ductal carcinoma in situ (DCIS) are at increased risk; for contralateral breast cancer. The National Surgical Adjuvant Breast and Bowel Project (NSABP) trial B-24 addressed their management. Women were randomly assigned to receive lumpectomy and radiation therapy (L-RT) either with or without adjuvant tamoxifen. At 6 years, the tamoxifen-treated women had fewer invasive and in situ breast cancers (8.2% vs. 13.4%, RR, 0.63, 95% CI, 0.47–0.83). The risk of contralateral breast cancer was also lower in women treated with tamoxifen (RR, 0.49, 95% CI, 0.26 – 0.87).[ 92 ] Raloxifene hydrochloride (Evista) is a SERM that has antiestrogenic effects on breast; and estrogenic effects on bone, lipid metabolism, and; blood clotting. Unlike tamoxifen, it has antiestrogenic effects on the endometrium.[ 93 ] The Multiple Outcomes of Raloxifene Evaluation (MORE) trial was a; randomized, double-blind trial that evaluated 7,705 postmenopausal women with; osteoporosis from 1994 to 1998 at 180 clinical centers in the United States. Vertebral fractures were reduced. ; effect on breast cancer idence was a secondary endpoint. After a median follow-up of 47 months, the risk of invasive breast cancer; decreased in the raloxifene-treated women (RR, 0.25, 95% CI, 0.17–0.45).[ 94 ] As with tamoxifen, raloxifene; reduced the risk of ER-positive breast cancer but not; ER-negative breast cancer and was associated with an excess risk of hot flashes and thromboembolic events. No excess risk of endometrial cancer or hyperplasia was; observed after 47 months of follow-up.[ 95 ] An extension of the MORE trial was the Continuing Outcomes Relevant to Evista (CORE) trial, which studied about 80% of MORE participants in their randomly assigned groups for an additional 4 years. Although there was a median 10-month gap between the two studies, and only about 55% of women were adherent to their assigned medications, the raloxifene group continued to experience a lower idence of invasive ER-positive breast cancer. The overall reduction in invasive breast cancer during the 8 years of MORE and CORE was 66% (HR, 0.34; 95% CI, 0.22–0.50); the reduction for ER-positive invasive breast cancer was 76% (HR, 0.24; 95% CI, 0.15–0.40).[ 96 ] The Raloxifene Use for the Heart trial was a randomized, placebo-controlled trial to evaluate the effects of raloxifene on idence of coronary events and invasive breast cancer. As in the MORE and CORE studies, raloxifene reduced the risk of invasive breast cancer (HR, 0.56; 95% CI, 0.38–0.83).[ 97 ] The Study of Tamoxifen and Raloxifene (STAR) (NSABP P-2) compared tamoxifen and raloxifene in 19,747 high-risk women who were monitored for a mean of 3.9 years. Invasive breast cancer idence was approximately the same for both drugs, but there were fewer noninvasive cancers in the tamoxifen group. Adverse events of uterine cancer, venous thrombolic events, and cataracts were more common in tamoxifen-treated women, and there was no difference in ischemic heart disease events, strokes, or fractures.[ 98 ] Treatment-associated symptoms of dyspareunia, musculoskeletal problems, and weight gain occurred less frequently in tamoxifen-treated women, whereas vasomotor flushing, bladder control symptoms, gynecologic symptoms, and leg cramps occurred less frequently in those receiving raloxifene.[ 99 ] Another class of agents that is commercially available for the treatment of women with hormone-sensitive breast cancer may also prevent breast cancer. These drugs interfere with aromatase, the adrenal enzyme that allows estrogen production in postmenopausal women. Anastrozole and letrozole inhibit aromatase activity, whereas exemestane inactivates the enzyme. Side effects for all three drugs include fatigue, arthralgia, myalgia, decreased bone mineral density, and increased fracture rate. All three drugs decrease the idence of new breast cancers in women with a prior breast cancer diagnosis. In the Arimidex, Tamoxifen, Alone or in Combination trial, comparing anastrozole with tamoxifen as adjuvant therapy for primary breast cancer, the rate of locoregional and distant recurrence was lower for anastrozole (7.1% vs. 8.5%) but higher for the combination (9.1%).[ 100 ] Anastrozole was also more effective in preventing new contralateral breast cancer (0.4% vs. 1.1% vs. 0.9%). Another trial of 5,187 women who had received 5 years of adjuvant tamoxifen randomly assigned women to receive either letrozole or placebo.[ 101 ] After only 2.5 years of median follow-up, the study was terminated because previously defined efficacy endpoints had been reached. Not only did letrozole-treated patients have a lower idence of locoregional and distant cancer recurrence, they also had a lower idence of new contralateral breast cancer (14 vs. 26). A third trial randomly assigned 4,742 women who had received 2 years of adjuvant tamoxifen to either continue the tamoxifen or switch to exemestane.[ 102 ] After 2.4 years of median follow-up, the exemestane group had a decreased risk of local or metastatic recurrence and a decreased idence of new contralateral breast cancer (9 vs. 20). A single RCT of primary prevention of breast cancer compared exemestane to placebo in 4,560 women with at least one risk factor (age >60 years, a Gail 5-year risk >1.66%, or a history of DCIS with mastectomy). After 35 months of median follow-up, invasive breast cancer was diagnosed less frequently in the exemestane group (11 vs. 32; HR, 0.35; 95% CI, 0.18–0.70; number needed to treat, about 100 for 35 months). Compared with the placebo group, the exemestane-treated women had more hot flashes (increase, 8%) and fatigue (increase, 2%) but no difference in fractures or cardiovascular events.[ 103 ]

The International Breast Cancer Intervention Study II (IBIS-II) randomly assigned 3,864 postmenopausal women who were at increased risk of developing breast cancer to receive either daily anastrazole (1 mg) or placebo for 5 years.[ 104 ] The definition of high risk varied by age and was defined by the RR compared with the general population: women aged 40 to 44 years had to have an RR of at least 4; women aged 45 to 60 years had to have an RR of 2.0; and women aged 60 to 70 years had to have an RR of at least 1.5. Alternatively, women with an estimated 10-year risk rate of developing breast cancer of at least 5% (per the Tyer-Cuzick model) were eligible for inclusion. Women with DCIS diagnosed within 6 months and treated with unilateral mastectomy were eligible for the trial, and 326 were assigned randomly. After a median follow-up of 5 years, fewer breast cancers (invasive and DCIS) occurred in the anastrazole-treated group than in the placebo group (HR, 0.47; 95% CI, 0.32–0.68). The risk of hormone receptor–positive, but not hormone receptor–negative, forms of breast cancer was reduced. Based on predicted cumulative idence over 7 years, the number of high-risk women (per the IBIS-II eligibility criteria) needed to treat for 5 years to prevent one breast cancer in 7 years of follow-up was estimated to be 36 (95% CI, 33–44). Women treated with anastrazole were more likely than those taking placebo to have musculoskeletal symptoms, including arthralgias (51% vs. 46%), joint stiffness (7% vs. 5%), pain in hand or foot (9% vs. 8%), and carpal tunnel syndrome (3% vs. 2%); hypertension (5% vs. 3%); vasomotor symptoms (57% vs. 49%); and dry eyes (4% vs. 2%). The association between hand or foot pain with anastrazole treatment was of borderline statistical significance; all other side effects noted above were statistically significantly associated with anastrazole treatment.

A retrospective cohort study evaluated the impact of bilateral prophylactic mastectomy on breast cancer idence among women at high and moderate risk on the basis of family history.[ 105 ] BRCA mutation status was not known. Subcutaneous, rather than total, mastectomy was performed in 90% of these women. After a median follow-up of 14 years postsurgery, the risk reduction for the 425 moderate-risk women was 89%; for the 214 high-risk women, it was 90% to 94%, depending on the method used to calculate expected rates of breast cancer. The risk reduction for breast cancer mortality was 100% for moderate-risk women and 81% for high-risk women. This study probably overestimated breast cancer risk on the basis of family history rather than genetic studies.

The rate of bilateral mastectomy among women with unilateral disease (DCIS and early-stage invasive breast cancer) was reported to have increased from 1.9% in 1998 to 11.2% in 2011 based on data from the U.S. National Cancer Data Base.[ 106 ]

No studies have been done on the benefits of prophylactic mastectomy in the average-risk population to prevent contralateral breast cancer in women with an ipsilateral breast cancer.

Ovarian ablation and oophorectomy are associated with decreased breast cancer risk in normal women and in women with increased risk resulting from thoracic irradiation. (Refer to the Endogenous estrogen section in the Description of the Evidence section of this summary) Observational studies of women with high breast cancer risk resulting from BRCA1 or BRCA2 gene mutations showed that prophylactic oophorectomy to prevent ovarian cancer was also associated with a 50% decrease in breast cancer idence.[ 107 – 109 ] These studies are confounded by selection bias, family relationships between patients and controls, indications for oophorectomy, and inadequate information about hormone use. A prospective cohort study had similar findings, with a greater breast cancer risk reduction in BRCA2 mutation carriers than in BRCA1 carriers.[ 110 ]

Oral contraceptives have been associated with a small increased risk of breast cancer in current users that diminishes over time.[ 111 ] A well-conducted case-control study did not observe an association between breast cancer risk and oral contraceptive use for every use, duration of use, or recency of use.[ 112 ]

Another case-control study found no increased risk of breast cancer associated with the use of injectable or implantable progestin-only contraceptives in women aged 35 to 64 years.[ 113 ]

Occupational, environmental, or chemical exposures have been proposed as causes of breast cancer. Although some findings suggest; that organochlorine exposures, such as those associated with insecticides; might be associated with an increase in breast cancer risk,[ 114, 115 ] other; case-control and nested case-control studies do not.[ 116 – 121 ] Studies reporting positive associations have been inconsistent in the identification of responsible organochlorines. Some of these substances have weak estrogenic effects, but their effect on breast cancer risk remains unproven. The use of dichloro-diphenyl-trichloroethane was banned in the United States in 1972, and the production of polychlorinated biphenyls was stopped in 1977.

Abortion has been proposed as a cause of breast cancer, and the possible association has been used as an argument against abortion. However, the studies that were cited to demonstrate an association had used recalled information in populations where induced abortion had a social or religious stigma. Subsequently, a meta-analysis demonstrated that women with breast cancer were more likely to report prior abortions than were control women, whereas both groups reported prior miscarriages equally. It also showed no association between either abortion or miscarriage and breast cancer if the data was collected prospectively.[ 122 ] Importantly, an association with breast cancer was not shown in seven trials conducted in social environments where abortion is accepted [ 123 – 129 ] or in four trials that collected abortion data prospectively.[ 130 – 133 ]

Despite enthusiasm for dietary manipulations and vitamin ingestion to prevent breast cancer, there is no evidence that these interventions are effective.

A summary of ecologic studies published before 1975 showed a positive correlation between international age-adjusted breast cancer mortality rates and the estimated per capita consumption of dietary fat.[ 134 ] Results of case-control studies have been mixed. Twenty years later, a pooled analysis of results from seven cohort studies found no association between total dietary fat intake and breast cancer risk.[ 135 ]

A randomized controlled dietary modification study was undertaken among 48,835 postmenopausal women aged 50 to 79 years who were also enrolled in the WHI. The intervention promoted a goal of reducing total fat intake by 20%, by increasing vegetable, fruit, and grain consumption. The intervention group reduced fat intake by approximately 10% for more than 8.1 years of follow-up, resulting in lower estradiol and gamma-tocopherol levels, but no persistent weight loss. The idence of invasive breast cancer was slightly lower in the intervention group, with an HR of 0.91 (95% CI, 0.83–1.01),[ 136 ] but no difference in all-cause mortality, overall mortality, or cardiovascular disease.[ 137 ]

A pooled analysis of adult dietary data from eight cohort studies, which included 351,823 women with 7,377 ident breast cancers, showed minimal or no association.[ 138 ] If the dietary data were treated as a continuous variable (based on grams of intake per day), there was no association with breast cancer. Comparing highest to lowest quartiles of intake, the pooled multivariate RRs of breast cancer were 0.93 (95% CI, 0.86–1.00) for total fruits, 0.96 (95% CI, 0.89–1.04) for total vegetables, and 0.93 (95% CI, 0.86–1.00) for total fruits and vegetables combined.

The Women’s Healthy Eating and Living Randomized Trial [ 139 ] examined the effect of diet on the idence of new primary breast cancers. More than 3,000 women were enrolled and randomly assigned to an intense regimen of increased fruit and vegetable intake, increased fiber intake, and decreased fat intake, or a comparison group receiving printed materials on the “5-A-Day” dietary guidelines. After a mean of 7.3 years of follow-up, there was no reduction in new primary cancers, no difference in disease-free survival, and no difference in overall survival.

The potential role of specific micronutrients for breast cancer risk reduction has been examined in clinical trials, with cardiovascular disease and cancer as outcomes. The Women’s Health Study, a randomized trial with 39,876 women, found no difference in breast cancer idence at 2 years between women assigned to take either beta carotene or placebo.[ 140 ] In this same study, no overall effect on cancer was seen in women taking 600 IU of vitamin E every other day.[ 141 ] The Women’s Antioxidant Cardiovascular Study examined 8,171 women for idence of total cancer and invasive breast cancer and found no effect for vitamin C, vitamin E, or beta carotene.[ 142 ] Two years later, a subset of 5,442 women were randomly assigned to take 1.5 mg of folic acid, 50 mg of vitamin B6, and 1 mg of B12, or placebo. After 7.3 years, there was no difference in the idence of total invasive cancer or invasive breast cancer.[ 143 ]

Fenretinide [ 144 ] is a vitamin A analog that has been shown to reduce breast carcinogenesis in preclinical studies. A phase III Italian trial compared the efficacy of a 5-year intervention with fenretinide versus no treatment in 2,972 women, aged 30 to 70 years, with surgically removed stage I breast cancer or DCIS. At a median observation time of 97 months, there were no statistically significant differences in the occurrence of contralateral breast cancer (P =.642), ipsilateral breast cancer (P =.177), idence of distant metastases, nonbreast malignaes, and all-cause mortality.[ 145 ]

The potential role of active cigarette smoking in the etiology of breast cancer has been studied for more than three decades, with no clear-cut evidence of an association.[ 146 ] Since the mid-1990s, studies of cigarette smoking and breast cancer have more carefully accounted for secondhand smoke exposure.[ 146, 147 ] A recent meta-analysis suggests that there is no overall association between passive smoking and breast cancer and that study methodology (ascertainment of exposure after breast cancer diagnosis) may be responsible for the apparent risk associations seen in some studies.[ 148 ]

Despite warnings to women in lay publications that underarm deodorants and antiperspirants cause breast cancer, there is no evidence to support these concerns. A study based on interviews with 813 women who had breast cancer and 793 controls found no association between the risk of breast cancer and the use of antiperspirants, the use of deodorants, or the use of blade razors before these products were applied.[ 149 ] In contrast, a study of 437 breast cancer survivors found that women who used antiperspirants/deodorants and shaved their underarms more frequently had cancer diagnosed at a significantly younger age. A possible explanation for this finding is that these women had an earlier menarche or higher levels of endogenous hormones, both known to be risk factors for breast cancer and to increase body hair.[ 150 ] Finally, an Iraqi study of 54 women with breast cancer and 50 controls showed no association between antiperspirant use and risk of breast cancer.[ 151 ]

Two well-conducted meta-analyses of RCTs [ 152 ] and RCTs plus observational studies [ 153 ] found no evidence that statin use either increases or decreases the risk of breast cancer.

Oral and intravenous bisphosphonates for the treatment of hypercalcemia and osteoporosis have been studied for a possible beneficial effect on breast cancer prevention. Initial observational studies suggested that women who used these drugs for durations of approximately 1 to 4 years had a lower idence of breast cancer.[ 154 – 157 ] These findings are confounded by the fact that women with osteoporosis have lower breast cancer risk than those with normal bone density. Additional evidence came from studies of women with a breast cancer diagnosis; the use of these drugs was associated with fewer new contralateral cancers.[ 158 ] With this background, two large randomized placebo-controlled trials were done. The Fracture Intervention Trial (FIT) treated 6,194 postmenopausal osteopenic women with either alendronate or placebo and found no difference at 3.8 years in breast cancer idence, with idence of 1.8% and 1.5%, respectively (HR, 1.24; CI, 0.84–1.83). The Health Outcomes and Reduced Idence With Zoledronic Acid Once Yearly-Pivotal Fracture Trial (HORIZON-PRT) examined 7,580 postmenopausal osteoporotic women with either intravenous zoledronate or placebo and found no difference at 2.8 years in breast cancer idence, with idence of 0.8% and 0.9%, respectively (HR, 1.15; CI, 0.7–1.89).[ 159 ]

Syöpä yhteenvetoja tarkistetaan säännöllisesti ja päivitetään; uutta tietoa tulee saataville. Tässä osassa kuvataan mennessä; tehdyt muutokset tätä yhteenvetoa kuluessa edellä.

Overview

Added Family history of breast cancer as a new subsection.

Kuvaus Evidence

Added Family history of breast cancer as a new subsection.

Added Increased breast density as a new subsection.

Tämä yhteenveto on kirjoitettu ja ylläpitämä seulonta ja ehkäisy toimitusneuvosto, joka on; toimituksellisesti riippumaton. Yhteenvedossa kuvastaa riippumattoman arvioinnin; kirjallisuudessa ja ei edusta politiikan selvitys tai. Lisää; tietoa yhteenveto politiikan ja roolin Pääkirjoitus Boardien; säilyttäen tiivistelmät löytyvät Tietoja tästä Yhteenveto ja – Kattava Cancer Database sivuja.

This cancer information summary for health professionals provides comprehensive, peer-reviewed, evidence-based information about breast cancer prevention. Se on tarkoitettu resurssina antaa tietoa ja apua lääkärit, jotka hoitavat syöpäpotilaille. Siinä ei esitetä virallisia ohjeita tai suosituksia siitä terveydenhoitopäätöksiin.

Tämä yhteenveto on tarkistetaan säännöllisesti ja päivitetään tarvittaessa mukaan seulonta ja ehkäisy toimitusneuvosto, joka on toimituksellisesti riippumaton National Cancer Institute (). Yhteenvedossa kuvastaa riippumaton tarkastelu kirjallisuudessa eikä edusta politiikkaa selvitys tai National Institutes of Health ().

Hallituksen jäsenten arvostelu äskettäin julkaissut artikkeleita kuukausittain, onko artikkeli olisi

Muutokset tiivistelmät ovat kautta yksimielisyyteen prosessi, jossa hallituksen jäsenet arvioivat vahvuus todisteita julkaistut artikkelit ja määrittää, miten artikkeli olisi sisällytettävä.

Osa viittaus sitaattien tässä tiivistelmässä mukana on taso-of-todisteita nimitys. Näitä nimityksiä on tarkoitus auttaa lukijaa arvioimaan vahvuus todiste erityisten toimenpiteiden tai lähestymistapoja. Screening and Prevention toimitusneuvosto käyttää virallista näyttöä ranking järjestelmän kehittämisessä taso-of-todisteita nimityksiä.

on rekisteröity tavaramerkki. Vaikka asiakirjojen sisällöstä voi käyttää vapaasti tekstinä, sitä ei voida tunnistaa kuin syöpä tiedon yhteenveto, ellei sitä ole esitetty kokonaisuudessaan, ja päivitetään säännöllisesti. Kuitenkin kirjailija olisi sallittua kirjoittaa lauseen, kuten ” ‘s syöpä tietoa yhteenveto siitä rintasyövän ehkäisyyn valtioiden riskejä ytimekkäästi: [sisältävät ote yhteenveto].”

Edullinen lainaus Tämän yhteenvedon on

Seulonta ja ehkäisy Editorial Board. Breast Cancer Prevention. Bethesda, MD: /types/breast/hp/breast-prevention-. . [PMID: 26389323]

Kuvat tässä tiivistelmässä käytetään luvalla tekijä (t), esittäjän ja / tai kustantaja käytettäväksi yhteenvetojen vain. Lupa käyttää kuvien ulkopuolelle yhteydessä tiedot on saatu omistajan (t), eikä sitä voida myöntää Tietoja käyttäen kuvat tässä tiivistelmässä, yhdessä monien muiden syöpään liittyvien kuvien, on saatavilla Visuals Online, kokoelma yli 2000 tieteellisiä kuvia.

Tiedot tiivistelmät ei pitäisi käyttää perusteena vakuutuksen korvaus määrityksiä. Lisätietoa vakuutusturva on saatavilla sen toimitus- Cancer Care sivulla.