rintasyöpä

Rintasyöpä on syöpä, joka muodostaa soluissa rinnat.

Sen jälkeen ihosyöpä, rintasyöpä on yleisin syöpä diagnosoidaan naisilla Yhdysvalloissa.

Kun lääkäriin

Rintasyöpä voi esiintyä sekä miehillä että naisilla, mutta se on huomattavasti yleisempää naisilla.

Peritty rintasyöpä

Merkittävää tukea tietoisuutta rintasyövästä ja tutkimusrahoitusta on auttanut parantamaan seulonta ja diagnoosi ja edistysaskeleita rintasyövän hoidossa. Rintasyöpä eloonjäämisluvut ovat lisääntyneet, ja kuolemien määrä tasaisesti on vähentynyt, mikä johtuu suurelta osin useista tekijöistä, kuten aiemmin havaita, uusi henkilökohtainen lähestymistapa hoitoon ja ymmärtää paremmin taudin.

Mitä voit tehdä valmistautua

Merkkejä ja oireita rintasyöpä voi sisältyä

Kysymykset kysyä lääkäriltä

Jos löydät kiinteä tai muu muutos rintamaidon – vaikka äskettäin mammografia oli normaali – varataan aika lääkäriltä pikaista arviointia.

Se ei ole selvää, mikä aiheuttaa rintasyöpää.

Lääkärit tietävät, että rintasyöpä syntyy, kun jotkut rintojen soluja alkaa kasvaa epänormaalisti. Nämä solut jakautuvat nopeammin kuin terveet solut eivät ja jatkaa kerääntyä, muodostaen kiinteä tai massa. Solut voivat levitä (etäispesäkkeitä) kautta rintojen omaan imusolmukkeisiin tai muihin kehon osia.

Rintasyöpä useimmiten alkaa solujen maitoa tuottavia kanavat (invasiivinen duktaalikarsinooma). Rintasyöpä voi myös alkaa vuoden rauhaskudoksen nimeltään lobules (invasiivinen lobulaarinen karsinooma) tai muissa soluissa tai kudoksen sisällä rinnan.

Tutkijat ovat tunnistaneet hormonaalista, elintapojen ja ympäristötekijät, jotka saattavat lisätä riskiä sairastua rintasyöpään. Mutta se ei ole selvää, miksi jotkut ihmiset, joilla ei ole riskitekijöitä kehittää syöpä, mutta muut ihmiset riskitekijöitä koskaan tehdä. On todennäköistä, että rintasyöpä johtuu monimutkaisesta vuorovaikutuksesta teidän geneettinen makeup ja omassa ympäristössä.

Lääkärit arvioivat, että vain 5-10 prosenttia rintasyövistä liittyy geenimutaatioita läpi sukupolvien perheen.

Useita perinyt mutatoituja geenejä, jotka voivat lisätä todennäköisyyttä rintasyövän on tunnistettu. Yleisimpiä ovat rintasyöpä geeni 1 (BRCA1) ja rintasyöpä geeni 2 (BRCA2), jotka molemmat lisäävät merkittävästi riskiä sekä rinta- ja munasarjasyöpään.

Jos sinulla on suvussa rintasyöpää tai muiden syöpien, lääkäri voi suositella verikokeen auttaa tunnistamaan tiettyjä mutaatioita BRCA tai muita geenejä, joita läpi perheen.

Harkitse lääkäriltä lähetteen geneettinen neuvonantaja, joka voi tarkistaa oman perheen terveystiedot. Geneettinen ohjaaja voi keskustella myös hyötyjä, riskejä ja rajoituksia geenitestauksen kanssasi ja opastaa asianmukaisen geenitestausta.

Rintasyöpä riskitekijä on jotain, joka merkitsee todennäköisesti sitä, saat rintasyöpä. Mutta kun yksi tai jopa useita rintasyövän riskitekijöitä ei välttämättä tarkoita voit kehittää rintasyöpä. Monet naiset, jotka kehittävät rintasyöpä ei ole tunnettuja riskitekijöitä muuta kuin yksinkertaisesti naisia.

Tekijöitä, jotka ovat liittyy lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään ovat

Naiset, joilla on rintasyöpä voi olla tapaamisia niiden ensihoito lääkärit sekä useita muita lääkäreitä ja muita terveydenhuollon ammattilaisia, kuten

Mitä odottaa lääkäriltä

Lavastus rintasyöpä

Rintasyöpä leikkaus

Säteilyhoito

kemoterapia

hormonihoito

Kohdennettu huumeet

Vaihtoehtoinen lääketiede väsymys

Rintasyöpä riskien vähentäminen naisille, joilla on korkea riski

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä auttaa tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Rintasyövän, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisäkysymyksiä, jotka voivat aiheutua aikana sinulle nimittämistä.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi antaa aikaa myöhemmin koskemaan myös muita pisteitä haluat käsitellä. Lääkäri voi pyytää

Testit ja menettelyt diagnosoida rintasyövän sisältävät

Muut testit ja menettelyjä voidaan käyttää riippuen tilanteesta.

Kun lääkäri on diagnosoitu rintasyöpä, hän työskentelee selvittääkseen, missä määrin (vaihe) oman syöpä. Syöpä lavalla auttaa määrittämään ennustetta ja parhaita hoitovaihtoehtoja.

Täydelliset tietoa syöpä vaiheessa ei ehkä ole käytettävissä, ennen joudut rintasyövän leikkausta.

Testit ja käytetyt menetelmät vaiheessa rintasyövän voi sisältyä

Ei kaikki naiset tarvitsevat kaikki nämä testit ja menettelyt. Lääkäri valitsee sopivan perustuvat testit sinun erityisolosuhteet ja ottaen huomioon uusia oireita, joita voi esiintyä.

Rintasyöpä vaiheet vaihtelevat 0-IV 0 osoittaa syöpä on noninvasive tai sisällä maitokanavien. Vaihe IV rintasyöpä, jota kutsutaan myös metastasoitunut rintasyöpä, osoittaa syöpä on levinnyt muihin kehon alueille.

Lääkäri määrittää oman rintasyövän hoitomahdollisuuksia perustuu omaan tyyppi rintasyövän, sen vaihe ja laatu, koko ja onko syöpäsolut ovat herkkiä hormoneja. Lääkäri katsoo myös yleistä terveydentilaa ja omat s.

Useimmat naiset leikkaukseen rintasyövän ja myös saada lisähoitoa ennen leikkausta tai sen jälkeen, kuten kemoterapia, hormonihoito tai säteilyä.

On monia vaihtoehtoja rintasyövän hoitoon, ja saatat tuntea hukkua kuin teet monimutkaisia ​​päätöksiä oman hoidon. Tarkastellaan etsii toisen lausunnon siitä rintojen erikoistunut rintakeskuksen tai klinikalla. Keskustele muita naisia, jotka ovat kohdanneet saman päätöksen.

Operations käytetään rintasyövän hoitoon kuuluu

Poistaminen koko rinta (rinnan). Rinnan on leikkaus poistaa kaikki rintarauhaskudokseen. Useimmat rinnan menettelyjä poistaa kaikki rintarauhaskudokseen – lobules, kanavat, rasvakudokseen ja jotkut ihon, kuten nänni ja areola (yksinkertainen rinnan).

Vuonna iho säästäviä rinnan, ihon päälle rinnan jätetään koskemattomaksi parantaa jälleenrakentamisen ja ulkonäköä. Riippuen sijainti ja koko kasvain, nänni voidaan säästynyt.

Poistaminen rajoitettu määrä imusolmukkeiden (vartijaimusolmukkeessa biopsia). Sen määrittämiseksi, onko syöpä levinnyt imusolmukkeesi, kirurgi keskustelee kanssasi rooli poistamalla imusolmukkeet, jotka ovat ensimmäinen saada imusolmukeverkostoon omalta kasvain.

Jos ei ole syöpä on todettu näiden imusolmukkeiden mahdollisuus löytää syövän tahansa jäljellä imusolmukkeiden on pieni eikä muita solmuja on poistettava.

Poistaminen molemmat rinnat. Jotkut naiset syövän yhdestä rinnasta voi halutessaan olla muun (terve) rinta poistettiin (contralateral profylaktinen rinnan), jos ne ovat hyvin lisääntynyt riski syövän muiden rintojen koska geneettinen taipumus tai suvussa.

Useimmat naiset, joilla on rintasyöpä yhdessä rintasyövän koskaan sairastua syöpään muissa rinta. Keskustele rintasyövän riskiä lääkärin kanssa, sekä hyödyt ja riskit tämän menettelyn.

Komplikaatiot rintasyövän leikkaus riippuvat menettelyt valitset. Leikkaus kantaa vuotoriski ja infektio.

Jotkut naiset haluavat olla rintarekonstruktion leikkauksen jälkeen. Keskustella vaihtoehdoista ja p kanssa kirurgi.

Mieti lähetteen plastiikkakirurgi ennen rintasyövän leikkausta. Vaihtoehdot voivat olla jälleenrakennukseen rintaimplanttien (silikoni tai vedellä täytetty) tai jälleenrakentamiseen käyttämällä omaa kudosta. Nämä toiminnot voidaan suorittaa hetkellä oman rinnan tai myöhemmin.

Sädehoitoa käytetään suuritehoista palkit energian, kuten röntgenkuvat, tappaa syöpäsoluja. Sädehoitoa tehdään tyypillisesti käyttämällä suurta kone, joka tähtää energian palkkien kehosi (ulkoinen sädehoito). Mutta säteily voidaan tehdä myös sijoittamalla radioaktiivisen materiaalin sisällä kehon (brakyhoidoksi).

Sädehoito käytetään yleisesti jälkeen lumpectomy varhaisen vaiheen rintasyöpä. Lääkärit voivat myös suositella sädehoitoa rintakehän jälkeen rinnan suuremmille rintasyöpiä tai syöpiä, jotka ovat levinneet imusolmukkeisiin.

Haittavaikutuksia sädehoidon ovat väsymys ja punainen, auringonpolttama ihottuma jossa säteily on suunnattu. Rintarauhaskudokseen voi esiintyä myös turvoksissa tai useamman yrityksen. Harvoin, enemmän vakavia ongelmia voi esiintyä, kuten vaurioita sydämen tai keuhkojen tai hyvin harvoin, toinen syöpiä hoidetulla alueella.

Kemoterapia käyttää huumeita tuhota syöpäsoluja. Jos syöpä on suuri riski palaavat tai levittää toiseen osa kehosta, lääkäri voi suositella kemoterapiaa pienentää mahdollisuutta, että syöpä uusiutuisi. Tämä tunnetaan adjuvanttina systeemistä kemoterapiaa.

Kemoterapia joskus annetaan ennen leikkausta naisilla suurempia rintojen kasvaimia. Tavoitteena on kutistua kasvaimen kokoa, joka tekee sen helpompi poistaa kirurgisesti.

Kemoterapia käytetään myös naisilla, joiden syöpä on jo levinnyt muihin kehon osiin. Kemoterapia voi suositella yrittää hallita syöpää ja vähentää oireita syövän aiheuttaa.

Kemoterapia sivuvaikutukset riippuvat huumeita saat. Yleisiä haittavaikutuksia ovat hiustenlähtö, pahoinvointi, oksentelu, väsymys ja lisääntynyt riski sairastua infektio. Harvinaisia ​​haittavaikutuksia voivat olla ennenaikainen menopaussi, hedelmättömyys (jos Premenopausaaliset), vaurioita sydämen ja munuaisten, hermovaurio, ja, hyvin harvoin, verisolujen syöpä.

Hormonihoito – ehkä oikeammin kutsua hormoni-salpaajahoitoa – on usein hoitoon rintasyöpiä, jotka ovat herkkiä hormoneja. Lääkärit joskus viitata näihin syövät estrogeenireseptoripositiiviset (ER positiivinen) ja progesteroni reseptorin positiivinen (PR positiivinen) syöpiä.

Hormonihoito voidaan käyttää leikkauksen jälkeen tai muiden hoitojen pienentää mahdollisuus syöpä palaavat. Jos syöpä on jo levinnyt, hormonihoito voi kutistua ja hallita sitä.

Hoidot, joita voidaan käyttää hormonikorvaushoitoa ovat

Lääkkeitä, jotka estävät hormonit tarttumasta syöpäsoluja. Selektiivinen estrogeenireseptorin modulaattori (SERM) lääkkeet vaikuttavat estämällä estrogeenin kiinnittymisen estrogeenireseptori on syöpäsoluja, hidastaa kasvainten kasvua ja tappaa kasvainsoluja.

SERM ovat tamoksifeenia, raloksifeeni (Evista) ja toremifeenin (Fareston).

Mahdollisia sivuvaikutuksia ovat kuumia aaltoja, yöhikoilua ja emättimen kuivuutta. Enemmän-merkittäviä riskejä ovat veritulppa, aivohalvaus, kohdun syöpää ja harmaakaihia.

Lääkehoito että pysäyttää kehon tekemästä estrogeenia vaihdevuosien jälkeen. Called aromataasinestäjillä, nämä lääkkeet estää toiminnan entsyymin, joka muuntaa androgeenien kehossa osaksi estrogeenia. Nämä lääkkeet ovat tehokkaita vain postmenopausaalisilla naisilla.

Aromataasinestäjät sisältyvät anastrotsoli (Arimidex), letrotsoli (Femara) ja Eksemestaani (Aromasin).

Haittavaikutuksia ovat kuumia aaltoja, yöhikoilu, emättimen kuivuus, nivel- ja lihaskivut sekä lisääntynyt riski luun harvennus (osteoporoosi).

Kohdennettu lääkehoitojen hyökkäys tiettyjä poikkeavuuksia sisällä syöpäsoluja. Kohdennettu huumeita käytetään rintasyövän hoitoon kuuluu

Ei vaihtoehtoinen lääketiede hoidot on todettu parantaa rintasyöpää. Mutta täydentävän ja vaihtoehtoisen lääketieteen hoitoja voi auttaa sinua selviytymään haittavaikutuksia hoidon yhdistettynä lääkärin hoitoon.

Monet rintasyövän perhe kokea väsymystä aikana ja jälkeen hoidon, joka voi jatkua vuosia. Kun yhdistetään lääkärin hoitoon, täydentävän ja vaihtoehtoisen lääketieteen hoitoja saattaa lievittää väsymystä.

Keskustele lääkärisi kanssa siitä,

Rintasyöpä diagnoosi voi olla ylivoimainen. Ja juuri kun yrität selviytyä sokki ja pelkoja tulevaa, sinua pyydetään tekemään tärkeitä päätöksiä oman hoidon.

Jokainen nainen löytää oman tavan selviytyä rintasyöpä diagnoosi. Kunnes löydät mikä toimii sinulle, se voi auttaa

Lue mitä sinun tarvitsee tietää rintasyöpää. Jos haluat tietää enemmän rintasyöpää, kysy lääkäriltäsi yksityiskohtia syöpä – tyyppi, näyttämö ja hormoni reseptoristatus. Pyydä hyviä lähteitä ajan tasalla olevaa tietoa hoitovaihtoehdoista.

Tietäen enemmän tietoa syövän ja vaihtoehdot voivat auttaa sinua tuntea enemmän luottaa tehtäessä hoitopäätöksiä. Silti jotkut naiset eivät ehkä halua tietää yksityiskohtia niiden syövän. Jos tämä on mitä tunnet, anna lääkärille, että myös.

Pidä ystävät ja perhe lähellä. Ystävien ja perheen voi tarjota ratkaisevaa tukea verkon aikana sinulle syövän hoitoon.

Kun aloitat kertoa ihmisille about your rintasyövän diagnoosin, saatat saada monia tarjouksia apua. Ajatella eteenpäin asioista voit apua, onko se ottaa joku puhua jos et tunne alhainen tai saada apua ruuanlaittoon.

Muutosten tekeminen jokapäiväisessä elämässä voi auttaa vähentämään riskiä sairastua rintasyöpään. Yrittää

Kysy lääkäriltäsi rintasyöpäseulonnoista. Keskustele lääkärisi kanssa milloin aloittaa rintasyöpäseulonta tentit ja testit, kuten kliininen rintojen tentit ja mammografiassa.

Keskustele lääkärin eduista ja riskeistä seulonnan. Yhdessä voit päättää, mitä rintasyöpäseulonnan strategiat ovat sinulle.

Perehtyy rinnat läpi rintojen itsestään tentti rintasyövän tietoisuutta. Naiset voivat halutessaan perehtyä niiden rinnat ajoittain tarkastamalla rinnoissa aikana rintojen itsestään tentti rintasyövän tietoisuutta. Jos on uusi muutos, kokkareita tai muita epätavallisia merkkejä rinnoissa, keskustele lääkärin välittömästi.

Rintojen tietoisuus ei voi estää rintasyövän, mutta se voi auttaa ymmärtämään paremmin normaalia muutokset rinnat läpi ja tunnistaa mahdolliset epätavalliset oireita.

Rajoittaa menopaussin jälkeistä hormonihoitoa. Yhdistelmä hormonihoito saattaa lisätä riskiä sairastua rintasyöpään. Keskustele lääkärisi kanssa eduista ja riskeistä hormonihoidon.

Jotkut naiset kokevat kiusallinen oireita aikana vaihdevuodet ja näille naisille, lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään voidaan hyväksyä, jotta lievittää vaihdevuosien oireita.

Voit vähentää riskiä sairastua rintasyöpään, käytetään pienintä annosta hormonihoidon mahdollista lyhyessä ajassa.

Jos lääkäri on arvioinut suvussa ja muita tekijöitä ja todennut, että sinulla voi olla lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään, vaihtoehtoja vähentää riskiä sisältävät

Ehkäisevä lääkitys (kemopreventiota). Estrogeenin esto lääkitys voi vähentää riskiä sairastua rintasyöpään. Vaihtoehtoja ovat tamoksifeeni ja raloksifeeni (Evista). Aromataasinestäjät ovat osoittaneet joitakin lupaus vähentää riskiä sairastua rintasyöpään naisilla, joilla on suuri riski.

Nämä lääkkeet kuljettaa haittavaikutusten riski, joten lääkärit varata nämä lääkkeet naisille, joilla on erittäin suuri riski sairastua rintasyöpään. Keskustele hyödyt ja riskit lääkäriltä.

käydä lääkärin