raunioyrtti

Yhteinen nimet: Comfrey myös tunnetaan Venäjän comfrey, knitbone, Radix lujittaa, bruisewort, blackwort, ja liukas root.

Tehoa-turvaluokitus

Oo … Ethno tai muuta näyttöä tehosta.

turvallisuus luokitus

Comfrey on monivuotinen yrtti löytyy kosteissa niityt Länsi-Aasiassa sekä Pohjois-Amerikassa. Se on kellomainen punavioletti tai kellertävä kukat. Saattaa sisältää pieniä määriä myrkyllisiä Pyrrolitsidiinialkaloidit.

Comfrey on viljeltyjä vihreä kasvi ja on käytetty kasviperäisten lääke yli 2000 vuotta. Comfrey alkuperäinen nimi knitbone juontuu ulkoiseen käyttöön hauteet sen lehdet ja juuret parantua palovammoja, nyrjähdykset, turvotusta, mustelmia. Länsi-Euroopassa, raunioyrtti on käytetty paikallisesti tulehduksellisten sairauksien, kuten niveltulehdus, kihti, ja tromboflebiitti, sekä sisäisesti ripulin hoitamiseksi. Comfrey on väitetty parantua maha- ja peräpukamia, ja tukahduttaa keuhkoputken ruuhkia ja tulehdus. Kaupalliset comfrey myynti ja jakelu on rajoitettu Saksassa ja Kanadassa, koska sen suuri myrkyllisyys.

Terapeuttinen käyttö raunioyrtti on rajallista, koska sen myrkyllisyyden. Rajallinen määrä kliiniset tutkimukset osoittavat lyhytaikaista tehoa paikallisesti käytettävien, alkaloidi vapaa comfrey valmisteita ihon hiertymät ja tulehdustiloja. Vaikka ei ole tutkittu kliinisissä tutkimuksissa, raunioyrtti saattaa olla antimykoottinen ja syövän vastaista aktiivisuutta.

Suun käyttö raunioyrtti ei suositella, koska mahdollisten maksavaurioita. Lisäksi, koska sen alkaloidit imeytyvät ihon läpi, käyttö raunioyrtti haude ei saa ylittää altistumisen 100 mcg / päivä alkaloideja. Limited kokeet ovat arvioineet tehokkuutta alkaloidi vapaan valmisteita ulkoiseen käyttöön; kuitenkin, nämä tutkimukset eivät tutkia, kuinka paljon maksavaurioita esiintynyt potilailla.

Comfrey ei suositella sisäiseen käyttöön, koska maksan aiheuttaman vahingon sen Pyrrolitsidiinialkaloidit. Potilas on yliherkkä tai allergisia reaktioita tehtaan pitäisi myös välttää ulkoiseen käyttöön. Ehdottomasti älä käytä raskauden aikana tai imettävät, imeväisten, ja jos sinulla on maksa- tai munuaissairaus.

Dokumentoituja haittavaikutuksia (jäljempänä Pyrrolitsidiinialkaloidit, on merkittävä riski aiheuttaa kuolemaan johtavia maksavaurioita ja voi aiheuttaa abortin). Vältä käyttöä.

Ei ole hyvin dokumentoitu.

Sisäinen tai laajoja paikallisen käytön raunioyrtti ei voida suositella, koska lukuisia raportteja maksavaurioita.

Food and Drug Administration (FDA) julkaissut tiedotteet heinäkuussa 2001 suositeltiin comfrey tuotteet poistetaan markkinoilta, koska tapauksia maksan veno-okklusiivinen sairaus. Comfrey pidetään yleensä vaarallisia, lukuisia myrkyllisiä vaikutuksia eläimillä ja ihmisillä.

Viitteet