Peräsuolen syövän ehkäisy

Syövänehkäisyn on toimet alentaa mahdollisuus saada syöpä. Estämällä syövän määrä uutta syöpätapausta ryhmässä tai väestön laskee. Toivottavasti tämä alentaa kuolemien määrä aiheuttama syöpä.

Estämään uusia syöpiä käynnistymästä, tutkijat katso riskitekijöitä ja suojaavia tekijöitä. Kaikki, mikä kasvattaa mahdollisuuksia kehittää syöpä kutsutaan syövän riskitekijä; mitään, vähentää oman riski sairastua syöpään kutsutaan syöpä suojaava tekijä.

Jotkut syövän riskitekijöitä voidaan välttää, mutta monet eivät. for; Esimerkiksi sekä tupakointi ja peritäänkö tietyt geenit ovat riskitekijöitä joitakin; syöpien, mutta vain tupakointi voidaan välttää. Säännöllinen liikunta ja terveellinen ruokavalio voi olla suojaavia tekijöitä joidenkin syöpien. Välttäminen riskitekijät ja lisäämällä suojaavia tekijöitä voi alentaa riskiä, ​​mutta se; ei tarkoita, että et saa syöpää.

Erilaisia ​​tapoja ehkäistä syöpää tutkitaan, mukaan lukien

Kaksoispiste on osa kehon ruoansulatuskanavan. Ruoansulatuskanavan poistaa ja; prosessit ravinteita (vitamiineja, kivennäisaineita, hiilihydraatteja, rasvoja, proteiineja, ja veden) elintarvikkeista ja auttaa syöttö jäte pois kehosta. Ruoansulatuskanavan; Järjestelmä koostuu suun, nielun, ruokatorven, mahalaukun, ja ohut- ja paksusuolen. Paksusuolessa (paksusuolen) on ensimmäinen osa paksusuolen ja on noin 5 jalkaa pitkä. Yhdessä peräsuoleen ja peräaukkokanavaan muodostavat viimeinen osa paksusuolen ja ovat 6-8 tuumaa pitkä. Peräaukkokanavaan päättyy peräaukkoon (avaaminen paksusuolessa on, ulkopuolella elin). Suurentaaksesi anatomia alemman ruoansulatuskanavan, osoittaa paksusuolen ja muissa elimissä.

Syöpä, joka alkaa paksusuolessa kutsutaan paksusuolen syöpä, ja syöpä; joka alkaa peräsuolessa kutsutaan peräsuolen syöpään. Syöpä, joka vaikuttaa jommankumman; nämä elimet voidaan kutsua myös peräsuolen syöpä.

Katso seuraavat tiivistelmät lisätietoja peräsuolen syöpä

Uusia peräsuolen syöpätapausta ja kuolleiden määrä peräsuolen syöpä ovat molemmat laskenut hieman vuosittain. Kuitenkin aikuisilla nuorempia kuin 50 vuotta, uusia peräsuolen syöpätapauksista on hitaasti kasvanut vuodesta 1998. Uusia peräsuolen syöpien ja kuolemien peräsuolen syöpä ovat korkeammat Afrikkalainen amerikkalaiset kuin muissa kilpailuissa.

Löytäminen ja hoitoon peräsuolen syövän varhainen voi välttää kuoleman peräsuolen syöpä. Seulontakokeista voidaan auttaa löytämään peräsuolen syöpä.

Välttäminen syövän riskitekijät saattavat estää tiettyjä syöpiä. Riskitekijöitä ovat tupakointi, ylipaino, ja saa tarpeeksi liikuntaa. Lisääntyvä suojaavia tekijöitä, kuten tupakoinnin lopettamiseen, syöminen terveellistä ruokavaliota, ja käyttäessään voi myös auttaa estämään joidenkin syöpien. Keskustele lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa kuinka voit alentaa syöpäriskiä.

Riski paksusuolen syövän riski ikävuoden jälkeen 50. Useimmat paksusuolisyövän diagnosoidaan jälkeen 50-vuotiaana.

Ottaa vanhempi, veli, sisko, tai lapsi kolorektaalisyövän kaksinkertaistaa henkilön paksusuolisyövän riskin.

Ottaa henkilökohtainen historia seuraavista ehdoista lisää paksusuolen syövän riskiä

Riski peräsuolen syöpä lisääntyy, kun tiettyjä geenin aiheuttamien muutosten familiaalinen adenomatoottisen polypoosin (FAP) tai perinnöllinen polypoottinen paksusuolen; syöpä (HNPCC tai Lynch oireyhtymä) periytyvät.

Juominen 3 tai enemmän alkoholijuomia päivässä lisää riskiä; peräsuolen syöpä. Alkoholin nauttiminen liittyy myös riski muodostaen suuria peräsuolen adenoomien (hyvänlaatuisia kasvaimia).

Tupakointi liittyy suurentunut peräsuolen syövän ja kuolema peräsuolen syöpä.

Tupakointi liittyy myös suurentunut; muodostaen peräsuolen adenoomia. Tupakoineita joilta on poistettu kirurgisesti poistaa peräsuolen adenoomien on suurentunut riski adenoomien toistuisi (palannut).

Lihavuus liittyy suurentunut peräsuolen syövän ja kuolema peräsuolen syöpä.

Elämäntapa, joka sisältää säännöllistä liikuntaa liittyy vähentynyt paksusuolisyövän riskin.

Aspiriinia päivittäin vähintään 5 vuotta vähentää paksusuolen syövän riskiä ja riski kuolla peräsuolen syöpä. Eräässä tutkimuksessa naisten aspiriinia joka toinen päivä 10 vuoden ajan vähensi paksusuolen syövän riskiä.

Mahdollisia haittoja aspiriinin käyttö sisältyy normaalia suurempi riski vatsa-, suolistossa tai aivoissa.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että yhdistelmä hormonikorvaushoidon (HRT), joka sisältää sekä estrogeenia ja progestiinia alentaa riskiä invasiivisen kolorektaalisyövän vaihdevuodet ohittaneilla naisilla.

Kuitenkin naiset, jotka yhdistelmä HRT ja tehdä kehittää peräsuolen syöpä, syöpä on todennäköisemmin edennyt kun se on diagnosoitu ja riski kuolla peräsuolen syöpä ei ole vähentynyt.

Mahdollisia haittoja on yhdistelmä HRT sisältyy lisääntynyt riski saada

Useimmat peräsuolen polyypit ovat adenoomia, jotka voivat kehittyä syöväksi. Poistaminen peräsuolen polyypit, jotka ovat suurempia kuin 1 senttimetri (herneen kokoinen) voivat alentaa paksusuolen syövän riskiä. Ei tiedetä, jos poistamalla pienemmät polyypit alentaa paksusuolen syövän riskiä.

Mahdollisia haittoja polyyppi poiston aikana kolonoskopia tai sigmoidoskopiaa sisällyttää repeämä seinän paksusuolen ja verenvuoto.

Ei tiedetä, jos käyttö steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden tai NSAID (kuten sulindakki, selekoksibi, naprokseeni ja ibuprofeeni) alentaa paksusuolen syövän riskiä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ottaen tulehduskipulääkkeet selekoksibia vähentää paksusuolen adenoomia (hyvänlaatuisia kasvaimia) tulossa takaisin, kun ne on poistettu. Ei ole selvää, onko tämä tulokseksi alemman paksusuolen syövän riskiä.

Kun sulindaakilla tai selekoksibi on osoitettu vähentävän määrän ja koon polyyppien jotka muodostavat paksusuolen ja peräsuolen ihmisten familiaalinen adenomatoottisen polypoosin (FAP). Ei ole selvää, onko tämä tulokseksi alemman paksusuolen syövän riskiä.

Mahdollisia haittoja tulehduskipulääkkeiden sisältävät

Ei tiedetä, jos otetaan kalsiumlisät alentaa paksusuolen syövän riskiä.

Ei tiedetä, jos ruokavalio vähän rasvaa ja lihaa ja runsaasti kuitua, hedelmiä ja vihanneksia alentaa paksusuolen syövän riskiä.

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että ruokavalio sisältää runsaasti rasvaa, proteiineja, kalorit, ja liha lisää paksusuolen syövän riskiä, ​​mutta muut tutkimukset eivät ole.

Hormonikorvaushoidon estrogeenin vain ei laske riskiä ottaa invasiivisen peräsuolen syövän tai riski kuolla peräsuolen syöpään.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että statiineja (lääkkeitä, jotka kolesterolin alentamiseen) ei lisätä tai vähentää paksusuolen syövän riskiä.

Syövänehkäisyn kliinisissä kokeissa käytetään tutkimaan tapoja alentaa riskiä; sairastua tiettyihin syöpiin. Jotkut syövän ehkäisy tutkimukset ovat; suoritettiin terveet ihmiset joilla ei ole ollut syöpä, vaan joilla on suurentunut riski syövän. Muut ehkäisy tutkimuksissa; harjoitetaan ihmisiä, joilla on ollut syöpä ja yrittävät estää uuden syöpää samantyyppisiä tai alentamaan mahdollisuuksia kehittää; uusi syöpätyyppi. Muut tutkimukset ovat tehneet terveitä vapaaehtoisia, jotka eivät ole tiedossa mitään syövän riskitekijöitä.

Tarkoituksena joidenkin syövän ehkäisyn kliinisissä tutkimuksissa on selvittää; ovatko toimet ihmiset voivat ehkäistä syöpää. Nämä voivat sisältää käyttäessään enemmän tai tupakoinnin lopettamiseen; tai tiettyjä lääkkeitä, vitamiineja, kivennäisaineita tai ravintolisiä.

Kliiniset tutkimukset ovat meneillään eri puolilla maata. Tietoa kliinisistä tutkimuksista löytyy kliinisiä tutkimuksia osa tämän foorumin. Tarkista lista syövän kliinisissä kokeissa paksusuolen syövän ehkäisyyn kokeita tai peräsuolen syövän ehkäisyyn tutkimukset että nyt hyväksyä potilailla.

Tämä syöpä tietojen tiivistelmä on ajankohtaista tietoa peräsuolen syövän ehkäisyyn. Sen tarkoitus on tiedottaa ja auttaa potilaita, perheitä, ja huoltajille.

Screening ja ehkäisy Editorial Board.

Kliininen tutkimus on tutkimus vastata tieteellinen kysymys, kuten onko jokin hoito on parempi kuin toinen. Kokeilut perustuvat aiempiin tutkimuksiin ja mitä on opittu laboratoriossa. Jokainen tutkimus vastaa tiettyjä tieteellisiä kysymyksiä, jotta löydettäisiin uusia ja parempia tapoja auttaa syöpäpotilaita. Hoidon aikana kliinisissä tutkimuksissa kerätään tietoa vaikutuksista uuden käsittelyn ja kuinka hyvin se toimii. Jos kliininen tutkimus osoittaa, että uusi hoito on parempi kuin yksi tällä hetkellä käytössä, uusi hoito voi tulla “standardi.” Potilaat voivat haluta ajatella osallistuu kliiniseen tutkimukseen. Jotkut kliiniset tutkimukset ovat avoinna vain potilaille, jotka eivät ole alkaneet hoitoa.

Seulonta ja ehkäisy Editorial Board. Peräsuolen syövän ehkäisy. Bethesda, MD: / tyypit / peräsuolen / potilas / peräsuolen-prevention-. . [PMID: 26389376]