paprika paprikat

Yhteinen nimet: Termi pippuri käytetään yleensä lieviä lajikkeita, kun taas chili käytetään mausteinen lajikkeiden. Afrikkalainen chili, paprika, Capzasin-P, Capzasin-HP, paprika, cayenne, chili, Chile tai chili, pippuri, jalapeno, Louisiana pitkä pippuri, Meksikon chilit, paprika, pimiento, punainen tai vihreä paprika, paprikat, tabasco pippuri, Thai paprikat, Zostrix

tehoa luokitus

Ooo … Positiivinen kliinisissä tutkimuksissa

turvallisuus luokitus

Capsicum- koostuu monien lajien ja lajikkeiden hedelmät voivat vaihdella suuresti väri, koko ja muoto. Taksonominen sekaannusta osittain johtuu laajasta kasvinjalostusta.

Laitoksessa on suora, Woody varret ja voi kasvaa noin 3 m pitkä trooppisissa olosuhteissa. Star-muotoinen, valkoisia kukkia lankeavat axils lehtien, joka myöhemmin tuli monipuolinen värinen paprika. Nämä hedelmät sisältävät monia tasainen, valkoinen siemeniä, jotka ovat ensisijainen lähde chili mauste. Capsicum hedelmä oli todennäköisesti nimitetään pippuria, koska polttava tunne samanlainen kuin mustavalkoinen pippuria mausteita n kypsyttämättömänä hedelmää etuyhteydettömän Piper nigrum.

Yhdistelmä homeopaattisia ja luonnollisia valmisteet sisältävät Capsicum otteita, ja Capsicum käytetään perinteisen korealaisen lääketieteen. Over-the-counter tuotteita markkinoidaan lievittämiseen suun epämukavuutta tai hammassärky, ulkoinen kivunlievitystä, ruoansulatuskanavan tukea, kuukautiskierron olosuhteissa, ja kosmetiikassa puhdistusaineita ja kylpy tuotteita.

Monet lajikkeet ovat syödään kasviksia, mausteita, ja mausteet. Komponentti kapsaisiini on ärsyttävä ja kipulääke käytetään itsepuolustukseksi sumutetta, ja eri tiloja, joihin liittyy kipua. Muut tutkimukset ovat arvioineet rooli laihtuminen, GI olosuhteet, leikkauksen jälkeisen pahoinvoinnin ja nuha, vaikka vähän tietoa.

Ulkokäyttöön, kapsaisiini ja Capsicum voiteet ovat saatavilla useita vahvuuksia, 0,025%: sta 0,075% kapsaisiini. Kliiniset tutkimukset puuttuvat ohjaamaan annostus muihin käyttötarkoituksiin.

Ei ole selvästi osoitettu.

Yleisesti pidetään turvallisina (GRAS), kun käyttää elintarvikkeena. Turvallisuutta ja tehoa varten annostukset edellä kuin elintarvikkeet ovat todistettu ja sitä tulisi välttää. Eläinkokeet ovat osoittaneet sekä positiivisia että negatiivisia vaikutuksia.

Käyttö kapsaisiinia mukaan saavilla potilailla kaptopriili tai muita angiotensiinikonvertaasin (ACE) estäjät saattavat aiheuttaa tai pahentaa ACE: n estäjien aiheuttama yskä. Nonheme raudan imeytyminen saattaa estyä samanaikainen chili kulutusta.

Ajankohtainen, limakalvon, ja GI ärsytystä ovat yleisiä. Allergiat ja herkistymiseen muille allergeeneille on raportoitu.

Toksisuus on osoituksena eläinkokeissa korkeita annoksia. Kiista olemassa koskien kapsaisiini n mutageenisuutta ja kasvainten muodostumiseen. Myrkyllisyys pitkäaikaisista altistus chilijauhetta ei ole löydetty, ja käyttö puolustuksen sumutetta myöskään ole johtanut raportteja myrkyllisyys.

Viitteet