paksusuolen polyypit

Kaksoispiste polyyppi on pieni tallustella soluja, jotka muodostuva limakalvon paksusuolen. Useimmat paksusuolen polyypit ovat vaarattomia. Mutta ajan kuluessa, jotkut paksusuolen polyypit voi kehittyä paksusuolensyöpä, joka on usein kohtalokas, jos löytyy sen myöhemmissä vaiheissa.

Kuka tahansa voi kehittää paksusuolen polyypit. Sinä olet suurempi riski, jos olet 50 tai vanhempi, ovat ylipainoisia tai tupakoitsija, tai on henkilökohtainen tai suvussa paksusuolen polyypit tai paksusuolensyöpä.

Tyypit

Colon polyypit eivät useinkaan aiheuta oireita. On tärkeää saada säännöllisiä seulontatestien, kuten kolonoskopia, koska paksusuolen polyypit löytyy alkuvaiheessa voidaan yleensä poistaa turvallisesti ja täydellisesti. Paras ehkäisy paksusuolen syöpä on säännöllinen seulonta polyypit.

Kun lääkäriin

On olemassa useita erilaisia ​​paksusuolen polyypit, mukaan lukien

Perinnöllinen polyyppi häiriöt

Colon polyypit aiheuttavat usein oireeton. Et ehkä tiedä teillä polyyppi kunnes lääkäri pitää aikana tutkimisen suolen.

Mitä voit tehdä

Mutta jotkut ihmiset paksusuolen polyypit kokea

Ota yhteys lääkäriin, jos koet

Sinun tulisi seulotaan säännöllisesti polyypit jos

Terveet solut kasvavat ja jakaa hyvässä järjestyksessä. Mutaatiot tiettyjen geenien voi aiheuttaa solujen edelleen jakamalla vaikka uusia soluja ei tarvita. Paksusuolen ja peräsuolen, tämä säätelemätön kasvu voi aiheuttaa polyypit muodostamiseksi.

Polyypit voi kehittyä missä tahansa paksusuoleen. Yleisesti, mitä suurempi polyyppi, sitä suurempi on todennäköisyys syövän.

Tekijöitä, jotka voivat edistää muodostumista paksusuolen polyypit tai syöpä ovat

Harvoin, ihmiset perivät geneettisiä mutaatioita, jotka aiheuttavat paksusuolen polyypit muodostamiseksi. Jos sinulla on jokin näistä geneettisiä mutaatioita, olet paljon suurempi riski sairastua peräsuolen syöpään. Seulonta ja varhainen havaitseminen voi auttaa estämään kehitystä tai leviäminen näiden syöpien.

Perinnöllisiä häiriöitä, jotka aiheuttavat paksusuolen polyypit sisältävät

Jotkut paksusuolen polyypit saattavat muuttua syöväksi. Aikaisemmin polyypit poistetaan, sitä epätodennäköisempää on, että ne tulevat pahanlaatuisia.

Voit kutsua lääkäri, joka on erikoistunut ruoansulatuskanavan sairaudet (gastroenterologist).

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi tehdä aika mennä yli pistettä haluat viettää enemmän aikaa. Sinua saatetaan pyytää

Kysymykset kysyä lääkäriltä

Mitä odottaa lääkäriltä

Seuranta hoidon

Seulontatutkimukset avainasemassa havaitsemisessa polyyppien ennen muuttua syöväksi. Nämä testit voivat myös auttaa löytämään ja peräsuolen syövän varhaisessa vaiheessa, kun on hyvät mahdollisuudet elpymistä.

Seulontamenetelmät sisältävät

Lääkäri todennäköisesti poistaa kaikki polyypit havaitut suoliston tutkimus. Vaihtoehdot poistettavaksi sisältävät

Jotkin paksusuolen polyyppi ovat kaukana likelier tulla pahanlaatuinen kuin muitakin. Mutta lääkäri, joka on erikoistunut analysoimaan kudosnäytteistä (patologi) yleensä on tutkittava polyyppi kudos mikroskoopilla onko se mahdollisesti syöpä.

Jos olet saanut adenomatoottisen polyyppi tai sahalaitainen polyyppi, olet kohonnut paksusuolensyöpä. Riskin taso riippuu koosta, määrä ja ominaisuudet adenomatoottisten polyypit poistettiin.

Tarvitset seuranta seulontoihin polyypit. Lääkäri todennäköisesti suositella kolonoskopia

On tärkeää täysin valmistella kaksoispiste ennen kolonoskopia. Jos uloste jää paksusuolessa ja estää lääkärin näkemys paksusuolen seinämä, sinun todennäköisesti tarvitse jatkoa colonoscopy ennemmin kuin ohjeen vaatimuksiin.

Voit merkittävästi vähentää riskiä paksusuolen polyypit ja peräsuolen syövän teettämällä säännöllisesti seulonnat. Tietyt elintapojen muutokset voivat myös auttaa

käydä lääkärin