pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen

Pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen on joskus kutsutaan hyperseksuaalisuudesta hypersexual häiriö, nymfomania tai seksuaalisen riippuvuuden. Se on pakkomielle seksuaalisen ajatuksia, haluja tai käyttäytymismalleja, jotka voivat aiheuttaa sinulle ahdistusta tai vaikuttaa kielteisesti terveyteen, työ, suhteet tai muualla elämäsi.

Pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen voi liittyä yleisesti miellyttävä seksuaalinen kokemus (esimerkiksi itse stimulaatio), joka tulee pakkomielle ja tulee häiritsevä tai haitallisia sinulle tai muille.

Kun lääkäriin

Muut pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen ovat rajojen ulkopuolella yleisesti hyväksytty käyttäytymisen (esimerkiksi maksaa sukupuoleen tai avioliiton ulkopuolisista suhteistaan) ja aiheuttaa stressiä. Ja nämä ongelmat voivat olla kielteisiä seurauksia.

Hakeudu hoitoon heti

Ei ole väliä mitä sitä kutsutaan tai tarkan toiminnan luonteen, käsittelemätön pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen voi vahingoittaa itsetuntoa, suhteet, ura ja muita ihmisiä. Mutta hoito ja omatoimisuus, voit hallita pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen ja oppia hallitsemaan vaatii.

Mitä voit tehdä

Pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen oireet vaihtelevat tyyppi ja vakavuus. Viitteitä siitä, että voi olla kamppailevat pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen sisältävät

Mitä odottaa lääkäriltä

Hae apua, jos tuntuu olet menettänyt seksuaalista käyttäytymistä, varsinkin jos käyttäytyminen aiheuttaa ongelmia sinulle tai muita ihmisiä. Pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen voi kärjistyä ajan kuluessa, joten saada apua, kun ensin tunnistaa saattaa olla ongelma.

Kuten päättää hakea ammattiapua, kysy itseltäsi

Hakeutuvia seksuaalinen käyttäytyminen voi olla vaikeaa, koska se on niin hyvin henkilökohtainen asia. Yrittää

Välittömästi hoitoa, jos

Vaikka syyt pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen ovat epäselviä, ne voivat sisältää

Pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen voi esiintyä sekä miehillä että naisilla, vaikka se on yleisempää miehillä. Se voi myös vaikuttaa kuka tahansa, riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta – niin hetero-, homo tai bi.

Pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen voi esiintyä ihmisiä, joilla on

Pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen voi olla useita kielteisiä seurauksia, jotka vaikuttavat sekä teitä ja muita. Sinä voit

Voit hakea apua pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen useilla tavoilla. Aluksi, saatat

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Ennen varaamiseksi

Haluat ehkä kysyä lääkäriltä kysymyksiä kuten

Määritetään diagnoosi

Psykoterapia

Lääkehoito

Itseapuryhmät

Ole valmis vastaamaan kysymyksiin lääkäriltä, ​​kuten

Lääkäri, psykiatri tai muu mielenterveyden tarjoaja voi tehdä psykologinen arviointi, joihin voi liittyä vastaamalla kysymyksiin

Luvallasi oman mielenterveyden tarjoaja voi myös pyytää palautetta perheen ja ystävien.

On jatkuvaa keskustelua psykiatrisessa yhteisölle kuinka määritellä pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen, koska se ei ole aina helppoa määritellä, milloin seksuaalisen käyttäytymisen tulee ongelmalliseksi.

Monet mielenterveys tarjoajat käyttävät DSM (DSM-5), julkaissut American Psychiatric Association, ohjeena diagnosoimiseksi mielenterveyden ongelmia. Koska pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen ei ole omaa diagnostinen luokka DSM-5, se voidaan diagnosoida alaluokan toisen mielenterveyden kunnossa, kuten impulssikontrollin häiriö.

Jotkut mielenterveyden ammattilaiset pitävät pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen seksuaalinen toiminta toteutettu äärimmäisen merkittäviä ja kielteisiä seurauksia. Vaikka tarvitaan lisää tutkimusta vahvistaa kriteerit, oman mielenterveyden tarjoaja voi harkita, onko seuraavia tekijöitä määriteltäessä diagnoosia

Luonteesta riippumatta oman pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen, työnnä ohi pelon, häpeän tai hämmennystä ja hakevat apua. Oikeiden diagnoosi voi olla helpotus ja voi ohjata hoitoon, joka saada elämäsi takaisin raiteilleen ja säästää ja ihmiset välität paljon ahdistusta.

Hoito pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen tyypillisesti psykoterapian, lääkkeet ja itseapuryhmät. Ensisijainen tavoite hoito on auttaa hallitsemaan haluja ja vähentämään liiallista käyttäytymistä säilyttäen terveellistä seksuaalista toimintaa.

Jos olet pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen, saatat tarvita hoitoa vielä mielenterveyden kunnossa. Henkilöt, joilla on pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen on usein alkoholin tai huumeiden väärinkäyttöä ongelmia tai muita mielenterveyden ongelmia, jotka tarvitsevat hoitoa – kuten pakko-oireinen käyttäytyminen, ahdistus, tai mielialahäiriön, kuten masennus.

Ihmiset, joilla muut riippuvuudet tai vakavia mielenterveysongelmia tai jotka vaarantavat muut voisivat hyötyä sairaalahoitoa aluksi. Olipa laitoshoito tai avohoidossa, hoito voi olla voimakkaita aluksi. Ja saatat löytää ajoittain, jatkuva hoito kautta vuosien hyödyllistä estää pahenemisvaiheita.

Tietyt muodot psykoterapian, jota kutsutaan myös talk hoito, voi auttaa opit hallitsemaan pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen. Nämä sisältävät

Näitä hoitoja voidaan antaa yksilön, ryhmän, perheen tai parit muodossa.

Tietyt lääkkeet voivat olla hyödyllisiä, koska ne toimivat aivojen kemikaaleja liittyy pakko ajatuksia ja käyttäytymistä ja vähentää kemiallisen “palkintoja” näitä käyttäytymismalleja tarjota kun toimimaan niiden.

Joka lääkitys tai lääkkeet ovat parhaita sinulle riippuvat tilanteesta ja muut mielenterveysongelmia tai riippuvuudet voi olla. Voit joutua kokeilemaan useita lääkkeitä, tai niiden yhdistelmä, löytää, mikä toimii parhaiten sinulle vähiten sivuvaikutuksia.

Lääkkeitä käytetään pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen ovat usein määrätty ensisijaisesti muita ehtoja. Ne sisältävät

Self-apua ja tukea ryhmät voivat olla hyödyllisiä ihmisille, joilla pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen ja käsitellä kaikkia asioita voi aiheuttaa. Monet ryhmät ovat mallinnettu 12-askeleen ohjelma AA (AA).

Lisäksi se auttaa teet muutoksia suoraan, nämä ryhmät voivat auttaa

Nämä ryhmät voivat olla Internet-pohjainen tai on paikallisia henkilökohtaista kokouksissa, tai molempia. Jos olet kiinnostunut omatoimisuus ryhmä, etsiä joka on hyvä maine ja joka tekee olosi mukavaksi. Tällaiset ryhmät eivät jokaiseen makuun, joten pyydä mielenterveyden tarjoaja vaihtoehdoista.

Voit ryhtyä toimiin huolehtia itse samalla saada ammatillista hoitoa

Koska syy pakonomainen seksuaalinen käyttäytyminen ei ole tiedossa, se ei ole selvää, miten se voitaisiin estää, mutta muutamia asioita voi auttaa pitämään tämän tyyppinen käyttäytyminen kurissa

käydä lääkärin