murtunut käsi hoitoja ja lääkkeitä

Asettaminen luun

liikkumattomuudesta

Hoito rikki käsivarren vaihtelee, riippuen tauko. Tarvittava aika paranemista riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien vamman vakavuus ja muut olosuhteet, kuten diabetes, ikä, ravinto, tupakointi ja liiallinen alkoholin käyttö.

Lääkehoito

Murtumia luokitellaan yhden tai useamman seuraavista luokista

Jos sinulla on joutuneiden murtuma, lääkärin on ehkä manipuloida palaset takaisin oikeissa asennoissa – prosessia kutsutaan vähentämiseen. Riippuen määrästä kipua ja turvotusta olet, saatat tarvita lihasrelaksantti, rauhoittaa tai jopa yleisanestesiaa ennen tätä menettelyä.

Rajoittaminen liikkeen Luunmurtuma on kriittinen paranemista. Tätä varten voi olla tarpeen käyttää lastaan, rintareppu, hammasraudat tai valettu. Jos rikki käsivarteen vaatii valettu, lääkäri todennäköisesti odottaa turvotus laskee, yleensä viisi-seitsemän päivää vamman jälkeen. Sillä välin, saat todennäköisesti kuluvat lastaan.

Lääkäri voi pyytää sinua palaamaan enemmän röntgensäteiden paranemisprosessin aikana varmista luut eivät ole siirtyneet.

Vähentää kipua ja tulehdusta, lääkäri voi suositella over-the-counter kipulääkettä. Jos sinulla voimakasta kipua, voit joutua ottamaan reseptilääkkeitä joka sisältää huume muutaman päivän.

Kuntoutus alkaa pian hoidon aloittamisesta. Useimmissa tapauksissa on tärkeää, mikäli mahdollista, alkaa jotkut liikkeen minimoimiseksi jäykkyyttä käsivarteen, käsi ja olkapää kun olet päällään valettu tai rintareppu. Kun valettu tai rintareppu poistetaan, lääkäri voi suositella muita kuntoutus tai fysioterapian palauttaa lihasvoimaa, nivelten liikettä ja joustavuutta.

Leikkaus on tarpeen vakauttaa joitakin murtumia. Jos murtuma ei rikkonut ihoa, lääkäri voi odottaa tehdä leikkaus, kunnes turvotus on laskenut. Pidä käsi liikkumasta ja ylentävä se laskee turvotusta.

Kiinnitysvälineet – kuten johdot, levyt, nauloilla tai ruuveilla – voidaan tarvita ylläpitämään asemaan luiden paranemisen aikana. Komplikaatiot ovat harvinaisia, mutta voivat sisältää tartunnan ja puute luun paranemista.

terapia

Leikkaus