monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä

Monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä on harvinainen muoto krooninen kipu, joka yleensä vaikuttaa käsivarren tai jalan. Monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä kehittyy yleensä loukkaantumisen jälkeen, leikkaus, aivohalvaus tai sydänkohtaus, mutta kipu on poissa vakavuuden alkuperäisen vamman.

Syy monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä ei ole ymmärretty. Hoito monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä on tehokkainta, kun aloitettiin varhain. Tällaisissa tapauksissa parannus ja jopa peruuttaminen ovat mahdollisia.

Kun lääkäriin

Merkkejä ja oireita monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä sisältävät

Mitä voit tehdä

Oireet voivat muuttua ajan myötä ja vaihtelevat henkilöstä toiseen. Yleisimmin kipu, turvotus, punoitus, havaittavia muutoksia lämpötilan ja yliherkkyys (erityisesti kylmä ja touch) täyttyy ensin.

Mitä odottaa lääkäriltä

Ajan myötä raaja voi tulla kylmä ja kalpea ja tehdään ihon ja kynsien muutoksia sekä lihaskouristuksia ja kiristys. Kun nämä muutokset tapahtuvat, ehto on usein peruuttamaton.

Lääkehoito

Monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä joskus voi levitä lähteeltään muualla elimistössä, kuten päinvastainen raajan. Kipu voi pahentua henkistä stressiä.

Joissakin ihmisiä, merkkejä ja oireita monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä mennä pois omasta. Toisissa oireet voivat kestää kuukausia tai vuosia. Hoito on todennäköisesti tehokkain, kun alkoi varhain taudinkulku.

Jos koet jatkuvaa, vaikea kipu, joka vaikuttaa osa ja tekee koskettavan tai liikkuvia että raajan näyttävät sietämätön, ota yhteyttä lääkäriin syyn. On tärkeää hoitaa monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä aikaisin.

Monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä esiintyy kahdenlaisia, samanlaisia ​​oireita, mutta eri syistä

Monissa tapauksissa monimutkaisten alueellisten kivun oireyhtymän oireita jälkeen voimakkaan trauman käden tai jalan, kuten ruhjevammoja, murtuma tai amputaatio. Muut suuret ja pienet traumoja – kuten leikkaus, sydänkohtauksia, infektiot ja jopa nilkan nyrjähdys – myös johtaa monimutkaisia ​​alueellisia kipu oireyhtymä. Emotionaalinen stressi voi olla saostamalla tekijä, samoin.

Se ei ole hyvin ymmärretty, miksi nämä vammat voivat laukaista monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä, mutta se voi johtua huonosti vuorovaikutusta oman keskus- ja ääreishermoston ja sopimatonta tulehdusreaktioita.

Jos monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä ei diagnosoidaan ja hoidetaan varhain, tauti voi edetä entistä käytöstä oireita. Nämä voivat sisältää

Jotta saat parhaan sairaanhoidon, vie aikaa valmistautua varaamiseksi.

Kirjoita mitään oireita sinulla on – kuten vakavuus ja sijainti kipua, jäykkyyttä tai herkkyyttä. Se on myös hyvä idea kirjoittaa kaikkiin kysymyksiin sinulla on lääkärille.

Esimerkkejä kysymyksiä saatat kysyä lääkäriltä ovat

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisäkysymyksiä aikana varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Monimutkaisten alueelliset kipu oireyhtymä, lääkäri voi pyytää

Therapies

Diagnoosi monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä perustuu fyysinen tentti ja sairaushistoria. Ei ole yksittäinen testi, joka lopullisesti diagnosoida monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä, mutta seuraavat toimenpiteet voivat tarjota tärkeitä vihjeitä

Sympaattinen hermosto testejä. Nämä kokeet etsiä häiriöitä oman sympaattinen hermosto. Esimerkiksi thermography mittaa ihon lämpötila ja veren virtausta oman ja normaalien raajat.

Muita testejä voidaan mitata hien molemmissa raajoissa. Erilaiset tulokset voivat osoittaa monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä.

Parantaminen ja jopa peruuttaminen monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä on mahdollinen, jos hoito aloitetaan muutaman kuukauden ensimmäisen oireita. Usein yhdistelmä erilaisia ​​hoitoja on tarpeen. Lääkäri räätälöidä hoito perustuu omaan erityistapaus. Hoito vaihtoehdot ovat

Lääkärit käyttävät erilaisia ​​lääkkeitä oireiden hoitoon monimutkaisten alueellisten kipu oireyhtymä.

Kipulääkkeiden. Over-the-counter (OTC) kipulääkkeiden – kuten aspiriini, ibuprofeeni (Advil, Motrin IB, muut) ja naprokseeni (Aleve) – saattaa helpottaa kipua ja tulehdusta.

Lääkäri voi määrätä vahvempi kipulääkkeiden jos OTC ne eivät auta. Opioidien lääkitys voi olla vaihtoehto. Taken sopivat annokset, ne voivat tarjota hyväksyttävästi rajoittaa kipua.

Toistuminen monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä meillä tavataan, joskus johtuen laukaista kuten altistuminen kylmälle tai voimakasta tunne-stressor. Toistuminen voidaan käsitellä pieniä annoksia masennuslääke tai muita lääkkeitä.

Living with krooninen, kivulias tila voi olla haastavaa, varsinkin kun – kuten usein käy monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä – ystävien ja perheen usko voit olla tunne niin paljon kipua kuin kuvaat. Jakaa tietoa luotettavista lähteistä noin monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä läheistesi kanssa voit auttaa heitä ymmärtämään, mitä sinulla on.

Huolehdi fyysistä ja henkistä terveyttä noudattamalla näitä ehdotuksia

Jos monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä vaikeuttaa voit tehdä asioita nauttia, kysy lääkäriltäsi tapoja kiertää esteet.

Muista, että fyysistä terveyttä voi suoraan vaikuttaa oman mielenterveyden. Kieltäminen, viha ja turhautuminen ovat yhteisiä kroonisia sairauksia.

Ajoittain ehkä enemmän työkaluja käsitellä tunteita. Terapeutti, käyttäytymiseen psykologi tai muu ammattilainen voi pystyä auttamaan laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. He myös ehkä opettaa sinulle selviytymiskeinoja, kuten rentoutumista tai meditaatio tekniikoita.

Joskus liittyä tukiryhmä, jossa voit jakaa kokemuksia ja tunteita muiden kanssa, on hyvä lähestymistapa. Kysy lääkäriltä, ​​mitä tukiryhmät ovat saatavilla paikkakunnalla.

Seuraavat toimenpiteet voivat auttaa vähentämään riskiä sairastua monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä

käydä lääkärin