luumetastaasin hoidot ja lääkkeet

Lääkehoito

Ulkoista sädehoitoa

Hoidot luun etäpesäke sisältävät lääkkeet, sädehoito ja kirurgia. Mitä hoitoja on sinulle parhaiten riippuu yksityiskohtien tilanteeseen.

Leikkaus

Lääkkeitä käytetään ihmisten luumetastaasipotilailla sisältävät

Lämmitys ja jäädytys syöpäsolujen

Bone-rakennuksen lääkkeitä. Lääkehoito yleisesti käytetään ihmisiä harvennus luiden (osteoporoosi) voi myös auttaa ihmisiä luumetastaasipotilailla. Nämä lääkkeet voivat vahvistaa luita ja vähentää kipua aiheuttama luun etäpesäke, vähentää tarvetta vahvaa kipulääkkeiden. Bone-rakennus lääkkeet saattavat myös vähentää riskiä sairastua uuden luun etäpesäke.

Näitä lääkkeitä voidaan annostella muutaman viikon välein läpi laskimoon käsivarteen tai ruiskeena. Oraaliset muodot näistä lääkkeistä on saatavilla, mutta ne eivät yleensä ole yhtä tehokkaita kuin IV muotoja, ja se voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan sivuvaikutuksia.

Bone-rakennus lääkkeet voivat aiheuttaa tilapäistä luukipu ja munuaisvaivoja. Ne lisäävät riskiä harvinainen, mutta vakava heikkeneminen leukaluuhun (osteonekroosi).

Hormonihoito. Sillä syöpiä, jotka ovat herkkiä hormonien elin, hoito tukahduttaa nämä hormonit voi olla vaihtoehto. Rintasyöpiä ja eturauhasen syöpiä ovat usein herkkiä hormoni-esto hoitoja.

Hormonihoito voi liittyä lääkitystä alentaa luonnon hormonitasot tai lääkkeitä, jotka estävät vuorovaikutusta hormonien ja syöpäsoluja. Toinen vaihtoehto on leikkaus poistaa hormoneja tuottavien elinten – naisilla, munasarjat, ja miehillä, kivekset.

Kipulääkkeiden. Kipulääkkeiden voi hallita kipua aiheuttamaa luun etäpesäke. Kipulääkkeiden voi sisältyä over-the-counter kipulääkkeiden, kuten ibuprofeeni (advil, Motrin IB, muut), tai vahvempi reseptiä kipulääkkeiden, kuten morfiinin (Avinza, MS Contin, muut).

Se voi kestää jonkin aikaa päättää, mitä yhdistelmä kipulääkkeiden toimii parhaiten. Jos lääkitystä mutta silti kipua, kerro lääkärille. Kipu asiantuntija saattaa pystyä tarjoamaan lisää kipua lievittävää vaihtoehtoja.

Steroidit. Lääkehoito kutsutaan steroidit voivat usein auttaa lievittämään kivun luuetäpesäkkeistä vähentämällä turvotusta ja tulehdusta ympäri sivustoja syövän. Nämä steroidit ovat eri tyyppisiä steroideja, jotka painatus tai urheilijat käyttävät rakentaa lihas.

Nämä voivat toimia melko nopeasti auttaa kipua ja estää joidenkin syöpää komplikaatioita, mutta myös on käytettävä erittäin varovasti, koska niillä on sivuvaikutuksia, varsinkin kun käytetään pitkiä aikoja.

Täsmähoitoihin. Monille syövät, uuden luokan lääkkeitä kutsutaan kohdennettuja hoitoja on saatavilla. Nämä lääkkeet hyökkäys erityisiä poikkeavuuksia sisällä syöpäsoluja.

Tiettyjä syöpiä voidaan vastata erittäin hyvin näitä hoitoja. Esimerkiksi rintasyöpä solut, jotka ovat HER2 positiivisia voi vastata trastutsumabille (Herceptin) hoito.

Sädehoitoa käytetään suuritehoista energiaa palkit, kuten röntgenkuvat, tappaa syöpäsoluja. Sädehoito voi olla vaihtoehto, jos luumetastaasipotilailla aiheuttaa kipua, joka ei hallita kipulääkkeiden tai jos kipu rajoittuu pieneen määrään alueita.

suonensisäinen säteily

kliiniset tutkimukset

Fysioterapia

Riippuen tilanteesta, säteily luun voidaan antaa yksi suuri annos tai useita pienempiä annoksia yli monta päivää. Sivuvaikutukset säteilyn riippuvat päällä hoidettavasta ja sen koosta.

Kirurgiset toimenpiteet voivat auttaa vakauttamaan luun, joka on vaarassa rikkoutuminen tai korjata Luunmurtuma.

Leikkaus korjata murtunut luu. Jos luumetastaasipotilailla on aiheuttanut luun rikkoa, kirurgit voivat toimia korjata luun. Tämä liittyy käyttämällä metallilevyjä, ruuveja ja nauloja vakauttaa luun.

Tekonivelleikkaus, kuten lonkan, voi olla toinen vaihtoehto. Yleensä luunmurtumia aiheuttamat luumetastaasipotilailla ei auta sijoittamalla valettu rikki luun.

Menettelyt tappaa syöpäsolut lämpöä tai kylmää saattaa auttaa kipua. Nämä menettelyt voivat olla vaihtoehto, jos sinulla on yksi tai kaksi aluetta luumetastaasipotilailla ei auttanut muita hoitoja.

Aikana menettelyä kutsutaan radiotaajuusablaatiolla, neulan sisältävä sähköinen koetin työnnetään luuhun kasvain. Sähkö kulkee anturin ja kuumentaa ympäröivää kudosta. Kudos jäähtyä, ja prosessi toistetaan.

Vastaavaa menettelyä kutsutaan jäädyttämällä jäätyy kasvain ja sallii sitten se sulaa. Prosessi toistetaan useita kertoja.

Haittavaikutuksia voivat olla vaurioita lähellä rakenteita, kuten hermoja, ja vahinkoa luut, jotka voivat lisätä riskiä Luunmurtuma.

Henkilöille, joilla on useita luuetäpesäkkeistä, eräänlaista säteilyä kutsutaan radiofarmaseuttisia kautta voi antaa laskimoon. Radiofarmaseuttisia käytetään vähän radioaktiivisen materiaalin, jolla on vahva vetovoima luita. Kun elimistössä, hiukkaset matkustaa alueille luumetastaasipotilailla vapauttavat säteilyä.

Radiofarmaseuttisia voi auttaa hallitsemaan kipua aiheuttama luun etäpesäke. Haittavaikutuksia voivat olla vaurioita luuydin, mikä voi johtaa alhainen verisolujen määrä.

Kliiniset tutkimukset ovat tutkimuksia uusia hoitomuotoja ja uusia tapoja käyttää nykyistä hoitoja. Ilmoittautumalla kliinisessä tutkimuksessa antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla uusimpia hoitomenetelmiä. Mutta parannuskeinoa ei ole taattu, ja sivuvaikutuksia uusien hoitojen ehkä tunneta. Keskustele käytettävissä kliinisissä tutkimuksissa lääkärin kanssa.

Fysioterapeutti voi työskennellä voit laatia suunnitelma, joka auttaa lisäämään voimaa ja parantaa liikkuvuutta. Fysioterapeutti voi ehdottaa apuvälineiden auttaa selviytymään. Esimerkkeinä voisi kuulua kainalosauvoja tai kävelijä ottaa painoa pois haavoittuvuuden luu kävellessä, sokeriruo’on parantaa tasapainoa, tai ahdin vakauttamiseksi selkärangan.

Fysioterapeutti voi myös ehdottaa erityisiä harjoituksia auttaa pitämään voimaa ylös ja vähentää kipua.