leskenlehti

Yhteinen nimet: Leskenlehti myös tunnetaan coughwort, feuilles de tussilage (Fr.), hevosen kavio, huflattichbäl? Tter (Ger.), Ja kuandong hua.

Tehoa-turvaluokitus

Oo … Ethno tai muuta näyttöä tehosta.

turvallisuus luokitus

Leskenlehti on alhainen kasvava monivuotinen meheviä, villava lehtiä. Jäsen Asteraceae (päivänkakkara) perhe, leskenlehti tuottaa yksittäisen kullankeltainen kukka pää, joka kukkii keväällä. Koska varsi kuolee, kavio-muotoinen lehdet näyttävät. Laitos on kotoisin Euroopasta, mutta myös kasvaa suuresti hiekkaisessa ympäristössä kaikkialla Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Leskenlehti kerätään laajasti luonnonvaraisista kasveista Balkanilla, Itä-Euroopassa (Bulgarian, Unkarin, Puolan, entisessä Jugoslaviassa), ja Italiassa. Lisäksi se on ollut osa Kiinan kansanlääkinnässä jo vuosisatoja. Sen silkkinen siemenet kerran käytettiin täytteenä patjat ja tyynyt. Otteet coltsfoot kerran oli käytetty makuaineet makeisia.

Osana latinankielisenä Tussilago merkitsee, leskenlehti on maineikkain yskänärsytystä. Silmut, kukat ja lehdet leskenlehti on pitkään käytetty perinteisessä lääketieteessä kuiva yskä ja kurkun ärsytystä. Tehdas on löytänyt erityistä käyttöä Kiinan kasviperäisten lääkeaineiden hoitoon hengityselinten sairaudet, kuten yskä, astma, ja akuutti ja krooninen keuhkoputkentulehdus. Se on myös osa monien eurooppalaisten kaupallisten rohdosvalmisteiden hoitoon hengityselinten sairauksia. Leskenlehti valmistelut pitkään on käytetty rauhoittaa kurkkukivun. Kasvilima todennäköisin vastaa demulcent vaikutusta kasvin. Seosta, joka sisälsi leskenlehti on savustettu hallintaan yskää ja vinkuna, mutta savu on mahdollisesti ärsyttävää. Kasvilima on tuhottava polttamalla; tupakointi kasvi tai höyryjen lehtien liotettu vedessä ei odoteta antamaan mitään verran oireiden lievitystä. Sen sijaan, savu saattaa pahentaa olemassa olevia hengityselinten sairauksia. Kuitenkin yksi lähde mainitaan leskenlehti muodossa lääkkeen savuke lievittää astmaa. Leskenlehti, seoksessa kiinalaisten yrttien, on arvioitu tapauksissa huonokuntoisille astmaatikoilla ja todettu hyödylliseksi laskussa hengitystietukoksen. Liittyvät ehdot, jotka leskenlehti on käytetty muun muassa keuhkoputkentulehdus, kurkunpään tulehdus, hinkuyskä, influenssa, ja keuhkojen ruuhkia. Se on yksi suosituimmista Euroopan korjaustoimenpiteitä hoitoon rinnassa vaivoja. Kaikki aikaisin viittaukset korostavat hyödyllisyyttä coltsfoot n liima rauhoittava kurkun ja suun ärsytys. Tutkimus paljastaa vain vähän tai ei ole kliinistä tietoa tulehdusta toiminnan leskenlehti. Koska sen mahdollisesta myrkyllisyydestä, leskenlehti sovelletaan oikeudellisia rajoituksia joissakin maissa.

Historiallinen käyttö 4,5-6 g / päivä raakaöljyn yrtti on dokumentoitu.

Koska sisällön maksa- (myrkyllisiä maksassa) Pyrrolitsidiinialkaloidit, leskenlehti ei suositella sisäiseen käyttöön.

Dokumentoituja haittavaikutuksia (maksatoksisten Pyrrolitsidiinialkaloidit, fataalin maksan veno-okklusiivinen tauti, epäonnistuneen vaikutukset). Vältä käyttöä.

Ei ole hyvin dokumentoitu.

Allergisia reaktioita voi esiintyä.

Leskenlehti on “määrittelemätön turvallisuus” luokittelu FDA. Vältä pitkäkestoista kasvin; se voi nostaa verenpainetta ja aiheuttaa riskin karsinogeenisuus, maksatoksisuus, tai mutageenisuutta.

Viitteet