Lapsuus Maksasyöpä Treatment

Maksa on yksi suurimmista elimissä. Siinä on neljä lohkoa ja täyttää oikeassa yläkulmassa vatsan sisällä rintakehää. Kolme monia tärkeitä tehtäviä maksan ovat

Maksasyövän on harvinainen lapsilla ja nuorilla.

On olemassa kahta päätyyppiä lapsuuden maksasyövän

Vuonna hepatoblastooma, histologian (miten syöpäsolut näyttävät mikroskoopilla) vaikuttaa siihen, miten syöpä hoidetaan. Histologia varten hepatoblastooma voi olla jokin seuraavista

Hoito on kaksi vähemmän yleisimpiä lapsuusiän maksasyövän käsitellään myös tässä tiivistelmässä

Epithelioid hemangioendoteliooma on harvinainen syöpä verisuonten, joka tapahtuu maksassa ja muissa elimissä. Katso Epithelioid hemangioendoteliooma osio yhteenveto Childhood pehmytkudossarkooman hoito

Tämä yhteenveto on noin hoitoon ensisijainen maksasyövän (syöpä, joka alkaa maksassa). Metastasoituneen maksasyövän, joka on syöpä, joka alkaa muissa elimistön osissa ja leviää maksaan, ei käsitellä tässä tiivistelmässä. Ensisijainen maksasyöpää voi esiintyä sekä aikuisille että lapsille. Kuitenkin hoito lapsille on erilainen kuin hoitoon aikuisilla. Katso tiivistelmän Adult ensisijainen maksasyövän hoito lisätietoja hoitoon aikuisilla.

Kaikki, mikä kasvattaa mahdollisuus saada tauti on nimeltään riskitekijä. Ottaa riskitekijä ei tarkoita, että saat syövän; joilla ei ole riskitekijöitä ei tarkoita, että et saa syöpää. Keskustele lapsesi lääkäriin, jos luulet lapsesi voi olla vaarassa.

Riskitekijöitä hepatoblastooma sisältää seuraavat oireyhtymät tai ehtojen

Riskitekijöitä maksasyövän sisältää seuraavat oireyhtymät tai ehtojen

Joillakin potilailla, joilla tyrosinemian tai etenevä familiaalinen intrahepaattinen tauti on maksansiirto ennen on merkkejä tai oireita syöpä.

Merkit ja oireet ovat yleisempiä, kun kasvain saa suuren. Muut ehdot voivat aiheuttaa samanlaisia ​​oireita. Tarkista lapsesi lääkäriin, jos lapsella on jokin seuraavista

Seuraavat testit ja menettelyjä voidaan käyttää

Seuraava testi voidaan tehdä otoksen kudosta, joka on poistettu

Ennuste (mahdollisuus takaisinperintä) ja hoitovaihtoehtoja hepatoblastooma riippuvat seuraavalla

Ennuste (mahdollisuus takaisinperintä) ja hoitovaihtoehtoja maksasyövän riippuvat seuraavista

Lapsuuden maksasyövän että toistuu (tulee takaisin) hoidon aloittamisesta, ennuste ja hoitovaihtoehtoja riippuvat

Childhood maksasyövän voidaan parantaa, jos kasvain on pieni ja voi olla täysin poistaa kirurgisesti. Täydellinen poistaminen on mahdollista useammin hepatoblastooma kuin maksasyövän.

Prosessin avulla selvittää, onko syöpä on levinnyt maksaan, läheisiin kudoksiin tai elimiin, tai muille; ruumiinosat kutsutaan lavastus. Lapsuudessa maksasyöpä, varjolla ja POSTTEXT ryhmien sijasta käytetään vaiheessa suunnitella hoitoa. Tulokset testeistä ja menettelyistä tehty havaitsemiseksi, diagnosoimiseksi, ja selvittää, onko syöpä on levinnyt käytetään määrittämään verukkeella ja POSTTEXT ryhmiä.

Kaksi ryhmittely järjestelmiä käytetään lapsuusiän maksasyövän

Maksa on jaettu 4 osaan. Verukkeena ja POSTTEXT ryhmät riippuvat joka osia maksasta on syöpä.

Ryhmässä I, syöpä on todettu yksi osa maksassa. Kolme osia maksasta, jotka ovat toistensa vieressä ei ole syöpä niihin.

Ryhmässä II, syöpä on todettu yksi tai kaksi osia maksasta. Kaksi osia maksasta, jotka ovat toistensa vieressä ei ole syöpä niihin.

Ryhmän III, jokin seuraavista on totta

Ryhmässä IV, syöpä on todettu kaikissa neljässä osia maksasta.

Syöpä voi levitä kudoksen läpi, imusuoniston, ja veri

Kun syöpä leviää toiseen ruumiinosaan, sitä kutsutaan etäpesäkkeitä. Syöpäsolut irtautumaan jossa he alkoivat (ensisijainen kasvain) ja kulkea imusuoniston tai veren.

Etäpesäketuumorikudoksen on sama syöpätyyppi kuin primaarikasvaimen. Esimerkiksi, jos lapsuuden maksasyövän leviää keuhkoihin, syöpäsolut keuhkojen ovat todella maksan syöpäsoluja. Tauti on metastaattinen maksasyövän, ei keuhkosyöpä.

Toistuva lapsuusiän maksasyövän on syöpä, joka on uusiutunut (palannut), kun se on käsitelty. Syöpä voi tulla takaisin maksaan tai muihin kehon osiin. Syöpä, joka kasvaa tai pahenee hoidon aikana on etenevä sairaus.

Erityyppiset hoitoja on saatavilla lapsille maksasyövän. Jotkut hoidot ovat vakio (tällä hetkellä käytössä hoitoon), ja jotkut testataan parhaillaan kliinisissä kokeissa. Hoidon kliininen tutkimus on tutkimukseen tarkoitus parantaa nykyisiin hoitoihin tai saada tietoa uusien hoitojen syöpäpotilaille. Kun kliiniset tutkimukset osoittavat, että uusi hoito on parempi kuin tavallinen hoito, uusi hoito voi tulla tavanomaista hoitoa.

Osallistuu kliiniseen tutkimukseen tulisi harkita kaikkien lasten maksasyövän. Jotkut kliiniset tutkimukset ovat avoinna vain potilaille, jotka eivät ole alkaneet hoitoa.

Hoito valvoo pediatrinen onkologi, lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon lasten syövän. Pediatrinen onkologi toimii muiden terveydenhuollon tarjoajat, jotka ovat asiantuntijoita hoitoon lasten maksasyövän ja jotka ovat erikoistuneet tiettyihin lääketieteen aloilla. On erityisen tärkeää saada pediatrinen kirurgi kokemusta maksakirurgiassa jotka voivat lähettää potilaita maksansiirto ohjelmaa tarvittaessa. Muita asiantuntijat voivat sisältää seuraavia

Sivuvaikutuksia syövän hoidossa, joka aloittaa hoidon aikana tai jälkeen ja jatkaa kuukausia tai vuosia kutsutaan myöhässä vaikutuksia. Late vaikutuksia syövän hoidossa voi sisältyä

Jotkut myöhään vaikutuksia voidaan käsitellä tai ohjata. On tärkeää keskustella lapsen lääkäreiden vaikutuksista syövän hoito voi olla lapselle. (Katso yhteenveto Late Effects of Treatment for Childhood Cancer lisätietoja).

Kun mahdollista, syöpä on poistaa kirurgisesti.

Tekijöitä, jotka vaikuttavat leikkauksen tyypistä käytetään muun muassa seuraavia

Kemoterapia joskus annetaan ennen leikkausta, kutistua kasvain ja helpompi poistaa. Tätä kutsutaan neoadjuvant terapiassa.

Vaikka lääkäri poistaa kaikki syöpä, joka voidaan nähdä, kun leikkaus, jotkut potilaat voidaan antaa kemoterapiaa tai sädehoitoa leikkauksen jälkeen tappaa kaikki syöpäsolut, jotka ovat jäljellä. Hoito annetaan leikkauksen jälkeen, pienentää riskiä, ​​että syöpä tulee takaisin, kutsutaan adjuvanttihoito.

Valpas odottaa seuraa tiiviisti potilaan tila ilman mitään hoitoa ennen merkkejä tai oireet näkyvät tai muutosta. Vuonna hepatoblastooma, tämä hoito käytetään vain pieniä kasvaimia, jotka ovat täysin poistaa kirurgisesti.

Kemoterapia on syövän hoidossa, joka käyttää huumeita pysäyttää syöpäsolujen kasvun, joko tappamalla soluja tai pysäyttämällä ne jakamalla. Kun kemoterapia otetaan suun kautta tai pistoksena laskimoon tai lihakseen, huumeet tulevat verenkiertoon ja pääsee syöpäsoluja koko kehon (systeemistä kemoterapiaa). Kun kemoterapia on sijoitettu suoraan aivo, elimen tai kehon onteloon, kuten vatsa, huumeet vaikuttavat lähinnä syöpäsoluja näillä alueilla (alueellinen kemoterapia). Hoitoon käytetään useampaa kuin yhtä syövän huumeiden kutsutaan yhdistelmä kemoterapiaa.

Chemoembolization maksan valtimo (pääväylä, joka tuo verta maksaan) on eräänlainen alueellinen kemoterapia hoitoon käytettävä lapsuuden maksasyövän. Syöpälääke ruiskutetaan maksan valtimo katetrin kautta (ohut putki). Lääkeaine on sekoitettu aine, joka estää valtimon, katkaisemalla veren virtaus kasvaimeen. Useimmat syövän huumeiden loukkuun lähellä kasvain ja vain pieni määrä lääkettä saavuttaa muualla kehossa. Tukos voi olla tilapäistä tai pysyvää, riippuen käytetty aine estää valtimon. Kasvain on estetty saamasta happea ja ravinteita se tarvitsee kasvaakseen. Maksa saa edelleen verta maksan porttilaskimoon, joka kuljettaa verta mahassa ja suolistossa. Tätä menettelyä kutsutaan myös transarterial chemoembolization tai TACE.

Tapa solunsalpaajahoitoa annetaan riippuu tyypistä hoidettavasta syövästä ja varjolla tai POSTTEXT ryhmä.

Sädehoitoa on syövän hoidossa, joka käyttää runsaasti energiaa röntgenkuvat tai muita säteilyn tappaa syöpäsoluja tai pitää ne kasvavat. On olemassa kahdenlaisia ​​sädehoitoa. Ulkoiset sädehoitoa käytetään koneen ulkopuolella elin lähettää säteilyä kohti syöpä. Sisäinen sädehoitoa käytetään radioaktiivista ainetta sinetöidään neuloja, helmiä, siemenet, johdot, tai katetrien jotka on sijoitettu suoraan tai lähellä syöpä.

Radioembolization maksan valtimo (pääväylä, joka toimittaa verta maksa) on eräänlainen sisäinen sädehoito käyttää hoitoon maksasolukarsinoomaan. Hyvin pieni määrä radioaktiivista ainetta on kiinnitetty pieniä helmiä, jotka ruiskutetaan maksan valtimo katetrin kautta (ohut putki). Helmet sekoitetaan ainetta, joka estää valtimon, katkaisemalla veren virtaus kasvaimeen. Suurin osa säteilystä loukkuun lähellä kasvain tappaa syöpäsoluja. Tämä tehdään lievittää oireita ja parantaa elämänlaatua lapsille maksasyövän.

Tapa, jolla sädehoitoa annetaan riippuu syöpä hoidettavan ja varjolla tai POSTTEXT ryhmä.

Maksasyövän, joka on liitetty hepatiitti B -viruksen voidaan hoitaa viruslääkkeitä.

Tietoa kliinisistä tutkimuksista on saatavissa; verkkosivuilla.

Joillekin potilaille, osallistuu kliiniseen tutkimukseen voi olla paras hoito valinta. Kliiniset tutkimukset ovat osa syöpätutkimuksen prosessi. Kliiniset tutkimukset tehdään selvittää, jos uusia syövän hoidot ovat turvallisia ja tehokkaita tai parempi kuin tavallinen hoito.

Monet nykypäivän standardi syövän hoitomuotoja perustuvat aikaisempiin kliinisiin tutkimuksiin. Potilaat, jotka osallistuvat kliiniseen tutkimukseen voi saada tavanomaista hoitoa tai ensimmäisten joukossa saada uutta hoitoa.

Potilaat, jotka osallistuvat kliinisiin tutkimuksiin myös parantaa tapaa syöpä käsitellään tulevaisuudessa. Jopa silloin, kun kliiniset kokeet eivät johda uusien tehokkaiden hoitojen, ne usein vastaamaan tärkeisiin kysymyksiin ja auttaa liikkua tutkimusta eteenpäin.

Jotkut kliinisissä tutkimuksissa mukana vain potilaille, jotka eivät vielä ole saaneet hoitoa. Muut tutkimukset testi hoitoja potilaille, joiden syöpä ei mennyt paremmin. On myös kliinisissä kokeissa, että kokeillaan uusia keinoja lopettaa syövän uusiutumisen (tulossa takaisin) tai vähentää sivuvaikutuksia syövän hoitoon.

Kliiniset tutkimukset ovat meneillään eri puolilla maata. Katso hoitovaihtoehdot jaksossa, joka seuraa linkkejä nykyiseen hoidon kliinisissä tutkimuksissa. Nämä noudetut listaus kliinisissä tutkimuksissa.

Osa testeistä, jotka on suoritettu diagnosoida syöpä tai selvittää hoitoryhmässä voidaan toistaa. Osa testeistä uusitaan, jotta nähdään, miten hyvin hoito tehoaa. Päätökset siitä edelleen, muuttaa tai lopettaa hoito voi perustua näiden testien tulokset.

Osa testeistä on jatkossakin tehtävä ajoittain hoidon jälkeen on päättynyt. Tulokset näistä testeistä voidaan näyttää, jos ehto on muuttunut tai jos syöpä on uusiutunut (palannut). Nämä testit ovat joskus kutsutaan seuranta-testien tai lääkärintarkastuksia.

Hoitovaihtoehtoja hepatoblastooma, jotka voidaan poistaa kirurgisesti aikaan diagnoosi voi sisältää seuraavat

Hoitovaihtoehtoja hepatoblastooma, joita ei voida poistaa kirurgisesti tai ei poisteta silloin, kun diagnoosi voi sisältää seuraavia

Sillä hepatoblastooma joka on levinnyt muihin kehon osiin aikaan diagnoosin yhdistelmä kemoterapiaa annetaan kutistua syöpä maksassa ja syöpä on levinnyt muihin kehon osiin. Kemoterapian jälkeen kuvantamisen testejä tehdään tarkistaa, onko syöpä voidaan poistaa kirurgisesti.

Hoito vaihtoehdot voivat sisältää seuraavia

Hoitovaihtoehtoja kliinisissä tutkimuksissa on äskettäin diagnosoitu hepatoblastooma sisältävät

Hoitovaihtoehtoja maksasyövän, jotka voidaan poistaa kirurgisesti aikaan diagnoosi voi sisältää seuraavia

Hoitovaihtoehtoja maksasyövän, joita ei voida poistaa kirurgisesti aikaan diagnoosi voi sisältää seuraavia

Hoito maksasyövän, joka on levinnyt muihin kehon osiin aikaan diagnoosin voi sisältyä

Hoitovaihtoehtoja maksasyövän liittyy hepatiitti B -virus (HBV) -infektio ovat

Hoitovaihtoehtoja eriytymättömiä alkion sarkooma maksan (UESL) voivat sisältää seuraavia

Hoitovaihtoehtoja choriocarcinoma maksan pikkulapsilla voi sisältää seuraavat

Hoito toistuva hepatoblastooma saattavat sisältää seuraavia

Hoito etenevä tai uusiutuva maksasyövän voi sisältää seuraavat

lapsuusiän maksasyövän.

lapsuusiän maksasyöpä, katso seuraava

Tämä syöpä tietojen tiivistelmä on ajankohtaista tietoa hoitoon lapsuuden maksasyövän. Sen tarkoitus on tiedottaa ja auttaa potilaita, perheitä, ja huoltajille.

Pediatric Hoito toimituskunta.

Kliininen tutkimus on tutkimus vastata tieteellinen kysymys, kuten onko jokin hoito on parempi kuin toinen. Kokeilut perustuvat aiempiin tutkimuksiin ja mitä on opittu laboratoriossa. Jokainen tutkimus vastaa tiettyjä tieteellisiä kysymyksiä, jotta löydettäisiin uusia ja parempia tapoja auttaa syöpäpotilaita. Hoidon aikana kliinisissä tutkimuksissa kerätään tietoa vaikutuksista uuden käsittelyn ja kuinka hyvin se toimii. Jos kliininen tutkimus osoittaa, että uusi hoito on parempi kuin yksi tällä hetkellä käytössä, uusi hoito voi tulla “standardi.” Potilaat voivat haluta ajatella osallistuu kliiniseen tutkimukseen. Jotkut kliiniset tutkimukset ovat avoinna vain potilaille, jotka eivät ole alkaneet hoitoa.