Lapsuus Maksasyöpä Treatment

Onneksi syöpä lapsilla ja nuorilla on harvinaista, vaikka yleinen idence lapsuuden syöpä on kasvanut hitaasti 1975 [1] Lapset ja nuoret kanssa; syöpä on tarkoitettu lääkäriasemilla että on monialaista; Syövän asiantuntijoiden kokemusta hoitoon syöpiä, jotka tapahtuvat aikana; lapsuudessa ja nuoruudessa. Tämä monitieteellinen lähestymistapa sisältää taitoja; seuraavista terveydenhuollon ammattilaisten ja muut, jotta lapset saavat hoitoa, tukihoitoa, ja kuntoutus; että saavutetaan optimaalinen säilyminen ja elämänlaatu

(Katso Supportive ja lievittävä hoito yhteenvetoja erityisiä tietoja tukihoitoon lapsille ja nuorille, joilla on syöpä.)

Suuntaviivat lasten syöpä; keskukset ja niiden rooli hoitoon lasten ja nuorten syöpä; esitelleet American Academy of Pediatrics. [2] Näissä lapsipotilailla; syöpä keskuksia, kliiniset kokeet ovat saatavilla useimmissa syöpien; joita esiintyy lapsilla ja nuorilla, sekä mahdollisuus osallistua; Näissä tutkimuksissa tarjotaan useimmille potilaille / perheitä. Kliinisissä tutkimuksissa; lapset ja nuoret, joilla on syöpä on yleensä suunniteltu vertailla; mahdollisesti parempi hoito hoito, joka on nykyisin standardiksi hyväksytyssä .; Useimmat edistymisestä tunnistamisessa parantava hoitoja varten; lasten syöpien on saavutettu kliinisissä tutkimuksissa. Tietoa; meneillään olevista kliinisistä tutkimuksista on saatavilla tällä foorumilla.

Dramaattisia parannuksia selviytyminen on saavutettu lapsille ja nuorille, joilla on syöpä. Vuosina 1975 ja 2010, lapsuusajan syöpä kuolleisuus väheni yli 50%. [1] Lasten ja nuorten syövän sairastaneet tarvittaessa seurata, koska myöhässä vaikutuksia hoidon voivat säilyä ja kehittyä kuukausia tai vuosia hoidon jälkeen. (Katso Late Effects of Treatment for Childhood Cancer erityisiä tietoja idence, tyyppi, ja seuranta myöhään vaikutuksia lapsuudessa ja nuorten syövän sairastaneet.)

Maksasyövän on harvinainen maligniteetti lapsilla ja nuorilla ja se on jaettu seuraaviin kahteen; suuret histologiset alaryhmät

Muita, harvinaisempia, histologialtaan sisältää seuraavia

Maksan kasvaimet ovat harvinaisia ​​lapsilla. Heidän diagnooseja voi olla haastavaa, osittain siksi, ettei yhteisymmärrystä luokitusjärjestelmä. Systemaattinen keskeinen histopatologisia katsaus näistä kasvaimista; suoritetaan osana lapsipotilaiden yhteistyönä terapeuttisia protokollia on voitu tunnistaa; histologisia alatyyppejä erottuva kliinisen yhdistysten. Tuloksena histopatologia on sisällytetty; Lasten Oncology Group (COG) protokollia ja Yhdysvalloissa, koska riski-ositus parametri; käytetään potilaan hoidossa.

COG maksakasvain komitea sponsoroi kansainvälisen Pathology; Symposium vuonna 2011 keskustelemaan histopatologia ja luokittelu lapsipotilaiden maksakasvaimien (hepatoblastooma, erityisesti), ja pyrkiä kansainväliseen Pediatric maksakasvaimien konsensus; Luokittelu että vaadittaisiin kansainvälisissä yhteistyöprojekteissa. Kaksikymmentäkaksi patologien ja; asiantuntijat lapsipotilaiden maksan kasvaimet, mukaan lukien palvelut, kuten keskeinen tarkastuskohteille COG, Euroopan Société; Internationale d’oncologie Pédiatrique (International Society of Paediatric Oncology), Gesellschaft für Pädiatrische Onkologie und Hämatologie (Society for Paediatric Oncology ja hematologian), ja; Japanilainen tutkimusryhmä Pediatric maksakasvaimien protokollia sekä lapsipotilailla onkologit ja kirurgit; erikoistunut tällä alalla, tarkistetaan yli 50 lapsipotilailla maksakasvain tapauksissa. He keskustelivat klassinen ja hiljattain; raportoitu yhteisöjä, ja kriteerit niiden luokitteluun. Symposiumissa oli ensimmäinen yhteistyöhön; askel kohti kehittää luokitus, joka voi johtaa yhteiseen hoitoon kerrostuminen järjestelmä sisältää kasvain; histopatologia. Tulokset tästä kansainvälisen luokituksen lapsipotilaille maksakasvaimia on julkaistu. [1] On liian aikaista tietää, onko kansainvälistä luokitusta otetaan yleisesti hyväksytty joukossa lapsipotilailla patologia. Standardoitu kliinisesti merkitsevä luokitus on tarpeen, jotta; integrointi uusien biologisten muuttujien ja kasvaimen genetiikan, mikä voisi parantaa tulevien potilaiden hallintaa ja lopputulos.

Tietoja histologia jokaisen lapsuuden maksasyövän alatyypin, katso seuraava kohta tässä yhteenveto

Genominen poikkeavuudet liittyvät hepatoblastooma sisältää seuraavat

Genominen poikkeavuudet liittyvät maksasyövän sisältää seuraavat

Historiallisesti neljä suurta tutkimusryhmissä (International Childhood maksakasvaimia strategiaryhmää [aikaisemmin tunnettu nimellä Société; Internationale d’oncologie Pédiatrique-epiteelikasvaimet maksakasvain Study Group (SIOPEL)], Lasten Oncology Group [COG], Gesellschaft für Pädiatrische Onkologie und Hämatologie [ Society for Paediatric Oncology ja hematologian], ja; japani Study Group for Pediatric maksakasvaimia) on ollut erilaisia ​​riskin kerrostuneisuus luokkia, mikä vaikeuttaa vertailua tuloksia eri mantereilla. Kaikki ryhmät käyttävät nyt esikäsittelyssä laajuus kasvain (tekosyy) ryhmittely järjestelmän osana riskin kerrostuneisuus.

Ensisijainen hoito tavoite maksasyöpäpotilailla on kirurginen extirpation kaikista taudin. Siksi riski pyydysluokkaan suunniteltu ositusta hoito riippuu suuresti liittyvien tekijöiden turvalliseen kirurginen resektio kasvain. Tämä riski ryhmittymä käyttää kuvantamisen määritellä tekijät, jotka määräävät todennäköisyys turvallisen ja onnistuneen kirurginen resektio.

Tärkeys laadukkaan, poikkileikkauksen kuvantamisen arvioida lasten hepatoblastooma on ensiarvoisen koska riski kerrostuminen, joka määrittää hoito on erittäin riippuvainen kuvantamisen analyysiin. Kolmivaiheinen tietokonetomografiaa skannaus (ilman varjoainetta, valtimoiden ja laskimoiden) tai magneettikuvaus (MRI) kontrastin aineita käytetään kuvantamiseen. MRI gadoxetate dinatrium (Eovist), gadolinium-pohjainen aine, joka siirtyy etupäässä ja erittyy maksasoluja käytetään normaalia enemmän ja voi parantaa havaitsemista multifokaali tauti.

On olemassa kaksi ryhmittelyä järjestelmät, joita käytetään hepatoblastooma ja maksasyövän, että radiologisesti laajuuden määrittämiseksi maksan osallistuminen kasvain

Vuonna SIOPEL tutkimuksissa kaikille lapsille hepatoblastooma on kemoterapiaa ennen yritetty resektio primaarikasvaimen. Näin ollen, kirurgiset pysähdyspaikan ei ole ollut mahdollista.

Verukkeena käytetään nyt suurimpien monikeskustutkimus ryhmiä keskeisenä osana riskin kerrostuneisuus järjestelmiä, jotka määrittelevät hoitoon hepatoblastooma. Verukkeena ryhmät suunnittelema SIOPEL heidän ensimmäisen oikeudenkäynnin, SIOPEL-1 [1] ja tarkistettu SIOPEL-3 vuonna 2007. [2] verukkeella perustuu analyysiin poikkileikkaus kuvantaminen laajuudesta kasvain osallistumisen neljä pääosaa maksan

Varjolla ryhmä tehtävän I, II, III, tai IV määritetään määrä peräkkäisiä sivullisten osia maksasta. Verukkeena edelleen selityksin, jossa on V, P, E, M, C, F, N tai R riippuen laajentamisesta kasvaimen kuin maksan parenkyymiin suuria osia.

Merkinnät on lisätty tunnistamaan multifocality (F) ja preoperatiivinen kasvaimen repeämä (R). (Katso Taulukko 1 yksityiskohtaiset kuvaukset tekosyy ryhmien ja merkinnät.)

Laajuus etäispesäkkeitä suurten alusten ja sen vaikutus laskimoiden sieltä poistuva on kriittinen tieto, että kirurgi ja voi vaikuttaa kirurginen tuloksia. Vascular osallistuminen on kriittinen määritettäessä resectability on maksakasvain. On huomattava, että on eroja määritelmissä verisuonimuutoksia käyttämien COG ja suurten maksaleikkauksen keskukset Yhdysvalloissa verrattuna SIOPEL määritelmiä käytetään Euroopassa.

Vaikka varjolla voidaan käyttää ennustamaan tuumorin resectability, on olemassa rajoituksia. Erottelu todellinen invaasio pidemmälle anatominen rajan tietyn maksan osan ja puristus ja siirtymän kasvain voi olla hyvin vaikeaa, erityisesti diagnoosin. Lisäksi tehdään ero aluksen loukkaus ja osallistuminen voi olla vaikeaa, varsinkin jos riittämätön kuvantaminen on saatu. Verukkeena ryhmäohjelmointi on kohtalaisesta interobserver vaihtelua, ja ennen leikkausta tekosyy ryhmä yhtyy postoperatiivisen pathologic havaintojen vain 51% ajasta, jossa overstaging 37%: lla potilaista ja understaging 12%: lla potilaista. [3]

Koska erottava tekosyy ryhmätehtävä on vaikeaa, keskeinen tarkastelun kuvantaminen suoritetaan yleensä suurissa kliinisissä kokeissa. Potilaille ei ilmoittautunut kliinisistä tutkimuksista, asiantuntija radiologinen tarkastelu olisi harkittava kyseenalaista joissa varjolla ryhmäohjelmointi vaikuttaa hoidon valitsemiselle.

Jälkikäsittely sairauden laajuuden (POSTTEXT) saadaan tyypillisesti sen jälkeen, kun joka toinen solunsalpaajajakson, noin 10 päivää sen jälkeen, kun valmistumisen hoitojakson. On osoitettu, että suurin osa kemoterapiaa vastaus tapahtuu kahden ensimmäisen solunsalpaajahoitojaksoa. [4, 5] Myös tutkimus, joka arvioitiin kirurgiset resectability kahden vastaan ​​neljä solunsalpaajahoitojaksoa osoitti, että monet kasvaimet voivat olla kokoisen jälkeen kaksi jaksoa. [4 ]

5 vuoden yleinen (OS) on ensimmäinen kansainvälinen tutkimus hepatoblastooma, jossa; Tutkimuksen protokolla vaati hoitoa lasten preoperatiivisen doksorubisiinin ja; sisplatiini-kemoterapian ja mukana lapsia, joilla on etäpesäkkeitä, oli seuraava: [6, 7]

Toinen kansainvälinen tutkimuksessa verrattiin 3-vuoden OS keskuudessa hepatoblastooma potilailla, joilla ei ekstrahepaattisen taudin verukkeella ryhmä. 3 vuoden OS oli seuraava: [8]

Tutkimuksessa takautuvasti analysoitiin potilaiden OS läsnäolo intraabdominal ekstrahepaattisen taudin ilman kaukainen etäpesäke (OS, 58%) ja kaukaisiin etäpesäkkeitä (OS, 44%). [8] Potilaat, joille tehtiin ortotooppisille maksansiirron sisältyvät kaikki kansainvälisen tutkimuksen tuloksia. [9]

5 vuoden OS on tekosyy ryhmä maksasyövän oli seuraava: [10]

COG tutkii mahdollinen ryhmittely hepatoblastooma käyttävän potilaan tekosyynä järjestelmä määrittää ajoituksen kirurgian ja ajoitus varhaisen ilmoituksen maksansiirron keskusten (COG-AHEP0731).

Pysähdyspaikan järjestelmä perustuu operatiiviseen havaintojen ja kirurgiset; resectability käytettiin useita vuosia Yhdysvalloissa ryhmä lapsia maksan; syöpä. Tämä lavastus järjestelmää käytettiin määrittämään hoitoon. [11-13] Tällä hetkellä muita riskejä kerrostuneisuus järjestelmiä käytetään luokittelemaan potilaille ja määrittää hoidon strategia (katso taulukko 3 lisätietoja).

I vaiheessa hepatoblastooma, kasvain on täysin resekoitu.

Vaiheessa II hepatoblastooma, mikroskooppisen jäljellä kasvaimen jälkeen jää resektiota.

Noin 20%: sta 30% lapsista hepatoblastooma ovat vaiheen I tai II. Ennuste vaihtelee alatyyppi hepatoblastooma

Vaiheessa III hepatoblastooma ei ole etäinen etäpesäkkeitä ja jokin seuraavista on totta

Noin 50%: sta 70% lapsista hepatoblastooma ovat vaiheen III. 3- 5 vuoden OS korko lapsille vaiheen III hepatoblastooma on alle 70%. [6, 8, 13, 14, 18]

IV vaiheessa hepatoblastooma, on kaukainen etäpesäke laajuudesta riippumatta maksan osallistumista.

Noin 10%: sta 20% lapsista hepatoblastooma ovat vaihe IV. 3- 5 vuoden OS korko lapsille vaiheen IV hepatoblastooma vaihtelee suuresti, 20%: sta noin 60%, perustuen julkaistuissa raporteissa. [6-8, 13, 14, 18]

Monet parannukset eloonjäämisen lapsuudessa syövän ovat tehty; uudet hoitomuodot, jotka ovat pyrkineet parantamaan parhaaseen saatavilla, hyväksytty; terapiassa. Kliiniset tutkimukset lastentaudit on suunniteltu vertailla mahdollisesti; parempi hoito hoito, joka on tällä hetkellä hyväksytty vakiona. Tämä; Vertailu voidaan tehdä satunnaistetussa tutkimuksessa kahteen tutkimusryhmään tai; arvioimalla yksi uusi hoito, vertaamalla tuloksia aiemmin; saatu tavanomaista hoitoa.

Koska suhteellinen harvinaisuus syövän lapsilla, kaikille lapsille maksan; syöpä tulisi harkita merkinnän päälle kliinisessä tutkimuksessa. hoito; suunnittelu monitieteellinen syövän asiantuntijoiden kokemuksen; kasvainten hoitoon lapsuuden on määrittää ja toteuttaa optimaalisia; hoitoon. [1]

Historiallisesti täydellinen kirurginen resektio primaarikasvaimen on vaadittu parantaa; pahanlaatuisia maksakasvaimia lapsilla. [2-6], [7] [Todisteiden taso: 3iiiA] Tämä lähestymistapa on edelleen tavoite lopullisen kirurgisia toimenpiteitä, ja kirurginen resektio on usein yhdessä muiden hoitomuotojen (esim maksansiirto, kemoterapia). Kuitenkin leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita ovat yhteisiä ja liittyvät heikentyneet kokonaiselossaoloaikaa potilailla, joilla on edennyt hepatoblastooma. [8]

On kolme tapaa, joilla leikkaus hoidetaan ensisijaisesti lapsipotilailla maksasyövän

Ajoitus kirurginen lähestymistapa on kriittinen. Tästä syystä kirurgit kokemusta lapsipotilailla maksaresektio ja elinsiirrot ovat mukana aikaisin päätöksentekoprosessia määrittämiseksi optimaalisen ajoituksen ja laajuuden resektio. Lapsilla ja nuorilla, joilla on ensisijainen maksan kasvaimia, kirurgi on oltava valmis suorittamaan pitkälle kehittyneitä maksaresektio jälkeen vahvistuksen diagnoosi patologinen tutkimus intraoperatiivisen jääleikkeiden. Vaikka täydellinen kirurginen resektio on tärkeää kaikille maksakasvaimien, se on erityisen totta maksasyövän koska parantava kemoterapia ei ole käytettävissä.

Jos kasvain voi olla täysin poistettu kokenut leikkausryhmän, vähemmän leikkauksen jälkeinen kemoterapia voi olla tarpeen. Jos kasvain on määritetty olevan leikkaushoitoon ja ennen leikkausta kemoterapia annetaan, se on erittäin tärkeää usein kuulla leikkausryhmä koskee ajoitus resektio, sillä pitkittynyt kemoterapia voi johtaa tarpeettomiin viivästyksiin ja harvinaisissa tapauksissa syövän etenemiseen.

Varhainen osallistuminen kokeneen lapsipotilailla maksa kirurgi on erityisen tärkeää, jos potilaalla on verukkeella III tai IV sairaus, osallistuminen suurten maksan alusten (V + [laskimoiden] tai P + [portaali]), tai matalan Alfafetoproteiini (AFP) tasot. [9] Vaikka verisuonimuutoksia alun perin ajateltiin olevan vasta-resektio, kokeneet maksa kirurgit ovat usein pystyvät suorittamaan aggressiivinen lähestymistapoja välttäen elinsiirron. [9, 10]; [11] [Todisteiden taso: 3iiA] Toteutuksessa täydellinen resektio välttämätöntä, koska pelastus siirteen epätäydellisesti resektoitiin potilaista on huonompi tulos verrattuna potilaisiin, jotka istutetaan ensisijaiseksi kirurginen hoito. [12]

Päätös siitä, mikä kirurginen lähestymistapa käyttää riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien seuraavat

Lähestymistapa ottanut Lasten Oncology Group (COG) Pohjois-Amerikan kliinisissä tutkimuksissa on suorittaa leikkaus aluksi kun täydellinen resektio voidaan toteuttaa yksinkertaisella, negatiivinen-marginaali hemihepatectomy. COG on tutkinut käytön tekosyy ja POSTTEXT määrittää optimaalisen lähestymistapa ja ajoitus leikkaus. POSTTEXT kuvantaminen ryhmittely suoritetaan kahden ja neljän solunsalpaajahoitojaksoa määrittää optimaalisen ajan leikkauksella (katso Kasvaimen jaottelu Imaging ja postsurgical Pystytysympäristö lapsuuteen Maksasyöpä osa tämän yhteenvedon lisätietoja). [4, 13]

Maksansiirtoa on hiljattain liittynyt huomattavaa menestystä hoidossa lasten leikkaushoitoon maksakasvaimia. [14-16] [Todisteiden taso: 3iiA] Katsaus maailman kokemus on dokumentoitu munuaisensiirron eloonjäämisaste 70%: sta 80%, lasten hepatoblastomas. [12, 17, 18] Suonensisäinen invaasio, positiivinen imusolmukkeet, ja peräkkäisiä leviäminen ei ole merkittäviä haitallisia vaikutuksia lopputulokseen. On ehdotettu, että adjuvanttihoitoa elinsiirron jälkeen saattaa vähentää riskiä kasvaimen uusiutumisen. [19]

Evidence (potilaalle tehdä siirto)

Soveltaminen Milan kriteerit UNOS valintaa vastaanottajien kuolleen luovuttajan maksa on kiistanalainen. [23] On huomattava, että Milan kriteerit maksansiirtoa suunnataan aikuisten maksakirroosi ja maksasyövän. Se ei koske lasten ja nuorten maksasyövän, etenkin ilman maksakirroosi. Living-luovuttajan maksansiirto on yleisempää lasten ja lopputulos on samanlainen kuin vastaanottavan cadaveric maksansiirto. [24, 25] maksasyövän, verisuonten invaasio, etäispesäkkeitä, imusolmuke osallistuminen, kasvaimen koon ja miessukupuoli olivat merkittävän riskin tekijöitä toistumisen. Koska huonon ennusteen potilailla, joilla maksasyövän, maksansiirto tulisi harkita häiriöt kuten tyrosinemian ja familiaalinen maksan kolestaasi aikaisin tietenkin ennen kehittäminen maksan vajaatoiminta ja maligniteetti.

Kirurginen resektio kaukainen tauti on myös osaltaan paranna lasten hepatoblastooma. Resektio keuhkometastaasien on suositeltavaa, kun määrä etäpesäkkeiden on rajoitettu [26-28], ja on usein suoritetaan samaan aikaan kuin resektio primaarikasvaimen. Kun mahdollista, resektio alueilla paikallisesti invasiivisia sairauksia, kuten kalvo, ja eristettyjen aivometastaasi suositellaan. [29]

Solunsalpaajahoitojen käytetty hoidossa hepatoblastooma ja maksasyövän on kuvattu vastaavissa kappaleissa (katso hoito hepatoblastooma ja hoito maksasyövän kohdat tämän tiivistelmän lisätietoja). Kemoterapia on ollut paljon enemmän onnistunut hoidossa hepatoblastooma kuin maksasolukarsinoomassa. [4, 5, 30-34]

Hoidon taso Yhdysvalloissa on ennen leikkausta kemoterapiaa kun kasvain on leikkaushoitoon ja postoperatiivinen kemoterapian jälkeen täydellinen resektio, vaikka ennen leikkausta kemoterapia on jo annettu. Preoperatiivinen kemoterapia on osoitettu olevan hyötyä lasten hepatoblastooma; kuitenkin käyttää leikkauksen jälkeisen kemoterapian jälkeen lopullisesti poistettu kirurgisella tai maksansiirto ei ole tutkittu satunnaistetussa tavalla.

Hyödyllisyys sädehoitoa kyseenalaiseksi, koska maksa ei voi sietää suuria annoksia säteilyä. [31, 35]

Sädehoito, vaikka yhdistettynä kemoterapia, ei ole poistanut lasten leikkaushoitoon kasvaimia. Saattaa olla rooli sädehoidon hallinnassa epätäydellisesti resektoitiin hepatoblastooma, [31, 35] vaikka tutkimuksessa 154 potilasta, joilla hepatoblastooma ei vahvistanut tätä päätelmää. [36] Tämä tutkimus osoitti, että sädehoitoa ja / tai toisen resektio positiiviset marginaalit ehkä ole tarpeen, jos potilaalla on epätäydellisesti resektoitiin hepatoblastooma joiden jäljellä kasvain on mikroskooppinen. [36]

Muut hoitomuodot, kuten transarterial chemoembolization (TACE) on käytetty leikkaushoitoon hepatoblastooma. [37, 38] TACE on käytetty muutaman lapsen onnistuneesti kutistua kasvaimen mahdollistamiseksi resektio. [38] Kemoterapia seuraa TACE seuraa korkean intensiteetin keskityttiin ultraääni osoitti lupaavia tuloksia Kiinassa tekosyy III ja IV potilaat, joista osa oli kokoisen mutta ei leikkauksen takia vanhemman kieltäytyminen. [39]

Transarterial radioembolization yttrium-90 hartsi helmiä on käytetty lievittämään lasten maksasyövän. [40] (Katso yhteenveto Adult ensisijainen maksasyövän; Treatment)

Vuotuinen idence on hepatoblastooma Yhdysvalloissa näyttää kaksinkertaistunut 0,8 (1975-1983) 1,6 (2002-2009) kohden 1 miljoonaa lasta 19-vuotiaita tai nuorempia. [1, 2] Syy tähän nousu on tuntematon, mutta kasvava selviytymisen hyvin alhaisen syntymäpainon keskosilla, jonka tiedetään liittyvän hepatoblastooma, voivat edistää. [3] Japanissa riski hepatoblastooma lapsilla, jotka painoivat alle 1000 g syntyessään on 15 kertaa vaaraa tavanomaisessa syntymäpainon lapset. [4] Muut tiedot on vahvistanut korkea idence on hepatoblastooma hyvin alhaisen syntymäpainon keskosilla. [5] Yritykset tunnistaa johtuvat tekijät hoitoon pikkulasten syntynyt ennenaikaisesti ei ole havaittu viittaavia syy lisääntyneestä idence on hepatoblastooma. [3]

; alkamisiällä maksasyövän on lapsilla liittyy kasvainhistologiaa. Hepatoblastomas ilmaantuvat yleensä ennen ikää 3 vuotta, ja noin 90% pahanlaatuisten maksakasvainten lapsilla 4-vuotiaille ja nuoremmille ovat hepatoblastomas. [6]

Edellytykset liittyy lisääntynyt riski hepatoblastooma on kuvattu taulukossa 2.

Aicardi oireyhtymä oletetaan olevan X-sidottu ehto raportoitu yksinomaan naisilla, mikä oletusta, että mutatoitunut geeni X-kromosomissa aiheuttaa kuolleisuutta miehillä. Se on perinteisesti määritelty agenesis aivokurkiaisen, chorioretinal puutteita, ja Infantiilispasmien jolla on ominainen kasvojen ilmeettömyys. Muita aivot, silmä, ja costovertebral viat ovat usein. [7]

Idence of hepatoblastooma on lisääntynyt 1000-kertaisesti 10000-kertaiseksi pikkulapsilla ja lapsilla Beckwith-Wiedemann oireyhtymä. [9, 18] hepatoblastooma kasvaa myös hemihypertrophy, nyt kutsutaan hemihyperplasia, ehto, joka aiheuttaa välinen epäsuhta oikean ja vasemman puolella kehoa, kun runko-osa kasvaa nopeammin kuin normaalisti. [19, 20]

Beckwith-Wiedemann oireyhtymä on yleisimmin aiheuttamia epigeneettisellä muutoksista ja on satunnaista. Se voi johtua myös geneettisiä muutoksia ja olla familiaalinen. Kumpikin mekanismi voidaan liittyy lisääntynyt idence sikiön kasvaimia, mukaan lukien Wilms kasvain ja hepatoblastooma. [9]: n ilmentyminen sekä IGFR2 alleelien ja sitä seuraava lisääntynyt ilmentyminen insuliinin kaltaisen kasvutekijän 2 (IGF-2) on osallisena macrosomia ja sikiön kasvaimia Beckwith-Wiedemann oireyhtymä. [9, 21] Kun satunnaista, minkä tyyppisiä alkion kasvaimia liittyy Beckwith-Wiedemann oireyhtymä ovat usein myös tehty somaattisia muutoksia Beckwith-Wiedemann oireyhtymä lokuksen ja IGF-2. [22, 23 ] genetiikka kasvaimia lapsilla hemihyperplasia ei ole selkeästi määritelty.

Havaita vatsan malignaes varhaisessa vaiheessa, kaikille lapsille Beckwith-Wiedemann oireyhtymä tai eristetyt hemihyperplasia seulotaan säännöllisesti useille tuumorityypeille vatsan ultraääni. [20] Seulonta käyttämällä Alfafetoproteiini (AFP) tasot on myös auttanut varhaiseen toteamiseen hepatoblastooma näillä lapsilla. [24] Koska hepatoblastooma in Beckwith-Wiedemann oireyhtymä havaitaan varhaisessa vaiheessa ja kasvaimet ovat pieniä, on ehdotettu, että hoito leikkauksen jälkeen voidaan minimoida. [18]

On yhdistyksen välillä; hepatoblastooma ja familiaalinen adenomatoottisen polypoosin (FAP), lasten perheissä; jotka kantavat APC-geeni on 800-kertainen lisääntynyt riski hepatoblastooma. Kuitenkin hepatoblastooma on raportoitu esiintyvän vähemmän kuin 1% FAP perheenjäsenten, niin seulonta hepatoblastooma vuonna perheenjäsenet FAP ultraäänellä ja AFP tasoilla on kiistanalainen. [10-12, 25] Kuitenkin yhdessä tutkimuksessa 50 peräkkäisen lasten näennäinen satunnaista hepatoblastooma raportoitu viisi lasta (10%) oli APC ituradan mutaatioita. [25] Nykyinen näyttöä ei voi sulkea pois mahdollisuutta, että alttius hepatoblastooma voidaan rajoittaa tietylle osajoukon APC mutaatioita. Toisessa tutkimuksessa lasten hepatoblastooma löysi vallitsevana mutaation 5 ‘geenin alue, mutta jotkut potilaista oli mutaatioita lähempänä 3’-alue. [26] Tämä alustava tutkimus antaa todisteita siitä, että seulonta lasten hepatoblastooma APC mutaatioiden ja paksusuolen syöpä voi olla tarkoituksenmukaista.

Koska APC ituradan mutaatioiden, lapsuuden; hepatoblastomas ei ole somaattisten mutaatioiden APC-geenin, mutta ne usein on mutaatioita beeta-kateniinin geenin; funktio, joka on läheistä sukua APC. [27]

Biopsia kasvain on aina merkitty varmistaa diagnoosin maksakasvain paitsi seuraavassa tilanteessa

AFP ja beeta-hCG kasvainmerkkiaineet ovat erittäin hyödyllisiä diagnosointiin ja hoitoon maksakasvainten. Vaikka AFP on kohonnut useimmissa lapsilla, joilla on maksan maligniteetti, se ei ole patognomisia varten pahanlaatuinen maksakasvain. [29] AFP taso voidaan koholla johtuen hyvänlaatuinen kasvain, sekä pahanlaatuinen kiinteä kasvain. AFP on erittäin korkea vastasyntyneillä ja tasaisesti laskee syntymän jälkeen. Puoliintumisaika AFP on 5-7 päivää, ja iän 1 vuosi, sen pitäisi olla pienempi kuin 10 ng / ml. [30]

5 vuoden yleinen (OS) korko lapsille; hepatoblastooma on 70%. [31, 32] vastasyntyneillä hepatoblastooma on vastaavia tuloksia vanhemmilla lapsilla jopa 5 vuotta. [33]

Yksittäiset lapsuusiän syöpä tutkimuksen ryhmät ovat yrittäneet määritellä suhteellinen merkitys eri ennustetekijöiden läsnä diagnoosi ja hoitovaste. [34, 35]

Vaikuttavat tekijät ennuste sisältää seuraavia

Leikkaus: Cure of hepatoblastooma edellyttää brutto tuumoriresektion. Hepatoblastooma on useimmiten yksipesäkkeistä ja siten, resektio voi olla mahdollista. Jos hepatoblastooma on poistettu kokonaan, suurin osa potilaista hengissä; mutta koska verisuonten tai muun osallistumista, alle kolmasosa potilaista on leesioita myöntyväinen täydellinen resektiota at; diagnoosi. Näin ollen on ratkaisevan tärkeää, että lapsi todennäköisesti hepatoblastooma arvioi pediatrinen kirurgi, joka on kokenut resektio hepatoblastooma lapsilla ja on pääsy maksansiirto ohjelma. Kehittyneissä kasvaimia, kirurginen hoito hepatoblastooma on vaativa menettely. Leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita korkean riskin potilailla vähentää eloonjäämisen kokonaisvaste. [36]

Kemoterapia: Kemoterapia usein pienentää kokoa ja laajuutta hepatoblastooma, jolloin täydellinen resektio. [37-41] Orthotopic maksansiirtoa tarjoaa lisäksi hoitovaihtoehto potilaille, joiden kasvain pysyy leikkaushoitoon jälkeen ennen leikkausta kemoterapian [42, 43] kuitenkin läsnäolo mikroskooppisen jäljellä kasvain on kirurginen marginaali ei estä suotuisaan lopputulokseen. [44, 45] Tämä saattaa johtua siitä, että ylimääräisiä kursseja kemoterapiaa, joita annetaan ennen tai jälkeen resektio. [37, 38, 44]

(Katso taulukko 4 lisätietoja tuloksia liittyvät tiettyyn solunsalpaajahoitojen.)

Yhdeksänkymmentä prosenttia potilaista, joilla hepatoblastooma ja kaksi kolmasosaa potilaista, joilla maksasyövän näytteille seerumin tuumorimarkkeri AFP, mikä yhtäläisyyksiä taudin aktiivisuutta. AFP: n diagnoosin ja alenemisvauhti AFP hoidon aikana verrataan ikävakioitu normaalitasolle. Puute merkittävä lasku AFP tasoilla hoito voi; ennustaa huono hoitovaste. [46]

Absence of koholla AFP; tasoilla diagnoosi (AFP alle 100 ng / ml) esiintyy pienellä osalla lapsista hepatoblastooma ja näyttää liittyvän hyvin huono ennuste, sekä pienen solun eriytymättömiä variantti hepatoblastooma. Jotkut näistä vaihtoehdot eivät ilmaise INI1 vuoksi INI1 mutaation ja sitä voidaan pitää rhabdoid kasvaimia maksassa, kaikki pienisoluinen erilaistumaton hepatoblastomas testataan menetys INI1 ilmaisun immunohistokemialla. [47-52]

Beeta-hCG pitoisuudet voivat myös olla koholla lapsilla hepatoblastooma tai maksasyövän, mikä voi johtaa isosexual pikkuvanhuus pojilla. [53, 54]

Katso histologia osa tämän yhteenvedon

Muut muuttujat on ehdotettu huono ennustavat tekijät, mutta suhteellinen merkitys heidän prognoosi- merkitys on ollut vaikea määritellä. Vuonna SIOPEL-1 tutkimuksessa, Monimuuttuja-analyysissä ennusteen jälkeen myönteisen vastauksen kemoterapiaa osoitti vain yksi muuttuja, verukkeella, ennusti OS, kun etäpesäke ja tekosyyllä ennustettu tapahtuma-elinaika (EFS). [47] analyysin laajennetun työryhmän USA tutkimuksessa diagnoosivaiheessa, puhdasta sikiön histologia, pienisoluinen erilaistumaton histologian, ja AFP alle 100 ng / ml olivat prognostista log rank analyysi. Tekosyy oli ennustetekijöiden potilailla nimetty ryhmä III, mutta ei ryhmä IV. [51, 55]

Hepatoblastooma syntyy esiasteista hepatosyyttien ja voi olla useita morfologiaa, mukaan lukien seuraavat: [56]

Useimmiten kasvain koostuu seoksesta epiteelin hepatosyyttien esiasteita. Noin 20% kasvaimet ovat strooman johdannaiset, kuten osteoid, chondroid, ja rhabdoid elementtejä. Joskus, hermosolujen, melanocytic, suomuinen, ja enteroendokriinisessä elementtejä löytyy. Seuraavat kaksi histologisen alatyypin olla kliinistä merkitystä

Analyysi potilaille, joilla on aluksi resektoitiin hepatoblastooma kasvaimet (ennen saavat kemoterapiaa) on ehdottanut, että potilailla, joilla on puhdas sikiön histologia kasvaimia on parempi ennuste kuin potilailla, johon on lisätty enemmän alkeellinen ja nopeasti jakautuvat alkion komponenttien tai muiden erilaistumaton kudoksiin. Tutkimukset ovat ilmoittaneet seuraavista

Siten täydellinen resektio puhtaan sikiön hepatoblastooma voi estää tarvetta kemoterapiaa.

Pienisoluinen eriytymättömiä hepatoblastooma on harvinainen hepatoblastooma variantti, joka edustaa pari prosenttia kaikista hepatoblastomas. Se on taipumus esiintyä nuorempina (6-10 kuukautta) verrattuna Muissa hepatoblastooma [51, 60] ja liittyy AFP tasot ovat normaalia ikä esitys. [50, 60]

Histologisesti, pienisoluinen eriytymättömiä hepatoblastooma on tyypillistä hajanainen populaatio pienten solujen niukasti solulimassa muistuttavat alkeisneuroblasteja. [61]

Satunnainen pienisoluinen eriytymättömiä hepatoblastomas ovat samat pahanlaatuisia rhabdoid kasvaimia ja ovat seuraavat ominaisuus poikkeavuuksia

Potilaat, joilla on pienisoluinen eriytymättömiä hepatoblastooma joiden kasvaimet ovat leikkaushoitoon on erityisen huono ennuste. [60] Potilaille, joilla on vaiheen I kasvaimia näyttävät olevan suurentunut riski hoidon epäonnistumisen kun pienisoluinen elementit ovat läsnä. [64] Tästä syystä täysin resekoitu kasvaimet koostuvat puhdasta sikiön histologia tai sekoitettua sikiön ja alkion solujen on oltava perusteellinen histologinen tutkimus pieninä pesäkkeitä erilaistumattoman pienisoluisen histologia osoittaa tarvetta aggressiivinen kemoterapiaa. [64] Aggressiivinen hoito tähän histologiaa tutkitaan nykyisessä COG tutkimuksessa, COG -AHEP0731. Tässä tutkimuksessa hepatoblastooma jotka muutoin pitää hyvin alhaisena tai alhainen riski on päivitetty keskitason riski, jos jokin pieni solu eriytymättömiä elementtejä löytyy (katso taulukko 3 lisätietoja).

On merkittäviä eroja lapsuusiän syöpää opintoryhmää riski kerrostumista käytetään määrittämään hoitoon, mikä vaikeuttaa tulosten vertailua eri annetut hoidot. Taulukko 3 osoittaa vaihtelevuuden määritelmissä riskiryhmiin.

Sisplatiini-kemoterapiaan on johtanut eloonjäämisprosentti yli 90% lapsille verukkeella ja post-hoito määrin (POSTTEXT) I ja II kokoisen tauti ennen tai jälkeen kemoterapian. [38, 40, 48]

Chemotherapy regimens used in the treatment of hepatoblastoma and their respective outcomes are described in Table 4. (Refer to the Tumor Stratification by Imaging and Postsurgical Staging for Childhood Liver Cancer section of this summary for information describing each stage.)

Treatment options for newly diagnosed hepatoblastoma depend on the following

Approximately 20% to 30% of children with hepatoblastoma have resectable disease at diagnosis. Prognosis varies depending on the histologic subtype

The treatment of hepatoblastoma that can be resected at diagnosis depends on the tumor histology.

Treatment options for hepatoblastoma of pure fetal histology include the following

Evidence (complete surgical resection followed by watchful waiting or chemotherapy)

Treatment options for hepatoblastoma of non–pure fetal histology include the following

Evidence (gross surgical resection [with or without microscopic margins] and preoperative and/or postoperative chemotherapy)

Second resection of positive margins and/or radiation therapy may not be necessary in patients with incompletely resected hepatoblastoma whose residual tumor is microscopic and who receive subsequent chemotherapy.[ 44, 52 ]

Results of chemotherapy clinical trials are described in Table 4.

Tumor rupture at presentation, resulting in major hemorrhage that can be controlled by transcatheter arterial embolization or partial resection to stabilize the patient, does not preclude a favorable outcome when followed by chemotherapy and definitive surgery.[ 67 ]

Treatment options for hepatoblastoma that is not resectable or is not resected at diagnosis include the following

In recent years, almost all children with hepatoblastoma have been treated with chemotherapy, and in European centers, children with resectable hepatoblastoma are treated with preoperative chemotherapy, which may reduce the idence of surgical complications at the time of resection.[ 40, 44, 48 ] Preoperative chemotherapy has been shown to be of benefit in children with hepatoblastoma. In contrast, an American intergroup study of treatment of children with hepatoblastoma encouraged resection at the time of diagnosis for all tumors amenable to resection without undue risk. The study (COG-P9645) did not treat children with stage I tumors of pure fetal histology with preoperative or postoperative chemotherapy unless they developed progressive disease.[ 59 ] In this study, most PRETEXT III and all PRETEXT IV tumors were treated with chemotherapy before resection or transplant.

Patients whose tumors remain unresectable should be considered for liver transplantation.[ 40, 42, 68 – 71 ] In the presence of features predicting unresectability, early coordination with a pediatric liver transplant service is critical.[ 49 ]

Evidence (chemotherapy followed by reassessment of surgical resectability and complete surgical resection)

Chemotherapy followed by TACE followed by high-intensity focused ultrasound showed promising results in China for PRETEXT III and IV patients with hepatoblastoma, some of whom were resectable but did not undergo surgical resection because of parent refusal.[ 77 ]

The outcome for metastatic hepatoblastoma at diagnosis is poor, but long-term survival and cure is possible.[ 37 – 39 ] Survival rates at 3 to 5 years range from 20% to 60%.[ 52, 78, 79 ]

Treatment options for hepatoblastoma with metastases at diagnosis include the following

The standard combination chemotherapy regimen is four courses of cisplatin/vincristine/fluorouracil [ 39 ] or doxorubicin/cisplatin [ 40, 59, 78 ] followed by attempted complete tumor resection. If the tumor is completely removed, two postoperative courses of the same chemotherapy are usually given. Study results for different chemotherapy regimens have been reported (refer to Table 4 for more information).

High-dose chemotherapy with stem cell rescue does not appear to be more effective than standard multiagent chemotherapy.[ 80 ]

Evidence (chemotherapy followed by reassessment of surgical resectability; complete surgical resection of the primary tumor and extrahepatic disease followed by additional chemotherapy)

In patients with resected primary tumor, any remaining pulmonary metastasis is surgically removed, if possible.[ 78 ] A review of patients treated on a U.S. intergroup trial suggested that resection of metastasis may be done at the time of resection of the primary tumor.[ 79 ][ Level of evidence: 3iiA ]

If extrahepatic disease is in complete remission after chemotherapy, and the primary tumor remains unresectable, an orthotopic liver transplantation may be performed.[ 45, 52, 59, 75 ]

The outcome results are discrepant for patients with lung metastases at diagnosis who undergo orthotopic liver transplantation after complete resolution of lung disease in response to pretransplant chemotherapy. Some studies have reported favorable outcomes for these groups,[ 45, 52, 75 ] while others have noted high rates of hepatoblastoma recurrence.[ 42, 68, 71, 72 ] All of these studies are limited by small patient numbers; further study is needed to better define outcomes for this subset of patients.

If extrahepatic disease is not resectable after chemotherapy or the patient is not a transplant candidate, alternative treatment approaches include the following

Seuraavassa on esimerkki kansallisen ja / tai institutionaalisten kliininen tutkimus, joka on meneillään. Tietoja meneillään olevista kliinisistä tutkimuksista on saatavilla tällä foorumilla.

All patients with metastatic hepatoblastoma and patients with any stage or PRETEXT group of hepatoblastoma and initial AFP less than 100 ng/mL are treated with the novel combination of vincristine, irinotecan, and temsirolimus (VIT) to estimate the response rate of this new combination of agents. This regimen includes two cycles of up-front VIT in the initial 6 weeks of therapy. Patients who respond to VIT will continue to receive this combination. Responding patients will receive a total of six cycles of cisplatin, 5-flouorouracil, and vincristine (C5VD) therapy with two more cycles of VIT (total of four). Nonresponding patients will receive only the six cycles of C5VD after the up-front window therapy.

The prognosis for a patient with recurrent or progressive hepatoblastoma depends on several factors, including the following:[ 88 ]

Treatment options for recurrent or progressive hepatoblastoma include the following

If possible, isolated metastases should be resected completely in patients whose primary tumor is controlled.[ 89 ] A retrospective study of patients in SIOPEL studies 1, 2, and 3 showed a 12% idence of recurrence after complete remission by imaging and AFP. Outcome after recurrence was best if the tumor was amenable to surgery. Of patients who underwent chemotherapy and surgery, 3-year EFS was 34% and OS was 43%.[ 88 ][ Level of evidence: 3iiA ]

Treatment in a clinical trial should be considered if all of the recurrent disease cannot be surgically removed. Phase I and phase II clinical trials may be appropriate and should be considered.

The annual idence of hepatocellular carcinoma in the United States is 0.8 per 1 million children between the ages of 0 and 14 years and 1.5 per 1 million adolescents aged 15 to 19 years.[ 1 ] Although the idence of hepatocellular carcinoma in adults in the United States has steadily increased since the 1970s, possibly because of the increased frequency of chronic hepatitis C infection,[ 2 ] the idence in children has not increased. In several Asian countries, the idence of hepatocellular carcinoma in children is 10 times higher than that in North America. The high idence appears to be related to the idence of perinatally acquired hepatitis B, which can be prevented in most cases by vaccination and administration of hepatitis B immune globulin to the newborn.[ 3 ]

Fibrolamellar hepatocellular carcinoma, a subtype of hepatocellular carcinoma that is unrelated to cirrhosis, hepatitis B virus (HBV), or hepatitis C virus (HCV) infection, generally occurs in adolescents and young adults, but has been reported in infants.[ 4 ]

Conditions associated with hepatocellular carcinoma are described in Table 5.

Alagille syndrome is an autosomal dominant genetic syndrome involving the bile ducts of the liver with a characteristic facies. It also often involves the heart and blood vessels in the brain and kidney. It is usually caused by mutation in or deletion of the JAG1 gene.[ 5 ]

In children, hepatocellular carcinoma is associated with perinatally acquired HBV, whereas in adults it is associated with chronic HBV and HCV infection.[ 7 – 9 ] Widespread; hepatitis B immunization has decreased the idence of hepatocellular; carcinoma in Asia.[ 3 ] Compared with adults, the incubation period from hepatitis virus; infection to the genesis of hepatocellular carcinoma is extremely short in a small subset of children with perinatally acquired virus. Mutations in the met/hepatocyte growth factor receptor gene could be one mechanism that results in a shortened incubation period.[ 13 ] Hepatitis C infection is associated with development of cirrhosis and hepatocellular carcinoma that takes decades to develop and is generally not seen in children.[ 9 ] Cirrhosis in children, compared with cirrhosis in adults, is much less commonly involved in the development of hepatocellular carcinoma, and is found in only 20% to 35% of children with hepatocellular carcinoma tumors.

Specific types of nonviral liver injury and cirrhosis that are; associated with hepatocellular carcinoma in children include the following

Refer to the Diagnosis subsection in the Hepatoblastoma section of this summary

The 5-year overall survival (OS) rate is 42% for children and adolescents with hepatocellular carcinoma.[ 1 ] The 5-year survival for hepatocellular carcinoma may be dependent on stage; in an intergroup chemotherapy study conducted in the 1990s, seven of eight stage I patients survived and less than 10% of stage III and IV patients survived.[ 1, 14 ] An analysis of Surveillance, Epidemiology, and End Results (SEER) data found a 5-year OS rate of 24%, 10-year rate of 23%, and 20-year rate of 8% in patients aged up to 19 years, suggesting improved outcome related to more recent treatment. In a multivariate analysis of the SEER data, surgical resection, localized tumor, and non-Hispanic ethnicity all had improved outcome. Complete surgical resection versus incomplete resection was associated with 60% versus 0% OS.[ 15 ][ Level of evidence: 3iiiA ]

Factors affecting prognosis include the following

Cure of hepatocellular carcinoma requires gross tumor resection. However, hepatocellular carcinoma is often extensively invasive or multicentric, and less than 30% are resectable. Orthotopic liver transplantation has been successful in selected children with hepatocellular carcinoma.[ 16 ]

Refer to the Histology section of this summary

The cells of hepatocellular carcinoma are epithelial in appearance.; Hepatocellular carcinoma commonly arises in the right lobe of the liver.

A distinctive histologic variant; of hepatocellular carcinoma, termed fibrolamellar carcinoma, has been described in the livers of; older children and young adults and, rarely, in infants.[ 4, 17 ] This histology is characterized by a fusion transcript created by deletion of a 400 kb section of chromosome 19, which was found in 15 of 15 tumors that were tested.[ 18 ]

Fibrolamellar carcinoma is thought to be associated with an improved prognosis and is not associated with cirrhosis.[ 2, 17, 19 ] Unlike nonfibrolamellar hepatocellular carcinoma in adults, fibrolamellar hepatocellular carcinoma in older children and adults is not clearly increasing in idence over time.[ 2, 17 ] The improved outcome in older studies may be related to a higher proportion of tumors being less invasive and more resectable in the absence of cirrhosis; the outcome in recent prospective studies, when compared stage for stage and PRETEXT group to PRETEXT group, is not different from hepatocellular carcinomas.[ 20, 21 ]; [ 22 ][ Level of evidence: 3iiA ]

Hepatocellular carcinoma, NOS is also known as transitional liver cell tumor. This tumor with characteristics of both hepatoblastoma and hepatocellular carcinoma is a rare neoplasm that is found in older children and adolescents, and has a putative intermediate position between hepatoblasts and more mature hepatocyte-like tumor cells. The tumor cells may vary in regions of the tumor between classical hepatoblastoma and obvious hepatocellular carcinoma. In the international consensus classification, these tumors are referred to as hepatocellular carcinoma, NOS.[ 23 ] The tumors are usually unifocal and may have central necrosis at presentation. Response to chemotherapy has not been rigorously studied but is felt to be much like hepatocellular carcinoma.[ 24 ]

Treatment options for newly diagnosed hepatocellular carcinoma depend on the following

Treatment options for hepatocellular carcinoma that is resectable at diagnosis include the following

Surgical resection and chemotherapy are the mainstays of treatment for resectable hepatocellular carcinoma.

Evidence (surgical resection followed by chemotherapy)

Despite improvements in surgical techniques, chemotherapy delivery, and patient supportive care in the past 20 years, clinical trials of cancer chemotherapy for childhood hepatocellular carcinoma have not shown improved survival.[ 20 ]

The use of neoadjuvant chemotherapy or transarterial chemoembolization (TACE) to enhance resectability or liver transplant, which may result in complete resection of tumor, is necessary for cure.

Treatment options for nonmetastatic hepatocellular carcinoma that is not resectable at diagnosis include the following

Evidence (chemotherapy followed by reassessment of surgical resectability and complete surgical resection of the primary tumor)

Evidence (chemotherapy or TACE followed by reassessment of surgical resectability; treatment options for unresectable primary tumor after chemotherapy or TACE)

If the primary tumor is not resectable after chemotherapy and the patient is not a transplant candidate, alternative treatment approaches used in adults include the following

There is little or no data on the use of these alternative treatment approaches in children.

Limited data from a European pilot study suggest that sorafenib was well tolerated in 12 newly diagnosed children and adolescents with advanced hepatocellular carcinoma when given in combination with standard chemotherapy with cisplatin and doxorubicin.[ 32 ] Further study is needed to define its role in the treatment of children with hepatocellular carcinoma.

Cryosurgery, intratumoral injection of alcohol, and radiofrequency ablation can successfully treat small (<5 cm) tumors in adults with cirrhotic livers.[ 30, 33, 34 ] Some local approaches such as cryosurgery, radiofrequency ablation, and TACE that suppress hepatocellular carcinoma tumor progression are used as bridging therapy in adults to delay tumor growth while on a waiting list for cadaveric liver transplant.[ 35 ] (Refer to the summary on Adult Primary Liver Cancer; Treatment) No specific treatment has proven effective for metastatic hepatocellular carcinoma in the pediatric age group. In two prospective trials, cisplatin plus either vincristine/fluorouracil or continuous infusion doxorubicin was ineffective in adequately treating 25 patients with metastatic hepatocellular carcinoma.[ 14, 20 ] Occasional patients may transiently benefit from treatment with cisplatin/doxorubicin therapy, especially if localized hepatic tumor shrinks adequately to allow resection of disease and metastases disappear or become resectable. Although HBV-related hepatocellular carcinoma is not common in children in the United States, nucleotide/nucleoside analog HBV inhibitor treatment improves postoperative prognosis in children and adults treated in China.[ 36 ] Treatment options for HBV-related hepatocellular carcinoma include the following Evidence (antiviral therapy) The prognosis for a patient with recurrent or progressive hepatocellular; carcinoma is extremely poor.[ 37 ] Treatment options for progressive or recurrent hepatocellular carcinoma include the following Undifferentiated embryonal sarcoma of the liver (UESL) is a distinct clinical and pathologic entity and accounts for 2% to 15% of pediatric hepatic malignaes.[ 1 ] UESL presents as an abdominal mass, often with pain or malaise, usually between the ages of 5 and 10 years. Widespread infiltration throughout the liver and pulmonary metastasis is common. It may appear solid or cystic on imaging, frequently with central necrosis. Distinctive features are characteristic intracellular hyaline globules and marked anaplasia on a mesenchymal background.[ 2 ] Many UESL contain diverse elements of mesenchymal cell maturation, such as smooth muscle and fat. Undifferentiated sarcomas, like small cell undifferentiated hepatoblastomas, should be examined for loss of INI1 expression by immunohistochemistry to help rule out rhabdoid tumor of the liver. It is important to make the diagnostic distinction between UESL and biliary tract rhabdomyosarcoma because they share some common clinical and pathologic features but treatment differs between the two, as shown in Table 6.[ 1 ] (Refer to the summary on Childhood Rhabdomyosarcoma Treatment) Distinctive histologic features are intracellular hyaline globules and marked anaplasia on a mesenchymal background.[ 2 ] Strong clinical and histological evidence suggests that UESL can arise within preexisting mesenchymal hamartomas of the liver, which are large benign multicystic masses that present in the first 2 years of life.[ 1 ] In a report of 11 cases of UESL, five arose in association with mesenchymal hamartomas of the liver, and transition zones between the histologies were noted.[ 3 ] Many mesenchymal hamartomas of the liver have a characteristic translocation with a breakpoint at 19q13.4 and several UESLs have the same translocation.[ 4, 5 ] Some UESLs arising from mesenchymal hamartomas of the liver may have complex karyotypes not involving 19q13.4.[ 4 ] UESL is rare. Only small series have been published regarding treatment. The overall survival (OS) of children with UESL appears to be substantially better than 50% when combining reports, although all series are small and most may be selected to report successful treatment.[ 6 ]; [ 7 ][ Level of evidence: 3iiA ]; [ 8 - 16 ][ Level of evidence: 3iiiA ] Treatment options for UESL include the following The generally accepted approach is resection of the primary tumor mass in the liver when possible. However, use of aggressive chemotherapy regimens seems to have improved the OS. Neoadjuvant chemotherapy can be effective in decreasing the size of an unresectable primary tumor mass, resulting in resectability.[ 8 - 11 ] Most patients are treated with chemotherapy regimens often used for pediatric rhabdomyosarcoma or Ewing sarcoma without cisplatin.[ 6 ]; [ 7 ][ Level of evidence: 3iiA ]; [ 8 - 16 ][ Level of evidence: 3iiiA ] Evidence (surgical resection and chemotherapy) Liver transplantation has on occasion been used successfully to treat an otherwise unresectable primary tumor.[ 14, 16, 17 ] Choriocarcinoma of the liver is a very rare tumor that appears to originate in the placenta during gestation and presents with a liver mass in the first few months of life. Metastasis from the placenta to maternal tissues occurs in many cases, necessitating beta-human chorionic gonadotropin (beta-hCG) testing of the mother. Infants are often unstable at diagnosis because of hemorrhage of the tumor. Clinical diagnosis may be made without biopsy based on tumor imaging of the liver associated with extremely high serum beta-hCG levels and normal alpha-fetoprotein (AFP) levels for age.[ 1 ] Cytotrophoblasts and syncytiotrophoblasts are both present. The former are closely packed nests of medium-sized cells with clear cytoplasm, distinct cell margins, and vesicular nuclei. The latter are very large multinucleated syncytia formed from the cytotrophoblasts.[ 2 ] Treatment options for infantile choriocarcinoma of the liver include the following Initial surgical removal of the tumor mass may be difficult because of its friability and hemorrhagic tendency. Often surgical removal of the primary tumor is performed after neoadjuvant chemotherapy.[ 1 ] Maternal gestational trophoblastic tumors are exquisitely sensitive to methotrexate, and many women, including those with distant metastases, are cured with single-agent chemotherapy. Maternal and infantile choriocarcinoma both come from the same placental malignancy. The combination of cisplatin, etoposide, and bleomycin, as used in other pediatric germ cell tumors, has been effective in some patients and is followed by resection of residual mass. Use of neoadjuvant methotrexate in infantile choriocarcinoma, although often resulting in a response, has not been uniformly successful.[ 1 ] Epithelioid hemangioendothelioma is a rare vascular cancer that occurs in the liver and other organs. (Refer to the Epithelioid hemangioendothelioma section in the summary on Childhood Soft Tissue Sarcoma; Treatment) Tarkista lista tuetuista syövän kliiniset kokeet ovat nyt hyväksyä potilailla, joilla; childhood liver cancer. Luettelo kliiniset kokeet voidaan edelleen kaventaa sijainti, huumeiden, interventio, ja muut kriteerit. Yleistä tietoa kliinisistä tutkimuksista on saatavilla myös tällä foorumilla. Syöpä yhteenvetoja tarkistetaan säännöllisesti ja päivitetään; uutta tietoa tulee saataville. Tässä osassa kuvataan mennessä; tehdyt muutokset tätä yhteenvetoa kuluessa edellä. Toimituksellisia muutoksia tehtiin tämän yhteenvedon. Tämä yhteenveto on kirjoitettu ja ylläpitämä Pediatric Treatment toimitusneuvosto, joka on; toimituksellisesti riippumaton. Yhteenvedossa kuvastaa riippumattoman arvioinnin; kirjallisuudessa ja ei edusta politiikan selvitys tai. Lisää; tietoa yhteenveto politiikan ja roolin Pääkirjoitus Boardien; säilyttäen tiivistelmät löytyvät Tietoja tästä Yhteenveto ja - Kattava Cancer Database sivuja. This cancer information summary for health professionals provides comprehensive, peer-reviewed, evidence-based information about the treatment of childhood liver cancer. Se on tarkoitettu resurssina antaa tietoa ja apua lääkärit, jotka hoitavat syöpäpotilaille. Siinä ei esitetä virallisia ohjeita tai suosituksia siitä terveydenhoitopäätöksiin. Tämä yhteenveto on tarkistetaan säännöllisesti ja päivitetään tarvittaessa mukaan Pediatric Treatment toimitusneuvosto, joka on toimituksellisesti riippumaton National Cancer Institute (). Yhteenvedossa kuvastaa riippumaton tarkastelu kirjallisuudessa eikä edusta politiikkaa selvitys tai National Institutes of Health (). Hallituksen jäsenten arvostelu äskettäin julkaissut artikkeleita kuukausittain, onko artikkeli olisi Muutokset tiivistelmät ovat kautta yksimielisyyteen prosessi, jossa hallituksen jäsenet arvioivat vahvuus todisteita julkaistut artikkelit ja määrittää, miten artikkeli olisi sisällytettävä. The lead reviewers for Childhood Liver Cancer Treatment are Osa viittaus sitaattien tässä tiivistelmässä mukana on taso-of-todisteita nimitys. Näitä nimityksiä on tarkoitus auttaa lukijaa arvioimaan vahvuus todiste erityisten toimenpiteiden tai lähestymistapoja. Pediatric Treatment toimitusneuvosto käyttää virallista näyttöä ranking järjestelmän kehittämisessä taso-of-todisteita nimityksiä. on rekisteröity tavaramerkki. Vaikka asiakirjojen sisällöstä voi käyttää vapaasti tekstinä, sitä ei voida tunnistaa kuin syöpä tiedon yhteenveto, ellei sitä ole esitetty kokonaisuudessaan, ja päivitetään säännöllisesti. Kuitenkin kirjailija olisi sallittua kirjoittaa lauseen, kuten " 's syöpä tietoa yhteenveto siitä rintasyövän ehkäisyyn valtioiden riskejä ytimekkäästi: [sisältävät ote yhteenveto]." Edullinen lainaus Tämän yhteenvedon on Pediatric Hoito Editorial Board. Childhood Liver Cancer Treatment. Bethesda, MD: /types/liver/hp/child-liver-treatment-. . [PMID: 26389232] Kuvat tässä tiivistelmässä käytetään luvalla tekijä (t), esittäjän ja / tai kustantaja käytettäväksi yhteenvetojen vain. Lupa käyttää kuvien ulkopuolelle yhteydessä tiedot on saatu omistajan (t), eikä sitä voida myöntää Tietoja käyttäen kuvat tässä tiivistelmässä, yhdessä monien muiden syöpään liittyvien kuvien, on saatavilla Visuals Online, kokoelma yli 2000 tieteellisiä kuvia. Perustuu vahvuus olevat todisteet, hoitovaihtoehdot voidaan kuvata joko "vakio" tai "alla kliininen arviointi." Näitä luokituksia ei pitäisi käyttää perusteena vakuutuksen korvaus määrityksiä. Lisätietoa vakuutusturva on saatavilla sen toimitus- Cancer Care sivulla.