kroonista päivittäistä päänsärkyä

Useimmilla ihmisillä on päänsärkyä ajoittain. Mutta jos sinulla on päänsärkyä useamman päivän kuin ei, kyseessä saattaa olla krooninen päivittäin päänsärkyä.

Alituinen luonne kroonista päivittäistä päänsärkyä tekee niistä kaikkein invaliditeettiin päänsärkyä. Aggressiivinen alkuhoitona ja vakaa, pitkäaikainen hallinta voi vähentää kipua ja aiheuttaa vähemmän päänsärkyä.

kroonisesta migreenistä

Määritelmän, krooninen päivittäin päänsärkyä esiintyy 15 päivää tai enemmän kuukaudessa, vähintään kolmen kuukauden ajan. True (ensisijainen) kroonista päivittäistä päänsärkyä eivät johdu toinen ehto.

Krooninen jännitys-päänsärky

On lyhytkestoisia ja pitkäikäinen kroonista päivittäistä päänsärkyä. Pitkäkestoinen kestää yli neljä tuntia. Ne sisältävät

Uusi päivittäinen jatkuva päänsärky

Tämäntyyppinen esiintyy tyypillisesti ihmisiä, joilla on ollut episodimainen migreenin. Kahdeksan tai useamman päivän kuukaudessa vähintään kolme kuukautta, migreenit ovat yleensä seuraavat ominaisuudet

hemicrania continua

Ja ne aiheuttavat ainakin yksi seuraavista

Nämä päänsärkyä ovat yleensä seuraavat ominaisuudet

Jotkut saattavat olla kallo arkuus.

Nämä päänsärkyä tulla äkillisesti, yleensä ihmisiä ilman päänsärkyä historiaa. Ne tulevat vakio kolmen päivän kuluessa ensimmäisestä päänsärky. Niillä on vähintään kaksi seuraavista ominaisuuksista

Nämä päänsäryt

Lisäksi, hemicrania continua päänsärkyä, joka liittyy ainakin yksi seuraavista

Satunnainen päänsäryt ovat yleisiä, ja yleensä vaadi lääkärin hoitoa. Kuitenkin ota yhteys lääkäriin, jos

Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos päänsärky

Syyt monien kroonisten päivittäistä päänsärkyä eivät ole hyvin ymmärretty. True (ensisijainen) kroonista päivittäistä päänsärkyä ei ole tunnistettavissa perimmäinen syy.

Ehdot, jotka voivat aiheuttaa ei-ensisijaisen kroonista päivittäistä päänsärkyä sisältävät

Tämän tyyppinen päänsärky kehittyy yleensä ihmisiä, joilla on episodimainen päänsärky häiriö, yleensä migreeni tai jännitys-, ja ottaa liian paljon kipulääkettä. Jos olet ottaen kipulääkkeiden – jopa over-the-counter kipulääkkeiden – yli kaksi päivää viikossa (tai yhdeksän päivää kuukaudessa), olet vaarassa kehittää rebound päänsärkyä.

Liittyviä tekijöitä kehitysmaiden usein päänsärkyä sisältävät

Kun lääkäriin

Lääkitys liikakäyttöä päänsärky

Mitä voit tehdä

Mitä odottaa lääkäriltä

Mitä voit tehdä sillä välin

Jos sinulla on krooninen päivittäin päänsärkyä, olet myös todennäköisesti on masennus, ahdistuneisuus, unihäiriöt, ja muut psykologiset ja fyysisiä ongelmia.

Olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai yleislääkäri. Voit kuitenkin voidaan kutsua päänsärky asiantuntija.

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Kroonisen päänsärky, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä sinulla on.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Helpottaa sinun päänsärky kipua kunnes näet lääkärin, saatat

Lääkäri todennäköisesti tutkii sinut merkkejä sairaudesta, infektio tai neurologisia ongelmia. Hän kysyy about your päänsärky historiasta.

Jos syy teidän päänsärkyä edelleen epävarmaa, lääkäri voi määrätä kuvantamistutkimuksissa, kuten CT tai MRI, etsimään taustalla sairaus.

Hoito taustalla kunnossa usein pysähtyy usein päänsärkyä. Kun mikään muu ehto havaittavissa, hoito keskittyy ehkäisemään kipua.

Ehkäisystrategioita vaihtelevat, riippuen päänsärky olet ja onko lääkitys liikakäyttöä edistää näiden päänsärkyä. Jos olet ottaen kipulääkkeiden yli kolme päivää viikossa, ensimmäinen askel voi olla vieroittaa itse pois näitä lääkkeitä lääkärin ohjauksessa.

Kun olet valmis aloittamaan ennalta ehkäisevää hoitoa, lääkäri voi suositella

Masennuslääkkeet. Trisykliset masennuslääkkeet – kuten nortriptyliini (Pamelor) – voidaan käyttää hoitoon kroonista päänsärkyä. Nämä lääkkeet voivat myös auttaa hoitaa masennusta, ahdistuneisuutta ja unihäiriöitä, jotka usein mukana krooninen päivittäin päänsärkyä.

Muut masennuslääkkeet, kuten selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjä (SSRI) fluoksetiini (Prozac, Sarafem, muut), voi auttaa hoidettaessa masennusta ja ahdistuneisuutta, mutta ei ole osoitettu olevan tehokkaampi kuin lumelääke päänsärkyä.

Valitettavasti jotkut kroonista päivittäistä päänsärkyä pysyvät resistenttejä kaikille lääkitys.

Monille ihmisille, täydentäviä tai vaihtoehtoisia hoitomuotoja lievittämään päänsärkyä. On tärkeää olla varovainen, kuitenkin. Kaikkia täydentäviä tai vaihtoehtoisia hoitoja on tutkittu päänsärkyä hoitoja, ja toiset tarvitsevat lisätutkimuksia.

Yrttejä, vitamiineja ja kivennäisaineita. On jonkin verran näyttöä siitä, että yrtit feverfew ja butterbur voivat estää migreenin tai vähentää niiden vakavuutta. Suuri annos riboflaviini (vitamiini B-2) myös voi vähentää migreeni päänsärkyä.

Koentsyymi Q10 täydentää voi olla hyötyä joillekin yksilöille. Ja suun magnesiumsulfaatti täydentää voi harventaa päänsärkyä joillekin ihmisille, vaikka tutkimukset eivät ole yksimielisiä. Kysy lääkäriltä, ​​jos nämä hoidot ovat oikea valinta. Älä käytä riboflaviini (vitamiini B-2), feverfew tai butterbur jos olet raskaana.

Ennen yrittää täydentävä tai vaihtoehtoinen hoito, keskustella riskeistä ja hyödyistä lääkärisi kanssa.

Krooninen päivittäinen päänsärky voivat häiritä työtä, suhteita ja elämänlaatua. Alla on ehdotuksia auttaa selviytymään haasteista.

Ottaen huolta itsestäsi voisi auttaa helpottamaan kroonista päivittäistä päänsärkyä.

käydä lääkärin