krooninen väsymysoireyhtymä

Krooninen väsymysoireyhtymä on monimutkainen häiriö ominaista äärimmäinen väsymys, joita ei voida selittää millään taustalla sairaus. Väsymys voi pahentua fyysistä tai henkistä toimintaa, mutta ei parane levolla.

Syy krooninen väsymysoireyhtymä ei tunneta, vaikka on olemassa monia teorioita – vaihtelevat virusinfektioiden psykologista stressiä. Jotkut asiantuntijat uskovat krooninen väsymysoireyhtymä voi laukaista useista tekijöistä.

Kun lääkäriin

Ei ole yksittäinen testi vahvistaa diagnoosin krooninen väsymysoireyhtymä. Voit tarvita erilaisia ​​lääketieteellisiä testejä sulkea pois muita terveysongelmia, jotka ovat samanlaisia ​​oireita. Hoito krooninen väsymysoireyhtymä keskittyy oireiden lievitystä.

Mitä voit tehdä

Krooninen väsymysoireyhtymä on kahdeksan virallista oireita, sekä keskeinen oire, joka antaa kunnon nimensä

Mitä odottaa lääkäriltä

Väsymys voi olla oire monien sairauksien, kuten tulehduksia tai psyykkisiä häiriöitä. Yleensä, ota yhteyttä lääkäriin, jos sinulla on jatkuva tai väsymystä.

diagnostiset kriteerit

Tutkijat eivät tiedä tarkalleen, mikä aiheuttaa krooninen väsymysoireyhtymä. Se voi olla yhdistelmä tekijöitä, jotka vaikuttavat ihmiset, jotka syntyivät alttiudesta häiriö.

Jotkin niistä tekijöistä, jotka on tutkittu muun muassa

Virusinfektiot. Koska jotkut ihmiset kehittää krooninen väsymysoireyhtymä saatuaan virusinfektio, tutkijat kysyä, jotkut virukset saattavat laukaista häiriö.

Epäilyttävät viruksia ovat Epstein-Barr-virus, ihmisen herpesvirus 6 ja hiiren leukemia viruksia. Ole vakuuttavaa link ole vielä löydetty.

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä krooninen väsymysoireyhtymä kuuluu

Mahdolliset komplikaatiot krooninen väsymysoireyhtymä kuuluu

Jos sinulla on oireita ja krooninen väsymysoireyhtymä, olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai yleislääkäri. Se voi olla vaikea omaksua kaikki tiedot aikana tapaaminen, joten kannattaa järjestää ystävä tai perheenjäsen mukaasi. Ottaa joku muu kuulla tietojen avulla voit myöhemmin tapauksessa on jotain olet jäänyt tai unohtunut.

Ennen nimittämistä, haluat ehkä kirjoittaa luettelo, joka sisältää

Saat krooninen väsymysoireyhtymä, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi, kun ne tapahtuvat sinulle.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Ei ole yksittäinen testi vahvistaa diagnoosin krooninen väsymysoireyhtymä. Koska oireita krooninen väsymysoireyhtymä voi jäljitellä niin monia muita terveysongelmia, ehkä kärsivällisyyttä odottaessaan diagnoosin.

Lääkehoito

terapia

Lääkärin on sulkea pois useita muita sairauksia ennen diagnosoinnissa krooninen väsymysoireyhtymä. Nämä voivat sisältää

Vastatakseen diagnostiset kriteerit krooninen väsymysoireyhtymä, sinun täytyy olla selittämätön, jatkuva väsymys kuusi kuukautta tai enemmän, sekä vähintään neljä seuraavista oireita

Hoito krooninen väsymysoireyhtymä keskittyy oireiden lievitystä.

Koska krooninen väsymysoireyhtymä vaikuttaa ihmisiin monin eri tavoin, sinun hoito räätälöidään erityinen joukko oireita. Oire helpotus voi sisältää tiettyjä lääkkeitä

Tehokkain hoito krooninen väsymysoireyhtymä näyttää olevan kaksitahoinen lähestymistapa, jossa yhdistyvät psykologinen lempeä harjoitusohjelman.

Lajitellut liikunta. Fysioterapeutti voi auttaa määrittämään, minkä tyyppiset liikuntaa ovat parhaita sinulle. Ei-aktiiviset ihmiset usein alkavat valikoima-of-motion ja venyttelyyn vain muutaman minuutin päivässä.

Jos loppuun seuraavana päivänä, teet liikaa. Voima ja kestävyys paranee, kun vähitellen lisätä intensiteetti harjoituksen ajan.

Saat krooninen väsymysoireyhtymä, tietyt itsehoidosta toimenpiteet voivat auttaa

Monia vaihtoehtoisia hoitomuotoja on edistetty krooninen väsymysoireyhtymä. On vaikea sanoa, ovatko nämä hoitomuodot todella toimivat, osittain siksi oireita krooninen väsymysoireyhtymä usein liittyvät mielialan ja voi vaihdella päivästä toiseen.

Kivun krooninen väsymysoireyhtymä voi olla apua

Kokemukset krooninen väsymysoireyhtymä vaihtelee henkilöittäin. Monille ihmisille, mutta oireet ovat kiusallisia aikaisin taudinkulku ja sitten vähitellen vähenee. Henkistä tukea ja neuvontaa voi auttaa ja läheisillesi käsitellä epävarmuutta ja rajoitukset krooninen väsymysoireyhtymä.

Voi olla terapeuttista liittyä tukiryhmä ja tavata muita ihmisiä, joilla on krooninen väsymysoireyhtymä. Tukiryhmät eivät sovi kaikille, ja saatat huomata, että tukiryhmä lisää stressiä sijaan lievittää sitä. Kokeilla ja käyttää omaa harkintaa selvittää, mitä sinulle parhaiten sopii.

käydä lääkärin