krooninen välikorvatulehdus, cholesteatoma ja mastoiditis opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Krooninen välikorvatulehdus kuvataan joitakin pitkäaikaisia ​​ongelmia välikorvassa, kuten reikä (perforaatio) tärykalvon joka ei parane tai välikorvan tulehdus (otitis media), joka ei parane tai pitää palaavat .; Välikorvan on pieni luun kammio kolme pientä luut – vasaran, alasimen ja jalustin – kattamien tärykalvon (tärykalvon). Ääni johdetaan tärykalvon läpi välikorvan luut sisäkorvaan, jossa hermoimpulssien kuultavaksi luodaan. Välikorvan on liitetty takana nenän ja kurkun jonka Korvatorvi, kapea käytävä, joka auttaa ohjaamaan ilmavirtausta ja paine välikorvan. Välikorvan voi tulla tulehtunut tai tartunnan kun Korvatorvi tukkeutuu, esimerkiksi silloin, kun joku on kylmä tai allergioita. Kun neste pysyy välikorvassa, tilaa kutsutaan krooninen seroosinen välikorvatulehdus .; Joskus välikorvatulehdus aiheuttaa reiän (perforaatio) tärykalvon. Reikä joka ei parane kuudessa viikossa kutsutaan krooninen välikorvatulehdus. Tämä ongelma voi olla jokin kolmesta muodoissa; Non-tartunnan krooninen välikorvatulehdus – On reikä tärykalvo mutta ei infektio tai nestettä välikorvassa. Tämä tila voi olla loputtomiin. Niin kauan kuin korvan pysyy kuivana, keskimmäinen ja sisempi korvat voivat säilyä vuosia. Korjaaminen reikä on vain tarpeen parantaa kuulo- tai tartuntavaaran.

oireet

Henkilö voi olla krooninen välikorvatulehdus aiheuttama jatkuva reikä tärykalvo vuosia ilman oireita tai vain lieviä kuulon heikkenemistä. Saattaa olla lievä korvan kipua tai epämukavuutta. Kun välikorvan on saanut tartunnan, neste valuu pois korvasta ja kuulon heikkeneminen voi pahentaa .; Oireita, jotka voivat olla merkki entistä vakava tila, ja jotka vaativat välitöntä huomiota, muun muassa; Vaikea kipu, huimaus ja kasvojen hermovaurio (kasvojen heikkous); Turvotus, arkuus ja punoitus korvan taakse, jotka voivat viitata levittää tartunnan mastoid luuhun (mastoiditis); Kuume, päänsärky ja sekavuus

Diagnoosi

Lääkäri kysyä historian korvatulehduksia, hoitoja käytetään, ja kaikki aiemmat korvan leikkaus. Lääkäri myös haluaa tietää mitään lääkkeitä otetaan hoitoon korvan ongelma, mukaan lukien laji, annos ja hoidon pituudesta.

Kuinka kauan se kestää?

Kuinka kauan oireet kestävät vaihtelee. Antibioottihoito infektion aiheuttaa krooninen välikorvatulehdus voi riittää pysäyttämään korvaan tyhjennys. Joskus huolimatta sopivilla antibiooteilla, tulehdus jatkuu, ja leikkaus voi olla tarpeen poistaa infektoituneen kudoksen ja korjaamaan tärykalvo lävistyksen ja vahinkoa pieni luut korvaan. Cholesteatoma on yleensä poistettava kirurgisesti.

Miten estää tämän terveydentila

Yksi parhaista tavoista estää krooninen välikorvatulehdus on saada mitään korvatulehdus hoitaa asianmukaisesti. Lapsi on krooninen Korvatorvi ongelmat saattavat tarvita erityisiä putkia (tympanostomiaputket) työnnetään hänen korvarumpunsa estämään toistuvia korvatulehduksia sallimalla ilma virtaa normaalisti välikorvan.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Märkivän krooninen välikorvatulehdus yleensä hoidetaan antibiooteilla ottanut suun ja antibiootti eardrops. Myös lääkäri imu pois välikorvaneste joka valuu. Useimmat infektiot tulee selvittää tähän hoitoon ellei cholesteatoma on läsnä. Cholesteatoma voi aiheuttaa toistuvia infektioita, ja usein täytyy poistaa kirurgisesti.

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärillesi heti, jos olet tai lapsesi kehittyy samea tai pahanhajuinen vastuuvapauden yhdestä tai molemmissa korvissa tai on vaikea kuulla. Myös etsiä kiireellinen hoito kuume, turvotus, arkuus tai punoitusta korvan taakse, jatkuvaa tai vaikeaa korvakipu, huimaus, päänsärky, sekavuus tai kasvojen heikkous.

Ennuste

Täsmällisin antibioottihoitoa ja korva toive, näkymät ovat erinomaiset. Noin 9 potilaalla 10 ovat vapaasti infektion jälkeen hoidon. Leikkaus yleensä on tarpeen korjata jatkuvasti tärykalvo rei’itys tai poistaa cholesteatoma. Tämän jälkeen leikkauksen, infektio melkein aina menee pois. Olipa täysi kuulo palautuu riippuu vahingon laajuus ja kuinka hyvin korvan paranee leikkauksen jälkeen.