kolesteroli

Korkea veren kolesteroli

Rasva-arvojen häiriöt, kun on ylimääräistä rasva-aineet veressä. Nämä; aineita ovat kolesteroli ja; triglyseridejä. Ottaa lipidejä häiriö; vuoksi on todennäköisempää kehittyä ateroskleroosi; ja sydänsairauksia.

Kolesteroli voidaan sitoa rasvaa ja proteiinia eri tiheydet. Kaksi keskeistä; tyyppejä ovat

Yleensä haluat LDL olla LOW, ja HDL on HIGH.

Vaihtoehtoiset nimet

Korkea kolesteroli ja muut rasva-häiriöt voivat olla perinnöllinen (geneettinen) tai niihin liittyvien; kanssa

Ihmiset, jotka tupakoivat ja myös korkea kolesteroli ovat jopa suurempi riski; sydänsairaus. Rasva-aineenvaihdunnan häiriöt ovat yleisempiä miehillä kuin naisilla.

Ei ole oireita.

Paasto lipidejä testi (lipoproteiini testi); hajoaa kolesteroli neljään ryhmään

syyt

Yleensä kokonaiskolesteroli arvo yli 200 mg / dl voi osoittaa suuremman riskin; sydänsairaus. Kuitenkin LDL taso on parempi ennustaja sydänsairauksien ja; selvittää, miten korkea kolesteroli tulisi käsitellä.

Miten hoidetaan myös riippuu siitä, onko jokin näistä ylimääräisiä; riskitekijöitä sydänsairaus

Keskustele tuloksia terveydenhuollon tarjoaja määritellä paras hoito; oman elämäntavan.

Muut testit auttaa määrittämään riskiä sydänsairauksiin ovat

Laboratoriokokeet voidaan suorittaa tunnistamiseksi toissijaisia ​​syitä rasva-aineenvaihdunnan häiriöitä; jos lipoproteiini testi on koholla.

On olemassa useita erilaisia ​​lipidejä alentavia lääkkeitä. Jotkut ovat parempia alentaa LDL-kolesterolia, jotkut vähentää triglyseridipitoisuus ja apua nostaa HDL-kolesteroli, hyvä kolesteroli.

Statiinit kutsutaan myös HMG-CoA-reduktaasin estäjät. Ne ovat tehokkaita lääkkeitä alentaa LDL-kolesterolia. Ne estävät HMG-CoA-reduktaasin (3-hydroksi-3-A-reduktaasi) entsyymi, joka osallistuu kolesterolin synteesiä, erityisesti maksassa. Vähentynyt kolesterolin tuotantoa johtaa lisääntymiseen LDL kalvon reseptoreihin, mikä lisää LDL-kolesteroli verenkierrosta.

Fibraatit pidetään laajakirjoisena lipidejä alentavia lääkkeitä. Niiden pääasiallinen toiminta on vähentää triglyseridipitoisuus mutta ne myös pyrkivät vähentämään LDL-kolesterolia ja auttaa nostamaan HDL-kolesterolia. Toimintamekanismi ei ole vakiintunut. Ilmeisesti se vähentää plasman triglyseridipitoisuus vähentämällä niiden synteesin. Alentaa myös plasman VLDL kolesterolin vähentämällä vapautumisen verenkiertoon ja kasvava hajoamista.

Tämä on uusi luokka antihyperlipidemisena huumeita. Se toimii vähentämällä ruoan kolesterolin imeytymistä, välityksellä suolistossa.

Sappihappoja sitovat alentavat seerumin kolesterolitasoja. Ne eivät aiheuta muutosta tai joskus jopa aiheuttaa lievää kasvua trigylceride pitoisuuksien ja eivät siksi sovellu potilaille, joilla on kohonnut triglyseridipitoisuus. Suun kautta annettu, ne eivät imeydy vaan sitoudu sappihappoja suolistossa ja estää niiden reabsorption. Sitoutunut kompleksi ei liukene ja erittyy ulosteisiin. Lasku sappihapon johtaa lisääntymiseen synteesiä maksassa sappihappojen kolesteroli. Ehtyminen kolesterolin maksan lisää LDL-reseptorin aktiivisuutta, joka poistaa LDL-kolesterolin verestä.

Niasiini (tunnetaan myös Nikotiinihappo) rajoittavat sen haittavaikutuksia erityisesti vasodilataatio. Annoksina 1,5-3 g päivässä se alentaa sekä kolesterolin ja triglyseridien pitoisuuksia estämällä synteesi. Se myös lisää HDL-kolesterolia.

Kalaöljy valmisteita käytetään alentamaan erittäin korkea triglyseridipitoisuus veressä.

Niasiini ja etsetimibi ovat saatavilla yhdessä statiinien, kuten yhden annoksen muodoissa.

Tuotenimi; Geneerinen nimi; Advicor; niasiinia / lovastatiini; Simcor; niasiinia / simvastatiini

Tuotenimi; Geneerinen nimi; Vytorin; etsetimibi / simvastatiini

Probukoli, on osoitettu vähentävän sekä LDL- ja HDL-kolesterolin tasoa. Se ei ole käytettävissä US, mutta on saatavilla Kanadassa seuraavissa tuotenimiä, Bifenabid, Lesterol, Lorelco, Lurselle, Panesclerina, ja Superlipid.

Jos todettu korkea kolesteroli, luultavasti jatkettava; elintapojen muutokset ja lääkehoidon koko elämäsi. Säännöllistä seurantaa; pitoisuutta veressä on tarpeen. Vähentäminen korkeat kolesteroliarvot hidastaa etenemistä; ateroskleroosin.

Mahdollisia komplikaatioita korkea kolesteroli sisältyy

Pyydä kolesteroli tarkistetaan 5 vuoden välein tai niin, alkaen ikävuoden välillä; 20 ja 30. Jos sinulla on korkea kolesteroli tai muita riskitekijöitä sydänsairauksien; tehdä nimityksiä suositusten lääkärin.

oireet

Voit estää korkea kolesteroli

Tentit ja Testit

hoito

Outlook (ennuste)

Mahdolliset komplikaatiot

Kun yhteystietoihin lääkäri

ennaltaehkäisy

Katso myös