kolesteroli: top elintarvikkeet parantaa numeroita

Ruokavalio voi olla tärkeä rooli alentaa kolesterolia. Tässä top elintarvikkeet alentaa kolesterolia ja suojaa sydäntä.

Voiko kulhoon kaurahiutaleita auttaa alentamaan kolesterolia? Entä kourallinen pähkinöitä tai avokado? Muutamia yksinkertaisia ​​parannuksia omaan ruokavalioon – kuten nämä yhdessä liikunnan ja muiden sydän-terveellisiä elämäntapoja – voi auttaa alentamaan kolesterolia.

Kaurapuuro sisältää liukoista kuitua, joka pienentää LDL (LDL), “paha” kolesteroli. Liukoista kuitua löytyy myös tällaisia ​​elintarvikkeita kuten munuaisten pavut, omenat, päärynät, ohraa ja luumut.

Kaurapuuro, kauran leseet ja korkea-fiber elintarvikkeet

Liukoista kuitua voi vähentää kolesterolin imeytymistä verenkiertoon. Viidestä 10 grammaa tai enemmän liukoista kuitua päivässä vähentää kokonaisliikenteestä ja LDL-kolesterolia. Syöminen 1 1/2 kupillista keitettyä kaurapuuroa antaa 6 grammaa kuitua. Jos lisäät hedelmiä, kuten banaaneja, sinun lisätä noin 4 enemmän grammaa kuitua. Sekoittaa sitä hieman, kokeile teräs leikattu kaurapuuroa tai muroja tehty kaurahiutaleita tai kauralesettä.

Kala ja omega-3-rasvahappojen

Syöminen rasvainen kala voi olla sydän terve, koska sen korkea omega-3-rasvahappoja, jotka voivat alentaa verenpainetta ja riski kehittää verihyytymiä. Ihmisiä, jotka ovat jo ollut sydänkohtauksia, kalaöljy – tai omega-3 rasvahappoja – voi vähentää äkkikuoleman.

Vaikka omega-3-rasvahapot eivät vaikuta LDL-tasoja, koska niiden muiden sydämen edut, American Heart Association suosittelee syö vähintään kaksi annosta kalaa viikossa. Korkeimman omega-3-rasvahappoja ovat

Kannattaa leipoa tai grilli kala välttää lisäämästä epäterveellistä rasvaa. Jos et pidä kalasta, voit myös saada pieniä määriä omega-3 rasvahappoja elintarvikkeita kuten pellavansiemen tai rypsiöljyä.

Voit ottaa omega-3 tai kalaöljyä täydentää saada joitakin etuja, mutta et saa muita ravinteita kalat, kuten seleeni. Jos päätät ottaa täydentää, keskustele lääkärisi kanssa siitä, kuinka paljon sinun pitäisi tehdä.

Saksanpähkinät, mantelit ja muut pähkinät

Saksanpähkinät, mantelit ja muut pähkinät voi parantaa veren kolesterolia. Runsaasti mono- ja monityydyttymättömiä rasvahappoja, saksanpähkinät myös auttaa pitämään verisuonet terveenä.

Syöminen noin kourallinen (1,5 unssia tai 42,5 grammaa) päivässä useimpien pähkinät, kuten mantelit, hasselpähkinät, maapähkinät, Pekaanipähkinät, jotkut pinjansiemeniä, pistaasipähkinöitä ja saksanpähkinöitä, voi vähentää sydänsairauksien riskiä. Varmista, että pähkinät syöt ei ole suolattu tai päällystetty sokeria.

Kaikki pähkinät ovat runsaasti energiaa, joten kourallinen tekee. Välttää syömistä liikaa pähkinöitä ja lihoo, vaihda elintarvikkeiden korkea tyydyttyneitä rasvoja pähkinöitä. Esimerkiksi sen sijaan käyttää juustoa, lihaa tai croutons oman salaattia, lisää kourallinen pähkinöitä tai manteleita.

Avokadot ovat voimakas ravinteita sekä tyydyttymättömiä rasvahappoja (rahoitustilinpitoa). Tuoreen tutkimuksen, lisäämällä avokado päivässä sydän-terveellinen ruokavalio voi auttaa parantamaan LDL ihmisiä, jotka ovat ylipainoisia tai liikalihavia.

Ihmiset yleensä tutuin avokadot guacamolea, joka yleensä syödään rasvaisen maissilastujen. Kokeile lisätä avokado viipaleiksi salaatteja ja voileipiä tai syövät niitä lisäkkeenä. Myös yrittää guacamole raaka leikata vihanneksia, kuten kurkkua viipaleiksi.

avokadot

Vaihtaminen tyydyttyneitä rasvoja, kuten löytyy liha, jossa rahoitustilinpitoa ovat osa siitä, mitä tekee Välimeren ruokavalion sydäntäsi.

käydä lääkärin