kolestaasi raskauden

Kolestaasi raskauden esiintyy raskauden loppuvaiheessa ja laukaisee voimakas kutina, tavallisesti käsissä ja jaloissa, mutta usein monissa muissa elimistön osissa.

Kolestaasi raskauden tehdä voit intensiivisesti epämiellyttävä mutta ei aiheuta pitkällä aikavälillä riski odottava äiti. Jotta sikiöön kuitenkin kolestaasi raskauden voi olla vaarallista. Lääkärit yleensä suositella ennenaikaiseen synnytykseen.

Kun lääkäriin

Termi “kolestaasi” tarkoittaa mitä tahansa ehdolla, että heikentää sappinesteiden – ruoansulatus nestettä – maksasta. Raskaus on yksi monista mahdollisista syistä kolestaasi. Muita nimiä kolestaasi raskauden kuuluvat synnytyskanavan kolestaasi ja maksan kolestaasi raskauden.

Mitä voit tehdä

Voimakas kutina on hallitseva oire kolestaasi raskauden. Useimmat naiset tuntevat kutiava sen poskelle tai jalkapohjien jalat, mutta jotkut naiset kokevat kutiava kaikkialla. Kutina on usein huonompi yöllä ja voi olla ahdistava riitä, että et voi nukkua.

Mitä odottaa lääkäriltä

Kutina on yleisin aikana kolmannen raskauskolmanneksen, mutta joskus alkaa aikaisemmin. Se voi tuntua pahempi kuin eräpäivänä lähestymistapoja. Kun vauva saapuu kuitenkin kutina yleensä menee pois muutaman päivän kuluessa.

lievittää kutinaa

Muita harvinaisempia oireita kolestaasista raskauden voi sisältää

Ota raskauden hoidon tarjoajalle välittömästi, jos alkaa tuntea pysyviä tai äärimmäisen kutinaa.

Mikä aiheuttaa kolestaasi raskauden on epäselvä. Ei voi olla geneettinen komponentti, koska ehto joskus kulkee perheissä ja tietyissä geneettisiä variantteja on liittynyt siihen.

Raskaus hormonit voi myös olla merkitystä. Bile on ruoansulatus nestettä maksassa, joka auttaa ruoansulatuskanavan hajottaa rasvoja. On mahdollista, että kasvu raskaus hormonit – kuten tapahtuu kolmannen raskauskolmanneksen – voi hidastaa normaalia sapen ulos maksa. Lopulta kertyminen sappi maksassa sallii sappihapot syöttää verenkiertoon. Sappihapot talletetaan äidin kudosten voi aiheuttaa kutinaa.

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä sairastua kolestaasi raskauden sisältävät

Osa näistä tekijöistä voi olla tekemistä perinnöllisyys, ja kaikki luultavasti täytyy tehdä kohonneeseen raskauden hormonit. Kun olet ollut kunnon kerran, riski sairastua siihen myöhemmän raskauden on korkea. Noin puolet tai kaksi kolmasosaa naiset kokevat uusiutumisen kolestaasi raskauden.

Äideille, kolestaasi raskauden voi tilapäisesti vaikuttaa siihen, miten keho imee rasvaliukoisten vitamiinien, mutta tämä harvoin vaikutusten yleistä ravitsemus. Kutina yleensä häviää muutaman päivän sisällä toimituksesta, ja myöhemmät maksasairaus ovat melko harvinaisia ​​- vaikkakin kolestaasi todennäköisesti toistuu muiden raskauksia.

Vauvoille, komplikaatioiden kolestaasi raskauden voi olla vakavampia. Syistä, joita ei hyvin ymmärretty, kolestaasi raskauden riskiä vauva on syntynyt liian aikaisin (ennenaikainen syntymä). Se myös lisää riskiä meconium – aine, joka kerääntyy vauvan suolistossa – joutumassa lapsivesi, joka ympäröi vauva. Jos vauvan hengittää meconium synnytyksessä, hän voi olla vaikeuksia hengittää. Mukana on myös riski sikiön kuolemaan myöhään raskauden. Koska mahdollisesti vakavia komplikaatioita, lääkäri voi harkita minkä vuoksi työvoimaa ympäri 37. raskausviikon.

Se on hyvä olla hyvin valmistautunut varaamiseksi kanssa synnytyslääkäri tai raskauden hoidon tarjoajalle. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä, ja mitä odottaa raskauden hoidon tarjoajalle.

Valmistautua varaamiseksi

Sillä kolestaasi raskauden, jotkut peruskysymyksiin kysyä raskauden hoidon tarjoajalle sisältävät

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis, älä epäröi kysyä aikana nimitetty milloin tahansa, joita et ymmärrä jotain.

estäminen komplikaatioita

Ymmärtämään paremmin kunnossa, raskaus hoidon tarjoajalle kysyä useita kysymyksiä, kuten

Diagnosoida kolestaasi raskauden, raskauden hoidon tarjoaja voi

Hoito kolestaasi raskauden tavoitteena lievittää kutinaa ja estää komplikaatioita.

Rauhoittaa voimakas kutina, raskauden hoidon tarjoaja voi suositella

Saatat olla kiusaus ottaa antihistamiinia tai käyttää anti-kutinaa (kortikosteroidi) kermaa lievittää voimakas kutina liittyy tämän ehdon. Antihistamiinit ovat usein tehottomia ja ne voivat aiheuttaa riskejä oman sikiöön. Ja jos ne eivät toimi, et voi tuntea tarvetta nähdä raskauden hoidon tarjoajalle, viivästyttää tehokkaan diagnosointiin ja hoitoon. Kortikosteroidi voiteet eivät toimi lievittää kutinaa kolestaasi raskauden. Lisäksi käytetään liikaa kortikosteroidi kerma voi aiheuttaa riskin vauvalle.

Koska komplikaatiot liittyvät lapsen terveys voi olla vakava, raskauden hoidon tarjoaja voi suositella tarkkaa seurantaa vauva raskauden aikana. Toimenpiteet raskauden hoidon tarjoajalle saattaa kestää sisältävät

Valitettavasti, kutina johtuu kolestaasi raskauden ei ole kovin herkkä kotiin korjaustoimenpiteitä. Lievittää kutinaa, voit kokeilla

Tutkimus tehokkaita vaihtoehtoisia hoitoja hoitoon kolestaasi raskauden puuttuu, niin lääkäreille ja muille raskaus hoidonantajien yleensä eivät suosittele vaihtoehtoisia hoitoja.

Yksi vaihtoehtoinen hoito tutkitaan kolestaasi raskauden on S-adenosyl-L-metioniini (SAMe), luonnossa esiintyvä aine. Saat sen läpi injektiona lihakseen tai laskimoon (suonensisäisesti). Jotkut viittaavat siihen, että se saattaa lievittää kutinaa, vaikka riskit äidin ja vauvan tällaisen lähestymistavan tunnetaan huonosti. Verrattuna Ursodiol alustavissa tutkimuksissa, sama ei ollut yhtä tehokas. Koska tapa lääkityksen voi olla epämiellyttäviä ja hankalaa, sen turvallisuus on tuntematon, ja se ei näytä toimivan yhtä hyvin kuin muut vakiintuneemmat lääkkeet, lääkärit ovat haluttomia suositella sitä hoitona.

Muut vaihtoehtoisia hoitomuotoja, kuten guarkumi, aktiivihiiltä, ​​maarianhohdake ja voikukan root ovat myös tutkittu, mutta ei ole todisteita siitä, että nämä hoitomuodot toimivat tai ovat turvallisia raskaana oleville naisille ryhtyä.

Tarkista aina lääkärin tai terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin yrittää vaihtoehtoista hoitoa, varsinkin jos olet raskaana.

käydä lääkärin