kolesevelaamia (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Kolesevelaami käytetään yhdessä oikea ruokavalio alentaa korkeat kolesteroliarvot veressä. Tämä voi auttaa estämään lääketieteellisiä ongelmia, jotka johtuvat kolesterolin tukkimalla verisuonia. Tätä lääkettä käytetään myös hoitoon korkea verensokeri potilailla, joilla on tyypin 2 diabetes.

Kolesevelaami vaikuttaa kiinnittymällä ruoka aineita suolistossa. Tämä lääke ei imeydy suolistosta, joten nämä aineet kulkevat pois kehosta imeytymättä.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Tabletti, Jauhe Jousitus

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta kolesevelaamia alentamaan korkeaa kolesterolia lapset 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kuitenkin tehoa ja turvallisuutta kolesevelaamia lasten alle 10-vuotiailla ei ole osoitettu.

allergiat

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta kolesevelaamia vanhuksilla.

pediatrinen

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

geriatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut sairaudet

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

annostelu

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi ..

Ota lääke (tabletin tai nestemäisessä muodossa) aterian. Juo jonkinlaista nestettä (esim. Vettä, maitoa tai mehua) kun nielemään tabletin. Noudata sekoittamalla jauhe oraalisuspensiota.

Jos käytät tätä lääkettä diabetekseen, noudata erityistä ruokavaliota lääkärisi antoi sinulle. Tämä on tärkein osa ohjauksessa.Käyttövivuston diabetes ja auttaa lääke toimii oikein. Myös käyttää säännöllisesti ja testi verensokerin tai virtsaan suunnattu.

Jos käytät tätä lääkettä alentamaan veren kolesterolia, lääkäri voi muuttaa ruokavalio, joka on vähärasvainen, sokeria ja kolesterolia. Huolellisesti noudata lääkärin tilauksen mitään erityistä ruokavaliota ja liikkua säännöllisesti.

Jos haluat käyttää jauhe oraalisuspensiota

Tämä lääke voidaan ottaa samaan aikaan kanssa lipidilääkitystä lääketieteen kutsutaan “statiinit” tai kaksi lääkettä voidaan annostella toisistaan. Jos tarvitset apua päätettäessä parhaat ajat ottaa muita lääkkeitä, kysy lääkäriltäsi tai apteekista.

Jos käytät vitamiineja, ota ne vähintään 4 tuntia ennen kolesevelaamia.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Vastaamaton annos

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

varastointi

Jos annos jää tätä lääkettä, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Lääkäri haluaa tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä.

Lääkäri saattaa haluta mitata kolesterolia veressä säännöllisesti varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Muista pitää kaikki tapaamisista. Tarvitset myös tarkistaa verensokerisi säännöllisesti kotona.

Älä lopeta tämän lääkkeen ensin lääkärin kanssa. Kun lopetat lääkkeen ottamisen, veren kolesteroli ja sokerin voivat nousta uudelleen.

Tämä lääke voi aiheuttaa matalan verensokerin (hypoglykemia). Oireita alhainen verensokeri on käsiteltävä ennen niiden johtaa tajuttomuuteen (ohimennen). Ihmiset saattavat tuntea erilaisia ​​oireita, joilla on alhainen verensokeri. On tärkeää, että opit mitkä oireet saat kun verensokeri on alhainen. Oireita matalan verensokerin ovat ahdistuneisuus, käytös muuttuu samanlainen Humalajuomisen, näön hämärtyminen, kylmä hiki, sekavuus, viileä, kalpea iho; vaikeuksia ajattelua, uneliaisuus, kova nälkä, nopea syke, päänsärky, joka jatkuu; pahoinvointi; hermostuneisuus, painajaiset, levoton uni, vapina, epäselvä puhe, ja epätavallinen väsymys tai heikkous.

Jos sinulla on oireita alhainen verensokeri, tarkista verensokerisi heti. Tarvittaessa voit nauti glukoositabletteja tai geeliä, maissisiirappia, hunajaa tai sokeria kuutioita, tai voit juoda mehua, ei-ruokavalio virvoitusjuoma, tai sokeria liuotetaan veteen.

Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on äkillinen ja vaikea vatsakipu, vilunväreet, ummetus, pahoinvointi, oksentelu, kuume, tai huimaus. Nämä voivat olla haimatulehduksen oireita.

Tämä lääke voi aiheuttaa ummetusta, ja joillekin ihmisille tämä voi olla erittäin epämiellyttävä. Jos sinulla on ongelmia on vaikea ummetus hoidon aikana, keskustele lääkärin.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.