kolera hoito

tutkimus

Muita yleisiä tietoja hoitoa koleran löytyvät verkkosivuilta.

theernment tukee korkeakoulututkimukseen ja lääke- ja biotekniikan tutkijoille, jotka kehittävät uusia koleran hoitojen ja rokotteiden tartuntavaaran.

theernment pyrkimyksiä kehittää ennaltaehkäisevän kolerarokote ovat kohdistuneet kahta erillistä mutta päällekkäistä lähestymistapoja: elää ja “tappoi” rokotteita.

Rokotus on tärkeä keino suojella haavoittuvien väestöryhmien koleraan. Rokotteet ovat yleensä arvioidaan kenttätutkimuksissa vertaamalla esiintyvyys sairaus (tässä tapauksessa kolera) rokotetussa karjassa rokottamattomaan plasebokontrolliin väestöstä. Tärkeä uutta analyysia laaja tutkimus, johon rokote, joka sisältää inaktivoitua kolera todettiin, että esiintyvyys kolera keskuudessa plaseboryhmässä vaihteli käänteisesti tason rokotuksen yhteisössä. Tästä tehtiin se johtopäätös, että rokotus vähensi kolera ympäristössä, ja siksi, infektioriskiä kaikille yhteisössä. Tämä ilmiö, jota kutsutaan yhteisö tai “lauma” immuniteetti, esiintyy monien rokotteiden, ja osoittaa voimaa rokotuksen nopeasti hallita ja poistaa tarttuva tauti, vaikka jotkut väestöstä ei ole rokotettu. Kun kyseessä on kolera, yksi epidemiologinen malli Bangladesh osoitti, että koska yhteisö immuniteetin rokotteen sisälsivät tehottomaksi kolera annetaan suhteellisen lyhytikäinen immuniteetti voisi poistaa kolera kokonaan, jos 70 prosenttia väestöstä oli rokotettu.

Kehittäminen rokote sisältää eläviä koleran liittyy vähentää bakteerien virulenssin ja kyky aiheuttaa ripulia ja säilyttää samalla sen kyky indusoida immuunivasteen. Yksi ehdokas, Peru-15 kehittämä theernment rahoittama tutkijat Harvardin yliopiston laboratoriossa tutkija John Mekalanos, Ph.D., on osoittanut lupaus ja odottaa kaupallinen sponsorointi lopullista kehittämiseen ja lisenssiä. Toinen ehdokas, CVD-103HgR, oli lisensoitu Euroopassa, mutta ei tällä hetkellä tuotannossa tai teilataan käytettäväksi kolera-endeemisillä alueilla.

“Kanat” tai inaktivoituja rokotteita, jotka sisältävät kolerabakteeria, jotka on tehty vaarattomiksi, jotta se ei tartuttaa rokotettu vastaanottaja. Tällä hetkellä kaksi tämäntyyppisiä kolerarokotteiden ovat käytettävissä ja molemmat annetaan oraalisesti verrattuna injektiona. Dukoral, jonka on kehittänyt ruotsalainen tutkimus johtama Jan Holmgren, M. D., Ph.D., University of Gothenburg, on nykyisin lisensioitu yli 60 maassa ja yli 10 miljoonaa annosta on annettu. Tekniikka käyttää luomaan Dukoral oli siirretty myöhemmin Vietnamiin ja Intiaan, missä modifioitu tappoi kolerarokote tuotetaan kuten OCV-Vax Vietnamissa ja Shanchol Intiassa.

On olemassa useita etuja näiden suun kautta annostellun tapetut rokotteet, mukaan lukien niiden antamisen helppoudesta edullisia, ja nykyinen kansainvälinen lisenssiä. Jos käytetään laajemmassa mittakaavassa, rokotteet voivat vähentää maailmanlaajuista kolera hinnat, varsinkin jos mikrobilääkkeiden ja suullinen nesteytys hoidot ovat myös saatavilla, ja sanitaatio-ohjelmat tukevat yhteisön koulutusta. On haasteita, kuitenkin. Esimerkiksi nykyinen rokotteet tarjoavat lyhytkestoinen suoja; siksi, ohjausohjelman näiden rokotteet voivat olla vaikea ylläpitää pitkällä aikavälillä, erityisesti resursseja rajoittaa maissa.

Suun nesteytystä (ORT), tai suun kautta liuosta, joka sisältää glukoosia ja elektrolyyttejä, on tällä hetkellä hallitseva hoitoa koleran maailmanlaajuisesti. Mukaan Maailman terveysjärjestön, jopa 80 prosenttia kolerapoti- voidaan menestyksellisesti hoitaa ORT yksin loput 20 prosenttia vaativat suonensisäisen nesteytystä varmistamaan täydellinen toipuminen.

Lisäksi ORT, theernment rahoittamat tutkijat ovat havainneet solutasolla ja molekyylitasolla muita lupaavia mahdollisuuksia koleran hoitoon. Kautta anernment kunniapalkinnon, johtama Alan Verkman, LKT, University of California, San Francisco, tutki kystisen fibroosin transmembraanisen säädin (CFTR), kloridi kanava suolistossa, joka aktivoituu aikana kolera-infektion . Joukkue tunnistettu perheen pienmolekyylisalpaajien jotka estävät kloridineritystä, joka vuorostaan ​​estää ripulia ja vähentää menetys natriumia ja vettä, joka tapahtuu ripulitaudin jaksot. Muut suoliston ionikanavia voidaan myös käsitellä, mukaan lukien kalsiumin aktivoimien kloridi kanava (CACC), joka on liitetty muun tyyppisiä infektio. Yksi etu nämä inhibiittorit on, että koska he ovat aktiivisia suolen luminaalipinnalla eikä välttämättä imeytyä elimistöön, ne voivat olla luonnostaan ​​suotuisat toksikologisen profiilin.

Yksi ryhmä theernment rahoittama tutkijat havaitsivat, että folk korjata alkaen Amazonia alueella Latinalaisen Amerikan Sangria do Drago johdannainen mahla Croton lecheri puu Peru, tehokkaasti estää sekä CFTR ja CACC. Samoin theernment apurahansaajien Dartmouth Medical School tutkivat merkittävä transkription sääntelijä koleratoksiinin ilmaisun ja sen mahdollista suhdetta marja-kantaviin kasvi tyrnimarja. Lisätutkimuksia molekyylitason mikrobien patogeneesin johtaa uusiin löytöihin selvitetään, miten nämä kasviperäisten ja perinteiset lääkkeet toimivat.