kohdunkaulan sairaus

Cervicitis on tulehdus kohdunkaula, alempi, kapea pää kohdun joka avautuu emättimeen.

On mahdollista olla kohdunkaulan ja huomaa mitään merkkejä tai oireita. Niistä oireita naiset joskus huomaa verenvuotoa kuukautisten välillä ja muutokset valkovuoto.

oireet

Usein cervicitis tulokset sukupuolitautitartuntaa, kuten klamydia tai tippuri. Cervicitis voi kehittyä infektoivia syistä, too.

Suuria määriä valkovuoto, joka on vihreä, ruskea tai keltainen ja mätä kaltainen ja että joskus on epämiellyttävä haju; Usein, kivulias virtsaaminen; Yhdyntäkivut; Emättimen verenvuoto yhdynnän jälkeen, ei liittynyt kuukautiset

Onnistunut hoito kohdunkaulan liittyy hoitoon perimmäinen syy tulehduksen.

Munasarjat, munanjohtimet, kohtu, kohdunkaula ja emätin muodostavat naisen sukuelimiin.

Useimmiten kohdunkaulan ei aiheuta oireita, ja voit vain oppia olet kunnon jälkeen Papa-testin tai koepala muuhun tilaan. Jos sinulla on oireita, ne voivat sisältää

Pysyvät, epätavallinen emätinvuoto; Nonmenstrual verenvuotoa emättimestä; Kipu yhdynnän aikana

Ota yhteys lääkäriin, jos olet

Sukupuolitaudeista. Useimmiten bakteeri- ja virusinfektiot, jotka aiheuttavat kohdunkaulan välittyvät seksuaalisen kanssakäymisen. Cervicitis voi johtua yhteinen sukupuolitaudeista (sukupuolitaudeilta), kuten tippuri, klamydia, trichomoniasis ja sukupuolielinten herpes .; Allergiset reaktiot. Allergia, joko ehkäisymenetelmää spermisidit tai latex kondomeja, voi johtaa kohdunkaulan. Reaktio naisten hygieniatuotteiden, kuten douches tai naisellinen deodorantit, voi myös aiheuttaa kohdunkaulan .; Bakteerien liikakasvu. Liikakasvua joitakin bakteereja, jotka esiintyvät normaalisti emättimen (bakteeri vaginosis) voi johtaa kohdunkaulan.

syyt

Jossa cervicitis, tulehdus kohdunkaula, kohdunkaula on punainen ja ärtynyt ja voi tuottaa mätä kaltainen vastuuvapauden.

Mahdollisia syitä kohdunkaulan sisältävät

Sinä olet suurempi riski kohdunkaulan jos

Kohdunkaula toimii esteenä pitää bakteerien ja virusten pääsyn kohtuun. Kun kohdunkaula on saanut tartunnan, on olemassa suurempi riski, että tartunta matkustaa kohtuun.

Cervicitis joka on aiheutunut gonorrhea tai klamydia voi levitä kohdun limakalvon ja munanjohtimet, jolloin lantion tulehduksellinen sairaus (PID), infektio naisen sukuelimiin, joka voi aiheuttaa hedelmällisyyteen ongelmia, jos ne jätetään hoitamatta.

Riskitekijät

Cervicitis voi myös lisätä riskiä nainen saada HIV tartunnan seksikumppanissa.

Osallistu korkean riskin seksuaalisen käyttäytymisen, kuten suojaamaton seksi, seksi useamman partnerin kanssa tai seksiä jonkun kanssa, joka harjoittaa riskikäyttäytymistä; Alkoi yhdyntää varhaisessa iässä; On ollut sukupuolitaudeista

komplikaatiot

Cervicitis saatetaan havaita sattumalta rutiini lantion tentti ja Papa-testin ja ei voi vaatia hoitoa. Jos kuitenkin koet epätavallisia emättimen oireita, jotka johdattavat ajoittaa tapaamisen, sinulla todennäköisesti nähdä gynekologi, perhe lääkärin tai muun terveydenhuollon tarjoaja.

Miten voin kehittää tätä edellytystä ?; Täytyykö ottaa lääkettä ?; Onko over-the-counter tuotteita, jotka kohtelevat tilani ?; Onko minun kumppani myös tarpeen testata tai käsitellä ?; Mitä pitäisi tehdä, jos oireet palaavat hoidon jälkeen ?; Mitä voin tehdä estääkseen kohdunkaulan tulevaisuudessa?

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon kentällä kattamaan se hyvä olla hyvin valmistautunut varaamiseksi. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Mitä emättimen oireet Esiintyykö ?; Onko sinulla mitään virtsateiden ongelmia, kuten kipua virtsatessa ?; Kuinka kauan olet ollut oireita ?; Oletko seksuaalisesti aktiivinen ?; Oletko tai kumppanisi koskaan ollut sukupuolitautitartuntaa ?; Oletko kipua tai verenvuoto yhdynnän aikana ?; Haluatko Suihku tai käyttää mitään naisten hygieniatuotteet ?; Oletko raskaana?; Oletko kokeillut mitään over-the-counter tuotteita hoitoon oireiden?

Valmistautuminen varaamiseksi

Niin, että lääkäri voi tarkkailla ja arvioida mahdolliset valkovuoto olet, vältä tamponit eivätkä Suihku ennen varaamiseksi.

Myös tehdä luettelo kaikista lääkkeitä tai ravintolisiä olet ottaen tai allergioita olet. Kirjoita muistiin kysymykset kysyä lääkäriltä. Joitakin peruskysymyksiä sisältävät

Lantion tentti. Tänä tentti, lääkäri tarkistaa sisäsynnyttimet alueilla turvotusta ja arkuutta. Hän voi myös sijoittaa tähystimen emättimeen tarkastella yläosaan emättimen ja kohdunkaulan .; Näyte kokoelma. Prosessissa samanlainen Papa-testin, lääkäri käyttää pieni pumpulipuikolla tai harjalla varovasti poistaa näyte kohdunkaulan ja emättimen nestettä. Lääkäri lähettää näytteen laboratorioon testata infektioiden. Lab testit voidaan myös suorittaa virtsanäyte.

Älä epäröi kysyä lisäkysymyksiä aikana varaamiseksi, jos luulet jotain muuta.

Antibiootti lääkitys, sillä bakteeri-infektio kuten tippurin tai klamydian .; Antiviraalinen lääkitys, sillä virusinfektion kuten sukupuolielinten herpes. Kuitenkin viruslääkkeitä ei paranna herpes, joka on krooninen sairaus, ja se voidaan siirtää parisi milloin tahansa.

Lääkäri todennäköisesti suorittaa fyysinen tentti, joka saattaa sisältää lantion tentti ja Papa-koe. Hän voi kerätä nestettä näyte emättimen tai kohdunkaulan lähettää testattavaksi.

Lääkäri voi myös kysyä useita kysymyksiä kunnossa, kuten

Testit ja diagnoosi

Diagnosoida kohdunkaulan, lääkäri todennäköisesti suorittaa fyysinen tentti, joka sisältää

Aikana lantion tentti, lääkäri lisää kaksi hansikkaat sormia emättimeen. Samalla painaen vatsaan, hän voi arvioida kohtu, munasarjat ja muut sisäsynnyttimet.

Et välttämättä tarvitse hoitoa kohdunkaulan aiheuttamien jotain muuta kuin sukupuolitautitartuntaa (STI). Jos olla kohdunkaulan aiheuttama STI, sekä sinulle kumppani todennäköisesti tarvitsevat hoitoa.

Hoidot ja huumeet

Reseptilääkkeet usein voi selvittää tulehdus kohdunkaulan. Hoitoa voidaan sisällyttää

Lääkäri voi suositella toista testaus kohdunkaulan aiheuttamasta gonorrhea tai klamydia.

ennaltaehkäisy

Välttämiseksi kulkee bakteeritartunta pitkin kumppani, pidättyä yhdynnässä kunnes olet saanut hoitoa suositellut lääkäri.

Lue lisää kohdunkaulan

Voit vähentää riskiä kohdunkaulan alkaen sukupuolitauteja, kondomia johdonmukaisesti ja oikein joka kerta kun seksiä. Kondomit ovat erittäin tehokkaita leviämistä vastaan ​​sukupuolitaudeista, kuten tippurin ja klamydian, mikä voi johtaa kohdunkaulan. Koska pitkän aikavälin molempia osapuolia yksiavioinen suhde tartuntaa kumppani voi myös vähentää oman kertoimella STI.

Lisää kohdunkaulan

Oireet ja hoito

1

 1

)