kodeiini käyttötarkoituksiin, annostus, sivuvaikutuksia & varoitukset

Mikä on kodeiini?

Kodeiinia käytetään lievän tai kohtalaisen voimakasta kipua.

Kodeiinia voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Sinun ei tule käyttää kodeiinia, jos olet allerginen sille, tai jos sinulla on kontrolloimaton hengitys häiriö, suolitukos kutsutaan suolen lamaantuminen, tai usein astmakohtauksia tai hyperventilaatio.

Tärkeää tietoa

Kodeiinia voi hidastaa tai pysäyttää hengityksen. Älä käytä tätä lääkettä suurempia määriä tai pidempään kuin määrätty. Kodeiinia voi myös olla tottumusta, jopa säännöllisin annoksilla. Koskaan tätä lääkettä toiselle henkilölle, erityisesti joku aiemmin lääkkeiden väärinkäyttöä tai riippuvuutta. Pidä lääke paikkaan, missä muut eivät pääse sitä.

VÄÄRINKÄYTTÖ HUUMAAVAT lääke voi aiheuttaa riippuvuutta, Yliannostus tai kuolema, varsinkin lapsi tai muu henkilö käyttää lääkettä ilman reseptiä.

Lääkkeet, jotka sisältävät kodeiinia ei saa antaa lapselle heti leikkauksen jälkeen poistaa risat tai adenoids.

Kiireellisten lääkärin apua, jos lapsi ottaen tämän lääkitystä on hengitysongelmia, sininen huulet, tai vaikea uneliaisuus, tai jos et voi herätä lasta unesta.

Ennen lääkkeen

Sinun ei tule käyttää kodeiinia, jos olet allerginen sille, tai jos

hoitamaton tai kontrolloimaton astma tai muita hengitysvaikeuksia häiriö

suolitukos kutsutaan suolen lamaantuminen; tai

usein astmakohtauksia tai hyperventilaatio.

Lääkkeet, jotka sisältävät kodeiinia ei saa antaa lapselle heti leikkauksen jälkeen poistaa risat tai adenoids.

Joissakin ihmisiä, kodeiini hajoaa nopeasti maksassa ja saavuttaa normaalia suurempi tasot kehossa. Tämä voi aiheuttaa vaarallisen hitaan hengityksen ja voi aiheuttaa kuoleman, varsinkin lapsi.

Jotkut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa kodeiini ja aiheuttaa vakavan sairaus nimeltä serotoniinioireyhtymä. Varmista, että lääkäri tietää, jos myös ottaa lääkettä masennuksen, psyykkinen sairaus, Parkinsonin tauti, migreeni, vakavia infektioita tai ehkäisyyn pahoinvointia ja oksentelua. Kysy lääkäriltä ennen kuin teet mitään muutoksia siihen, miten tai kun otat lääkkeitä.

Tämän varmistamiseksi lääke on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

maksasairaus

astma, keuhkoahtaumatauti, uniapnea, tai muita hengitysvaikeuksia

selkärangan kaarevuus, joka vaikuttaa hengitys

munuaissairaus

historia pään vamma tai aivokasvain

alhainen verenpaine

tukos suolistossasi (mahalaukussa tai suolistossa)

sappirakon tai haimasairauksia

kilpirauhasen

Addisonin tauti tai muu lisämunuaisen sairaus

laajentuneen eturauhasen, virtsaaminen ongelmia

Miten minun pitäisi ottaa kodeiinia?

mielisairaus; tai

aiemmin lääke- tai alkoholiriippuvuus.

Ei tiedetä, onko tämä lääke vahingoittaa sikiötä. Jos käytät kodeiini, kun olet raskaana, vauva voi tulla riippuvaiseksi lääkkeen. Tämä voi aiheuttaa hengenvaarallisia vieroitusoireita vauvan syntymänsä jälkeen. Syntyneiden riippuvainen tottumusta lääke saattaa tarvita lääkärin hoitoa useita viikkoja. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta.

Kodeiinia voi kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Käyttö kodeiinia joidenkin imettävien äitien saattavat johtaa hengenvaaralliseen sivuvaikutuksia vauva. Älä imetä lääkkeen.

Vanhemmat ihmiset saattavat olla herkempiä lääkkeen vaikutuksille.

Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Kodeiinia voi hidastaa tai pysäyttää hengityksen. Älä käytä tätä lääkettä suurempia määriä tai pidempään kuin määrätty. Kerro lääkärille, jos lääke näyttää lakata toimimasta samoin lievittää kipua.

Kodeiinia voi olla tottumusta, jopa säännöllisin annoksilla. Koskaan tätä lääkettä toiselle henkilölle, erityisesti joku aiemmin lääkkeiden väärinkäyttöä tai riippuvuutta. VÄÄRINKÄYTTÖ HUUMAAVAT lääke voi aiheuttaa riippuvuutta, Yliannostus tai kuolema, varsinkin lapsi tai muu henkilö käyttää lääkettä ilman reseptiä. Myynnin tai lahjoittaa kodeiini on vastoin lakia.

Ota kodeiini ruoan kanssa tai maitoa, jos se harmittaa vatsaan.

Mittaa neste lääketiede erityisellä annoksesta mittalusikka tai lääkettä cup. Jos sinulla ei ole annoksesta mittalaite, pyydä apteekista yksi.

Juo 6-8 täyttä lasillista vettä päivässä auttaa ehkäisemään ummetusta kun käytät kodeiini. Älä käytä ulosteet huuhteluaine (laksatiivi) kysymättä ensin lääkäriltä.

Älä lopeta kodeiini äkillisesti pitkäaikaisen käytön, tai voit olla epämiellyttäviä vieroitusoireita. Kysy lääkäriltä miten välttää vieroitusoireita, kun lopetat lääkkeen käyttämisen.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta ja kuumuudelta.

Seuraa määrän lääkettä käytetään kustakin uusi pullo. Kodeiinia on huumeiden väärinkäytön ja sinun on hyvä tietää, jos joku käyttää lääkkeen väärin tai ilman reseptiä.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Kun olet lopettanut tämän lääkitystä, huuhtele käyttämättömät pillereitä alas WC. Hävittäminen lääkkeiden huuhtelemalla suositellaan vähentämään vaaraa yliannostuksesta aiheuttaa kuoleman. Tämä neuvo koskee hyvin pientä määrää lääkkeitä vain. Hallituksen kanssa valmistaja on selvitetty, tämä menetelmä on sopivin reitti hävittämistä ja esittelee vähiten riskiä ihmisten turvallisuus.

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Koska kodeiini käytetään kivun, et todennäköisesti unohda annoksen. Ohita mitään unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä käytä ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Mitä pitäisi välttää ottaen kodeiinia?

 Kodeiini yliannostus voi johtaa kuolemaan, etenkin lapsen tai muun henkilön käyttää lääkettä ilman reseptiä. Yliannostus oireita voivat olla hidas hengitys ja sydämen syke, vaikea uneliaisuus, lihasheikkous, kylmä ja nihkeä iho, paikantaa oppilaiden ja pyörtyminen.

Älä juo alkoholia. Vaarallisia sivuvaikutuksia tai kuolema voi syntyä alkoholin yhdistetään kodeiini. Tarkista ruokaa ja lääkkeitä etikettien olla varma, että nämä tuotteet eivät sisällä alkoholia.

Kodeiinia voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Vältä ajamista ja koneiden käyttöä, kunnes tiedät, miten tämä lääke vaikuttaa sinuun. Huimausta tai vaikeaa uneliaisuutta voi aiheuttaa kaatumisen tai muita onnettomuuksia.

Kodeiinia sivuvaikutuksia

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion kodeiini: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Pyrittävä hätätilanteissa sairaanhoidosta, jos lapsi ottaen tämän lääkitystä on jokin seuraavista hengenvaarallisia sivuvaikutuksia: meluisa hengitys, huokauksia, hidas hengitys kanssa pitkiä taukoja hengitysvälien; epänormaali unelias tai vaikea herätä; siniset huulet.

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

hidas syke, heikko pulssi, pyörtyminen, pinnallinen hengitys

tunne, kuten voisivat kulkea ulos

sekavuus, agitaatio, hallusinaatiot, epätavallinen ajatuksia tai käyttäytyminen

tunteet äärimmäistä onnellisuutta tai surua

takavarikkoa (vapinaan)

virtsaamisvaikeudet

hedelmättömyys, jäi kuukautiset

impotenssi, seksuaalinen ongelmia, kiinnostuksen menetys sukupuoli; tai

alhaisen kortisolin tasot – pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, huimaus, pahenemista väsymys tai heikkous.

Hakeudu lääkäriin heti, jos sinulla on oireita Serotoniinioireyhtymäriskin kuten: levottomuus, aistiharhat, kuume, hikoilu, vapina, nopea syke, lihasten jäykkyys, nykiminen, koordinaatiokyvyn menetys, pahoinvointi, oksentelu, tai ripuli.

Yhteinen kodeiini haittavaikutuksia ovat

huimaus tai uneliaisuutta

pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu

ummetus

hikoilu; tai

lievä kutinaa tai ihottumaa.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Tavanomainen aikuisen annos yskä

Kodeiinia annosteluohjeitten

Aloitusannos: 15 mg suun kautta 6 tunnin välein tarvittaessa .; Voi titrata enintään 20 mg joka 4. tunti .; Suurin 120 mg / vrk.

Tavanomainen aikuisen annos Pain

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat kodeiinia?

kodeiini

Aloitusannos: 30 mg suun kautta, IM, ihon alle tai IV 6 tunnin välein tarpeen mukaan. Voi titrata annos halutun analgeettisen vaikutuksen. Annokset enintään 60 mg suun kautta, IM, ihon alle tai IV 4 tunnin välein on käytetty.

Tavanomainen Geriatric annos yskä

Aloitusannos: 10 mg suun kautta 6 tunnin välein tarvittaessa .; Voi titrata varovasti enintään 20 mg joka 4. tunti .; Suurin 120 mg / vrk.

Tavanomainen Geriatric annos Pain

Aloitusannos: 15 mg suun kautta, IM, ihon alle tai IV 6 tunnin välein tarpeen mukaan. Voi titrata annos halutun analgeettisen vaikutuksen. Annokset enintään 60 mg suun kautta, IM, ihon alle tai IV 4 tunnin välein on käytetty.

Tavanomainen Pediatric annos yskä

2-6 vuotta: 2,5-5 mg suun kautta joka 4-6 tuntia; Enintään 30 mg / vrk; 6-12 vuotta: 5-10 mg suun kautta joka 4-6 tuntia; Enintään 60 mg / vrk

Tavanomainen Pediatric annos Pain

1 vuosi tai enemmän: 0,5 mg / kg tai 15 mg / m2 suun kautta, lihakseen tai ihon alle joka 4-6 tuntia kuin tarvitaan

Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa ei-toivottuja tai vaarallisia vaikutuksia käytettynä kanssa kodeiini. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt, ja kaikki lääketieteen alat tai lopeta.

Tämän lääkkeen kanssa muiden lääkkeiden, jotka aiheuttaa väsymystä tai hidastaa hengitys voi aiheuttaa vaarallisia tai hengenvaarallisia haittavaikutuksia. Kysy lääkäriltä ennen kodeiinin kanssa unilääke, muut huumaavien kipulääkitystä, lihas relaxer, tai lääkkeitä ahdistuksen, masennuksen, tai kouristuksia.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa kodeiini, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

9.07.2016-03-30, 11:22:18.

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu 2 korkea väärinkäytön mahdollisuus

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Yskä Benadryl, bentsonataatti, Dilaudid, difenhydramiini, Mucinex, guaifenesiinille, hydromorfoni, Parasetamoli kanssa kodeiini # 3, parasetamoli / hydrokodonin, Lortab, dekstrometorfaani, Tessalon Perles

Kipu tramadoli, oksikodoni, parasetamoli, Parasetamoli, naprokseeni, asetyylisalisyylihappo, ibuprofeeni, hydrokodonin, amitriptyliini, Percocet, hydroksitsiinin klonidiinia