klorokiinia (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Klorokiiniä käytetään ehkäisemiseksi ja malarian hoitoon. Sitä käytetään myös hoitoon maksan infektion aiheuttama alkueläin (suoliston ulkopuolisten amebiasis).

Klorokiiniä kuuluu ryhmään lääkkeitä kutsutaan malarialääkkeitä. Se estää tai malarian hoitoon, punasolujen tartunta puremasta hyttysen.

Malaria lähetys tapahtuu laajoilla alueilla Keski- ja Etelä-Amerikassa, Hispaniola, Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, Intian niemimaalle, Kaakkois-Aasiassa, Lähi-idässä, ja Oseaniassa. Maakohtaiset tiedot malaria saa Centers for Disease Control and Prevention (CDC), tai CDC: n verkkosivuilta osoitteesta http://www.cdc.gov/travel/yellowbk.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, klorokiini käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Potilaille, jotka saavat klorokiinia niveltulehdus tai lupus

Tabletti

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

allergiat

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

pediatrinen

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

geriatrinen

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta klorokiinin ehkäisemiseksi ja malarian hoitoon lapsilla. Kuitenkin tehoa ja turvallisuutta klorokiinin hoitoon suoliston ulkopuolisten amebiasis ei ole osoitettu lapsilla.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Vaikka asianmukaisten tutkimusten suhteesta iän vaikutuksille klorokiinin ei ole suoritettu geriatrisen väestöstä, geriatrisen-erityisongelmia ei odoteta rajoittavan hyödyllisyyttä klorokiinin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuaissairaus, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla klorokiini.

Muut vuorovaikutukset

Tutkimukset naisilla mukaan tämä lääkitys aiheuttaa minimaalinen lapseen kohdistuvia riskejä, kun käyttää imetyksen aikana.

Muut sairaudet

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

annostelu

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Voit tehdä saattaa lisätä vakavien sivuvaikutusten.

Ota lääke aterioiden tai maitoa vähentää vatsavaivoja, ellei toisin ohjannut lääkäriltä.

Potilaille, jotka saavat klorokiini ehkäistä malarian

Jos lääkkeen auttaa pitämään sinua saamaan malarian lääkkeen käyttöä jatketaan koko ajan hoidon. Jos sinulla on jo malaria, kannattaa silti pitää lääkkeen koko ajan hoidon vaikka alkaa tuntea paremmin muutaman päivän jälkeen. Tämä auttaa selvittämään infektio kokonaan. Jos lopetat lääkkeen ottamisen liian aikaisin, oireet saattavat palata.

Vastaamaton annos

Klorokiiniä toimii parhaiten, kun otat sen säännöllisin väliajoin. Jos esimerkiksi olet ottaen se kerran viikossa estää malaria, on parasta ottaa se samana päivänä viikossa. Varmista, että et unohda yhtään annosta. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

varastointi

Jos käytät myös kaoliinia tai antasideja, ota ne vähintään 4 tuntia ennen tai jälkeen käyttämällä klorokiini. Jos käytät myös ampisilliini, ota se vähintään 2 tuntia ennen tai jälkeen lääkkeen käyttämisen.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Jos tulee lääkkeen pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Tämä on varmistaa, että infektio on selvitetty täysin, ja sallimaan lääkärille tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia. Lääkäri saattaa haluta tarkistaa veren, silmien, korvien, polven tai nilkan refleksit aikana tai sen jälkeen lääkkeen käyttämisen.

Jos oireet eivät lievene muutaman päivän kuluessa tai jos ne pahenevat, tarkistaa lääkäriltä.

Klorokiini voi aiheuttaa näköongelmia. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta tai pyörrytystä. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et pysty näkemään hyvin. Jos nämä reaktiot ovat erityisen kiusallinen, tarkista lääkäriltäsi.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia käsittelyssä tai muita muutoksia näön tapahtuu aikana tai hoidon jälkeen. Lääkäri saattaa haluta silmäsi tarkastettava silmälääkäri (silmälääkäri).

Tämä lääke voi aiheuttaa ekstrapyramidaalisia häiriöitä (esim dystonia, dyskinesia, kielen pullistuma, torticollis). Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on seuraavia oireita lääkkeen ottamisen jälkeen: puhevaikeudet, kuolaaminen, tasapainon menetys ohjaus, lihasten vapina, nykiminen tai jäykkyys, levottomuus, laahustavat kävellä, raajojen jäykkyys, kiertämällä liikkeitä elin, tai hallitsemattomat liikkeet, etenkin kasvojen, kaulan ja takaisin.

Käyttämällä tätä lääkettä pitkään voi aiheuttaa lihasheikkoutta. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet lihasheikkoutta, kun lääkkeen käyttämisen.

Lapset ovat hyvin herkkiä tälle lääkkeelle, ja vahingossa yliannostuksia on esiintynyt pieniä määriä klorokiini. Pidä tämä lääke poissa lasten ulottuvilta.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet jatkuvan soittoäänen tai surinaa tai muita selittämättömiä soiminen tai kuulon heikkenemistä, kun käytät tätä lääkettä.

Samalla kun hoidetaan klorokiinin, ei ole mitään immunisaatiota (esim raivotautirokotteen) ilman lääkärin hyväksyntää.

Älä juo alkoholia, kun käytät tätä lääkettä.

Malaria leviää puremista tietynlaisten tartunnan naisten hyttysiä. Jos asut tai matkustavat alueelle, jossa on mahdollisuus saada malarian, seuraavat hyttysten ohjaus menetellen tartuntavaaran

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa. Kun tätä lääkettä käytetään lyhyen aikaa, sivuvaikutukset ovat yleensä harvinaisia. Kuitenkin, kun sitä käytetään pitkään ja / tai suurina annoksina, haittavaikutukset ovat todennäköisempiä ja voivat olla vakavia.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.