klomifeeni (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Tiettyinä aikoina kuukautiskierron, lääkäri ehkä sinun käyttää ovulaation ennustaminen testipakkaus. Noudata lääkärin ohjeita huolellisesti. Ovulaation ohjataan luteinisoivan hormonin (LH). LH on läsnä veressä ja virtsassa hyvin pieniä määriä lähes koko kuukautiskierron mutta nousee yhtäkkiä lyhyen aikaa keskellä kuukautiskierron. Tämä jyrkkä nousu, LH-piikkiä, yleensä aiheuttaa ovulaatio kuluessa noin 30 tuntia. Nainen on todennäköisesti tulla raskaaksi, jos hän on yhdynnässä enintään 24 tuntia havaittuaan LH. Ovulaation ennustaminen testikittejä testataan tämän suuren määrän LH virtsassa. Tämä menetelmä on parempi ennustamaan ovulaation kuin mittaamalla päivittäin pohjapinta ruumiinlämpö. On tärkeää, että yhdyntä tapahtuu oikeaan aikaan antaa sinulle parhaat mahdollisuudet tulla raskaaksi.

On mahdollista, että klomifeeni saattaa aiheuttaa sikiövaurioita, jos se otetaan jälkeen raskaaksi tuloa. Lopeta lääkkeen ja kerro heti lääkärille, jos uskot raskaaksi vielä ottaen clomiphene.

Tämä lääke voi aiheuttaa näön hämärtyminen, vaikeuksia käsittelyssä, tai muita muutoksia vision. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta tai pyörrytystä. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole selväjärkinen tai nähdä hyvin. Jos nämä reaktiot ovat erityisen kiusallinen, tarkista lääkäriltäsi.