klamydia

Klamydia (kluh-MID-ee-uh) on yleinen sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden (STI). Et voi tietää olet klamydia, koska monet ihmiset eivät koskaan kehittää merkkejä tai oireita, kuten sukupuolielinten kipua ja vuotoa emättimestä tai peniksen.

Chlamydia vaikuttaa sekä miehiä että naisia ​​ja esiintyy kaikissa ikäryhmissä, vaikka se on yleisintä nuorilla naisilla. Klamydia ei ole vaikea hoitaa, kun tiedät on se. Hoitamattomana kuitenkin klamydia voi aiheuttaa enemmän vakavia terveysongelmia.

Kun lääkäriin

Varhaisen vaiheen klamydiatartunnoista aiheuttavat usein vähän tai ei lainkaan oireita. Kun merkkejä tai oireita ilmenee, ne alkavat yleensä yksi-kolmeviikko altistumisen jälkeen klamydia. Jopa silloin, kun oireita esiintyy, ne ovat usein lieviä ja ohimennen, joten ne on helppo unohtaa.

Mitä voit tehdä

Merkkejä ja oireita klamydiainfektio voi sisältyä

Mitä odottaa lääkäriltä

Ota yhteys lääkäriin, jos olet vuotoa emättimen tai peniksen tai jos kipu virtsatessa. Katso myös lääkärille, jos seksuaalinen kumppani paljastaa, että hänellä on klamydia. Kannattaa ottaa antibioottia, vaikka sinulla ei ole oireita.

Klamydia aiheuttaa bakteeri ja on yleisimmin leviää emättimen, suun ja peräaukon sukupuolen. On myös mahdollista, että äiti levittää klamydia lapselleen synnytyksessä aiheuttaa keuhkokuumetta tai vakava silmätulehdus hänen vastasyntynyt.

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä klamydia kuuluu

Klamydia voi liittyä

Jos uskot sukupuolitautitartuntaa, kuten klamydian, tehdä ajanvarauksen nähdä perhelääkäri.

Ennen nimittämistä, valmistautua vastaamaan seuraaviin kysymyksiin

Voit myös kannattaa laatia lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä. Näyte kysymyksiä ovat

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Koska mahdollisuus muita terveysongelmia, jos sopimuksen klamydia, kysy lääkäriltäsi, kuinka usein sinun tulisi olla klamydia seulontatestejä jos olet vaarassa. Centers for Disease Control and Prevention suosittelee klamydian seulonta

Seulonta ja diagnoosi klamydia on suhteellisen yksinkertainen. testit sisältävät

Moppi. Naisilla, lääkäri ottaa moppi vuotoa kohdunkaula kulttuurin tai antigeenin testaus klamydian. Tämä voidaan tehdä rutiini Papa-testin. Jotkut naiset haluavat moppi vaginas itse, joka on osoitettu olevan yhtä diagnostisia kuin lääkäri saatu vanupuikkoja.

Miehillä lääkäri lisää ohut pumpulipuikolla osaksi loppuun peniksen saada näyte virtsaputkeen. Joissakin tapauksissa lääkäri saattaa moppi peräaukko.

Jos olet hoidettu aluksi klamydiainfektio, sinun tulisi testata uudelleen noin kolme kuukautta.

Chlamydia hoidetaan antibiooteilla. Voit saada yhden kerran annos, tai voit joutua ottamaan lääkettä päivittäin tai useita kertoja päivässä viiden 10 päivää.

Useimmissa tapauksissa infektion ratkaisee yhden tai kahden viikon ajan. Tuona aikana, sinun tulisi pidättäytyä seksistä. Seksuaalinen kumppani tai kumppanit tarvitsevat hoitoa, vaikka heillä ei ole merkkejä tai oireita. Muussa tapauksessa infektio voi tarttua edestakaisin seksikumppaneita.

Ottaa klamydia tai ole käsitelty sitä aiemmin ei tarjoa immuniteettia tartuntoja tulevaisuudessa.

Varmin tapa estää klamydiainfektio on pidättäydyttävä seksuaalista toimintaa. Lyhyt, että voit

käydä lääkärin